PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Aplikacije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=37)
-   -   Foobar i organizacija glazbene kolekcije (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=126329)

_Matej_ 11.11.2008. 21:41

Foobar i organizacija glazbene kolekcije

Planiram ovih dana retagati svoju kolekciju albuma, pa me zanima kako drugi uređuju svoje kolekcije. Koje tagove popunjavate i s kojim informacijama?

Osim općenitog sistema, konkretno me zanima:

1. Da li zapisujete informacije poput:
  • Bonus Track, Bonus Disc
  • Disc Number, Disc Subtitle (naziv pojedinačnih CD-a)
  • Limited Edition, Special Edition, Reissue, Remastered
  • Featured Artists
2. U slučaju da koristite Reissue, Remastered i slične informacije, da li za Date tag koristite godinu izdanja izvornog albuma, a Reissue godinu zapisujete u recimo Comments ili koristite Reissue godinu kao Date tag?

3. U slučaju da koristite informacije poput Disc Number, Bonus Disc, Disc Subtitle, Limited Edition, Remastered i ostale gore navedene, da li ih zapisujete u Album tag ili negdje dalje?

4. U slučaju da zapisujete Featured Artiste, stavljate li ih u Artist, Title ili neki drugi tag?

Topic sam zamislio kao mjesto gdje će ljudi moći opisati način na koji organiziraju svoju glazbenu kolekciju, kao i mjesto na kojem će moći pitati stvari koje ih zanimaju oko uređivanja glazbe, tako da ako nekoga nešto zanima neka slobodno pita.

Pozdrav.

P.S. Foobar je u naslovu s obzirom da pruža praktički neograničene mogućnosti prilikom organizacije glazbe (mala besplatna reklama ;)).

Tichma 11.11.2008. 22:46

Citiraj:

Autor _Matej_ (Post 1189912)
konkretno me zanima:

• Featured Artists
2. U slučaju da koristite Reissue, Remastered i slične informacije, da li za Date tag koristite godinu izdanja izvornog albuma, a Reissue godinu zapisujete u recimo Comments ili koristite Reissue godinu kao Date tag?

3. U slučaju da koristite informacije poput Disc Number, Bonus Disc, Disc Subtitle, Limited Edition, Remastered i ostale gore navedene, da li ih zapisujete u Album tag ili negdje dalje?

4. U slučaju da zapisujete Featured Artiste, stavljate li ih u Artist, Title ili neki drugi tag?

Topic sam zamislio kao mjesto gdje će ljudi moći opisati način na koji organiziraju svoju glazbenu kolekciju, kao i mjesto na kojem će moći pitati stvari koje ih zanimaju oko uređivanja glazbe, tako da ako nekoga nešto zanima neka slobodno pita.

Pozdrav.

P.S. Foobar je u naslovu s obzirom da pruža praktički neograničene mogućnosti prilikom organizacije glazbe (mala besplatna reklama ;)).

1.
- Bonus track dodam iza imena pjesme:
http://www.imagesforme.com/out.php/t222283_Capture1.jpg

- Bonus Disc dodam isto kao i za track, npr: ako je album:
Stone Sour - Stone Sour [Bonus Disc]

- Reissue, Remastered i slične informacije dodavam isto iz imena albuma, kao i kod Bonus Disc

- Featured Artists:
http://www.imagesforme.com/out.php/t222290_Capture2.jpg

- Općenito u tagove stavljam:
- Artist
- Track
- Track #
- Album
- Year
- Genre - izbjegavm jer je tesko danas bilo šta definirati, ima masu mješavina glazb. jedino gdje u biti koristim žanrove je u mp3 folderu gdje mi ja glazba sortirana po sljedećiim žanrovima: Domaće, Hip-Hop, Electronic, Rock-Punk, New Breed i Soundtracks, ali u tagovima ne sortiram po žanru-

-I ovo sta sam naveo gore, to stavljam iz imena albuma/pjesme samo kada ima neki Feat. Artist, Reissue i sl...., a jedino Disc Number stavljam u zaseban tag u foobaru, npr:
http://www.imagesforme.com/out.php/t222472_Capture1.jpg

to bi ugl. bilo to

morph 13.11.2008. 02:05

Citiraj:

Autor _Matej_ (Post 1189912)
Planiram ovih dana retagati svoju kolekciju albuma, pa me zanima kako drugi uređuju svoje kolekcije. Koje tagove popunjavate i s kojim informacijama?

Osim općenitog sistema, konkretno me zanima:

• Featured Artists

Pozdrav.

1. Ako ima vise diskova, iza imena albuma (znaci Album tag) stavim "(Disc 1)" ili eventualno "(Bonus Disc)" ako je rijec bas o bonus disku. Ako imam vise verzija istog albuma stavim u drugu zagradu i "Remastered", "Deluxe Edition" itd., u suprotnom te info stavim po Comments. Featured Artists i Bonus track ne stavljam.

2.Skloniji sam staviti Reissue godinu pod date tag.

3 i 4.Vidi pod 1

5.Discnumber tag i kvacicu na Various Artists izbjegavam

Ovaj moj nacin mi se cini najbolji jer koristim foobar i za organizaciju fileova i foldera (prema tagovima) pa se na taj nacin izbjegavaju moguci konflikti.

Tichma 13.11.2008. 20:01

ja sam jos zaboravio napomeniti da za svaki album skidam posebno cover, koji spremam u folder od albuma pod imenom "folder" tako da zaokruzim cijelu kolekciju, a i u foobaru se moze sve to lijepo srediti ako se imaju coveri, pa je nekako još i veći gušt uživati u glazbi :)

_Matej_ 16.11.2008. 16:44

Hvala na odgovorima.

Nekako sam ovako odlučio riješiti gornje situacije:

Artist Name:

1. Ime izvođača.
2. Featured Artists ako je u pitanju suradnja.

Track Title:

1. Ime pjesme.
2. Verzija (Live, Remix etc.) u () zagrade.
3. Bonus Track u [] zagrade.

Album Title:

1. Ime albuma.
2. Disc Number u () zagrade (ako album ima više od jednog diska).
3. Naslov diska ako je bitan za razlikovanje pjesama (imam par albuma koji na jednom disku imaju Chill verzije pjesama, a na drugom Dance verzije s istim imenima, pa da ih mogu lagano razlikovati) u () zagrade. Ako nije bitan ide u Comments.
4. Verzija (Limited, Special Edition etc.) u () zagrade.
5. Bonus Disc u [] zagrade.

Date:

1. Godina originalnog izdanja. Reissue, Remastered etc. godine idu uz verziju u Album tag (npr. 2001 Reissue).

Album Artist:

1. U slučaju da je album kompilacija, inače ostaje prazno.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:06.