|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
![]() Pošto razvijam solarna rješenja za punjene laptop baterija za mogućnost dugog rada na laptop računalu bez gradske mreže, zanima me koje je vaše iskustvo u duljini rada samo na bateriji. Ja imam HP hp 6820s star šest mjeseci i najduže sam uspio raditi 1 h 45 min (ne koristeći DVD drive). Kako je sa drugim modelima i proizvođačima ? ![]()
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Testirano prije nekih pola godine, sada je vjerujem nešto kraće trajanje... HP Compaq 6715b (ekran na min, WLAN on, BT on) > lagano surfanje i chatanje > cca 4 h HP Compaq 6715b (ekran na max, WLAN off, BT off) > igranje non-stop > cca 1 h HP Compaq 6820s (ekran na min, WLAN on, BT on) > lagano surfanje i chatanje > cca 3 h HP Compaq 6820s (ekran na max, WLAN on, BT on) > slušanje mjuze i povremen rad u Photoshopu, MPEG Video Wizardu i Auditionu > cca 1.5 h Premalo točaka si stavio u anketu...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
![]() Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
msi vr201 malo igranje kvejka surf prek zice i sredjivanje lapa opcenito cca 3h samo office rad cca 4 i nes sitno sata premalo tocaka ![]()
![]() |
#6 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
MSI iz potpisa , piskaranje i tablicevanje izdrzi po 3 sata uz smanjenu svjetlinu ekrana , ili 2:30 - 2:40 uz jos dodatak mjuze na sluskama ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
MSI Wind (ovo iz siga) kada radi na bateriji monitor mi je uvijek zatamnjen do maximuma, zvučnici na 50%, wireless iskljucen, bluetooth iskljucen (rijetko ga kada palim): Pisanje na predavanjau (word, excel, onenote...) 2:30h Gledanje filmova (mpeg) 1:00h - 1:15h Slusanje muzike (uglavnom empetrice ![]() Nisam baš gledao tačno na sat koliko je prošlo, ali to su uglavnom te vrijednosti.
![]() |
#8 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
opceniti rad, wlan on, min brightness, hard radi 50% vremena, otprilike 1:45h
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Odgovori su zaista sjani i precizni ! Svaka čast. PS Zna li tko kako naknadno proširiti broj opicija na anketi ? ![]()
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
jedino šta sigurno znan je da mogu pogledat 2 filma u komadu s HDDa. Dakle nekih 3 - 3:15, s osvijetljenjem na 40ak% a ostalo nisan mirija
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
Odgledali osmu epizodu četvrtog serijala one združene braće ili kako se već zove, na predavanju. Epizoda traje 43 minuta, poslije toga sam piskarao jos maximalno pola sata i onda je otisao u stand by zbog istrosenosti baterije. Na fax sam ga donio punog do maximuma, i prije gledanja videao nisam ga ni palio.
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Imam HP 6735b i radi mi na bateriji blizu 4 sata (to je u biti max koliko mi moze, ne bas 4 sata ali malo manje), na predavanjima se spojim na wireless i skidam cijelo vrijeme samo što stavim da se ugasi monitor nakon minute, ali svakih 10 min idem nesto provjeriti ne netu, a jednom sam probao bateriju ali pod nekim malo većim zauzećem i stigao sam pogledati film i epizodu dextera znaci nekih 2 sata i 20 min. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Dell Vostro 1310, 4-cell baterija Brightness na min, Wifi ON, BT ON, lagano surfanje - 2h10min Brightness na min, Wifi OFF, BT OFF, igranje - 1h45min kada dođe 6-cell baterija, vjerujem da idem dosta bolje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Acer 5735z - dopisivanje na MSN-u uz kamericu i sufranje (WLAN on, BT off), svjetlina ekrana na max ~2:45h HP 8510p - slušanje muzike, WLAN on, BT off, MSN i surfanje, kontrast malo ispod max. isto oko 2:45-3h Da sam imao vremena se poigrati sa RM Clock Utility-em na Aceru, durao bi on i duže ![]()
![]() |
#19 |
Premium
|
Kako je sa radom u "goricama", tj. outdoor? Ja naročito volim otiči u prirodu pa raditi. Naravno u hladovini, napravim daleko više i kvalitetnije nego u četiri zida. No, problem vani je poprilično jako danje svjetlo pa monitor moram podesiti na najjače. U prosjeku sam uspio raditi, Photoshop ili neko sitnije programiranje u Delphiju, oko 1.5 h. ![]()
![]() |
#23 |
RPG player
Datum registracije: Sep 2006
|
Toshiba satelite pro A200 1MI, vista ultimate upaljen laptop kada se ništa ne radi - oko 2.5 sata sa foobarom upaljenim svira - oko 2 sata surfanje ili film - oko sat i pol rar, prženje, igranje - oko 50 min
![]() |
#24 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
hp nc6120 prije nekih 3g kad je bio nov malo preko 4 sata s upaljenim wirelessom i bt, koristenje powerpoint-a, worda i firefoxa u to vrijeme - win xp - laptop/portable power scheme i najslabije osvjetljenje ekrana ~3h gledanje divx-a (3 epizode top geara taman prije nego je prazan) bez ukljucenih wifi&bt
![]() |
#25 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
HP NW9440 - 2 sata iako ima skoro 2 godine, 2 i pol sa min postavkama HP mininote - 5-5.5 sati sa zgasenim wlanom i sa svojim postavkama, sve na minimum, pisanje u wordu, iako mi prodavac tvrdio da nema sanse ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
|
![]() ![]() Koliko vidim, sa power save postavkama, računala se dobro drže, svakako više od dva sata.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|