|
![]() |
#1 |
čudovište
Datum registracije: Dec 2007
|
Imation Apollo 160 GB
Eto, to je taj disk kojeg je dosta ljudi uzelo u T-com akciji i zanimaju me neke stvari oko toga... Windoze kažu da je unutra Toshiba MK1652GSX. Na netu nisam našao baš nešto konkretno o tome pa ću zato ovdje pitati: 1. Kako da očitam njegov SMART status? 2. Formatirao sam disk u NTFS i prikazuje da ima ukupno 149 GB. Mislio sam da će možda biti manja razlika između stvarnog kapaciteta i onog što piše na kutiji... Je li i kod drugih tako? 3. Na starom kompu koji ima USB 1.1 ne mogu isključiti taj disk preko ikone "safely remove hardvare". Stalno mi javlja ovo: "The device ... cannot be stopped right now. Try stopping the device again later." System restore je isključen isto kao indexing service, antivirus ne smeta, disk je u device manageru podešen za "quick removal"... Kako da prisilim windoze da mi vrate disk? Molim pomoć. ![]()
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
1. Preko USB-a teško, još nisam vidio program koji čita SMART sa USB-a. 2. To je OK... 160000000000 B ~ 149 GB 3. Skini i pokreni Process Explorer, stisni CTRL+F, upiši slovo diska i vidi koji proces ga koristi.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Što se tiče Smarta, ako ti ga Everest ne pokazuje teško da će ikoji pokazivati. Ali inaće Smart status može biti prikazan preko USB-a, al zavisi od kontrolera u ladici. Meni recimo WD passport uredno prikazuje smart, isto tako Transcendova ladica za disk prikazuje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
čudovište
|
A kako da drukčije doznam SMART kad disk jedino radi preko USB-a? Rastavljanje kućišta i stavljanje diska u neki komp nije opcija... Što se Everesta tiče, zanima me je li postoji neka portabilna verzija koju mogu nositi sa sobom i gledati detalje na drugim računalima?
![]() |
#5 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Prekopiraj samo to što imaš u Program Filesu, radit će bilo gdje...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
čudovište
|
Prava smola, Everest o tom disku zna koliko i ja. ![]()
![]() |
#7 | |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Everest 4.60 meni cita SMART sa Hitachija 250GB SATAII u IcyBox USB ladici: Code:
Opis uređaja Hitachi HDT725032VLA360 (VFH200R2DU10AT) WDC WD6400AAKS-07A7B0 (WD-WCASY1194493) WDC WD6400AAKS-22A7B0 (WD-WCASY1169941) HDT722525DLA380 (VDB41BT4D1HZZC) Code:
ID Opis atributa Najmanje Trenutna vrijednost Najlošije Podaci Status 01 Raw Read Error Rate 16 100 100 0 OK: Vrijednost je normalna 02 Throughput Performance 50 100 100 0 OK: Vrijednost je normalna 03 Spinup Time 24 118 118 19661092 OK: Vrijednost je normalna 04 Start/Stop Count 0 100 100 2413 OK: Uvijek je u redu. 05 Reallocated Sector Count 5 100 100 0 OK: Vrijednost je normalna 07 Seek Error Rate 67 100 100 0 OK: Vrijednost je normalna 08 Seek Time Performance 20 100 100 0 OK: Vrijednost je normalna 09 Power-On Time Count 0 99 99 8793 OK: Uvijek je u redu. 0A Spinup Retry Count 60 100 100 0 OK: Vrijednost je normalna 0C Power Cycle Count 0 100 100 2357 OK: Uvijek je u redu. C0 Power-Off Retract Count 50 98 98 2550 OK: Vrijednost je normalna C1 Load/Unload Cycle Count 50 98 98 2550 OK: Vrijednost je normalna C2 Temperature 0 211 211 14, 26 OK: Uvijek je u redu. C4 Reallocation Event Count 0 100 100 0 OK: Uvijek je u redu. C5 Current Pending Sector Count 0 100 100 0 OK: Uvijek je u redu. C6 Offline Uncorrectable Sector Count 0 100 100 0 OK: Uvijek je u redu. C7 Ultra ATA CRC Error Rate 0 200 253 0 OK: Uvijek je u redu. Code:
Polje Trenutna vrijednost Informacije o ATA uređajima Model ID HDT722525DLA380 Serijski broj VDB41BT4D1HZZC Revizija V44OA91A World Wide Name 5-000CCA-20BCEC7EF Tip uređaja SATA-II @ Sunplus Parametri 484519 cilindara, 16 glava, 63 sektora po traci, 512 byte po sektoru LBA sektora 488395055 Buffer 7674 KB (Dual Ported, Read Ahead) Višestruki sektori 16 ECC bajtova 52 Neformatirani kapacitet 238474 MB Podrška ATA uređaja 48-bit LBA Podržano Napredni power management Podržano, Nije u upotrebi Automatic Acoustic Management Podržano, U upotrebi Device Configuration Overlay Podržano DMA Setup Auto-Activate Podržano, Nije u upotrebi General Purpose Logging Podržano Host Protected Area Podržano, U upotrebi In-Order Data Delivery Podržano, Nije u upotrebi Native Command Queuing Podržano Phy Event Counters Nije podržano Power Management Podržano, U upotrebi Power-Up In Standby Podržano, Nije u upotrebi Read Look-Ahead Podržano, U upotrebi Release Interrupt Nije podržano Sigurnosni mod Podržano, Nije u upotrebi SMART Podržano, U upotrebi SMART Error Logging Podržano SMART Self-Test Podržano Software Settings Preservation Podržano, U upotrebi Streaming Podržano Tagged Command Queuing Nije podržano Write cache Podržano, U upotrebi Fizičke informacije o ATA uređaju Proizvođač Hitachi Porodica Deskstar T7K250 Oblik / veličina 3.5" Formatirani kapacitet 250 GB Broj ploča 2 Broj površina za zapis podataka 4 Dimenzije 146 x 101.6 x 25.4 mm Max. težina 640 g Prosječna latencija rotacije 4.17 ms Brzina rotacije 7200 RPM Maksimalni interni protok podataka 843.2 Mbit/s Prosječno vrijeme traženja 8.5 ms Interface SATA-II Buffer-to-host protok podataka 300 MB/s Veličina buffera 8 MB Proizvođač ATA uređaja Naziv tvrtke Hitachi Global Storage Technologies Informacije o proizvodu http://www.hgst.com/products ![]() Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
čudovište
|
![]() |
#9 |
čudovište
|
Ponovo ja pilim. Skroz gore u prvom postu napisao sam da ponekad ne mogu deaktivirati disk preko ikone "safely remove hardvare". Do sada mi se to desilo na više kompjutera. Zanima me je li štetno ako disk jednostavno isčupam iz USB-a (naravno, dok nije u tijeku nikakav prijenos podataka)? ILI Ako netko ima prijedlog za neki besplatan prenosivi program kojeg na bilo kojem računalu mogu pokrenuti sa mojeg diska i sa kojim mogu točno vidjeti & pogasiti procese u windozama koji smetaju (pretpostavljam da je to uzrok). Tnx...
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
probaj eject USB program, imas ga na Bug-ovom cd-u, free je |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
3.14zda ®
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
Neće biti nikakvih problema, ali pripazi jer ti ponekad, ako prebrzo nakon transfera izbaciš disk, zna obrisati zadnje podatke koje si dodao, modificirao ili slično... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
GB to GiB calculator za sve one kojima nije jasno zbog cega je 160GB = 149GiB http://r-1.ch/disksize.cgi
![]() |
#14 |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
Danas ga i ja dobio. Evo i njegovih performansi (USB): ![]() [EDIT] Rastavio ga i spojio direktno na matičnu... ![]() Razlika je osjetna. Trenutno čekam i drugog da dođe za kunu, pa će u raid0 ![]() [EDIT2] Evo stigao i drugi, pa su sada u raid0 polju (speeding hdd, driver-less verzija raida0 maximusa II formule): ![]() Jao meni kad padne ovo raid polje pa odu podaci s njim... ![]() Zadnje izmijenjeno od: Neo-ST. 04.12.2008. u 22:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
čudovište
|
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Ima ako ga rukneš u kućište koje ima Firewire ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
smeghead
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
![]() tko zna mozda stave iphone na akciju uz produzivanje za 1kn ... ![]() ![]() btw koliko realno vrijede ti diskovi, planiram si copnit jednog kad se pojavi na trznici, newsima i kako se ostvaruje garancija ako slucajno vrisne? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
čudovište
|
![]() |
#23 |
Premium
|
imam navedeni disc pa je pitanje, dal je netko uspio stavit enkripciju na njega ? kao ono kad netko zeli otvorit nemoze .. ja sam ga storirao u kuciste posto sam izvadio zadnji limic pa sam spojio na usb kable i stavio u case koji je nekim cudom zatvoren zadnjih dana... ( ups... da, zatvoren je zbog 2900XT ... ) |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
čudovište
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#25 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
čudovište
|
Citiraj:
![]() Piše sve u uputama... To je ako USB port ne daje dovoljno struje. Onda priključiš sivi konektor. On je samo za dodatno napajanje i nikakvi podaci ne idu kroz njega bez obzira imaš li USB 1.1 ili 2.0. Ja sam taj originalni "Y" kabel fino spremio jer mi je prekratak, užasno je tvrd (neprikladan za savijanje u željeni oblik) i onaj sivi konektor mi samo smeta. Umjesto njega koristim običan produžni kabel koji ima mini-b konektor.
![]() |
![]() |
#30 |
3.14zda ®
|
Somino, znam da je za dodatno napajanje, nego pitam iz iskustva, jel treba ili ne? Jel ledica na disku za aktivnost diska ili samo za to da je spojen na napajanje? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|