![]() |
Imation Apollo 160 GB
Eto, to je taj disk kojeg je dosta ljudi uzelo u T-com akciji i zanimaju me neke stvari oko toga... Windoze kažu da je unutra Toshiba MK1652GSX. Na netu nisam našao baš nešto konkretno o tome pa ću zato ovdje pitati:
1. Kako da očitam njegov SMART status? 2. Formatirao sam disk u NTFS i prikazuje da ima ukupno 149 GB. Mislio sam da će možda biti manja razlika između stvarnog kapaciteta i onog što piše na kutiji... Je li i kod drugih tako? 3. Na starom kompu koji ima USB 1.1 ne mogu isključiti taj disk preko ikone "safely remove hardvare". Stalno mi javlja ovo: "The device ... cannot be stopped right now. Try stopping the device again later." System restore je isključen isto kao indexing service, antivirus ne smeta, disk je u device manageru podešen za "quick removal"... Kako da prisilim windoze da mi vrate disk? Molim pomoć. :) |
1. Preko USB-a teško, još nisam vidio program koji čita SMART sa USB-a.
2. To je OK... 160000000000 B ~ 149 GB 3. Skini i pokreni Process Explorer, stisni CTRL+F, upiši slovo diska i vidi koji proces ga koristi. |
Što se tiče Smarta, ako ti ga Everest ne pokazuje teško da će ikoji pokazivati. Ali inaće Smart status može biti prikazan preko USB-a, al zavisi od kontrolera u ladici. Meni recimo WD passport uredno prikazuje smart, isto tako Transcendova ladica za disk prikazuje.
|
A kako da drukčije doznam SMART kad disk jedino radi preko USB-a? Rastavljanje kućišta i stavljanje diska u neki komp nije opcija... Što se Everesta tiče, zanima me je li postoji neka portabilna verzija koju mogu nositi sa sobom i gledati detalje na drugim računalima?
|
Prekopiraj samo to što imaš u Program Filesu, radit će bilo gdje...
|
Prava smola, Everest o tom disku zna koliko i ja.:(
|
Everest 4.60 meni cita SMART sa Hitachija 250GB SATAII u IcyBox USB ladici:
Code:
Opis uređaja Code:
ID Opis atributa Najmanje Trenutna vrijednost Najlošije Podaci Status Code:
Polje Trenutna vrijednost Citiraj:
|
Citiraj:
I meni čita sve moguće podatke ,ali samo sa diskovlja koje imam u mašini. Očito ovaj USB disk ima neki blentav kontroler u svojem kućištu... |
Ponovo ja pilim. Skroz gore u prvom postu napisao sam da ponekad ne mogu deaktivirati disk preko ikone "safely remove hardvare". Do sada mi se to desilo na više kompjutera. Zanima me je li štetno ako disk jednostavno isčupam iz USB-a (naravno, dok nije u tijeku nikakav prijenos podataka)?
ILI Ako netko ima prijedlog za neki besplatan prenosivi program kojeg na bilo kojem računalu mogu pokrenuti sa mojeg diska i sa kojim mogu točno vidjeti & pogasiti procese u windozama koji smetaju (pretpostavljam da je to uzrok). Tnx... |
probaj eject USB program, imas ga na Bug-ovom cd-u, free je
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Neće biti nikakvih problema, ali pripazi jer ti ponekad, ako prebrzo nakon transfera izbaciš disk, zna obrisati zadnje podatke koje si dodao, modificirao ili slično... |
GB to GiB calculator za sve one kojima nije jasno zbog cega je 160GB = 149GiB
http://r-1.ch/disksize.cgi |
Danas ga i ja dobio.
Evo i njegovih performansi (USB): http://www.imagesforme.com/out.php/i...AMK1652GSX.png [EDIT] Rastavio ga i spojio direktno na matičnu... http://www.imagesforme.com/out.php/i...AMK1652GSX.png Razlika je osjetna. Trenutno čekam i drugog da dođe za kunu, pa će u raid0 :goood: [EDIT2] Evo stigao i drugi, pa su sada u raid0 polju (speeding hdd, driver-less verzija raida0 maximusa II formule): http://www.imagesforme.com/out.php/i...eedingHDD0.png Jao meni kad padne ovo raid polje pa odu podaci s njim... :fiju: |
Citiraj:
|
PA jel ima IEEE1394 konektor na njemu?
|
Ima ako ga rukneš u kućište koje ima Firewire :D. Ja se isto prodah T-Scumu na dvije godine. Dva i pol inčna 160 GB-a koja se daju priheftat na USB za 1 KN - ja zadovoljan. Još je i u kućištu sexy imitacije brušenog aluminiuma, di' ćeš bolje :D.
|
Ja jos razmisljam dal' da i ja dam guze za taj usb disk ili da cekam da i lapove pocnu davat za par kuna :D
|
Citiraj:
tko zna mozda stave iphone na akciju uz produzivanje za 1kn ...:roller: :fiju: btw koliko realno vrijede ti diskovi, planiram si copnit jednog kad se pojavi na trznici, newsima i kako se ostvaruje garancija ako slucajno vrisne? |
Mislim da ih trze po manje od 500kn oni koji ih prodaju...nije vrijedno 2 godine ugovora ;)
|
Citiraj:
|
Upravo tako, vrijeme ce pokazati. Ja cu za koji dan vidjeti hocu li prodati dupe za disk :)
|
imam navedeni disc pa je pitanje, dal je netko uspio stavit enkripciju na njega ? kao ono kad netko zeli otvorit nemoze ..
ja sam ga storirao u kuciste posto sam izvadio zadnji limic pa sam spojio na usb kable i stavio u case koji je nekim cudom zatvoren zadnjih dana... ( ups... da, zatvoren je zbog 2900XT ... ) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Prodao guzu T-scumu :D Koliko dugo treba da disk dodje i kako stize? Overseasom?
|
Overseasom dolazi. Ja sam naručio u subotu, stiglo u utorak :D.
|
Doslo u roku 2 dana :) Jel treba spajati oba usb(data i power) konektora na USB 2.0 ili je to samo za 1.1 standard?
|
Citiraj:
Piše sve u uputama... To je ako USB port ne daje dovoljno struje. Onda priključiš sivi konektor. On je samo za dodatno napajanje i nikakvi podaci ne idu kroz njega bez obzira imaš li USB 1.1 ili 2.0. Ja sam taj originalni "Y" kabel fino spremio jer mi je prekratak, užasno je tvrd (neprikladan za savijanje u željeni oblik) i onaj sivi konektor mi samo smeta. Umjesto njega koristim običan produžni kabel koji ima mini-b konektor. |
Somino, znam da je za dodatno napajanje, nego pitam iz iskustva, jel treba ili ne?
Jel ledica na disku za aktivnost diska ili samo za to da je spojen na napajanje? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:43. |