|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2008
|
Outlook Express - inbox.dbx
Pozdrav... ovo će biti malo poduži post na kojem se unaprijed ispričavam Pitanje je slijedeće... zapravo, problem je slijedeći... Outlook Express po defaultu ima za svaki identity poseban folder i u njemu baze (inbox, sent items, deleted items blablabla)... E sad, problem je u tome što prilikom brisanja poruka u Outlook Expressu, program zapravo uopće ne briše poruke iz tih baza, nego samo te poruke čini "nevidljivima" samom programu, ali poruke fizički ostaju pohranjene u bazi... To se vrlo lako provjeri tako da se napravi IMPORT poruka iz nekog profila, u neki drugi profil gdje se onda importiraju sve poruke (i one obrisane i one koje nisu obrisane)... I sad se javlja problem... imam jednog prijatelja koji uredno na poslu dnevno dobiva po 4-5 poruka veličine 10-20MB sa raznoraznim nacrtima koje treba obraditi te onda ponovno šalje te iste nacrte obrađene natrag odkud ih je dobio... Stvar je u tome što mu sada folder od njegovog identity-ja zauzima cca 12GB prostora od slobodnih 15GB... E sad... u inboxu ima 10 poruka po nekih 2-5MB što u prijevodu znači maksimalno nekih 80MB zauzetog prostora... Ostali svi podfolderi su prazni (sent items, outbox, deleted items)... Ali još uvijek, svaka od tih baza u identity folderu ima oko 2-5 GB... ja sam to riješio tako da sam jednostavno pregazio sve baze osim INBOX.DBX sa novo kreiranim praznim bazama koje sam presnimio iz novo stvorenog profila... E sad... to je privremeno rješenje, pošto će te novo kreirane baze ponovno za 1-2 mjeseca narast na par gigabajta... Kako reći kretenskom Outlook Expressu da kad stisnem DELETE, da onda STVARNO MISLIM DA ŽELIM OBRISAT i da bi bilo lijpo da on to stvarno i obriše???? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Compact folder?
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
No, ako ti niti to nije dovoljno, jo uvijek možeš obrisati Deleted Items.dbx datoteku. Drugog načina za totalno brisanje mailova u OLE nema, jer mislim da ne radi čak niti Shift+Delete (brijem da radi samo u OLK). Sad, budući se radi o brisanju datoteke, to lako odradiš kakvom LogOff ili ShutDown skriptom koja će to pobrisati automatski. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Registered User
|
Citiraj:
Ali reko, idem pitat, možda OE ima neku varijantu da to sam odradi... Hvala na odgovorima ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|