Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Aplikacije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 21.09.2008., 21:44   #1
opasnazona
Registered User

Datum registracije: Sep 2008
Outlook Express - inbox.dbx

Pozdrav... ovo će biti malo poduži post na kojem se unaprijed ispričavam

Pitanje je slijedeće... zapravo, problem je slijedeći...

Outlook Express po defaultu ima za svaki identity poseban folder i u njemu baze (inbox, sent items, deleted items blablabla)...

E sad, problem je u tome što prilikom brisanja poruka u Outlook Expressu, program zapravo uopće ne briše poruke iz tih baza, nego samo te poruke čini "nevidljivima" samom programu, ali poruke fizički ostaju pohranjene u bazi...

To se vrlo lako provjeri tako da se napravi IMPORT poruka iz nekog profila, u neki drugi profil gdje se onda importiraju sve poruke (i one obrisane i one koje nisu obrisane)...

I sad se javlja problem...

imam jednog prijatelja koji uredno na poslu dnevno dobiva po 4-5 poruka veličine 10-20MB sa raznoraznim nacrtima koje treba obraditi te onda ponovno šalje te iste nacrte obrađene natrag odkud ih je dobio...

Stvar je u tome što mu sada folder od njegovog identity-ja zauzima cca 12GB prostora od slobodnih 15GB...

E sad... u inboxu ima 10 poruka po nekih 2-5MB što u prijevodu znači maksimalno nekih 80MB zauzetog prostora...

Ostali svi podfolderi su prazni (sent items, outbox, deleted items)...

Ali još uvijek, svaka od tih baza u identity folderu ima oko 2-5 GB...

ja sam to riješio tako da sam jednostavno pregazio sve baze osim INBOX.DBX sa novo kreiranim praznim bazama koje sam presnimio iz novo stvorenog profila...

E sad... to je privremeno rješenje, pošto će te novo kreirane baze ponovno za 1-2 mjeseca narast na par gigabajta...

Kako reći kretenskom Outlook Expressu da kad stisnem DELETE, da onda STVARNO MISLIM DA ŽELIM OBRISAT i da bi bilo lijpo da on to stvarno i obriše????
opasnazona je offline   Reply With Quote
Staro 21.09.2008., 22:06   #2
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Compact folder?

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 21.09.2008., 23:28   #3
walbandon
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2006
thunderbird?
Staro 22.09.2008., 10:04   #4
opasnazona
Registered User

Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Compact folder?
neće

Inače je compact folder opcija uključena da radi automatski kad se se Outlooku sprdne, ali nažalost, niš ne pomaže...
Staro 22.09.2008., 10:06   #5
opasnazona
Registered User

Citiraj:
Autor walbandon Pregled postova
thunderbird?
Zanimljivo, ali ujedno i nije rješenje problema prijeći na drugi program nego naći rješenje kako "opametiti" postojeći
Staro 22.09.2008., 11:21   #6
Cataphract
Premium
Moj komp

Cataphract's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor opasnazona Pregled postova
Kako reći kretenskom Outlook Expressu da kad stisnem DELETE, da onda STVARNO MISLIM DA ŽELIM OBRISAT i da bi bilo lijpo da on to stvarno i obriše????
Mislim da u OLE postoji opcija "purge deleted messages" i da je u izborniku Edit.

No, ako ti niti to nije dovoljno, jo uvijek možeš obrisati Deleted Items.dbx datoteku. Drugog načina za totalno brisanje mailova u OLE nema, jer mislim da ne radi čak niti Shift+Delete (brijem da radi samo u OLK). Sad, budući se radi o brisanju datoteke, to lako odradiš kakvom LogOff ili ShutDown skriptom koja će to pobrisati automatski.
Cataphract je offline   Reply With Quote
Staro 22.09.2008., 14:58   #7
opasnazona
Registered User

Citiraj:
Autor Cataphract Pregled postova
Mislim da u OLE postoji opcija "purge deleted messages" i da je u izborniku Edit.

No, ako ti niti to nije dovoljno, jo uvijek možeš obrisati Deleted Items.dbx datoteku. Drugog načina za totalno brisanje mailova u OLE nema, jer mislim da ne radi čak niti Shift+Delete (brijem da radi samo u OLK). Sad, budući se radi o brisanju datoteke, to lako odradiš kakvom LogOff ili ShutDown skriptom koja će to pobrisati automatski.
Zasad sam mu napravio BAT file s kojim briše postojeće DBX datoteke i nasnimava nove iz ALL USERS profila...

Ali reko, idem pitat, možda OE ima neku varijantu da to sam odradi...

Hvala na odgovorima
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno