PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Aplikacije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=37)
-   -   Outlook Express - inbox.dbx (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=120287)

opasnazona 21.09.2008. 21:44

Outlook Express - inbox.dbx

Pozdrav... ovo će biti malo poduži post na kojem se unaprijed ispričavam

Pitanje je slijedeće... zapravo, problem je slijedeći...

Outlook Express po defaultu ima za svaki identity poseban folder i u njemu baze (inbox, sent items, deleted items blablabla)...

E sad, problem je u tome što prilikom brisanja poruka u Outlook Expressu, program zapravo uopće ne briše poruke iz tih baza, nego samo te poruke čini "nevidljivima" samom programu, ali poruke fizički ostaju pohranjene u bazi...

To se vrlo lako provjeri tako da se napravi IMPORT poruka iz nekog profila, u neki drugi profil gdje se onda importiraju sve poruke (i one obrisane i one koje nisu obrisane)...

I sad se javlja problem...

imam jednog prijatelja koji uredno na poslu dnevno dobiva po 4-5 poruka veličine 10-20MB sa raznoraznim nacrtima koje treba obraditi te onda ponovno šalje te iste nacrte obrađene natrag odkud ih je dobio...

Stvar je u tome što mu sada folder od njegovog identity-ja zauzima cca 12GB prostora od slobodnih 15GB...

E sad... u inboxu ima 10 poruka po nekih 2-5MB što u prijevodu znači maksimalno nekih 80MB zauzetog prostora...

Ostali svi podfolderi su prazni (sent items, outbox, deleted items)...

Ali još uvijek, svaka od tih baza u identity folderu ima oko 2-5 GB...

ja sam to riješio tako da sam jednostavno pregazio sve baze osim INBOX.DBX sa novo kreiranim praznim bazama koje sam presnimio iz novo stvorenog profila...

E sad... to je privremeno rješenje, pošto će te novo kreirane baze ponovno za 1-2 mjeseca narast na par gigabajta...

Kako reći kretenskom Outlook Expressu da kad stisnem DELETE, da onda STVARNO MISLIM DA ŽELIM OBRISAT i da bi bilo lijpo da on to stvarno i obriše????

Bubba 21.09.2008. 22:06

Compact folder?

walbandon 21.09.2008. 23:28

thunderbird?

opasnazona 22.09.2008. 10:04

Citiraj:

Autor Bubba (Post 1143480)
Compact folder?

neće

Inače je compact folder opcija uključena da radi automatski kad se se Outlooku sprdne, ali nažalost, niš ne pomaže...

opasnazona 22.09.2008. 10:06

Citiraj:

Autor walbandon (Post 1143570)
thunderbird?

Zanimljivo, ali ujedno i nije rješenje problema prijeći na drugi program nego naći rješenje kako "opametiti" postojeći:lol2:

Cataphract 22.09.2008. 11:21

Citiraj:

Autor opasnazona (Post 1143445)
Kako reći kretenskom Outlook Expressu da kad stisnem DELETE, da onda STVARNO MISLIM DA ŽELIM OBRISAT i da bi bilo lijpo da on to stvarno i obriše????

Mislim da u OLE postoji opcija "purge deleted messages" i da je u izborniku Edit.

No, ako ti niti to nije dovoljno, jo uvijek možeš obrisati Deleted Items.dbx datoteku. Drugog načina za totalno brisanje mailova u OLE nema, jer mislim da ne radi čak niti Shift+Delete (brijem da radi samo u OLK). Sad, budući se radi o brisanju datoteke, to lako odradiš kakvom LogOff ili ShutDown skriptom koja će to pobrisati automatski. :)

opasnazona 22.09.2008. 14:58

Citiraj:

Autor Cataphract (Post 1143815)
Mislim da u OLE postoji opcija "purge deleted messages" i da je u izborniku Edit.

No, ako ti niti to nije dovoljno, jo uvijek možeš obrisati Deleted Items.dbx datoteku. Drugog načina za totalno brisanje mailova u OLE nema, jer mislim da ne radi čak niti Shift+Delete (brijem da radi samo u OLK). Sad, budući se radi o brisanju datoteke, to lako odradiš kakvom LogOff ili ShutDown skriptom koja će to pobrisati automatski. :)

Zasad sam mu napravio BAT file s kojim briše postojeće DBX datoteke i nasnimava nove iz ALL USERS profila...

Ali reko, idem pitat, možda OE ima neku varijantu da to sam odradi...

Hvala na odgovorima:respekt:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:36.