|
![]() |
#1 |
...
Datum registracije: Nov 2002
|
koji 120mm vent?
papst, thermaltake, coolermaster, sharkoon ili mozda titan? kupio sam Enermaxov i to je govno nevidjeno, avion mi leti u kucistu a satro je 94cfm i 30db na max... laze selo.... za papsta znam da je tih ali oni inace rade propuh ne. ko zna kakav je ovaj titan. ![]() kakav je thermaltake thunderblade? pise: Max. Air Flow 78 CFM Noise 21dBA opet neko laze ... po tome je bolji od papsta (55cfm, 26db)
![]() |
#2 |
(°_°)
Datum registracije: Nov 2001
|
imas pravo, kod ventilatora se definitivno nemos ravnat prema specifikacijama proizvodjaca. najbolji su komentari korisnika...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Ener 120cm definitivno nije najtiši ali na minimumu čist fino ispuhuje i ne drevi se jako. Baš sam ga neki dan bio stavio naprijed na Antec 3700 BQE kućište i na najmanjem se nije drevio i fino je hladio. Dva dana poslje sam za eksperiment stavio onaj vent koji dobiješ sa kućištem naprijed, Enera na minimum iza da ispuhuje. I dela fino ![]() A možeš ga i piknuti u konektor na matičnoj pa mu mjenjaj kak hoćeš...čak i ispod onih okretaja kaj možeš namjestiti na šarafu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
80286
Datum registracije: Jul 2004
|
e vidis odlicno, dobro da si naceo temu, mene takodjer zanima, ja sam mislio uzeti thermaltake-a blue led 120mm i ugraditi ga gore na kuciste da izvlaci topal zrak ali neznam kakav je ![]()
![]() |
#5 | |
...
|
Citiraj:
![]() Vent koji dobis s njim je ok, tih je a puse solidno no nije nista posebno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
A kućište mi je na stolu pola metra od glave. Budući da u kućištu imam dosta stvari koje zagrijavaju(TV-kartica, 9800/XT i proc na 2500MHz, sad sam ga stavio iza(isto min.) jer onaj tvornički je tih ali slabije izvlači. Ener na min. izvlači bolje od njega a nije baš ouno glasniji. Više buke stvara zrak kad izlazi kroz one rupice. Vidio sam da škvadra to izreže ubodnom, stavi gumeni oring, vrati vent i čuje se dosta manje ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
...
|
Hehe, mora da sam se pretvorio u skya. ![]() Stvarno je kuciste ok za te pare. Da bi stavio thermalrighta, nemoram vadit napajanje a prije sam morao, ima cist dovoljno mjesta, stanu 120mm ventovi, dobar finish. fakat su me razivcirali oni railovi za diskove, pa stavim i przilica ide naprijed nazad, pa kemijaj da se to ucvrsti. nisam mogo stavit hardcano 2 kak spada pa sam busio rupe... ma zajebi railove, radje mi daj serafe, puno rupa i deri ![]() sad je kanta u sigu, slk 900A i papst 92mm, proc idle 50c s otvorenim kucistem, hladnjak kipuc :/ kuciste 35, disk 35 graficka vruca, napajanje vruce (ono antec 350W, barem je tiho) neznam zasto se tolko grije, sve je kipuce jebote, sobna temp. je oko 30c ali opet...
![]() |
#8 |
Super Moderators
|
Fakat su malo previsoke temperature... Meni je trenutno proc na 40(1.7v) sa Zalmanom, ploča 38, ambijentalna 27. Zatvoreno kućište, na stolu. A naklokao si grafu, proc FSB itd...ali je ipak puno. Pogotovo proc:confused: Na koliko ti je v? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Super Moderators
|
Probaj kao ja. Enera na min iza, orginalnog naprijed. Meni komp lakše diše od kad sam to napravil. I očistio Zalmana. ![]() Pa zatvori kućište da može povući propuh kak treba i probaj. Ili ti taj Papst tak jadno hladi proc??? ![]() Na 1.65v nema teorije da bude tak vruć sa takvom mrcinom od hladnjaka... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Jel me netko tražio? ![]() Preporuka je Papst + potenciometar za prave Ferengije, jeftinija verzija je YS Techov Green Label (dosta slabo puše, ali je tih). |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Super Moderators
|
Mene Zalman čist fino služi ![]() Još je sad i friško oriban očišćen i ispolirane baze ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
...
LOL!! Thermaltake laze i to jako ocito... 80/92/120. svi se vrte 2000rpm i rade 21db. Svakome ko je normalno to ce biti sumnjivo... Imao sam ovog 12cm TT i rekao bi da radi 35db+ |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Night shift
Datum registracije: Jul 2002
|
Ja sam uzeo 120mm YS Tech i dobro puše, a i prilično je tih (možda i tiši od 120mm Papst-a)
"NOBODY expects the Spanish Inquisition! Our chief weapon is surprise...surprise and fear...fear and surprise.... Our two weapons are fear and surprise...and ruthless efficiency.... Our *three* weapons are fear, surprise, and ruthless efficiency...and an almost fanatical devotion to the Pope.... Our *four*...no... *Amongst* our weapons.... Amongst our weaponry...are such elements as fear, surprise.... I'll come in again." --uoɥʇʎd ʎʇuoɯ-- |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
...
|
Re: ...
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
![]() Kaj svi brijete protiv papsta da loše hladi:confused: ja imam 2 spojena na potencijometru + 2 80mm u pričuvi za svaki slučaj . oba dva papsta mi rade na minimumu daklem oko 1000, i temperatura u kanti mi je proc 43 a mbo 38 i to bez pričuve. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
Re: Re: ...
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Night shift
Datum registracije: Jul 2002
|
trebalo bi non-stop ići na wc ![]()
"NOBODY expects the Spanish Inquisition! Our chief weapon is surprise...surprise and fear...fear and surprise.... Our two weapons are fear and surprise...and ruthless efficiency.... Our *three* weapons are fear, surprise, and ruthless efficiency...and an almost fanatical devotion to the Pope.... Our *four*...no... *Amongst* our weapons.... Amongst our weaponry...are such elements as fear, surprise.... I'll come in again." --uoɥʇʎd ʎʇuoɯ-- |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
Titan je zivo govno, imam jednog i zelio bih da ga nemam ![]() Cekam da krepa pa da imam izgovor zasto ga promijenit... Protok zraka mu je ocajan, na 5v se opce nece pokrenut, a na 7v je vec dost glasan. Na 12v ga se opce ne isplati drzat. Papst je zakon, cist pristojan protok zraka i fino je tih. Jedini problem (po meni) je pritisak, ako ga planiras koristit za vodeno mozes se oprostit od toga, jednostavno nije u stanju stvorit dovoljan pritisak za protok zraka kroz gusti radijator (Black Ice, Thermochill, InnovaRadi etc). Ako hoces idealan omjer tisine i performanse, nema boljeg od Panaflo-a. Zbilja vrhunski ventilatori, malo su veci (dublji) od Papsta al zato rade zvijerski i to bez nesnosne buke. YS Tech i Delta (ne ona najjaca serija, ima i "tiha" Delta) su isto dobar izbor na 7v, ako nemozes do Panaflo-a. Sto se tisine tice, nema nista boljeg od Papsta. Blizu su mu Noisekiller-i, sa malo losijim protokom zraka.
![]() |
#23 |
Warcraft III TFT
Datum registracije: Jun 2004
|
Imam papsta 120 s potenciometrom. Na pocetku je malo bucao dok mu se nisu lezaji razradili, a sad ga uopce ne cujem... Papst rulez....
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|