PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   koji 120mm vent? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=11733)

Veky 25.07.2004. 21:14

koji 120mm vent?

papst, thermaltake, coolermaster, sharkoon ili mozda titan?

kupio sam Enermaxov i to je govno nevidjeno, avion mi leti u kucistu a satro je 94cfm i 30db na max... laze selo....

za papsta znam da je tih ali oni inace rade propuh ne. ko zna kakav je ovaj titan. :)

kakav je thermaltake thunderblade? pise:

Max. Air Flow 78 CFM
Noise 21dBA
opet neko laze ... po tome je bolji od papsta (55cfm, 26db)

miato 25.07.2004. 21:34

imas pravo, kod ventilatora se definitivno nemos ravnat prema specifikacijama proizvodjaca.

najbolji su komentari korisnika...

Jelc 25.07.2004. 22:14

Ener 120cm definitivno nije najtiši ali na minimumu čist fino ispuhuje i ne drevi se jako.

Baš sam ga neki dan bio stavio naprijed na Antec 3700 BQE kućište i na najmanjem se nije drevio i fino je hladio.

Dva dana poslje sam za eksperiment stavio onaj vent koji dobiješ sa kućištem naprijed, Enera na minimum iza da ispuhuje.
I dela fino:)

A možeš ga i piknuti u konektor na matičnoj pa mu mjenjaj kak hoćeš...čak i ispod onih okretaja kaj možeš namjestiti na šarafu.

rams 25.07.2004. 22:15

e vidis odlicno, dobro da si naceo temu, mene takodjer zanima, ja sam mislio uzeti thermaltake-a blue led 120mm i ugraditi ga gore na kuciste da izvlaci topal zrak ali neznam kakav je

:beer:

Veky 25.07.2004. 22:20

Citiraj:

Originally posted by Jelc
Ener 120cm definitivno nije najtiši ali na minimumu čist fino ispuhuje i ne drevi se jako.

Baš sam ga neki dan bio stavio naprijed na Antec 3700 BQE kućište i na najmanjem se nije drevio i fino je hladio.

Dva dana poslje sam za eksperiment stavio onaj vent koji dobiješ sa kućištem naprijed, Enera na minimum iza da ispuhuje.
I dela fino:)

A možeš ga i piknuti u konektor na matičnoj pa mu mjenjaj kak hoćeš...čak i ispod onih okretaja kaj možeš namjestiti na šarafu.

Ja sam neki dan ubo to kuciste samo AMB pa malo isprobavam. :)

Vent koji dobis s njim je ok, tih je a puse solidno no nije nista posebno.

Jelc 25.07.2004. 22:29

Citiraj:

Originally posted by Veky
Ja sam neki dan ubo to kuciste samo AMB pa malo isprobavam. :)

Vent koji dobis s njim je ok, tih je a puse solidno no nije nista posebno.

Kad sam stavio tog Enera da hladi diskove-nije se ni čuo na minimumu a hladio ih je bogme dobro.
A kućište mi je na stolu pola metra od glave.
Budući da u kućištu imam dosta stvari koje zagrijavaju(TV-kartica, 9800/XT i proc na 2500MHz, sad sam ga stavio iza(isto min.) jer onaj tvornički je tih ali slabije izvlači.
Ener na min. izvlači bolje od njega a nije baš ouno glasniji.
Više buke stvara zrak kad izlazi kroz one rupice.
Vidio sam da škvadra to izreže ubodnom, stavi gumeni oring, vrati vent i čuje se dosta manje:)

Veky 25.07.2004. 22:38

Hehe, mora da sam se pretvorio u skya. :D

Stvarno je kuciste ok za te pare. Da bi stavio thermalrighta, nemoram vadit napajanje a prije sam morao, ima cist dovoljno mjesta, stanu 120mm ventovi, dobar finish.

fakat su me razivcirali oni railovi za diskove, pa stavim i przilica ide naprijed nazad, pa kemijaj da se to ucvrsti. nisam mogo stavit hardcano 2 kak spada pa sam busio rupe... ma zajebi railove, radje mi daj serafe, puno rupa i deri :D

sad je kanta u sigu, slk 900A i papst 92mm, proc idle 50c s otvorenim kucistem, hladnjak kipuc :/

kuciste 35, disk 35

graficka vruca, napajanje vruce (ono antec 350W, barem je tiho)

neznam zasto se tolko grije, sve je kipuce jebote, sobna temp. je oko 30c ali opet...

Jelc 25.07.2004. 22:52

Fakat su malo previsoke temperature...
Meni je trenutno proc na 40(1.7v) sa Zalmanom, ploča 38, ambijentalna 27.
Zatvoreno kućište, na stolu.

A naklokao si grafu, proc FSB itd...ali je ipak puno.
Pogotovo proc:confused:
Na koliko ti je v?

Veky 25.07.2004. 22:57

1.65V, zato mi i je cudno

mozda je to ono, sto stariji proc to se vise grije, ovaj je oko 14mjeseci star

Jelc 25.07.2004. 23:07

Probaj kao ja.
Enera na min iza, orginalnog naprijed.
Meni komp lakše diše od kad sam to napravil.
I očistio Zalmana.:D
Pa zatvori kućište da može povući propuh kak treba i probaj.
Ili ti taj Papst tak jadno hladi proc???:(
Na 1.65v nema teorije da bude tak vruć sa takvom mrcinom od hladnjaka...

Sky 26.07.2004. 08:16

Jel me netko tražio? :D

Preporuka je Papst + potenciometar za prave Ferengije, jeftinija verzija je YS Techov Green Label (dosta slabo puše, ali je tih).

Jelc 26.07.2004. 11:46

Mene Zalman čist fino služi:D
Još je sad i friško oriban očišćen i ispolirane baze:)

ZMAJ 27.07.2004. 19:58

...

LOL!!
Thermaltake laze i to jako ocito...
80/92/120. svi se vrte 2000rpm i rade 21db. Svakome ko je normalno to ce biti sumnjivo...
Imao sam ovog 12cm TT i rekao bi da radi 35db+

Raven_1 29.07.2004. 16:09

Ja sam uzeo 120mm YS Tech i dobro puše, a i prilično je tih (možda i tiši od 120mm Papst-a)

Veky 29.07.2004. 22:30

Re: ...

Citiraj:

Originally posted by ZMAJ
LOL!!
Thermaltake laze i to jako ocito...
80/92/120. svi se vrte 2000rpm i rade 21db. Svakome ko je normalno to ce biti sumnjivo...
Imao sam ovog 12cm TT i rekao bi da radi 35db+

Uzo sam ja nakraju 2 x 120mm tt thunderblade i normalno da nije 21db ali nije ni puno vise. Radi veliki propuh a nije prebucan, bar kad nafrljis gumice na serafe. A jos i lepo plavo svijetli. :)

Stalker 01.08.2004. 02:38

PAPST 120mm

Kaj svi brijete protiv papsta da loše hladi:confused: ja imam 2 spojena na potencijometru + 2 80mm u pričuvi za svaki slučaj . oba dva papsta mi rade na minimumu daklem oko 1000, i temperatura u kanti mi je proc 43 a mbo 38 i to bez pričuve.:Dkad vidiš da je frka samo podebljaš po potencijometru na max i onda nema frke.Samo ti ubodi papsta.Je da je skup , ali sve kaj vredi to se plača :beer:

ZMAJ 01.08.2004. 12:25

Re: Re: ...

Citiraj:

Originally posted by Veky
Uzo sam ja nakraju 2 x 120mm tt thunderblade i normalno da nije 21db ali nije ni puno vise. Radi veliki propuh a nije prebucan, bar kad nafrljis gumice na serafe. A jos i lepo plavo svijetli. :)
ma super hladi i super svijetli ali ja ga nisam mogao drzati ukljucenog niti 5 min... jednostavno mi je bio preglasan

Njusskallo 11.08.2004. 00:05

Dok odeš na WC ili popit kamilice (Cocco Bill) :beer: uključiš ga .. i spusti temperaturu za tren. To ja radim i isplati se ...

Raven_1 11.08.2004. 02:00

trebalo bi non-stop ići na wc ;)

Njusskallo 11.08.2004. 10:42

Nek si pojede sladoled pa ga zalije vodom ... neće se micat s WC-a bar pola sata. :p :beer:

dpajur 11.08.2004. 11:49

Titan je zivo govno, imam jednog i zelio bih da ga nemam :)

Cekam da krepa pa da imam izgovor zasto ga promijenit...
Protok zraka mu je ocajan, na 5v se opce nece pokrenut, a na 7v je vec dost glasan. Na 12v ga se opce ne isplati drzat.

Papst je zakon, cist pristojan protok zraka i fino je tih.
Jedini problem (po meni) je pritisak, ako ga planiras koristit za vodeno mozes se oprostit od toga, jednostavno nije u stanju stvorit dovoljan pritisak za protok zraka kroz gusti radijator (Black Ice, Thermochill, InnovaRadi etc).

Ako hoces idealan omjer tisine i performanse, nema boljeg od Panaflo-a. Zbilja vrhunski ventilatori, malo su veci (dublji) od Papsta al zato rade zvijerski i to bez nesnosne buke.

YS Tech i Delta (ne ona najjaca serija, ima i "tiha" Delta) su isto dobar izbor na 7v, ako nemozes do Panaflo-a.

Sto se tisine tice, nema nista boljeg od Papsta.
Blizu su mu Noisekiller-i, sa malo losijim protokom zraka.

Paske 11.08.2004. 12:01

Osobno mi se najviše sviđa Enermax do sada - imam Enera, Ys tech i PAPST u verzijama 92/80/120 mm.

No to je samo moj dojam :beer:

bude 11.08.2004. 17:07

Imam papsta 120 s potenciometrom. Na pocetku je malo bucao dok mu se nisu lezaji razradili, a sad ga uopce ne cujem... Papst rulez....

Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:27.