|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2004
|
Linux X gasenje - instalacija drajvera za graficku
Jucer sam instaliro linux Mandrake 9.2 na svoj PC - i pokrenem ja igricu - neke letjelice - uglavnom 2D u OpenGL-u. I igra se pokrene - a ono ide 2 FPS-a ??? Pokrenem drugu igru u OpenGL-u i opet 2 fps-a a imam Athlona XP 1800+ sa TNT II (nemoj te se smijat - ata mislite zaato nisam stavio konfu u potpis ![]() Uglavnom na windowsima mi sve radi OK - tako sam od frenda cuo da to ima veze sa hardverski akceleriranim drajverima - i skinem ih ja od nvidie i pokrenem setup - i ono nesto kenja da moram bit root user. Logiram se ja ko root user - a ono opet ser* da moram ugasit X window server ili tako nesto - uglavnom onaj sustav za prozore - i nemam ja blage kako to napravit - pa restartam komp i pokrenem linux failsafe - i onda mi se pokrene samo konzola - i pokrenem setup za drajvere i sad pak oce da promjenim neki level koristenja - i ja napisem neku naredbu setinit 3 - ja mislim - i glupost mi pokaze login - i upisem ime - i pokaze mi da upisem pasvord u konzolu - ali tipke ne rade - odnosno - ja stisnem tipku - i nista se ne desi - a nakraju kad stisnem enter dode mi neka greska - zato molim vas recite mi kako instalirat te glupe drajvere - jer mi se linux cini kao optimalno rjesenja za surfanje po netu i programiranje u OpenGL-u ! Zadnje izmijenjeno od: Red Drake. 19.07.2004. u 12:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
|
Problem rješen ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Aug 2003
|
Kad upisivas sifru onda ne vidis kaj pises. To je neki sistem zastite od nezeljenih pogleda kao sto su pod Win zvjezdice. Ulogiraj se kao root i trebalo bi sljakati. Failsafe > ulogiras se kao root > sh NVIDIA* Ne kuzim se u te stvari, bas sam jucer prvi put instalirao sve kako spada (osim narano modema kojeg moram zamjeniti), pa i drivere za grafu ![]()
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Aug 2003
|
I sad sam ja bezveze pisao ![]()
![]() |
#5 | |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
a da napises jos koje slovce kako je rijesen:-) Nije li u tom poanta... Citiraj:
__________________ |
![]() |
#6 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Hmm, jel netko uspio instalirati ATI-jeve drivere na Mandrake 9.2 ? Imam Radeon 9200 i prije par mjeseci sam se napatio i odustao. Taylored kernel error, podesi header ovaj, pusti skriptu... i na kraju ništa. Enyone ?
![]() |
#9 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
Probaj baciti oko tu: http://www.rage3d.com/board/forumdisplay.php?f=61 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Tnx, izgleda kao prava stvar. Probati ću kad budem pri vremenu i živcima, pa javim.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
YouthIsWastedOnTheYoung
|
koliko sam skonto ati se jos nije udostojio napraviti pristojan driver koji mozes "uspjeti" instalirati za manje od tjedan dana, ja nisam uspio |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|