|
|||||||||||
|
|
#1 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Led dioda na CM690
Naim prilikom vracanja komponenti u kuciste, vjerovatno zbog pada koncentracije krivo sam spojio power led i doticna je izgorila. Kako na njoj ne pise nista, jel zna netko kakv je to dioda? Predpostavljam da bi se tako nesto dalo naci u Chipoteci. Ili ako netko ima neku staru plavu ledicu neka mi se javi.. hvala |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Iscupaj iz upaljaca Btw, nije mi jasno kako LED-ica moze izgoriti uslijed krivog spajanja (osim ako je nisi spojio na 12V header za ventilator na ploci), krivi polaritet jos nebi smio skoditi jer je to dioda sama po sebi koja ne vodi struju u "krivom" pravcu...
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#4 |
|
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Obična LED dioda, ako pitaš napon to neznam ali vjerojatno je ili 5 ili 3.3 V, najlakše ti je izvadit iz nekog starog casea cjelu njegovu diodicu skupa sa žicom ili jednostavno spoji HDD led umjesto power leda... ![]()
|
|
|
#7 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Zaleti se do Chipoteke. Uvjeren sam da ćeš imati dobar izbor i naći nešto za sebe. www.chipoteka.hr
|
|
|
#8 | |
|
LateralusX
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
tema: Još LED-ica iz upaljaca u mojoj kanti |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Premium
|
hvala na komentarima. nesto budem smislio. Samo sto je ova na kucistu full tanka i mala, a ova iz upaljaca je onak, dosta deblja. Ili budem stavio od hdd, ali ona je crvena, i onda nece hdd svijetlit..Ali budem nesto smislio.. pozz |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
LED-ica nebi smjela izgoriti zbog promjene polariteta, to je 100% sigurno jer ne vodi struju u "krivom smjeru" |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#11 |
|
Premium
|
ma kak mi na ploci ima 4 pina za led a spajaju se samo dva, skroz lijevi i skriz desni, ja san tu nesto krivo spojio, vjerovatno je u pitanju bio preveliki napon i samo je bjeli dim izasao i sad ne radi..kad vise nema u njoj bjelog dima..jbga |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|