![]() |
Led dioda na CM690
Naim prilikom vracanja komponenti u kuciste, vjerovatno zbog pada koncentracije krivo sam spojio power led i doticna je izgorila. Kako na njoj ne pise nista, jel zna netko kakv je to dioda? Predpostavljam da bi se tako nesto dalo naci u Chipoteci. Ili ako netko ima neku staru plavu ledicu neka mi se javi..
hvala |
Iscupaj iz upaljaca :) Btw, nije mi jasno kako LED-ica moze izgoriti uslijed krivog spajanja (osim ako je nisi spojio na 12V header za ventilator na ploci), krivi polaritet jos nebi smio skoditi jer je to dioda sama po sebi koja ne vodi struju u "krivom" pravcu...
|
led diode izgore zbog velike voltaže.. npr zeleno pretvori u narađasto pa bye bye
|
Obična LED dioda, ako pitaš napon to neznam ali vjerojatno je ili 5 ili 3.3 V, najlakše ti je izvadit iz nekog starog casea cjelu njegovu diodicu skupa sa žicom ili jednostavno spoji HDD led umjesto power leda... :)
|
meni se to dogodilo par puta(slucajno) ali dioda i dan danas radi :stoopid:
|
jel bi se ove oz upaljaca mogle pospajati na zice?
jel ima takvih diodica kupiti negdje? mozda je zbilja jeftinije uzet iz upaljaca, mozes ih onda stavit bilo di :D |
Zaleti se do Chipoteke. Uvjeren sam da ćeš imati dobar izbor i naći nešto za sebe.
www.chipoteka.hr |
Citiraj:
tema: Još LED-ica iz upaljaca u mojoj kanti |
hvala na komentarima. nesto budem smislio. Samo sto je ova na kucistu full tanka i mala, a ova iz upaljaca je onak, dosta deblja. Ili budem stavio od hdd, ali ona je crvena, i onda nece hdd svijetlit..Ali budem nesto smislio..
pozz |
LED-ica nebi smjela izgoriti zbog promjene polariteta, to je 100% sigurno jer ne vodi struju u "krivom smjeru"
|
ma kak mi na ploci ima 4 pina za led a spajaju se samo dva, skroz lijevi i skriz desni, ja san tu nesto krivo spojio, vjerovatno je u pitanju bio preveliki napon i samo je bjeli dim izasao i sad ne radi..kad vise nema u njoj bjelog dima..jbga
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:56. |