|
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Razbi HDD, otiđi u Redmond i neka ti oni daju svoj HDD ![]() Pa to je valjda za najbrže stvari na tržištu tipa 15k RPM ili SSD, mada nisam siguran ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
Datum registracije: Jun 2008
|
Jednostavno složiš raid.Al mi nije jasno zašto moraš dobit tu ocjenu? |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Ne morate se ljudi zamarat s tim Vista benchmarkom. To nicemu ne koristi. A ima boljih testova za diskove. Da se vratim temi, znam pouzdano da su speedy 250GB radili 5.9. No neznam dal su mozda postrozili test. ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
.....
Datum registracije: Mar 2004
|
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
.....
Datum registracije: Mar 2004
|
Nemam neki prijedlog jer se ne zamaram tom ocjenom. Inače, imam Speedy2 (bez obzira na RAT meni je disk sasvim ok + nije još krepao ![]() P.S. Imaš hrv. jezik za Vistino sučelje na update-u. ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Kako bi SATA radio u AHCI modu a ne u IDE modu moraš u BIOSU prebacit SATA sa IDE na AHCI no to za sobom povlači i reinstalaciju Viste, dok kod XP-a moraš ili na disketi imat SATA drivere ili ih ubacit u samu instalaciju preko nLitea
#14 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Upravo se to spremam napraviti (reinstalacija Viste) pa skupljam podatke. Nemogu naći za moj disk WDC 2500KS da li podržava NCQ, a neznam kako ispravno staviti u AHCI mod a da mi se ne zaplavi ekran. Jeli najprije prebacim u AHCI u BIOSu pa tek onda krenem sa instalacijom sa boot CD-a? |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
E sad, ima li taj postupak neke loše strane u odnosu na ostala 2 HDD-a i optički čitač (tzv DVD), i kako napraviti da vidim odgovor na pitanje, a da ne izlazim iz posta? Dobijam li na brzini diska i koliko? |
![]() |
![]() |
#17 |
Moderator
|
Sve što je spojeno na SATA kontroler raditi će u AHCI modu koji u principu ne donosi nekaj puno, u principu on nativno podržava NCQ, a sad hoćeš li i koliko to osjetiti ovisi o tebi i samom sistemu. Ono kaj je spojeno na PATA kontroler raditi će kako je radilo i do sada. U AHCI mod prebacuješ u BIOS-u.... prođi BIOS-om i sigurno ćeš pronaći gdje se to radi... pisati će ti SATA mod -> gdje možeš odabrati IDE, RAID ili AHCI
#18 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
#20 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() Ili raid ili taj disk,već su ti napisali ljudi.A i taj broj ti vrijedi pišljiva boba,tako da nema smisla da se zamaraš. |
|
![]() |
![]() |
#21 |
Moderator
|
blokira te spor disk, ne kužim zakaj se time opterečuješ, nije valjda da se pališ na taj Vista benchmark Evo kaj je Speedy
#23 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() Ako hoćeš benčmarkirat,uhvati se pravog alata,a i nezahvalno je od tebe bunit se pored konfe pod moj komp,nhf. |
|
![]() |
![]() |
#25 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
#27 | |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() Vjerojatno si mislio na Windows Server 2008? Što mislim o njemu sam napisao u temi čiji link je u sigu i da može se reći da je bolji od Viste kome se da malo poigrati. Ako ništa drugo dolazi "lightan" što ljudi najviše i zamjeraju Visti.
![]() |
#28 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
#29 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
#30 |
Premium
|
Jeli netko secirao kako je microsoft došao do tih indexa i koliko je to ozbiljno postavljeno bez površnih ocjena. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|