Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja i modding > Case Modding
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 20.05.2008., 11:37   #1
lordVerdranius
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2008
Thermaltake Soprano DX - mod...

Počinjem moddati malo svoj case. Pa me zanima kaj bi vi napravili sa njime, odnosno kaj bi izrezali na stranici i sl.
Jeli bi dodali neke ventove, neonke ili kaj?
S tim da je moj crne boje sa plavom neonkom...
Znači ovo je taj moj, nažalost nema stranicu od plexija, pa ju mislim napraviti, ako bi mogao netko nacrtati, kako bi on to napravio... HVALA:
lordVerdranius je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2008., 13:04   #2
Gradjanin
Premium
Moj komp

Gradjanin's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
nhf, ali ako stvarno nemas nikakvu viziji kako i kaj bi TI SAM HTIO NAPRAVITI SVOJEM PICEKU, onda je iskreni savjet da to ni ne radis.

ako bas toliko to silom zelis, prije svega i prije ovakvih pitanja koja ne treba komentirati , povedi se za onom..druze Gugl. zdravo. reci derder ti meni kako da ja oplemenim svoj kompjuter. (stisnes search)

kad mislis da ispunjavas ova dva uvjeta, rado ce ti brijem, svatko ovdje pomoci da izvedes SVOJU MASTARIJU, a ne nesto kaj se nekom drugom svida
Oglas

Oglas
Staro 20.05.2008., 13:10   #3
vex
Premium
Moj komp

vex's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
Pa da li ti modaš za sebe ili nekog drugog ?? Odnosno ako već nemaš skoro sve u glavi, šta i kako, teško da ti mi možemo pomoći...

Reži i turpijaj, i piši što misliš napraviti, a mi ćemo uletavati sa pametnim ( ili ne ) prijedlozima

Ja bih ti rekao da odmah strpaš vodeno unutra, a tebi to možda neće odgovarati
vex je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2008., 17:15   #4
TheBEaST
Premium
Moj komp

TheBEaST's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Autor lordVerdranius Pregled postova
Počinjem moddati malo svoj case. Pa me zanima kaj bi vi napravili sa njime, odnosno kaj bi izrezali na stranici i sl.
Jeli bi dodali neke ventove, neonke ili kaj?
S tim da je moj crne boje sa plavom neonkom...
Znači ovo je taj moj, nažalost nema stranicu od plexija, pa ju mislim napraviti, ako bi mogao netko nacrtati, kako bi on to napravio... HVALA:
Bum ti ja sutra malo objasnil kaj sam napravil sa svojim Sopranom...
TheBEaST je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2008., 01:34   #5
lordVerdranius
Premium
Moj komp

E hvala ti!
Staro 21.05.2008., 12:37   #6
TheBEaST
Premium
Moj komp

TheBEaST's Avatar

Što se tiče modinga na mom kucistu, uglavnom sam izmjenio neke stvari unutar kucista, izvana nisam nist previse diral...
Za bocnu stranicu ti nebrem puno pomoci, jer sam ja uzel ovu verziju sa prozirnom stranicom...bila je razlika svega 30kn, pa mi se nije dalo jos s tim imati posla...ionak tesko da bi napravil bolje neg je ovak kak je...

Posto je cijelo kuciste kvalitetno lakirano izvana, moral bus dosta paziti dok budes rezal bocnu stranicu, tak da ju ne ostetis previse...imas dost tema na forumu o tome kakve alate i materijale koristiti za to...Mislim da ti tu kolega Omega moze najvise pomoci...
Ovo su neke od slika kucista...
Slika1
Slika2
Slika3
Iznutra sam stavio spuzvu...i zbog zvucne izolacije, ali i vecinom radi boljeg izgleda...isel mi je na zivce onaj goli pleh, a ak bi šprical na crno, onda bi se jako vidla prasina, ovak je spuzva jos i najbolje rjesenje za unutrasnjost.
Kablove sam malo poslozio tak da cim manje smetaju protoku zraka i da se cim manje vide...mislim da je ovak dosta uredno ispalo...
Stavil sam i plavu neonku na prekidac...s time da sam prekidac stavio tam odma pokraj prednjeg filtera od 140mm venta,tak da se niti ne vidi...to je vec bilo tam izrezano i taman je na milimetar pasalo za ovu sklopku, tak da nisam trebal nist rezati...
Slika4
Stavil sam i jos ispod grafe jedan vent za ispuh zraka, tak da taj topli zrak od grafe izbacuje van...graficka ima solidno hladenje, tak da nisam stavljal S1, uglavnom u loadu nejde nikad prek 60C...
Slika5
Prvo sam imal neonku dolje, odma uz rub prema bocnoj stranici...ali sam ju onda premjestio kaj je ovak okomito...malo dalje od maticne...i napravil sam neku vrstu nosaca, odnosno štita za nju, tak da se ne vidi izvana...odnosno najlakse receno da svjetli unutar kucista, a da se sama neonska cijev ne vidi izvana jer bas tuče u oci kroz prozirnu stranicu...za taj nosac-štit sam uzeo ALU L profil i samo s prednje strane stavio crnu izolir traku...bum napravil jedan video pa budes lakse shvatil...

Video

Zadnje izmijenjeno od: TheBEaST. 21.05.2008. u 14:18. Razlog: dodavanje videa
Staro 22.05.2008., 00:03   #7
lordVerdranius
Premium
Moj komp

Ufff, odlično si uredio žice... E da vidiš kak je kod mene mislim da bi te glava zabolila...
Moram to nekako srediti, sam neznam kak, jer ih je tonu!
Odlično si sredio pc, i sviđa mi se izolacija! Svaka čast!
Stvar je u tome, da kada sam ja uzimao kućište nisam znao da će mi dati ovo bez plexi stranice i tu sam se zeznuo... Tako da sada ću morati nekaj izmisliti i napraviti, sam još moram si zmisliti kaj da režem.
Aj fala ti i pozz!
Staro 22.05.2008., 09:46   #8
TheBEaST
Premium
Moj komp

TheBEaST's Avatar

S kablovima ima jako puno posla...znam da sam ja na tome sate potrosio, i u barem 10 tura to drugacije raspodjelio da bi ispalo ovak kak je sad...
Vise niti neznam sta bi mjenjao, mislim uvijek moze nesto bolje...

Tu gore imam vecinu kablova, jer i imam 2 opticka uredaja, a tu je onaj debeli kabel za maticnu...tak da tu gore ima malo vise toga, al i mora biti kad tu idu i svi ti kablovi iz napajanja i tak...uglavnom ak trebas savjete za skrivanje kablova i ostalo, sam reci...
Staro 22.05.2008., 12:41   #9
lordVerdranius
Premium
Moj komp

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja