|
|||||||||||
|
|
#1 |
|
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
CPU - smanjenje voltaže?
e, ovako: mene zanima da li smanjenje voltaže procesoru (dotičnog Bartona 2500 -otključan, desktop, ne mobile), može škoditi? malo sam isprobavao, i čini mi se da nema nekih promjena.. išao sam mu smanjivat brzinu, stavio sam sad na kraju na 8x180, 1.55V, i radi normalno sve, igre, Prime... ovo sam radio čisto iz dosade i da smanjim temperature... sad mi na full load ne pralazi 42c. pa me zanima da li smanjenjem voltaže mogu "sjebati" procesor, ili imati nekakve kasnije posljedice.. ? također i smanjenjem radnog takta.. bio sam ga stavio na 990Mhz... i radi normalno![]() |
|
|
|
|
|
#2 | ||||||||||
|
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Ne, dapace manje ce se grijati a i nemoras mu bas tolko spustit frekvu, stavi recimo na 1.8Ghz i na 1.5V ako ne i manje.
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#3 |
|
Treba kaj skurit??
|
nemre mu nikaj bit. Manje će se grijat. E sad hoće li stabilno radit na istoj frekvi s manjom volatažom je stvar svakog proca posebno. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Lika u mom srcu
|
Citiraj:
haha, ma dosadno mi pa probavam.. inače, kad ga ne mogu držat na 2.2 (memorije problem), onda idem spuštat.. ionako ne radim ništa procesorski zahtjevno, pa, what the hell... sad, jel ga bolje savit na default (11x166) ili na recimo 10x182? (opet, memorija dalje od 182 daje lošije rezultate)... i na recimo 1.5V. kako ću uopće znat jel mu fali struje, na koji način se to najbolje primijeti? ...možda je glupo pitanje, ali, fuck it.. |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Treba kaj skurit??
|
Zrušil bu ti se. Tak ćeš bit 100% siguran. ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Čuj, čim manja voltaža to manje zagrijavanje i obrnuto. Kako skužiti kada je premalo struje? Pokreni Prime ako ga ruši disni voltažu za malo... Ili ga drži na 900Mhz, 1.XV(čim manje) i bez ventilatora na pasivcu ![]() |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Lika u mom srcu
|
Citiraj:
čuj, ovo bez ventilatora već radim, nikad ga i nije bilo.... stavio sam na 10x180, 1.55V, i vrti Prime bez problema... probat ću ić još niže s V ako se ne bude slučajno htio bootat, hoću ja moć do Biosa onda uopće? kao se ono radi na Epoxici? drži se Insert ili delete? |
|
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#11 | |
|
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2002
|
I meni je to palo na pamet kada je temperatura prešla 50C pod opterećenjem. E sad, koliko je najmanje Volti potrebno zaključanom Bartonu 2500+ da radi na default frekvenciji tj. da znam od koje početi... |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Na default voltaži, probaj sa 1.45V, ako radi stabilno i pod primeom možeš biti sretan ![]() |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Premium
|
Radio mi je sinoć cijelu noć na 1.40V i računao PI,temperatura max 46C za razliku od prijašnje 58C na 1.65V. Išao bi i niže,ali matična nema opcije za VCore niže od 1,40. |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Nisam to očekivao od Epox-a.Evo meni je na 1.3V i kaže da je temperatura 38C, bez paste na procu i s Volcanom 11+ na 2500rpm.Kolko ti Watta sad troši proc. |
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Imam Stock AMD-ov hladnjak i 80mm CoolerMastera na njemu-2500RPM. Kako računaš Wattažu? Imam negdje neki kalkulator,ali ne mogu ga nać. Jel ima na kojoj stranici on-line kalkulator? |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Premium
|
Snaga se inače računa P=u*I al nema veze, ako imaš Sandru možeš tamo pogledat ako ne skini ovaj programćić.klikni odeš pod "mobility" i tamo će ti pisat trenutna snaga. Meni raspon voltaže ide 1-2V.Stime da na 1.25 uspijeva normalno radit.A ova temp. što kaže 38C nema šanse još je manja popipao sam pasivnjak rukom mrtav hladan. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Premium
|
Kaže da je snaga 52W,ali s time što se zajebe i misli da je napon 1,600V a zapravo je 1,400V Koliko je tebi? |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Premium
|
Ma bitno mi je samo da temperatura ne ide više preko 46C, a kad posložim kablove ,javljam... |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Premium
|
kada sam procitao o cemu pricate pa sam i sam pokusao, barton 2500 11x184 i 1.3v i sve radi normalno, temp je 35-38 kako puhne vjetar |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Premium
|
Savage, koja matična? |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Premium
|
nije mobilac vec desktop, a ploca je soltek 75FRN2-L kupio sam proc prije 3 tjedna od shteffa. |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Premium
|
Citiraj:
![]() @Savage: vidim da me stižeš al jel moš đirat windowse i net na 1.25V |
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Premium
|
tolko ne ide, ja sam prezadovoljan s ovim, guta 43W i tempera je stabilnih 38 a cooler je Falcon Rock 2 za bijednih 80kn. p.s probao sam na 1,2V ali nije izdrzao sat vremena, ali koga briga vazno da radi ![]() |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|