|
![]() |
#1 |
Soul Brother
Datum registracije: Apr 2004
|
BUG - ove recenzije
Pozdrav shtovanom forumu Zanima me Vashe misljenje o recenzijama hardwarea koje se objavljuju u casopisu BUG. Imam blagi osjecaj da se tamo okupila hrpa vrhunskih idiota koji za sitnu lovu prodaju tekstove najboljem ponudjacu, te na silu nastoje biti duhoviti i sharmantni unatoc tome sto im to prirodnim putem ne polazi za rukom. Koji od konkurentnih casopisa (vidi, pc chip i sl.) je ,po vama, najrelevantniji , odnosno koji najobjektivnije i najnepristranije pise svoje stavove ocijene i recenzije o hardvareu. :burn:
![]() |
#2 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
IMHO su testovi, ali i recenzije najbolju u VIDI-u. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
bez uvrede ikome ali svi ti "časopisi" su sranje....em su prodane duše što se većine testova tiče,em im nedam 30 i više kuna za 30+ stranica reklama...možda će vam se činiti čudno,ali osobno ne posjedujem niti jedan primjerak bug-a,vidija i sl. časopisa makar skoro svaki broj pročitam kod nekog ![]() meni je jedini izvor hardware informacija,recenzija,vijesti,roundup-ova i testova INTERNET s time da se vodim po onoj "nisu mogli podmititi baš sve" ![]() kad me zanima nešto o konkretnom proizvodu nekako ovako baziram svoj "put": 1. testovi i recenzije dotičnog proizvoda 2. roundup-ovi u koji se proizvod nalazi sa konkurencijom 3. forumi sa iskusvima o dotičnom proizvodu 4. oni kratki komentari koji ljudi ostave na stranicama tipa newegg (s tim da ovu točku uzimam s puno zadrške) inače kad se baš želim nasmijati pročitam hardware "savjete" u časopisima tipa hacker i pcplay :clap: ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Ja sam inače PCChipovac, i njihove recenzije su mi daleko bolje nego one u Bug-a. Vidi nisam čitao. Posebno se obradujem kada članak piše Barney, tip je legenda. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
Ako nova grafa na tržištu zaslužuje samo člančić tipa ma-to-je-sve-ok e jebiga onda. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
Nekad sam gutao sva tri kao omamljen - no u zadnjih recimo 9-10 mjeseci (negdije od polovice prošle godine) počeo sam sve više zazirati od komentara, ponajviše baš BUG-ovih ali i ostala dva konkurenta nisu puno bolji... Zna mi se okretati želudac od nekih tekstova.... Recenzije su šrot - samo mlaćenje prazne slame, puno rijeći, a malo pravih podataka, nisam ja baš neki stručnjak, ali kako neki pišu u tim časopisima i malo dijete bi skužilo da seru bez smisla. Mislim u zadnje vrijeme fakat se nema što novo pročitati, a da je solidno napisano.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Re: BUG - ove recenzije
Citiraj:
Recimo da sam u praksi vidio kako se nešto testira... Niti jedan časopis ne testira objektivno. Što zbog politike, što zbog nekompetentnosti samih ljudi koji testiraju. Površno znanje o svemu nije dovoljno da se nešto testira. Zato je PCEkspert zakon. Ozren, dužan si mi pivu. ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Prije sam kupovao BUG stalno. Ima vec godinu i pol da ga vise ne kupujem niti listam. Pisu gluposti. Sada kupujem samo PCP ali samo radi igara. O Hardwareu nemaju pojma. Primjer: kod njih je x800XT PE sporiji od 6800ULTRA ![]() Pa mislim ono...kod ATI-a su promjenili imena 3dmark.exe i svih testova dok su kod nvidiae to uredno ostavili ne promjenjeno. 6800U je testiran na P43,2 sa nepise koliko memorije a 800XT sa A643200, 1GB ram. Ma mislio sam poderati tu stranicu (al sam se ipak smilovao jer mi je pismo zavrsilo kao pismo mjeseca ![]() Vidi sam kupio 2 broja vidio da nevalja i ostavio. Hacker sam kupio oko 5-6 brojeva, i skuzio da nevaljaju. PcPlay isto nije nesto posebno, al mi je nekako najbolji (za igre). Da li sam rekao da u BUG-u ima vise reklama nego textova?! ![]() EDIT: 6800U je testirana sa 512MB. Al mozda i grijesim. Mozda imaju dostupnu 6800U pa su je direktno usporedili sa x800XTPE, al sumnjam.
![]() |
#9 |
Soul Brother
|
![]() Dakako, smatram da su u prvom redu svi ti novinari korumpirani...jebiga dash im 100 kuna i u sljedecem broju buga imas clanak da je MS napajanje bolje od primjerice napajanja Yesico, sto je najgore oni ce to tamo i potkrijepiti te uvjeriti neuke laike u istinitost svojih tvrdnji. Nije u redu covjeka suditi prema izgledu, medjutim gledajuci slike vecine bugovih novinara covjek dobije dojam da su svi ''ranjeni u krilo''. Nadalje, pisanje im se temelji na opusu iz Modre laste gdje na svakom koraku mozete susresti uokvirene kvadratice sa porukama tipa :''Bok, citam vas vec godinama i najbolji ste'', ili ''javljam se iz Crne gore i svi su bugovi rasprodani''. Uopce smatram da je bug lijepo upakiran burek za neuke newbie i nesretne laike kojima je napeto uci u svet kompjutera, a kojih ce uvijek biti dovoljno da bi mashtruko, petric i ekipa imali plastificirane korice u boji i cd pun shrot programa.
![]() |
#10 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Ja sam neko vrijeme kupovao PcPlay, ok je, ali radije tih 30kn potrošim na nešto drugo. Zadnje izmijenjeno od: rendula. 03.06.2004. u 20:01. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Skoro pa redovito kupujem PC Chip, Vidi, Bug i pročitam još PC Play i Hacker i stanje je ovakvo. Ono što je dobro svi časopisi pohvale, ali svaki časopis ima svoje sponzore pod navodnicima koji ih opskrbljuje hardverom jer djelatnici časopisa od svoje plače si nemogu priuštiti doma takve mašine. Da nebude očito ne navode trgovine osim ono ispod proizvoda, ali naglase da je primjerice Abit ili Epox bolji od primjerice Leadteka, DFI-a ili Gigabyta (ovo je samo figurativno da nebi bilo da reklamiram neku firmu) pa je dovoljno da samo 5% čitatelja ostane to u uhu i malo razglase okolo, neki i kupe i hvale proizvod do neba iako znaju da su popušili. Ako neko misli da sam u krivu slobodno nek me razuvjeri. ![]()
![]() |
#12 | |
PC Ekspert šerif
|
Citiraj:
![]() Najbolji primjer - recenzije bilo kojeg Intelovog procesora. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
PC Ekspert šerif
|
Deca, deca, pa vi ko da svaki mjesec posjećujete redakcije dotičnih časopisa pa im uzimate "mjeru". Evo ja recimo pišem za BUG pa imam tzv. hands-on experience. Nije mi nitko nikad platio recenziju, rekao mi da pišem nešto što nisam mislio napisati, niš. Pišem isto kao što pišem za PCE, samo u kontekstu papirnatog medija - dakle manje detalja, ali ja tu nemrem niš. Shema je u tome što su svi ti časopisi mediji za generalnu publiku pa su vama nedo*ebani. To je tak, to ljudi kupuju. Znam da ćete mi sad počet srat kak ih branim, ali istina je da više od njih branim sebe, jer znam kaj pišem i kak pišem, znam da nemam niš ekstra love u džepu, znam kaj radim. Pa vi recite kaj hoćete. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Soul Brother
|
da, uistinu si velik, uclani se u drustvo dobrovoljnih davaoca krvi. Cuj jebigha ima iznimki, mozda si to u bugu bash$ ti. Meni za utjehu mogucnost da svako mjesec dana na bug@helpdesk posaljem mail kako ih steram sve u uqrac i njih i njihove recenzije i preporuke.... Ovdje se skupljaju najpametniji ljudi u drzavi, narocit ugled uzivaju moderatori , vi ste si jebiga autoriteti a mi sitni korisnici. I zato ak ti kazes da je to sve ok onda dobro, shtujem
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
Ne citam vise niti jedan od tih casopisa jer sve mi je to pocelo izgledati poput modne scene,nest hvale nest gaze a najvise guraju svoje misljenje dakle net je najbolji izvor informacija... |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
PC Ekspert šerif
|
Citiraj:
Guraju svoje mišljenje? To je po tebi loše? A kak bi ti recenzirao neki komad softvera ili hardvera? Iznosio bi tuđe mišljenje? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
pUtNiK
Datum registracije: Feb 2004
|
pa ja neznam zaš ste svi privrzeni jednom časopisu:confused: ja osobno pogledam koje su teme u sljed.broju i po tome ocijenim šta ču kupit(ak kupim) i ono šta pročitam uzmem sa rezervom dok ne pročitam na netu ili ne čujem nečiji dr.mišljenje -npr. sad sam kupio Bug zbog testa digitalnih fotića -osobno preferiram bug i vidi jer su to nekak najozbiljniji časopisi za razliku od jednog hackera(koji je po meni čisto sranje)u kojem ima brdo štamparskih grešaka -te još mi se sviđa pcPlay-ovak za igre |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
@Beren kao prvo nemaš pravo oslovljavati ljude s "deca" ako zbog ničeg drugog onda zbog činjenice da si ipak mlađi od nekih koji su postali u ovom forumu.nitko ovdje ne napada ni tebe,ni bug,ni vidi,ni... već jednostavno diskutiramo o nekvaliteti većine (znači ne svih) recenzija u našim časopisima i jednostavno čistom neprofesionalnošču s kojom su neki članci pisani. možda ti nitko nije dao "primamnjivu" ponudu još,ali mislim da je pomalo naivno zaključiti da "ako sam ja pošten vjerojatno su i drugi"...nekom tko plati full color oglas na prvoj stranici bug-a (neznam koliko to dođe ali pretpostavljam da je u pitanju cifra sa bar 3 nule na kraju) nije bed dati neku "siću" tam nekom novinarćiču(ne govorim o tebi naravno) da opći dojam njegovog proizvoda bude za dlaku bolji od konkurencije, recimo čisto da krajnja ocjena njegove matične ploče bude za 3% veća od najjačeg konkurenta (u sitaciji npr. nf7-s i 8rda3+ obje ploče odliče,ali daj jednoj 3% više na testu i raja će navaliti jer "u bug-u kažu da je ta najbolja"). Tu leži najveći problem jer se dosta novinara opustilo i misli da pošto su "face" ljudi će bez zadrške vjerovati što oni kažu jer ipak rade u bugu/vidiu/pcchipi i sl. e možda neki hoće ali PCEkspertovci NIKAD neće!!!!! ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
PC Ekspert šerif
|
Citiraj:
Dobro, sorry deca. ![]() Ja samo branim ljude koje poznam, s kojima sam po 8 sati na dan i znam kaj rade. Ne časopis sam po sebi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
We called it "The Sin."
Lokacija: In your head, in your head, Zombie, Zombie, Zombie, eh, eh
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#21 |
Soul Brother
|
U najmanju ruku imponira sto si u drustvu sa frajerima poput drpetrica i o.mashtruka 8 sati zatvoren u istoj kancelariji. Jel bi mogli puknut neku obljetnicu pa da ih i mi upoznamo, ja recimo pratim njihov rad vec godinama, osobito shtujem drpetrica istinski je autoritet na polju digitalnih fotoaparata do 3,2 mega piksela.
![]() |
#23 | |
PC Ekspert šerif
|
Citiraj:
Neću ulazit u Petricovu stručnost zato kaj se baš ne kužim u digitalne fotoaparate. S druge strane on se meni inače baš ne sviđa pa komunikaciju držim na čisto poslovnoj razini. Oleg je freak koji voli svašta pisat i pričat. Ja sam prilično tolerantna osoba pa se s njim slažem. Sviđa mi se kaj ima svoje mišljenje i iznosi ga bez zadrške. Možda se to mišljenje kosi sa mišljenje hrpe drugih ljudi, ali on svejedno brije po svom. Kakav je takav je, meni je čist OK. btw. Ja ne sjedim s njima u istoj kancelariji - zapravo se jako malo gledamo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
PC Ekspert šerif
|
Citiraj:
Nemam pojma, ali se zasigurno ne želim sukobljavat sa jednim od urednika (čitaj šefova) zbog toga da bi tebi/sebi/vama dokazao da je ta razmjena mailova istina. Možda jest, možda nije - ja nisam dobio dojam da je Oleg takav tip. Ne hodam s njim po kavama, ručkovima i sl. tako da ga ne poznam do te mjere da bi ti mogao ovako nešto potvrditi. Moje mišljenje o cijeloj stvari? Ako je tako nastupio, nastupio je vrlo bahato i netaktično. Čak bi rekao i primitivno. Sve u svemu takav pristup i takvo ophođenje mi je bljak. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
OK no problemo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
Beren neman pojma koliko imas godina pa neznam otkad pratis bug tamo negdi 95 u bugu je izasla recenzija nekog skenera za koji je bilo navedeno i ime firme koja ga je isporucila na testiranje jedna osoba koju znam taman je otvarala graficki studio i kontaktira doticnu firmu kako bi se malo vise informirala o skeneru kad ono vidi cuda u toj firmi nisu nikako vidili skener niti su do tada dobili iti jedan primjerak kako su ga onda isporucili na testiranje? Neznan da li se u Bugu ili bilo kojem drugom casopisu palcaju clanci ali i da jesu cisto sumnjam da bi oni to tebi rekli a i kad bi cisto sumnjam da bi ti to prenio nama
![]() |
![]() |
#28 |
PC Ekspert šerif
|
'95 kažeš? Ne bih znao, pišem za njih cca 7 mjeseci. Moguće objašnjenje misterije tvojeg prijatelja je da je BUG dobio na testiranje skener direktno od proizvođača/direktnog zastupnika, a da je ustupitelj krivo naveden. Niš čudno da se tako nešto dogodi. Kaj se tiče ovog plaćanja članaka i da li bi to oni meni rekli i sl. Meni nije nikad "plaćen" ni jedan članak, a ni sam primjetio da itko drugi piše nešto različito od onog što priča s nama u labu što će reći da ne prima lovu od nikoga. U krajnju liniju autorima je općenito zabranjeno diskutirati o svojim tekstovima sa ustupiteljima budući da je klasična shema da ustupitelj, ako je recenzija loša, a on zna za nju prije izlaska časopisa, kaže da uređaj više neće prodavati ili neku sličnu nebulozu tako da tekst ne završi u časopisu. Tek tolko... A kolko sam iskren, možeš pitat moje kolege iz PCE-a. + Što ja stojim iza svakog svog teksta - bilo u BUG-u ili PCE-u. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Ovo ispod nisam ja! :)
Datum registracije: Sep 2002
|
Aj, kad ste se svi već raspisali, da kažem i ja koju. BUG i PCChip kupujem od prvog broja. Isključivo radi reklama. Prvo pogledam slike, pa onda pročitam oglase od početka do kraja. Na kraju memoriziram sve brojeve telefona redoslijedom, a ako uhvatim vremena, pamtim na kojoj se stranici oglas nalazio. Šalu na stranu, mogu podnijeti i lošu recenziju i loše napisan tekst, ali bahatost novinara (BUG u svakom broju) ne mogu svarit. Pogotovo ako to još plaćam 33 kune. Kao da svaki put govori: "kretenu, opet si kupio BUG". A vidim i da je HRSquad na AAO malko posustao. ![]()
![]() |
#30 |
Soul Brother
|
ima ko sliku mashtruka da ju metnem u sig.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|