Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 01.06.2004., 15:01   #1
oyilla
Soul Brother

oyilla's Avatar

Datum registracije: Apr 2004
BUG - ove recenzije

Pozdrav shtovanom forumu

Zanima me Vashe misljenje o recenzijama hardwarea koje se
objavljuju u casopisu BUG.
Imam blagi osjecaj da se tamo okupila hrpa vrhunskih idiota
koji za sitnu lovu prodaju tekstove najboljem ponudjacu, te
na silu nastoje biti duhoviti i sharmantni unatoc tome sto im to prirodnim putem ne polazi za rukom.

Koji od konkurentnih casopisa (vidi, pc chip i sl.) je ,po vama, najrelevantniji , odnosno koji najobjektivnije i najnepristranije pise svoje stavove ocijene i recenzije o hardvareu.

:burn:
Staro 01.06.2004., 15:06   #2
vga killer
Treba kaj skurit??

vga killer's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
IMHO su testovi, ali i recenzije najbolju u VIDI-u.
vga killer je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 01.06.2004., 15:49   #3
MentalHarikiri
Premium
Moj komp

MentalHarikiri's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
bez uvrede ikome ali svi ti "časopisi" su sranje....em su prodane duše što se većine testova tiče,em im nedam 30 i više kuna za 30+ stranica reklama...možda će vam se činiti čudno,ali osobno ne posjedujem niti jedan primjerak bug-a,vidija i sl. časopisa makar skoro svaki broj pročitam kod nekog

meni je jedini izvor hardware informacija,recenzija,vijesti,roundup-ova i testova INTERNET s time da se vodim po onoj "nisu mogli podmititi baš sve"
kad me zanima nešto o konkretnom proizvodu nekako ovako baziram svoj "put":
1. testovi i recenzije dotičnog proizvoda
2. roundup-ovi u koji se proizvod nalazi sa konkurencijom
3. forumi sa iskusvima o dotičnom proizvodu
4. oni kratki komentari koji ljudi ostave na stranicama tipa newegg (s tim da ovu točku uzimam s puno zadrške)

inače kad se baš želim nasmijati pročitam hardware "savjete" u časopisima tipa hacker i pcplay :clap:
MentalHarikiri je offline   Reply With Quote
Staro 01.06.2004., 15:50   #4
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Ja sam inače PCChipovac, i njihove recenzije su mi daleko bolje nego one u Bug-a. Vidi nisam čitao. Posebno se obradujem kada članak piše Barney, tip je legenda.

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline   Reply With Quote
Staro 01.06.2004., 16:03   #5
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Citiraj:
Originally posted by Renesis
Ja sam inače PCChipovac, i njihove recenzije su mi daleko bolje nego one u Bug-a. Vidi nisam čitao. Posebno se obradujem kada članak piše Barney, tip je legenda.
Ma ziher...ko "recenzija" nove ATI-ce u novom broju, ono...grafa je ok i sve igre idu fino...i to je sve kaj možeš pročitati.
Ako nova grafa na tržištu zaslužuje samo člančić tipa ma-to-je-sve-ok e jebiga onda.
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 01.06.2004., 16:09   #6
knezigor
Premium

knezigor's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
Citiraj:
Originally posted by MentalHarikiri
bez uvrede ikome ali svi ti "časopisi" su sranje.......
Pa nije daleko od istine...
Nekad sam gutao sva tri kao omamljen - no u zadnjih recimo 9-10 mjeseci (negdije od polovice prošle godine) počeo sam sve više zazirati od komentara, ponajviše baš BUG-ovih ali i ostala dva konkurenta nisu puno bolji... Zna mi se okretati želudac od nekih tekstova....
Recenzije su šrot - samo mlaćenje prazne slame, puno rijeći, a malo pravih podataka, nisam ja baš neki stručnjak, ali kako neki pišu u tim časopisima i malo dijete bi skužilo da seru bez smisla.
Mislim u zadnje vrijeme fakat se nema što novo pročitati, a da je solidno napisano....
knezigor je offline   Reply With Quote
Staro 01.06.2004., 16:09   #7
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Re: BUG - ove recenzije

Citiraj:
Originally posted by oyilla
Pozdrav shtovanom forumu

Zanima me Vashe misljenje o recenzijama hardwarea koje se
objavljuju u casopisu BUG.
Imam blagi osjecaj da se tamo okupila hrpa vrhunskih idiota
koji za sitnu lovu prodaju tekstove najboljem ponudjacu, te
na silu nastoje biti duhoviti i sharmantni unatoc tome sto im to prirodnim putem ne polazi za rukom.

Koji od konkurentnih casopisa (vidi, pc chip i sl.) je ,po vama, najrelevantniji , odnosno koji najobjektivnije i najnepristranije pise svoje stavove ocijene i recenzije o hardvareu.

:burn:
Točno to. Jedan od ljepših primjera možeš pročitati na stranicama NOD32 (hrvatskim). Na isti način kako se testiraju antivirusi, tako se i testira hardware.

Recimo da sam u praksi vidio kako se nešto testira...

Niti jedan časopis ne testira objektivno. Što zbog politike, što zbog nekompetentnosti samih ljudi koji testiraju. Površno znanje o svemu nije dovoljno da se nešto testira.

Zato je PCEkspert zakon. Ozren, dužan si mi pivu.
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote
Staro 01.06.2004., 16:51   #8
MadBoY
MadModerator
Moj komp

MadBoY's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Prije sam kupovao BUG stalno. Ima vec godinu i pol da ga vise ne kupujem niti listam. Pisu gluposti. Sada kupujem samo PCP ali samo radi igara. O Hardwareu nemaju pojma.

Primjer:
kod njih je x800XT PE sporiji od 6800ULTRA .

Pa mislim ono...kod ATI-a su promjenili imena 3dmark.exe i svih testova dok su kod nvidiae to uredno ostavili ne promjenjeno. 6800U je testiran na P43,2 sa nepise koliko memorije a 800XT sa A643200, 1GB ram.
Ma mislio sam poderati tu stranicu (al sam se ipak smilovao jer mi je pismo zavrsilo kao pismo mjeseca ) .

Vidi sam kupio 2 broja vidio da nevalja i ostavio. Hacker sam kupio oko 5-6 brojeva, i skuzio da nevaljaju. PcPlay isto nije nesto posebno, al mi je nekako najbolji (za igre).
Da li sam rekao da u BUG-u ima vise reklama nego textova?!

EDIT: 6800U je testirana sa 512MB. Al mozda i grijesim. Mozda imaju dostupnu 6800U pa su je direktno usporedili sa x800XTPE, al sumnjam.
Staro 01.06.2004., 18:32   #9
oyilla
Soul Brother

oyilla's Avatar

Thumbs down

Dakako, smatram da su u prvom redu svi ti novinari korumpirani...jebiga dash im 100 kuna i u sljedecem broju buga imas clanak da je MS napajanje bolje od primjerice napajanja Yesico, sto je najgore oni ce to tamo i potkrijepiti te uvjeriti neuke laike u istinitost svojih tvrdnji.
Nije u redu covjeka suditi prema izgledu, medjutim
gledajuci slike vecine bugovih novinara covjek dobije dojam da su svi ''ranjeni u krilo''.
Nadalje, pisanje im se temelji na opusu iz Modre laste
gdje na svakom koraku mozete susresti uokvirene kvadratice sa porukama tipa :''Bok, citam vas vec godinama i najbolji ste'',
ili ''javljam se iz Crne gore i svi su bugovi rasprodani''.
Uopce smatram da je bug lijepo upakiran burek za neuke newbie
i nesretne laike kojima je napeto uci u svet kompjutera,
a kojih ce uvijek biti dovoljno da bi mashtruko, petric i ekipa imali
plastificirane korice u boji i cd pun shrot programa.
Staro 01.06.2004., 19:46   #10
rendula
Registered User

Datum registracije: Oct 2003
Ja sam neko vrijeme kupovao PcPlay, ok je, ali radije tih 30kn potrošim na nešto drugo.

Zadnje izmijenjeno od: rendula. 03.06.2004. u 20:01.
rendula je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 01.06.2004., 19:48   #11
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
Skoro pa redovito kupujem PC Chip, Vidi, Bug i pročitam još PC Play i Hacker i stanje je ovakvo.
Ono što je dobro svi časopisi pohvale, ali svaki časopis ima svoje sponzore pod navodnicima koji ih opskrbljuje hardverom jer djelatnici časopisa od svoje plače si nemogu priuštiti doma takve mašine.
Da nebude očito ne navode trgovine osim ono ispod proizvoda, ali naglase da je primjerice Abit ili Epox bolji od primjerice Leadteka, DFI-a ili Gigabyta (ovo je samo figurativno da nebi bilo da reklamiram neku firmu) pa je dovoljno da samo 5% čitatelja ostane to u uhu i malo razglase okolo, neki i kupe i hvale proizvod do neba iako znaju da su popušili.
Ako neko misli da sam u krivu slobodno nek me razuvjeri.

Asus N750JK (Upgrade)
CPU: Intel i7-4700HQ (2,4mhz-3,3mhz)
MBO: Asus N750JK
RAM: 2x8 Gb PC3-12800 DDR3
VGA: Intel HD 4600 & GF GTX 850M 2048 MB VRAM, DDR3
HDD: 960 Gb SSD Corsair Force, 256 Gb mSATA mini SSD, 1 Tb Hitachi 7200 rpm
PSU: Asus Li-ion 69486 mWh
Monitor: 17,3 LCD (FHD)
Net: Intel AX210 NGW
Sound: Bang & Olufsen 4 Speakers with subwoofer

CPU: Intel Core i3-12100F, 4100 MHz
MBO: ASRock H610M-HDV/M.2 R2.0
RAM: 16 Gb, Corsair CMK16GX4M1D3000C16
VGA: NVIDIA GeForce GTX 1080, 8 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, KINGSTON SKC3000S1024G
Net: TP-Link Archer TX55E
PSU: Xilence, Bronze 550W
Monitor: Samsung

CPU: Intel® Core™ i7-5820K, 6 Cores, 15M Cache, up to 3.60 GHz
MBO: JGINYUE, X99M-PLUS D4 v5.3, LGA 2011-3, 2xM.2 NVMe, 4xSATA3, WiFi NGFF
RAM: 2x8 Gb, Kllisre DDR4, 2666MHz
VGA: ATI RX570, 4 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, Patriot
Net: Fenvi WiFi 7, Intel BE200NGW M.2 Wireless Adapter
PSU: Inter-Tech SP750
Monitor: Samsung
Amdejac je offline   Reply With Quote
Staro 01.06.2004., 20:47   #12
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Renesis
I vjerojatno najveća prodana duša u Hrvata. Pitaj Naru brate, on piše za Chip.

Najbolji primjer - recenzije bilo kojeg Intelovog procesora.
Staro 01.06.2004., 20:55   #13
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Deca, deca, pa vi ko da svaki mjesec posjećujete redakcije dotičnih časopisa pa im uzimate "mjeru".

Evo ja recimo pišem za BUG pa imam tzv. hands-on experience. Nije mi nitko nikad platio recenziju, rekao mi da pišem nešto što nisam mislio napisati, niš. Pišem isto kao što pišem za PCE, samo u kontekstu papirnatog medija - dakle manje detalja, ali ja tu nemrem niš.

Shema je u tome što su svi ti časopisi mediji za generalnu publiku pa su vama nedo*ebani. To je tak, to ljudi kupuju.

Znam da ćete mi sad počet srat kak ih branim, ali istina je da više od njih branim sebe, jer znam kaj pišem i kak pišem, znam da nemam niš ekstra love u džepu, znam kaj radim. Pa vi recite kaj hoćete.
Staro 01.06.2004., 22:42   #14
oyilla
Soul Brother

oyilla's Avatar

da, uistinu si velik, uclani se u drustvo dobrovoljnih davaoca krvi. Cuj jebigha ima iznimki, mozda si to u bugu bash$ ti.
Meni za utjehu mogucnost da svako mjesec dana na bug@helpdesk posaljem mail kako ih steram sve u uqrac i njih i njihove recenzije i preporuke....
Ovdje se skupljaju najpametniji ljudi u drzavi, narocit ugled uzivaju moderatori , vi ste si jebiga autoriteti a mi sitni korisnici. I zato ak ti kazes da je to sve ok onda dobro, shtujem
Staro 01.06.2004., 22:58   #15
celduce
Premium

celduce's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Ne citam vise niti jedan od tih casopisa jer sve mi je to pocelo izgledati poput modne scene,nest hvale nest gaze a najvise guraju svoje misljenje dakle net je najbolji izvor informacija...
celduce je offline   Reply With Quote
Staro 01.06.2004., 23:00   #16
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Citiraj:
Originally posted by celduce
Ne citam vise niti jedan od tih casopisa jer sve mi je to pocelo izgledati poput modne scene,nest hvale nest gaze a najvise guraju svoje misljenje dakle net je najbolji izvor informacija...

Guraju svoje mišljenje? To je po tebi loše?

A kak bi ti recenzirao neki komad softvera ili hardvera? Iznosio bi tuđe mišljenje?
Staro 01.06.2004., 23:07   #17
nodavilp
pUtNiK

nodavilp's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
pa ja neznam zaš ste svi privrzeni jednom časopisu:confused:
ja osobno pogledam koje su teme u sljed.broju i po tome ocijenim šta ču kupit(ak kupim)
i ono šta pročitam uzmem sa rezervom dok ne pročitam na netu ili ne čujem nečiji dr.mišljenje
-npr. sad sam kupio Bug zbog testa digitalnih fotića
-osobno preferiram bug i vidi jer su to nekak najozbiljniji časopisi za razliku od jednog hackera(koji je po meni čisto sranje)u kojem ima brdo štamparskih grešaka
-te još mi se sviđa pcPlay-ovak za igre
nodavilp je offline   Reply With Quote
Staro 01.06.2004., 23:15   #18
MentalHarikiri
Premium
Moj komp

MentalHarikiri's Avatar

@Beren
kao prvo nemaš pravo oslovljavati ljude s "deca" ako zbog ničeg drugog onda zbog činjenice da si ipak mlađi od nekih koji su postali u ovom forumu.nitko ovdje ne napada ni tebe,ni bug,ni vidi,ni... već jednostavno diskutiramo o nekvaliteti većine (znači ne svih) recenzija u našim časopisima i jednostavno čistom neprofesionalnošču s kojom su neki članci pisani. možda ti nitko nije dao "primamnjivu" ponudu još,ali mislim da je pomalo naivno zaključiti da "ako sam ja pošten vjerojatno su i drugi"...nekom tko plati full color oglas na prvoj stranici bug-a (neznam koliko to dođe ali pretpostavljam da je u pitanju cifra sa bar 3 nule na kraju) nije bed dati neku "siću" tam nekom novinarćiču(ne govorim o tebi naravno) da opći dojam njegovog proizvoda bude za dlaku bolji od konkurencije, recimo čisto da krajnja ocjena njegove matične ploče bude za 3% veća od najjačeg konkurenta (u sitaciji npr. nf7-s i 8rda3+ obje ploče odliče,ali daj jednoj 3% više na testu i raja će navaliti jer "u bug-u kažu da je ta najbolja"). Tu leži najveći problem jer se dosta novinara opustilo i misli da pošto su "face" ljudi će bez zadrške vjerovati što oni kažu jer ipak rade u bugu/vidiu/pcchipi i sl. e možda neki hoće ali PCEkspertovci NIKAD neće!!!!!
Staro 01.06.2004., 23:27   #19
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Citiraj:
Originally posted by MentalHarikiri
@Beren
kao prvo nemaš pravo oslovljavati ljude s "deca" ako zbog ničeg drugog onda zbog činjenice da si ipak mlađi od nekih koji su postali u ovom forumu.nitko ovdje ne napada ni tebe,ni bug,ni vidi,ni... već jednostavno diskutiramo o nekvaliteti većine (znači ne svih) recenzija u našim časopisima i jednostavno čistom neprofesionalnošču s kojom su neki članci pisani. možda ti nitko nije dao "primamnjivu" ponudu još,ali mislim da je pomalo naivno zaključiti da "ako sam ja pošten vjerojatno su i drugi"...nekom tko plati full color oglas na prvoj stranici bug-a (neznam koliko to dođe ali pretpostavljam da je u pitanju cifra sa bar 3 nule na kraju) nije bed dati neku "siću" tam nekom novinarćiču(ne govorim o tebi naravno) da opći dojam njegovog proizvoda bude za dlaku bolji od konkurencije, recimo čisto da krajnja ocjena njegove matične ploče bude za 3% veća od najjačeg konkurenta (u sitaciji npr. nf7-s i 8rda3+ obje ploče odliče,ali daj jednoj 3% više na testu i raja će navaliti jer "u bug-u kažu da je ta najbolja"). Tu leži najveći problem jer se dosta novinara opustilo i misli da pošto su "face" ljudi će bez zadrške vjerovati što oni kažu jer ipak rade u bugu/vidiu/pcchipi i sl. e možda neki hoće ali PCEkspertovci NIKAD neće!!!!!

Dobro, sorry deca. Ok, ne bum više, joysticka mi. Isprike svim uvrijeđenima. Sluga pokorni, ljubim ruke.

Ja samo branim ljude koje poznam, s kojima sam po 8 sati na dan i znam kaj rade. Ne časopis sam po sebi.
Staro 01.06.2004., 23:30   #20
The_Sin
We called it "The Sin."

The_Sin's Avatar

Lokacija: In your head, in your head, Zombie, Zombie, Zombie, eh, eh
Citiraj:
Originally posted by nodavilp
pa ja neznam zaš ste svi privrzeni jednom časopisu:confused:
ja osobno pogledam koje su teme u sljed.broju i po tome ocijenim šta ču kupit(ak kupim)
i ono šta pročitam uzmem sa rezervom dok ne pročitam na netu ili ne čujem nečiji dr.mišljenje
-npr. sad sam kupio Bug zbog testa digitalnih fotića
slažem se u potpunosti s ovim, ja recimo kupujem hacker redovito zbog gandove kolomune i zbog uvida u nove igrice
Staro 01.06.2004., 23:53   #21
oyilla
Soul Brother

oyilla's Avatar

U najmanju ruku imponira sto si u drustvu sa frajerima poput drpetrica i o.mashtruka 8 sati zatvoren u istoj kancelariji.
Jel bi mogli puknut neku obljetnicu pa da ih i mi upoznamo, ja recimo pratim njihov rad vec godinama, osobito shtujem drpetrica istinski je autoritet na polju digitalnih fotoaparata do 3,2 mega piksela.
Staro 02.06.2004., 00:03   #22
MentalHarikiri
Premium
Moj komp

MentalHarikiri's Avatar

he-he oyilla
Staro 02.06.2004., 00:08   #23
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Citiraj:
Originally posted by oyilla
U najmanju ruku imponira sto si u drustvu sa frajerima poput drpetrica i o.mashtruka 8 sati zatvoren u istoj kancelariji.
Jel bi mogli puknut neku obljetnicu pa da ih i mi upoznamo, ja recimo pratim njihov rad vec godinama, osobito shtujem drpetrica istinski je autoritet na polju digitalnih fotoaparata do 3,2 mega piksela.

Neću ulazit u Petricovu stručnost zato kaj se baš ne kužim u digitalne fotoaparate. S druge strane on se meni inače baš ne sviđa pa komunikaciju držim na čisto poslovnoj razini.

Oleg je freak koji voli svašta pisat i pričat. Ja sam prilično tolerantna osoba pa se s njim slažem. Sviđa mi se kaj ima svoje mišljenje i iznosi ga bez zadrške. Možda se to mišljenje kosi sa mišljenje hrpe drugih ljudi, ali on svejedno brije po svom. Kakav je takav je, meni je čist OK.

btw. Ja ne sjedim s njima u istoj kancelariji - zapravo se jako malo gledamo.
Staro 02.06.2004., 00:28   #24
kian
Premium

kian's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
Citiraj:
Originally posted by Beren
Evo ja recimo pišem za BUG pa imam tzv. hands-on experience.
Posto pises za BUG, mozes ispitati jeli ovo istina.
Attached Files
File Type: txt oleg .txt‎ (14.4 kB, 5803 views)
kian je offline   Reply With Quote
Staro 02.06.2004., 00:44   #25
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Citiraj:
Originally posted by kian
Posto pises za BUG, mozes ispitati jeli ovo istina.

Nemam pojma, ali se zasigurno ne želim sukobljavat sa jednim od urednika (čitaj šefova) zbog toga da bi tebi/sebi/vama dokazao da je ta razmjena mailova istina.

Možda jest, možda nije - ja nisam dobio dojam da je Oleg takav tip. Ne hodam s njim po kavama, ručkovima i sl. tako da ga ne poznam do te mjere da bi ti mogao ovako nešto potvrditi.

Moje mišljenje o cijeloj stvari?

Ako je tako nastupio, nastupio je vrlo bahato i netaktično. Čak bi rekao i primitivno. Sve u svemu takav pristup i takvo ophođenje mi je bljak.
Staro 02.06.2004., 01:04   #26
kian
Premium

kian's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
OK no problemo
kian je offline   Reply With Quote
Staro 02.06.2004., 02:03   #27
Tooma
Premium

Tooma's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
Beren neman pojma koliko imas godina pa neznam otkad pratis bug
tamo negdi 95 u bugu je izasla recenzija nekog skenera za koji je bilo navedeno i ime firme koja ga je isporucila na testiranje
jedna osoba koju znam taman je otvarala graficki studio i kontaktira doticnu firmu kako bi se malo vise informirala o skeneru
kad ono vidi cuda u toj firmi nisu nikako vidili skener niti su do tada dobili iti jedan primjerak
kako su ga onda isporucili na testiranje?
Neznan da li se u Bugu ili bilo kojem drugom casopisu palcaju clanci ali i da jesu cisto sumnjam da bi oni to tebi rekli a i kad bi cisto sumnjam da bi ti to prenio nama
Enermax 460w, eg465ax-ve(g)fma
Gainward GF4 Ti4200 (260/520 MHz)
2x256MB Corsair TwinX512-3200C2
2xSegate Baracuda 80GB sata (Raid 0)
2x IBM Deskstar 40 GB
Pioneer DVD+-RW DVR-107D
Cretaive Live Player 5.1
bolje zivit pet dana kao kralj nego jedan dan kao prosjak
Tooma je offline   Reply With Quote
Staro 02.06.2004., 02:33   #28
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

'95 kažeš? Ne bih znao, pišem za njih cca 7 mjeseci.

Moguće objašnjenje misterije tvojeg prijatelja je da je BUG dobio na testiranje skener direktno od proizvođača/direktnog zastupnika, a da je ustupitelj krivo naveden. Niš čudno da se tako nešto dogodi.

Kaj se tiče ovog plaćanja članaka i da li bi to oni meni rekli i sl.

Meni nije nikad "plaćen" ni jedan članak, a ni sam primjetio da itko drugi piše nešto različito od onog što priča s nama u labu što će reći da ne prima lovu od nikoga. U krajnju liniju autorima je općenito zabranjeno diskutirati o svojim tekstovima sa ustupiteljima budući da je klasična shema da ustupitelj, ako je recenzija loša, a on zna za nju prije izlaska časopisa, kaže da uređaj više neće prodavati ili neku sličnu nebulozu tako da tekst ne završi u časopisu.

Tek tolko...

A kolko sam iskren, možeš pitat moje kolege iz PCE-a. + Što ja stojim iza svakog svog teksta - bilo u BUG-u ili PCE-u.
Staro 02.06.2004., 10:45   #29
Rivi
Ovo ispod nisam ja! :)
Moj komp

Rivi's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Aj, kad ste se svi već raspisali, da kažem i ja koju. BUG i PCChip kupujem od prvog broja. Isključivo radi reklama. Prvo pogledam slike, pa onda pročitam oglase od početka do kraja. Na kraju memoriziram sve brojeve telefona redoslijedom, a ako uhvatim vremena, pamtim na kojoj se stranici oglas nalazio.

Šalu na stranu, mogu podnijeti i lošu recenziju i loše napisan tekst, ali bahatost novinara (BUG u svakom broju) ne mogu svarit. Pogotovo ako to još plaćam 33 kune. Kao da svaki put govori: "kretenu, opet si kupio BUG".
A vidim i da je HRSquad na AAO malko posustao.
Staro 02.06.2004., 15:34   #30
oyilla
Soul Brother

oyilla's Avatar

ima ko sliku mashtruka da ju metnem u sig.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno