|
![]() |
#1 |
Soul Brother
Datum registracije: Apr 2004
|
WD Raptor 36 misljenja
Ovaj hard zapada ni vise ni manje nego 1000 kn. E sad zanimaju me misljenja, obzirom da se radi o nikakvom kapacitetu a ogromnoj lovi. Na sajtu storage review ga ne hvale previse, stovise beta verziju su ocrnili do jaja, a onda je neko iz Western Digitala ocito kapnuo novinarima sa sitea neku lovicu tako da je Raptor sada u drugoj recenziji odlican po rezulatatima al jos uvijek dost glasan. Zanimaju me vasa razmisljanja obzirom da ga namjeravam uzeti
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
hard je odličan, što se tiče buke neznam al ipak je to 10,000rpm gdje si ti to vidio negativne ocjene ja sam čuo samo i od vlasnika i po stranim stranicama hard se definitivno isplati ...da ga barem ja imam ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Čekaj da ti se Mental javi, on ga ima. Trenutno najbrži SATA hard. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Soul Brother
|
![]() je jebiga ,al na www.storagereview pishe u prvoj recenziji da je efektivno sporiji od western digital JB serije koja se vrti na 7200. Dochim recenzirali su neku beta inachicu raptora i bio je peti mjesec lani al opet WD2000JB ima 200 gigi i kosta 850 kn a raptor 36 pa kosta 1050k. Zanima me iskustvo nekoga ko ga vec ima doma, dali je ta buka uistinu tolka i dali se znatno osjeti preomjena u odnosu na 7200, s cim ga je najbolje upariti u raid i td.opshtenito:burn:
![]() |
#5 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
U Raid ga je najbolje upariti sa još jednim raptorom i to u raid 0 ![]() Čuj kolko sam ja gledao po netu, svugdje ga hvale, brz je ko sam vrag, doduđe bilo pi pametno ako bi mu osigurao neko hlađenje... A buka, ipak negdje se mora osjetiti brzina... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Treba kaj skurit??
|
Jedan vent ispred dva Raptorčeka i to je to. U SATA svijetu dva Raptora u RAID 0 su najbrža. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Soul Brother
|
kakva vam se cini sljedeca kombinacija: Raptora staviti za bootabilni HDD, a u Raid s njim jos WD 120 S-ata ili Seagate 120 S-ata. PS: vga zake mislis da je raid 0 bolji od raida 1 kolko me sjecanje sluzi ak nekaj crkne u raidu 0 gube se svi podaci, sto nije slucaj i za raid 1:confused:
![]() |
#8 |
Treba kaj skurit??
|
RAID 0 - podaci se dijele na dva diska, najbrže RAID 1 - isti podaci idu na oba diska, sporije Ako rikne jedan disk u RAID 0 nema više podataka tako da se za važan backup koristi RAID 1. Ako se raspadne RAID 0 polje podatke možeš izvuć, ali to košta ko Svetog Petra. Zaključak - RAID 0 ak ti treba brzina i nemaš važne podatke, a RAID 1 za sigurnost. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
pUtNiK
Datum registracije: Feb 2004
|
of kors raid 0-speeed ![]() ![]() BTW dis nabavio OCZ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Soul Brother
|
uzo sam plexa prek formela za 1300 kunica, medjutim kad sam se spustio medju puk po ducanima vidjeh kako dvd+r 4x koshtaju preko 10 kn komad. Trebo bi prebacit 80 gigi dragocijenih mp3-ca na cca 20 dvd-a sto znaci 200 kuna, a tu mi je bolje nadodat jos 800 pa uzet jos jednog raptora.Na kraju sam se odlucio na dvd-r neki klosharluk infiniti od 6 kn, zao mi te medije i stavljat u plextora OCZ mi donio frend iz frnacuske, u hrvatskoj ga inache dila agrobatak preduzece specijalizirano za masakriranje kokoshi i odvajanje nogu od pilecih trupaca
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Treba kaj skurit??
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
zna ko sta bi brze radilo: dva 7200 o/min diska u raidu 0 ili wd raptor sam
![]() |
![]() |
#13 |
Treba kaj skurit??
|
Dva diska u RAID 0. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Raid 0 definitivno
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
a da vi mozda ipak pokusate sa SCSI diskovima. ipak je to 15000 okr/min a i raid u polju 0 je zapravuo skoro pa dupli porast performansi za razliku kod SATA i IDE di je oko 30-40%!
![]() |
#17 |
Ex-Gastarbajter
|
E to je bolesno. Nama u školi su dostavili bili komp koji glumi server i ima scsi disk na 15000 okretaja, uz svu buku u učionici uvijek se čuje. al zato radi ko blesav... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() najjeftiniji SCSI disk koji sam vidio je 18GB 1850kn-a to nije mala lova. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Treba kaj skurit??
|
Trenutno u IDE i SATA svijetu dva Ratora u RAID 0 su najbrži. Iako se ne bi bunio ni da imam dva svoja. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Premium
|
Citiraj:
svi ste raspravljali o brzinama pa sam vam ja i tako odgovorio. a ostalom onome kome je vazna brzina ce to naravno i kupiti.
![]() |
![]() |
#21 |
Treba kaj skurit??
|
Pomeni se više isplati uzet dva Raptorčeka u RAID 0 jer je to slične brzine, ako ne i veće, od 18 GB SCSI diska na 15000 RPM-a. Za istu cijenu dobiš istu brzinu i 4 puta veći kapacitet. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
slazem se da je isplativije ali da je slicne brzine ne, dapace daleko je od toga!
![]() |
#23 |
Treba kaj skurit??
|
Jedan SCSI diska da je brži od dva Raptora? Nisam siguran, al moguće. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
|
Mislio sam na dva SCSI diska u raid 0 polju ali i jedan disk je tu jako blizu.
![]() |
#25 |
Treba kaj skurit??
|
Dva SCSI diska u RAID 0 = nemrem zamislit. Ma ja sam čist zadovoljan ovim svojim i vjerojatno bum zel još enog. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
|
Je da stvarno je tesko. ali opet kada vidim onaj neki memorijski disk od 64 gb kaj ima propusnost od 3000 mb/sec onda je ovo nista nasprem toga!!
![]() |
#27 | |
Treba kaj skurit??
|
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: vga killer. 12.05.2004. u 01:32. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
|
slazem se sa tobom. to je stvarno ljepo za vidjeti u radu. pogotovo cinjenica da nema drasticnog opadanja perforamnsi prilikom read/write paralelno. ono dakle samo se za pola spusti propusnost i to je to. ali sve jedno onep 1500 mb skopirati za 1 sec je bolesno. no tu je i druga medalja a to je cijena koja naravno jos nije odredjena jel izgleda da se radi po narudjbama sto onda i samo govori koliko je visoka!
![]() |
#29 |
Treba kaj skurit??
|
Ma da je i 1 mb po sekundi i to je mrak. Nebu to tak brzo zaživjelo po normalnim cijenama, ali kad dođe bit će revolucija. Nije normalno kako se tehnologija razvija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
|
sam ti zemi raptora jerbo ove beta verzije nikad nisu stigle do nas,tak da nemaš brige da će te zapasti šrot verzija a što se tiče brzine : 1. SCSI 2.Raptor 3. svi drugi i bok ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|