Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 31.03.2018., 19:14   #5101
HAL 9001
Poboljsana verzija
Moj komp
 
HAL 9001's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2007
Lokacija: Šibenik
Postovi: 430
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Za VoIp u Fritz - u te zeza postavka za "Area Code",
pregledaj one dvije teme za postavljanje VoIp - a na Fritz - evima, govorilo se o tome.
Sad se ne mogu sjetiti jeli rješenje kada nije definiran / postavljen ili ne.

Samo kao info vidi sliku 7 ovdje > https://www.internode.on.net/support...tzbox_routers/
to je iz wizzarda, valjda je opcija kasnije dostupna u std. web konfigu.

Jesi isprobao jel radi kada biraš "puni broj" formata +385 22 1xx 2yy ?
Isto tako provjeri jeli uredno dobivaš free brojeve kao 0800 xxxxx.

Neka te ne čudi da "internet sporije radi" na Innboxu, Fritz je za njega SpaceShuttle.
Pokušavao sam zvati tel. broj s predbrojem 022 33..... i ista stvar. Nekako mislim da se ovima u tehničkoj podrški nije dalo zafrkavati s tim, pa su mi rekli da spojim Innbox. Vjerujem da rješenje mora postojati pošto je sve radilo osim toga. Pokušati ću naći te teme za postavljanje VoIp-a na Fritz-u, valjda je netko imao sličan problem.
HAL 9001 je offline   Reply With Quote
Staro 31.03.2018., 19:29   #5102
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,810
Pa ne možeš očekivati da ti oni riješe blem na uređaju koji nije njihov ...

Za biranje probaj ovako 003852233xxx
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 31.03.2018., 19:32   #5103
HAL 9001
Poboljsana verzija
Moj komp
 
HAL 9001's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2007
Lokacija: Šibenik
Postovi: 430
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Pa ne možeš očekivati da ti oni riješe blem na uređaju koji nije njihov ...

Za biranje probaj ovako 003852233xxx
Hoću pa javim.
HAL 9001 je offline   Reply With Quote
Staro 02.04.2018., 18:15   #5104
HAL 9001
Poboljsana verzija
Moj komp
 
HAL 9001's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2007
Lokacija: Šibenik
Postovi: 430
Evo testirao sam, nisam stigao prije. Uglavnom stvar radi kad se bira fiksni broj iz županije kako je napisao Nikky. Sad je spojen fritz i brzina na katu je opet normalna, nisam primjetio pucanje linije i povremeno zastajkivanje učitavanja od nekoliko sekundi. Uglavnom razlika nebo i zemlja između Fritza i Innbox-a.

Sad bi bilo idealno ako mi netko može napisati, što da napravim u Fritzu ako je to moguće, da mogu normalno birati fiksne brojeve iz moje županije bez da mi javlja zauzeće. Meni nije to toliko važno, ali na katu su mi roditelji kojima je problem upisivati svaki put petnaest brojeva da bi nekoga nazvali.

Molio bih ako netko zna rješenje da ga napiše.
HAL 9001 je offline   Reply With Quote
Staro 02.04.2018., 20:50   #5105
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,810
Za početak izvadi slike postavki za telefoniju (šta je dostupno u web konfigu),
ako možeš uđi kao admin (vjerojatno se tada vidi više opcija),
maskiraj svoje podatke na slikama(ime, broj, account),
negdje digni slike a ovdje stavi link(ove).

Kao privremeno rješenje (ako je noviji dig. telefon), napravi im memorije sa "petnaest brojeva" za svaki, vjerojatno je 10 memorija dosta.

Znači, nije definiran "area code" i/ili da sam ispred ubacuje "0038522" kada se upiše samo 6 ili 7 brojeva.

Kada uredno postaviš zemlju i area code trebaš aktivirati i "Insert local area code for outgoing calls" / "Ortsvorwahl für ausgehende Gespräche einfügen".

Vidi:
https://translate.google.com/transla...ox-einrichten/
https://translate.google.com/transla...ber-FRITZ-Box/
https://translate.google.com/transla...ox-einrichten/

Svakako pamti / piši šta si mijenjao pa da se "znaš vratiti" ako nešto zezneš.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 02.04.2018., 20:56   #5106
frezer
Premium
Moj komp
 
frezer's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2018
Lokacija: Šibenik
Postovi: 148
Evo kako izgleda kod mene na T-Com liniji. Fritz 7360 (os 6.30)
Dakle; Logiraš se na Fritza>Telephony>Telephone numbers pa desno od tvog telefonskog broja imaš "Edit". Tu usporedi sa mojom slikom. Pogledaj ono zaokruženo. Možeš nam staviti i koju sliku pa ćemo možda više znati.
frezer je offline   Reply With Quote
Staro 02.04.2018., 21:26   #5107
HAL 9001
Poboljsana verzija
Moj komp
 
HAL 9001's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2007
Lokacija: Šibenik
Postovi: 430
Evo napravio sam par screenshot-ova:



Moja verzija os-a je 6.20


Ekipa, što mislite?

Zadnje izmijenjeno od: HAL 9001. 02.04.2018. u 21:58.
HAL 9001 je offline   Reply With Quote
Staro 02.04.2018., 21:43   #5108
frezer
Premium
Moj komp
 
frezer's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2018
Lokacija: Šibenik
Postovi: 148
Na prvoj slici pod "Area" code imaš 0,2. Po logici bi trebalo biti 0,22. Kod mene je 0, prazno.
frezer je offline   Reply With Quote
Staro 02.04.2018., 21:43   #5109
HAL 9001
Poboljsana verzija
Moj komp
 
HAL 9001's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2007
Lokacija: Šibenik
Postovi: 430
Evo uspio sam.

Na prvoj slici sam kod broja 2 dodao još jednu dvojku i sad radi.

Frezer znači kod tebe je 0 i drugo polje prazno, ne piše 22?
HAL 9001 je offline   Reply With Quote
Staro 02.04.2018., 21:48   #5110
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,810
@frezer
Tebi je dodavanje brojeva (country i area) na Off. Kako tebi radi biranje brojeva u istoj županiji ?

@HAL 9001
Odmah prva slika, zar nebi trebalo biti 0 i 22 za area code u tvom slučaju ?

EDIT: Znači riješeno, greška pri unosu area code.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 02.04.2018. u 21:54.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 02.04.2018., 21:54   #5111
frezer
Premium
Moj komp
 
frezer's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2018
Lokacija: Šibenik
Postovi: 148
Citiraj:
Autor HAL 9001 Pregled postova
Frezer znači kod tebe je 0 i drugo polje prazno, ne piše 22?
Tako je.
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
@frezer
Tebi je dodavanje brojeva (country i area) na Off. Kako tebi radi biranje brojeva u istoj županiji ?
Normalno. Jedino imam zauzeće ako zovem szk 0800 9000. Volio bih to riješiti ako znaš kako. T-Com je linija.
frezer je offline   Reply With Quote
Staro 02.04.2018., 21:54   #5112
HAL 9001
Poboljsana verzija
Moj komp
 
HAL 9001's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2007
Lokacija: Šibenik
Postovi: 430
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
@frezer
Tebi je dodavanje brojeva (country i area) na Off. Kako tebi radi biranje brojeva u istoj županiji ?

@HAL 9001
Odmah prva slika, zar nebi trebalo biti 0 i 22 za area code u tvom slučaju ?
Čini mi se da je u tome bio problem, kad sam dodao 2 sve je proradilo kako treba.

Hvala vam ekipa puno!

Čini mi se da su kod mene opcije malo drugačije nego kod @frezera i ona polja su drugačije popunjena. Tvoj Fritz je neki drugi model? Kod mene nema opcije za nadogradnju os-a?
HAL 9001 je offline   Reply With Quote
Staro 02.04.2018., 22:16   #5113
frezer
Premium
Moj komp
 
frezer's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2018
Lokacija: Šibenik
Postovi: 148
Nije drugi. Evo kako sam ja svoj riješio:

http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=2005

Nebi trebao izgubiti postavke ali ipak se treba osigurati. Obavezno backup a nije loše ni sve poslikati.

Ako hoćeš potpuno debrandiranje H1 onda treba napraviti ovo:
http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=1632

Radio sam ovo dva puta i sve je bilo ok. Samo treba dobro pratiti upute ali dobar je i moj način. Os 6.30 je zadnji za V1 i više neće biti nadogradnji za taj uređaj.

Zadnje izmijenjeno od: frezer. 02.04.2018. u 22:36.
frezer je offline   Reply With Quote
Staro 02.04.2018., 22:37   #5114
HAL 9001
Poboljsana verzija
Moj komp
 
HAL 9001's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2007
Lokacija: Šibenik
Postovi: 430
Citiraj:
Autor frezer Pregled postova
Nije drugi. Evo kako sam ja svoj riješio:

http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=2005

Nebi trebao izgubiti postavke ali ipak se treba osigurati. Obavezno backup a nije loše ni sve poslikati.
Hvala, proučiti ću kad uhvatim malo vremena.
HAL 9001 je offline   Reply With Quote
Staro 08.04.2018., 21:53   #5115
BlackDwarf
Pixels team
Moj komp
 
BlackDwarf's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Novska
Postovi: 1,776
Ima netko probleme veceras s netom?

Trenutna 42/8, max 46/10
Na speed test dode do 24 i lagano pada, a sve zivo steka od streama yt i twitch.
__________________


MBO: Asrock Z68 Pro3
CPU: Intel i5 3570
RAM: 12GB DDR3 Corsair
VGA: Gainward GTX 1060 3GB
HDD: OCZ Agility 4 128GB, WD640GB Black, WD1TB Black, WD500GB Blue
PSU: Corsair 600W
Case: Antec Three Hundred
OS: Windows 10

LCD monitor: Dell U2412m



MBO: Gigabyte EP43-DS3L
CPU: Intel E7500 @2,9GHz
RAM: 3 x 1 GB Kingmax DDR2 800 MHz, 1GB DD2 Buffalo
VGA: Palit GF210
HDD: Seagate Barracuda 250 GB
PSU: Fortron BS2 400W
Case: Antec Three Hundred
OS: Windows 7 Ultimate

LCD monitor: Samsung 205BW



Laptop: Lenovo G580, 59-366677, Intel, Core i5 3230M 2,60 GHz, 8GB, SATA 1000 GB, Win 7/Mint 15, NVIDIA GeForce GT 635M 2GB

BlackDwarf je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2018., 14:39   #5116
BigMac
Premium
 
Datum registracije: Apr 2016
Lokacija: -
Postovi: 130
Citiraj:
Autor BlackDwarf Pregled postova
Ima netko probleme veceras s netom?

Trenutna 42/8, max 46/10
Na speed test dode do 24 i lagano pada, a sve zivo steka od streama yt i twitch.
Yup, ja imam isti problem već 5 mjeseci. Svaku večer od 19 do 23h ping ode u nebesa i brzina u kur*u. Problem je negdje do njih, vidim da se dosta ljudi žali na facebooku na isti problem.
BigMac je offline   Reply With Quote
Staro 14.04.2018., 20:00   #5117
DragonSlayer
Premium
Moj komp
 
DragonSlayer's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 549
opet jebe net. zva sam ih dobrih 8 puta u 3 mjeseca.
kad restartam modem, net radi dobrih 15-20 sekundi normalnom brzinom, i onda se sroza na <0.01 MBit. gleda sam na speedtestu i pokušava testirat brzinu na nekom serveru ili negdje u bugarskoj ili u 3 vlažne maramice. koji je optimi vrag? jebo im više život.
__________________
Traži se želja za životom u zamjenu za dobar bubreg i neoštećenu jetru
DragonSlayer je offline   Reply With Quote
Staro 15.04.2018., 11:37   #5118
warlock25
Premium
Moj komp
 
warlock25's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Dugo Selo
Postovi: 1,949
Koji ruter daje optima za vdsl?
warlock25 je offline   Reply With Quote
Staro 15.04.2018., 13:15   #5119
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Cakovec
Postovi: 2,741
kako otkazat optima fiksni telefon ?

Radi se o starijoj ženi 84.g
Uvalili joj optimu preko telefona, a bila je tht mini halo
Žena slabo telefonira, a još slabije plača račune, jerbo .. pa nisam ovaj mjesec taknula telefon, zašto da platim ???
I sad došla neka opomena, 84kn ..na H1 telekom da se uplati
Sad novi mjesec, stigao račun 86kn, i gledam ja taj račun u cjelosti, jer do sad sam imao za vidjet samo uplatnicu .. kad gle .. na bijelom papiru piše
Stanje vašeg računa iz prethodnog razdoblja na dan 31.3.2018 iznosi -261,87 kn

Koje li onda su to opomene od prije, ako dug još več od opomene
Uglavnom, to je najmanji problem .. teta kaže odjavi i bok
Služba za korisnike veli, osobno
Đe ču ja sad vodit staru babu od 84g nepokretnu, a gledam im veb i imaju 4 regije
Šta bi ja sad morao iz Čakovca, potegnut do Zagreba?
dadoremix je offline   Reply With Quote
Staro 15.04.2018., 16:49   #5120
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,810
Ako nije prošlo 14 dana evo kako (taman kolega napisao u susjednoj temi):

http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=4883

"Svi ugovori dogovoreni telefonski se mogu raskinuti bez obrazloženja i ikakvih penala u roku od 14 dana. Evo c/p iz jednog tako sklopljenog ugovora:

''Obzirom da ste pretplatnički ugovor sklopili putem sredstava daljinske komunikacije, sukladno članku 72. Zakona o zaštiti potrošača, imate pravo na jednostrani raskid ugovora u roku od 14 dana od primitka ove potvrde o sklopljenom ugovoru.''
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 15.04.2018., 20:02   #5121
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Cakovec
Postovi: 2,741
prošlo je več 3 godine
napisao sam razlog raskida
ide se u dom, a oni na telefon rekli .. osobno doči .. WTF je njima
Probat cu jos sutra zvat, mozda se ko pametniji javi
dadoremix je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2018., 23:11   #5122
Chuxonja
Premium
Moj komp
 
Chuxonja's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 647
Citiraj:
Autor warlock25 Pregled postova
Koji ruter daje optima za vdsl?
Mene konvertirali sa H1 i dobih Innbox V45. Nisu htjeli Fritza ostavit ;(
__________________
Živi bili pa umrli!
Chuxonja je offline   Reply With Quote
Staro 19.04.2018., 08:00   #5123
adaksinjo
Premium
Moj komp
 
adaksinjo's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2011
Lokacija: Virje
Postovi: 457
Citiraj:
Autor adaksinjo Pregled postova
ha eto, upravo tak kak velim. imao 30/5, prebacili me sa h1 na optimu, dobio novi ruter (identican ko i stari samo s optima naljepnicom) i sad imam 20/2
Citiraj:
Autor Ziiky Pregled postova
Zasto su ti mjenjali ruter?
Nedam svoj fritzBox
ziiky jesu i tebe klepili?
adaksinjo je offline   Reply With Quote
Staro 22.05.2018., 11:45   #5124
segregator
Propali Amigaš
Moj komp
 
segregator's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Nin
Postovi: 5,848
Pogledao samo zadnju stranicu teme, da ostanem ja i dalje na t-com (sve radi kako treba, ali su i najskuplji, plus me živcira što novi korisnici imaju sve moguće privilegije, a starima ništa)
segregator je offline   Reply With Quote
Staro 30.05.2018., 22:01   #5125
BlackDwarf
Pixels team
Moj komp
 
BlackDwarf's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Novska
Postovi: 1,776
Postoji li mogucnost da innbox v45 pots od h1 radi na optimi?

Rukno grom spalilo vise ulica i sad veselo treba cekat ponedjeljak...

Sent from my WAS-LX1A using Tapatalk
__________________


MBO: Asrock Z68 Pro3
CPU: Intel i5 3570
RAM: 12GB DDR3 Corsair
VGA: Gainward GTX 1060 3GB
HDD: OCZ Agility 4 128GB, WD640GB Black, WD1TB Black, WD500GB Blue
PSU: Corsair 600W
Case: Antec Three Hundred
OS: Windows 10

LCD monitor: Dell U2412m



MBO: Gigabyte EP43-DS3L
CPU: Intel E7500 @2,9GHz
RAM: 3 x 1 GB Kingmax DDR2 800 MHz, 1GB DD2 Buffalo
VGA: Palit GF210
HDD: Seagate Barracuda 250 GB
PSU: Fortron BS2 400W
Case: Antec Three Hundred
OS: Windows 7 Ultimate

LCD monitor: Samsung 205BW



Laptop: Lenovo G580, 59-366677, Intel, Core i5 3230M 2,60 GHz, 8GB, SATA 1000 GB, Win 7/Mint 15, NVIDIA GeForce GT 635M 2GB

BlackDwarf je offline   Reply With Quote
Staro 30.05.2018., 22:14   #5126
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,810
Jedino ako:
a) znaš sve potrebne parametre (barem za Internet)
b) imaš pristup u innbox v45 kao adminitrator pa da možeš mijenjati sve potrebne postavke
c) da ti je preživio / ostao u funkciji port na Dslam - u i fizička parica prema njemu
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 30.05.2018., 22:29   #5127
BlackDwarf
Pixels team
Moj komp
 
BlackDwarf's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Novska
Postovi: 1,776
Dslam i parica su zive odmah probo s HST3000

Sent from my WAS-LX1A using Tapatalk
__________________


MBO: Asrock Z68 Pro3
CPU: Intel i5 3570
RAM: 12GB DDR3 Corsair
VGA: Gainward GTX 1060 3GB
HDD: OCZ Agility 4 128GB, WD640GB Black, WD1TB Black, WD500GB Blue
PSU: Corsair 600W
Case: Antec Three Hundred
OS: Windows 10

LCD monitor: Dell U2412m



MBO: Gigabyte EP43-DS3L
CPU: Intel E7500 @2,9GHz
RAM: 3 x 1 GB Kingmax DDR2 800 MHz, 1GB DD2 Buffalo
VGA: Palit GF210
HDD: Seagate Barracuda 250 GB
PSU: Fortron BS2 400W
Case: Antec Three Hundred
OS: Windows 7 Ultimate

LCD monitor: Samsung 205BW



Laptop: Lenovo G580, 59-366677, Intel, Core i5 3230M 2,60 GHz, 8GB, SATA 1000 GB, Win 7/Mint 15, NVIDIA GeForce GT 635M 2GB

BlackDwarf je offline   Reply With Quote
Staro 31.05.2018., 10:43   #5128
animATrIx
Premium
Moj komp
 
animATrIx's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Vukovar-Osijek
Postovi: 482
pa onda probaj i sa drugim modemom. ako bi upisao u modem sifru i acc mozda bi proradio iako nebi bio u acs-u
__________________
http://forum.pcekspert.com/signaturepics/sigpic5353_1.gif
animATrIx je offline   Reply With Quote
Staro 31.05.2018., 11:11   #5129
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,810
Proradit će mu ako ispravno unese sve parametre konekcije,
ako ih nezna / nema zapisano čorak.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 31.05.2018., 19:07   #5130
BlackDwarf
Pixels team
Moj komp
 
BlackDwarf's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Novska
Postovi: 1,776
Imam backup od prije godinu dana i postoje sitne razlike. U svakom slucaju nagovorio sam ih da donese tehnicar modem, a kad uhvatim vremena probat cu naterat innbox od h1 da radi na optimi.

Sent from my WAS-LX1A using Tapatalk
__________________


MBO: Asrock Z68 Pro3
CPU: Intel i5 3570
RAM: 12GB DDR3 Corsair
VGA: Gainward GTX 1060 3GB
HDD: OCZ Agility 4 128GB, WD640GB Black, WD1TB Black, WD500GB Blue
PSU: Corsair 600W
Case: Antec Three Hundred
OS: Windows 10

LCD monitor: Dell U2412m



MBO: Gigabyte EP43-DS3L
CPU: Intel E7500 @2,9GHz
RAM: 3 x 1 GB Kingmax DDR2 800 MHz, 1GB DD2 Buffalo
VGA: Palit GF210
HDD: Seagate Barracuda 250 GB
PSU: Fortron BS2 400W
Case: Antec Three Hundred
OS: Windows 7 Ultimate

LCD monitor: Samsung 205BW



Laptop: Lenovo G580, 59-366677, Intel, Core i5 3230M 2,60 GHz, 8GB, SATA 1000 GB, Win 7/Mint 15, NVIDIA GeForce GT 635M 2GB

BlackDwarf je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na