|
![]() |
#2641 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Danas sam uzeo Corsair 80 GB Force Series. Ploča je iz mojeg kompa, AHCI driveri su stari koliko i Win a to je više od godinu dana. SSD sam spojio na 4 SATA port i ovakvi su prvi rezultati. ![]() ![]() ![]() Ovo je praktički prvi i zadnji put da sam pokrenuo test za SSD, samo me zanimalo da su rezultati ok. Da li je write premali il se to meni samo čini?
#2642 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Jesi zadovoljan kako je SSD ubrzao cijeli sistem?? Ako jesi, zaboravi ove testove i uživaj... |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2643 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Nisam jer ću tek sad ić stavljat nove Windowse gore, pa ću tek kasnije znat dal sam zadovoljan ![]() Planiram stavit na prvi SATA utor i skinut zadnje drivere, samo što mi je mali upitnik, kod Gige na stranici piše da su zadnji AHCI driveri: 8.9.0.1023 13.10 MB 2009/08/11
#2644 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
|
![]() |
![]() |
#2645 |
LateralusX
Datum registracije: Nov 2005
|
|
![]() |
![]() |
#2647 |
Guest
|
Pa zato ja velim. Kaj se backupa tiče. Lako rješeno. SSD uzeti sa najvećom garom i roštiljaj. Tu i tam napraviti backup cijelog diska prije spavanja (minute posla) pa kad crkne, vratiš image na reklamirani SSD i opet idemo! |
![]() |
#2648 |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
Stovise, kod frendova koji su uzeli SSD na moju ili tudju preporuku sam primjetio povecanu sklonost backupu. Prije na mehanickim diskovima nisu gotovo nikad backupirali, sad gotovo svaki sa SSDom radi barem weekly image system diska na veliki storage drive. I jednom je vec spasilo dupe ![]()
#2649 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
@ housel: ma valjaju i drugi SSD-ovi, jedino što se Samsung time bavi malo duže, iskreni su što se tiče brzina i stvrno nisu imali nekakvih problema sa SSD-ovima. Vjerojatno nećeš osjetiti razliku između aktualnih SATA-II kontrolera, ali kod nekih stvarno nećeš dobiti ono što obećavaju. @ Romano.Cule: nisam rekao da ne valja cijela 320 serija, samo da ih neću preporučivati ljudima (vjerojatno hoću nakon što riješe taj problem). A kako si ti zaključio da su Samsung-ovi SSD-ovi smeće? Da, dobro si naveo razlog, "8 MB bug" se javlja kada SSD ostane bez napajanja i kad se napajanje vrati u relativno karatkom vremenu. Ne vidim zašto bi to bio opravdan razlog da SSD krepa. BTW: imao sam Intel-a X-25V 40 GB i u normalnom radu nije bilo razlike između Intel-a i Samsung-a, ali sam ga prodao jer je Samsung malo veći i pouzdaniji. Ostale nisam probao jer nemam viška love za egzibicije. Citiraj:
If You want to be old and wise, You gone be young and stupid first! Pošteni trgovci: .1. .2. .3. Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 03.08.2011. u 21:56. |
|
![]() |
![]() |
#2650 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Korisnički feedback mi je uvijek bio ... polukoristan, tako da se ne bi zamarao oko nekih stvari ... postoje ljudi koji uspiju ubiti Intelove procesore (bez OC-a) pa to ne znači da je njihova proizvodnja loša ... već samo da ima vrlo "spretnih" ljudi. Inače osobno mi Samsung po apsolutno ničemu nije interesantan (cijena, performanse, special featuri itd). Performanse/cijena 1. mjesto, na 2. mjestu nedostatak buke, trajanje garancije 3. mjesto (gledajući općenito diskove kao dio računala), a sve ostalo se ionako rješava backupom ... jer npr. koliko god bila razvijena tehnologija mehaničkih diskova oni niti dan danas nakon toliko godina nisu pouzdani (što će vjerojatno biti slučaj i u SSD svijetu) ... copy-paste is the only (safe) way ![]() Ne vjerovati nikome po ovom pitanju je jedini ispravan stav, a statistički gledano ako nemaš sreće crknut će bilo koji disk koji odabereš. A i ... kvrapcu, (R)AID 0 polja slažem zbog brzine, a ne pouzdanosti ![]() Inače, da je recimo po tim korisničkim rivjuima zaključivati, Samsungov HDD odjel, kao i Seagateov, (a u zadnje vrijeme i WD-ov) bi odavno propali i pogasili svoje butige ![]() EDIT: Razlika u stajalištu dolazi i vjerojatno zbog aspekta stolno vs. prijenosno računalo tako da možda i nije potrebno polemizirati oko toga koji je proizvođač bolji ... uvijek će biti nezadovoljnih kod bilo kojeg proizvođača. Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 13.07.2011. u 08:47. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2651 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
hmm ono sto mi se cini logicnim ovj 8mb bug se moze dogadjati ako u w7 imate namjesteno gasenje HDD-a nakon cca 5-10-15min i kad nesto trebate s njega onda se ponovo pali...i onda bi vjerovatno mogo crknuti "pod obicnim koristenjem" racunala...jednostavno treba iskljuciti to ![]()
#2652 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Meni ne. Jedno je iscupat komp iz struje a drugo je neki power saving feature. Btw, kod SF SSDova je preporuceno pogasit takve stvari jer se diskovi opravljaju od stresa u idleu. Narocito bitno kod Revo drivea jer mu je to jedini nacin oporavka, posto nema trima. Problem je sto ta fora slabi sa smanjenjem slobodnog prostora tako da ih nije dobro ni drzat prepune. |
![]() |
![]() |
#2654 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
#2655 | |
Guest
|
Citiraj:
Općenito neki modeli SSD-ova sa svojim design flawovima graniče sa namjernom prodajom pokvarenih uređaja kupcu. Da imam takav uređaj koji "ne smije" ići u standby, crkne ako nestane struje dok sve ostale komponente u kompu delaju normalno... bi bio jako ljut čovjek i tražio bi pare natrag. Treba se držati nekog minimuma barem u industriji! |
|
![]() |
#2657 |
Premium
|
@ dh41400: da, bez backup-a ni pod razno, bar jednom tjedno, a stvari bez kojih stvarno ne bi htio ostati su online. A što se tiče krepavanja Intel-ovih SSD-ova i koji je bolji, a koji lošiji, činjenica je da Intel-ovi imaju više problema od Samsung-ovih, svidjelo se to nekome ili ne. Naravno, to ne znači da je Intel loš, nego samo da ljudi trbaju biti na oprezu da ne bi ostali bez podataka. Ipak je Intel taj koji ima 5 godina garancije, tako da kupiš SSD i 5 godina si miran. A to što su neki shvatili da pljujem po Intel-u jer sam rekao da neću preporučiti nikome taj SSD (bar ne dok se ne službeno ne riješi bug), to je njihov problem. I za korisnički feedback, naravno da nije nekakvo mjerilo jer su uvijek glasniji oni s lošim iskustvima, ali ako ljudi kažu da imaju problem nema razloga ne vjerovati im. @ housel: Ne bi trebalo biti razlike za Intel-a jer on cache ne koristi za zapisivanje podataka. Znači Intel je kao Kutjevačko vino. ![]() |
![]() |
![]() |
#2659 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Nije to nepoznata verzije nego je to zadnji i jedini jos od 26.1. koliko vidim na Googleu. Intel ima dobar support. Logiraj se tamo i posalji mali ili onaj chat jos bolje.. Dobit ces odgovor ekspresno. |
![]() |
![]() |
#2661 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Da ... možda da skratimo priču ![]() Ne bio bilo loše postaviti neku anketu, koliko na PCE ima udjela Intel, OCZ, Corsair, Kingston, Samsung i ostali ... odmah saznamo domaće javno mijenje o proizvođačima SSD-a ![]() |
![]() |
![]() |
#2662 |
Premium
|
Vjerojatno su samo 3 Samsung-a na forumu. Moj, bratov i moj prvi koji sam prodao ovdje na forumu. |
![]() |
![]() |
#2665 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
|
![]() |
![]() |
#2667 |
Banned
Datum registracije: Jan 2011
|
|
![]() |
![]() |
#2668 |
Outer Space
Datum registracije: Jul 2007
|
Pa kad izadje novi firmwire sigurno ces saznati prije mene jer ce taj dan citav internet brujati sa informacijama i vijestima kako je Intel izbacio novi firmwire za svoje SSD-ove. To ce biti vijest dana i vjerovatno ce pregoriti internet ![]() |
![]() |
![]() |
#2669 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2010
|
Imam priliku jeftino nabaviti Samsung 470 serije od 64GB za 700kn (bez PDV). Možete li preporučiti kupnju tog modela? Kapacitet mi nije toliko bitan jer mi je ovih 64 GB dovoljno, niti brzina mi nije od primarne važnosti jer ću disk spajati na SATA 1 sučelje pa ni tako neću moći iskoristiti njegov puni potencijal. Najvažnija karakteristika je izdržljivost i kvalitetan garbage collector (tj TRIM naredba). Čitao sam da taj Samsung ima sporiju TRIM naredbu, može li to negativno utjecati na rad diska? |
![]() |
![]() |
#2670 |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
|
![]() |
|
|
Oglas
|