|
![]() |
#211 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Banned
Datum registracije: Jul 2006
|
Vidim "Moj komp" imaš 4830 grafu pa isplativije bi ti bilo uzeti još jednu istu nego tu prodavati izgubiti na cijeni jer je nova ispod 700kn pa ukoliko imaš crosfire MBO upariti takve dvije ![]() ispadne 2.400kn otprilike +/-100kn, a za 1900kn imaš 275 GTX ili 4890 i nemaš problema sa drajverima i štelovanjem svega da proradi i sigurno manje problema ![]() Pod pretpostavkom da dobiješ dio love za svoje komponente 800-1000kn još uvijek moraš dati cca 1.400kn računica ugrubo jedino ako nemaš problema sa lovom(imaš je previše)onda ovo moje nestoji ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#213 | |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Banned
|
Ma komentirao sam gornji post od kolege -blava(pod opcijom "Moj komp" sam mislio na njegovu konfiguraciju i karticu koju on ima 4830 i sad kemija kako bi uzeo 4770 i stavio u crosfire ali čeka testiranje od kolege Omega). Ja imam nVidijinu 250 GTS-icu ![]() Nadam se da je sad sve jasnije ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#215 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
A jači proc da uzmeš... Ovaj je samo na 2,4GHz, da je na 3,2Ghz nebih prigovarao. Cors 450w mislim da je dovoljan. HD4830 može max trošit pci-e 1.0 125W/pci-e 2.0 150W, ali normalna potrošnja je malo veća od hd4770 koliko vidim po reviewovima, znači oko 80-90W. Dvije takve kao jedna gtx280, a to corsair 450w može gurat i nekog quada.
![]() |
#217 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Evo ovako posto je McG rekao da bas nezna odg na ovo pitanje o doticnoj budem ja pitao ovdje: Dali je 4770 jaca od 4830?.Imam jedan zanimljiv prijedlog za neku kompenzaciju moje modane 9800gtx+ i pitanje je slijedece: Jeli bolje uzet 2x4770 (fora mi je taj crossf) ili da se radije okanim toga i uzmem GTX 260/275 (iako zadnja bas i ne ulazi u rang ovog).E sad dali je CF sa 2x4770 jaci od gtx260 i ocel moj chief 450 moc gurat 2x4770 (gtx 260/275)? I jos jedna velika stvar: Maticna mi je 1xPCIe x16 ali 2x PCIe x8 (P45).Dali je velika razlika izmedju 2x 8 i 2x 16 ?
![]() |
#219 |
Banned
|
@blava Koji to proc imaš piše 2,4 X3 o čemu se radi točno? A po recenzijama bit če ti slabiji crosfire cca 5-10% možda u odnosu na 2x4770 ako ti to vrijedi cca400kn. Glede napajanja Corsair 450W če biti i više nego dostatan za crosfire još če i ostati snage viška ![]() @xulos Pa osobno bi išao na jednu jaču grafu nego radio crosfire sa 2x4770 koji bi bio jači od grafa 260 GTX ili 4870 ali bi bio vrlo blizu glede snage ukoliko možeš uzeti 275 GTX ili 4890 sa kojima bi imao manje problema nego namještati crosfire(ima problema sa driverima i podrškom za isto).Naravno ovo se isplati samo ukoliko igraš na visokim rezama 24"+ monitorima. Ukoliko imaš 22" grafe tipa 260 GTX(216SP) ili 4870 če ti i više nego dobro poslužiti i tjerati sve bez problema, a mislim da je ostalo bacanje love u vjetar i pod pretpostavkom da imaš MBO koji podržava navedeno. 16x vs 8x nečeš osjetiti ukoliko upariš 2kom u crosfire. Osobno sam bio zagrizo da napravim SLI sa 2x250 GTS ali kad sam računao kupnju još jedne grafe i nabavu MBO(nema baš neki izbor za SLI i nema ispod 1.000kn ništa) totalno neisplativo za igranje na 22" monitoru(bacanje love) tako da sam odustao od 2 grafe bilo koje solucije jer bi me isto izašlo i zamjena postoječeg hardvera i prelazak na ATI glede crosfire-a. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Premium
|
@ECHO pa pise x3 8450 2.1 ghz(2.4 ghz)trojezgeni amd...meni radi super no pitanje da li ce vuci dvije hd 4830 ili kakvu hd 4870/4890 ili gtx 260...to pitam jer onda novu plocu da nabavim(za oc) i hd 4770 crossfire...hoce li on dati dovoljno snage grafama... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#221 |
Banned
|
Mislim da če ti proc u slučaju crosfire-a biti preslab i neče iskoristiti puni potencijal grafa.Trebalo bi nešto barem na 3.0GHz+. Slab sam glede AMD-a pa neznam šta da ti predložim kako bi poboljšao performanse. Opcija je da probaš malo clocknuti tog Phenoma x3 barem na 2.5GHz pa ukoliko nebudeš zadovoljan performansama promjeni proc x4 720 vidim da se dosta preporučuju e sad odgovara li ti cijena(u to se nebi štel mješat) ![]() Mislim da ti je bolje uzeti jednu jaču grafu 4870 ili 260 GTX(216SP) nego se zahebavati sa crosfire-om i sigurno jeftinije, a nečeš dobiti baš na performansama nešto puno bolje ni sa crosfire-om jedino što će ti đep poprilično olakšati ![]() da mislim da trebaš zaboraviti crosfire i ina njesra. Bolje uloži u drugo napajanje i jaču grafu i to če biti to onda da neispadne sve zamjeniš/kupiš i crkne napajanje i povuče pokoju komponentu sa sobom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
moj prijedlog ce biti malo jednostavniji i jeftiniji - ne diraj nista. Neces dobiti nista opipljivo a izgubit ces lovu kako god okrenes. S postojecom konfom ces moci sve igrati na 1680*1050. Kada postane za to preslaba za istu lovu ces vjerovatno moci kupiti nesto sto ce ti stvarno znaciti razliku. A ne kao kod danasnje ponude dati 100% love za 10% perfomansi. Naravno, to sve vrijedi ako ne mislis da je igranje benchmarka nesto zabavno, ako je ti je to zelja onda trosi lovu bezveze, tko sam ja da te zaustavljam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#223 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Premium
|
jbg pare traze da se potrose... ![]() @OFFTOPIC sutra je motorijada u sl.brodu naravno da cu se zapiti.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#226 | ||
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Premium
|
ne vidi nisi skuzio ljudi su me izraziti cu se tako opametili jer ce me to kostati puno i necu da bezveze mucim se s time kad mogu uzeti nesto tipa sto mu preporucili...aj dosta OF dobiti cemo kartone kada ce tko baciti rivju kakav...?? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
U prvoj je reko da je CF 4770 jači od GTX260/4870 a u drugoj da su navedene jače od CF4770...bar sam ja tak shvatil...umoran sam i ja da jedva gledam od 06-20h, teren...kaj još reći! |
![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
kenova
Datum registracije: Sep 2003
|
Imam LiteOn 300W napajanje koje daje 19A na 12V railu (po specifikacijama). Konfiguracija je mATX intelova ploca, Q6600, 4x2GB RAM-a, Samsung SSD, dvd przilica, card reader, 1xcase fan i box cooler na procu. Nista drugo unutra. Proc trosi max 100W, 4770 max 80W, racunam da ostatak sustava trosi jos jedva 30W. Dakle na 12V railu su proc i graficka, sto bi bilo 80% max opterecenja na njemu. Ostatak sustava je valjda na drugim railovima? Po internetu uglavnom vidim da cijeli quadcore sustavi sa 4770 trose oko 200W sto i odgovara izracunu. I sad na kraju trazio bih pomoc iz vase prakse - je li opasno uzeti 4770 ili je 19A na 12V sasvim dovoljno? Ako moram ubosti i nekog Fortrona 400W, sto bi bio najjeftiniji izbor, radije cu uzeti 4670 i dovidjenja. Boli me 300kn razlike izmedju 4670 i 4770 a znacajno bolje performanse ove druge. Nije bas pitanje za ovaj topic ali nije ni za napajanja, uglavnom me zanima praksa sa 4770. EDIT: Xbitlabs je dobio potrosnju od 50W u punom 3d opterecenju, od toga su 2W sa 3.3V raila ![]() Zadnje izmijenjeno od: borgy. 13.05.2009. u 01:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
Korekcija cijene
Evo 15-tak dana nakon,"pade" cijena Powercolorke s 849 na 789kn u Vemulja.Vidim da je došla i XFX izvedba u Linksa,još se čeka i Điđabajt u nas.A još više se čeka Omegin rivju ![]()
![]() |
#234 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
omega ceka catalyst 9.5 drivere koji bi trebali biti objavljeni danas - sutra. zelim izbjeci situaciju kao s HD4890 kad sam "morao" 2 puta vrtit testove. ati je stvarno zakazao... izbacuju nove kartice za koje treba cekati mjesec dana da bi dobili sluzbenu podrsku drivera ![]() inace sve kartice sa kojima ce se usporedivati su testirane na stock i max overclockanim postavkama (XFX9800GT, Gainward GTS250, Sapphire HD4830, Gainward HD4850) |
![]() |
![]() |
![]() |
#235 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
![]() Svi drugi su testirali sa driverima koje su dobili sa grafom. jedino ti jadan kukaš zato kaj ATI izbacuje samo 12 drivera godišnje i nisu izbacili 9.5 kad je tebi bilo zgodno ![]()
![]() |
![]() |
#236 |
Premium
|
wtf? ![]() ne kukam nit me boli neka stvar sto ati kasni sa driverima. podrzavam njihovi politiku novih drivera jednom mjesecno, no izbaciti 2 nova proizvoda bez sluzbene podrske drivera je.... ne profesionalno tim vise sto su najavljivali kao, znatna poboljsanja performansi kod 4890 serije sa novim driverima, vjerojatno ce biti ista stvar i s hd4770, a na kraju ce se poboljsanja svesti na nekih 2-3% u odredenim situacijama nitko sretniji od mene ako budem u krivu, al nekako sumnjam p.s. jel se ti to mozda ljutis sto sam GTX275 dao vecu ocjenu od HD4890 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
A kaj je to tebi službena podrška? Blagoslovljeni od MS-a ili da ih možeš skinut sa ATI-jevih stranica? I kaj bi tebe trebalo bit briga zato kaj bi testirao (kao i svi ostali) sa onim driverima koje si dobio sa grafom? ![]() Izgleda da ne pratiš ali ATI ima takvu politiku već duže vrijeme, prije bu se desilo da izbace betu ili hotfix...zbog nijednog modela nisu još izbacivali ranije "službene" drivere ![]()
![]() |
#238 | |||
Premium
|
Citiraj:
ovo je za mene sluzbena podrska. Citiraj:
Citiraj:
no valjda oni bolje znaju od mene ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Pa već jedno dva tjedna je dostupna 9.5 beta, a jedina razlika u odnosu na one drivere koji budu službeni je ta da nema CCC-a. Tak da moreš s tim driverima testirati, ako ti se da, kad budu službeni tak i tak samo dobili cijeli CCC paket i to je to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#240 | |
Premium
|
Citiraj:
meni se ne zuri... citav clanak je manje vise gotov i samo treba ubaciti rezultate od HD4770. razlika dan dva... svejedno, nije od zivotne vaznosti nikome vjerujem ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|