|
![]() |
#1771 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Eneloop, što kapacitetnije to bolje, imaš ih u nas za cca 100kn mislim. Ne isplati se sa ebaya.
![]() |
#1772 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Trebam preporuku za kuglastu glavu za monopod. Kaj bi bilo najjeftinije a da necemu vrijedi i dostupno je sutra kod nas? 3kg nosivosti mi je dovoljno. Ni quick release nije nuznost, to mogu kasnije nabavit. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1773 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Trenutno koristim kit objektiv i nabavljam neki bolji allround objektiv. Zainteresiran sam za: Sigma 17-50 f/2.8 Koliko vidim, na amazonu je najpovoljniji (cca.2500kn) pa me zanima dal tu ima kakvih caka? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1775 |
Premium
|
Ta Sigma je kod nas 2850kn u Prizmi. Ja necu IS II prodavat je mi se pokazao jako dobar kao sirac i za sobne fotke sa flashom i video. Ne znam kolko bi mi se isplatilo davat za neki zum ko SIgma, rade bi ulozio u primove, 85 f/1.8 ili cak 100 f/2.0 a zoom nebi uzimal ak nije nes stvarno dobro. Rade kupim posten flash.. Cekam da I.Q. skine cijenu sa 85 mm, skinuli su Canon EF-S 17-85 f4.0-5.6 IS USM na 1800kn, za pola, sad je opet oko 3.500. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1776 |
Premium
|
najrađe bi sve volio probati i ostaviti si ono kaj mi najbolje odgovara. sigma me interesira zbog većeg otvora blende. pitanje: dal je pravilnije indoor fotkat s externim flashom ili većim otvorom blende? znam da veći otvor blende rezultira uži fokusni prostor, al kolko vidim po recenzijama s 2.8 dobe se pristojne fotke i bez flesha. nabavil bum sad i neki flash kinez, kopiju canona. fotkanje s eksternim flashom moram proučiti, jedino znam da je ovaj ugrađeni za ukras ![]() kod 18-55 puno put sam bil u situaciji da mi fali "zoom-a". gledal sam i sigmu 17-70 (rabljene se najdu ispod 2.000kn) al odustal sam konkretno od tog modela. interesiral sam se za canon 70-200 f4, na fotozinu idu po 3000kn. konkretno kod njega za oštru sliku treba 1/200, a za uvjete bez puno svjetla to baš nije najbolji izbor. od primova jedino sam probal 50mm1.8, i taj mi je bil ok. e sad koji prime kao mali teleobjektiv na crop senzoru. mislim da bi 85mm bil taman, al velim, volil bi prije isprobati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1777 |
Modder
Datum registracije: Mar 2004
|
Uvijek sam za fotkanje bez blica kad je to moguće. Srećom, imam Canon 50/1.4, pa mi je lakše. Na blic uvijek gledaj kao nužno zlo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1778 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
![]() Po meni blic treba bit sto manje uocljiv, tj da slika izgleda sto prirodnija (kao da je slikana bez blica). Sad vecinom radim sa blicom cak i kad su dobri vremenski uvjeti...jednostavno imas vise izbora i slobode sa njim. Tako da moja preporuka da nabavis neki jeftini trigger(manualni) i bacis malo oko na neke tutoriale/knjige o off-camera flash. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1779 | |
Premium
|
Citiraj:
70-200, ocu i ja al sad mi ne treba. To mi je u planu za proljece.. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 30.11.2015. u 17:31. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1780 | |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Otvor blende nije kompenzacija za flash, nit je flash nužno zlo. Na f/1.4 nemaš apsolutno ništa u kadru oštro. Flash je neizostavan dio opreme, kad ga naučiš koristiti kako spada. Praktički svi objektivi su najoštriji oko f/8, i ako želiš išta ozbiljno raditi u uvjetima smanjene svjetlosti, tu ti neće pomoći ni f/0.95 objektiv ako nemaš flash. Početnik ne bi trebao gledati ništa osim TTL objektiva, koji su u startu skuplji, ali ne moraju nužno ni biti od istog proizvođača kao aparat. Phottix i Nissin rade vrhunske TTL flasheve. Osobno koristim Nissin i40 i mogu ga svakome preporučiti. GN40 flash s TTL-om i bežičnim TTL-om za sve sustave, optičkim slave mogućnostima i LED video svjetlom. Prvi sličan košta barem duplo.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1781 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Ma ručne postavke i malo prakse i začas se svlada flash ![]() A da slike ispadnu da se flash ne vidi, e sad tu treba malo više vježbe, odbijanja (ak se ima od šta odbit) itd. @john_tranzistor Glede objektiva: 18-135 je meni osobno dovoljan, a njega imaš u Cashback promociji pa te izađe 3200 Kn ili svijet medija ima nekakvu bulk verziju po 2900 Kn. S druge strane meni osobno na eventu nije praktično pretjerano mjenjaje objektiva tako da ili sam sa 18-135 ili sa 50. I za kraj oštra slika nije funkcija objektiva i brzine okidanja (kao što je to slučaj sa otvorom blende) tj. nekom treba 1/200 dok drugoj osobi možda treba 1/400 pod istim uvjetima osvjetljenja, na istom objektivu i aparatu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1782 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
decki, jel postoje neki poklopcici na postojece male flasheve na foticu, jer ako slikam u prostoriji sa flashom, slike su uzasne (slikam svoje male curice), a bez flasha su mutne, puno suma, itd... imam olympus e-pl3 i oly 25mm 1.8 prime, koji ne skidam s fotica. ono sto sam isprobavao je na postojeci flash napraviti od debelog bijelog papira kao poklopac, i slike tada ispadaju super, taman dovoljno flasha a slike ciste i prirodne. to se zove difuser, jel? ili da kupim posebni flash na fotic, i o tome sam razmisljao, pa da mogu stelati snagu flasha i odbijati ga od strop itd. to bi puno pomoglo u fotkanju u zatvorenom prostoru, po vani mi apsolutno ne treba flash nigdje. cak razmisljam o onim kisobranima, no to mi komplicira onda spremanje i nije bas prakticno za svakodnevno random okidanje kad curice nesto smijesno rade. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1783 |
The mighty pirate
|
Kakav ti je pop up flash? Fiksan ili se glava može micati gore dolje? Recimo, kod Sonya, glava se sprema u tijelo mehanizmom škara, pa glavu možeš prstem podići prema gore da dobiješ bounce. Ekipa si je napravila komad plastike koji su gurnuli u hotshoe i koji im drži glavu flasha uperenu prema gore http://thingiverse-production-new.s3...w_featured.JPG Ako je fiksan, nabavi Nissin i40. Najkompaktniji flash dostupan na tržištu, koji ima jednake performanse i sve, a i više funkcija nego "full size" flash.
![]() |
#1784 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
tocno ovo imam i kad ga izvadim van, ovako izgleda. znaci, da bi flash radio moram ga dignuti gore, ima samo jedan polozaj, plus, treba mu vjecnost ( tipa barem 5 sekundi) da se "napuni" izmedju slikanja. ![]() gledam taj nissin, super zvuci, i radi, ali totalno neisplativo kupovati na aparat koji sad vrijedi manje nego taj flash, i kasnije mi nece pasati na drugi aparat.... nasao sam nesto sa ping pong lopticom, budem isprobao Zadnje izmijenjeno od: Gabre. 01.12.2015. u 18:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1785 |
The mighty pirate
|
Ovo ti je onda spas http://www.bhphotovideo.com/c/produc...flash_for.html
![]() |
#1786 |
Premium
|
Kupi si malualni flash i koristi ga u slave modu sa ovim sa kamere ko trigerom. Uperi ga u strop i za sobu bu ti to ok. Brzo ces skuzit kolko flasha dodat da to izgleda dobro a ovaj sa aparta se ne kuzi. Imas od 400kn na vise kod nas u trgovinama. Probaj stavit komad plasticne case na taj flash, izrezi malo izolir trake itd.. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 02.12.2015. u 00:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1787 |
Premium
|
Malo sam si spregruntal i prvo bi uzel neki teleobjektiv i flash. U obzir dolaze: canon 70-200mm F4 nonIS, rabljeni idu po 3000kn. Ili canon 55-250mm stm, novi je oko 200eura, plus minus koja kuna. Dal spomenuti canon L u praksi vrijedi tolko više love? Malo gledam po netu i dosta ljudi preporučuje kineze, npr. yonguo ex600, a cijena mu je 130eura slično ko nissinu. To mi se nekak čini bolja kupnja. Nissin je manji i kvalitetnije napravljen u odnosu na ove kineze. S vremenom bi uzel sigmu17-50, kao allround zamjenu za postojeći kit ili koji prime, a trenutno u ovoj kupnji ne bi uzimal prime. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1788 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Kod canona imaš dvjje linije objektiva što vjerojatno već znaš. Ja sj osobno ne mogu priuštit L seriju jer jednostavno ne mogu pravdat cijenu. Bavim se fotovrafijom iz hobija i nemam FF tijelo tak da su mi EF-S sasvim dovoljno. Imaš cashback akciju sad pa vidi šta bi si izeo, istk tako imaš bljeskalicu ex 430 III RT, mislim da ti je ispod 2k kn sa cashbackom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1789 |
Premium
|
Meni ovo stoji u dnevnoj sobi, skoro stalno. Ukupno sa baterijama, oko 600kn, 460 II i 603C II..Ponekad ga uzmem i van iako bi za van volio imat nes bolje. ![]() john_tranzistor @ mislim da ti je 55-250 STM oko 300 eura a IS II je 200 eura. Puno ljudi ih brka. IS II ti je odlican za prvi telac, STM nes bolji. Za akciju i ulicu je F4 L bolji izbor al i kosta. Ova dva su dosta sporo fokusiraju. Ako nades povoljinji STM, uzmi ga. Novi se po meni ne isplati.. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 04.12.2015. u 19:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1790 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Sam da velim za 70-200f4, koristil sam ga u nekoliko navrata, jednom na driftu, jednom na godisnjem u dubrovniku. Za tu cijenu i to kaj moze se taj lens isplati. Napravljen ko tenk doslovno, lagan za nosit i jako ostar. Ak ti f4 nije problem, ne znam kaj fotkas primarno, ja bi ga uvijek preporucil. Meni je to super buy kaj se tice 70-200 rangea. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1791 |
Premium
|
Kolko vidim još se nitko nije žalio na 70-200f4. naravno da bi volio i verziju f2.8 IS (a tko ne bi ![]() Ne zarađujem od fotkanja pa si ne mogu ni opravdati cijenu. Bil sam i razmišljal da bi još jedno vrijeme "šparal lovu" i kasnije uzel verziju f2.8 ili f4IS, al za tu razliku u cijeni kasnije onda mogu uzeti npr. 85 ili 100mm. Fotkam ono iz gušta, u zadnje vrijeme i za jednu udrugu, i bilo je tu dosta toga npr. u dvoranama gdje nema baš ono svjetla i tu sam uvijek razmišljal kak bi mi f2.8 dušu dalo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1792 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Citiraj:
Jos najbolje kaj je crni lens, ne istice se, lagan je i relativno mali prema 70-200. Za mene totalno WIN.
![]() |
![]() |
#1795 | |
The mighty pirate
|
Citiraj:
Ima dobrih, ali ne nađu se tako često. Ako koji i naleti, u roku odmah je kod mene ![]() Imam par linkova, samo mi reci što te točno zanima, da znam izabrati što da ti pošaljem...
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 05.01.2016. u 18:02. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1797 |
The mighty pirate
|
Ovdje pogledaj kako su ih ljudi ocijenili... http://www.pentaxforums.com/userreviews/ Nisam imao nijedan od njih, ali imaš u oglasima i Super Takumar 28 3.5. Po meni debelo bolji od ovog svega u ponudi. Jedini koji imaju neku konstantu na M42 su Pentaxi (Takumar, Super Takumar i Super Multicoated Takumar). Ostalo je sve čista sreća hoćeš li dobiti vrhunski ili užasan primjerak. Imam ti 16, 35, 55, 58, 150 i 300mm M42 objektive. Ako hoćeš što probati, javi ![]() Planiram i početi prodavati neke, sakupilo se previše toga...
![]() |
#1798 |
Premium
|
Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 07.01.2016. u 14:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1799 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Molim savjet. Potreba je snimanje predmeta u interijerima, slike će ići u bazu podataka. Rasvjete nešto mogu nabaviti, kao i (bijelu) pozadinu. Ispod svakog predmeta će ići pločica sa šifrom za potrebe baze, vjerojatno nešto kao ona oznaka za policijske fotke. Plan je kupiti fotić, stativ i daljinski, može žičani. Budžet je oko 5.200 kn ukupno. Ideja je više možda koristiti tiltabilni ekran nego zuher, jer će prvi set snimanja obaviti (relativni) pro, a kasnije bi to obavljali ljudi koji to nisu, prema njegovim uputama. Unaprijed hvala na prijedlozima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1800 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
Čaše, tanjuri, voće,... ili veće tipa namještaj? |
|
![]() |
![]() |