Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Overclocking > Hlađenje
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 15.05.2009., 01:35   #1411
Omega
Premium
Moj komp

Omega's Avatar

Datum registracije: Jun 2005

Complete Case Painting Guide
Omega je offline  
Staro 15.05.2009., 06:30   #1412
Dottore
Extrema Thule
Moj komp

Dottore's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
super.

ima mala greškica. ima dupli opis na ovoj strani.

HP 845 G8

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 5850U
RAM: 32GB SK Hynix DDR4-3200 + 32GB SK Hynix DDR4-3200
SSD: Kioxia/Toshiba XG6 512 GB NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon 680M
LCD: 14" Touch Matte IPS @ 1920 x 1080

Mice: Logitech MX Master 3S
External storage: uGreen M.2 enclosure USB-C + WD SN570 2 TB

Connected To A1 optical 2 Gbit

Lenovo ThinkPad P15v Gen 3

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 6850H
RAM: 64GB DDR5
SSD: Samsung 980 Pro Plus 1Tb NVMe M.2
SSD: Samsung 980 Pro Plus 2Tb NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon
LCD: 15" IPS @ 3840x2160

Lenovo ThinkPad T14 Gen 3

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 6850
RAM: 16GB soldered LPDDR4
SSD: Micron 3400 1 TB NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon 680M
LCD: 14" IPS @ 1920 x 1200

Mice: Logitech VX Nano
External storage: uGreen M.2 enclosure USB-C + Samsung 980 1TB

Lenovo X1 Carbon 7th Gen

CPU: Intel Core i7-8665U
RAM: 16GB soldered LPDDR3
SSD: Samsung 970 EVO Plus 512 GB NVMe M.2
Graphic: Intel HD 620
LCD: 14" IPS @ 2560x1440

Lenovo X1 Carbon 10th Gen

CPU: Intel Core i7-1260p
RAM: 16GB soldered LPDDR4
SSD: Sk Hynix 512 GB NVMe M.2
Graphic: Intel Iris Xe
LCD: 14" IPS @ 1920x1200

Dottore je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.05.2009., 01:58   #1413
hammer_of_thor
its slightly turbocharged
Moj komp

hammer_of_thor's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Imaš puno greškica pri kraju reviewa u vidu imena Thermalrighta, naime na jedno 5 mjesta si napisao ThermalTake

Inače, nema šanse, ali apsolutno nema šanse da bi na bilo kojem drugom (neću reći vjerodostojnijem, ali jačem) reviewu Mugen 2 dobio 20% višu ocjenu od Thermalrighta. Ne da nebi dobio, nego bi vjerovatno dobio toliko manju ocjenu od ThermalRighta, što realno i zaslužuje.

Zašto? Zato što jednostavno_Mugen_nije_bolji. On je dobar hladnjak za svoju cijenu, ali neki skuplji (btw, yebeš 100 kn) su jednostavno bolji koliko god to neki opovrgavali,

Nadalje bilo bi lijepo vidjeti dotične na i7-icama, TRUE smo već vidjeli, i jako se dobro nosi sa dotičnim procesorima.

Zadnje izmijenjeno od: hammer_of_thor. 16.05.2009. u 02:24.
hammer_of_thor je offline  
Staro 16.05.2009., 13:06   #1414
windfucker
Guest

Moje čestitke na učinjenome, Omega.
Još jedan test koji će, mnogima, biti od pomoći pri odabiru...
Dobro, ima nekih grešaka (tipfelera), ali to i nije tako važno- važne su temperature koje si dobio pod tim-i-tim uvjetima, to se računa, a to šta je kome bolje, ocjene... tu je uvijek doza subjektivnosti i za to se ne treba loviti.
Trud je očit, grafovi sve govore

Staro 16.05.2009., 13:15   #1415
Omega
Premium
Moj komp

Omega's Avatar

Citiraj:
Autor hammer_of_thor Pregled postova
Inače, nema šanse, ali apsolutno nema šanse da bi na bilo kojem drugom (neću reći vjerodostojnijem, ali jačem) reviewu Mugen 2 dobio 20% višu ocjenu od Thermalrighta. Ne da nebi dobio, nego bi vjerovatno dobio toliko manju ocjenu od ThermalRighta, što realno i zaslužuje.

Zašto? Zato što jednostavno_Mugen_nije_bolji. On je dobar hladnjak za svoju cijenu, ali neki skuplji (btw, yebeš 100 kn) su jednostavno bolji koliko god to neki opovrgavali
a ti znas jer si ih testirao sve? ili si samo procitao

nadalje, to sto si napisao je upravo "TRUE sindrom" o kojem sam i pricao u clanku... upisi u google "Mugen 2 review" i pazljivije pogledaj tablice rezultata tih "jačih" sajtova... vjerojatno ces primjetiti da se Mugen 2 vrti oko 2 stupnja više ili čak u nekim slucajevima nize od tih "najboljih" rjesenja zracnih hladnjaka poput BARAM, TRUE eXtreme, Thors's Hammer itd itd.

mjerenja sam na svim hladnjacima obavio dva puta, dok sam TRUE tri puta testirao, uvijek s istim rezultatima. ocekivao sam vise od thermalright hladnjaka, dao sam im cak i vise sansi nego ostalim hladnjacima. iza ocjena i rezultata stojim 101%.

da su sredili bazu na svojim hladnjacima mozda bi situacija bila puno bolja. ovako me thermalright vise podsjeca na Diesel, Sisley, Beneton i ostali sminkeraj koji cijenu nabijaju cisto zbog branda.

isprike zbog tipfelerima... dok zavrsim clanak izgubim svu volju za ponovnim citanjem i ispravljanjem pa se greske obicno isprave kroz iducih dan-dva.

Citiraj:
Imaš puno greškica pri kraju reviewa u vidu imena Thermalrighta, naime na jedno 5 mjesta si napisao ThermalTake
evo ispravljeno... nemam pojma na kojim drogama sam bio da tolko puta thermaltake napisem

Omega je offline  
Staro 16.05.2009., 13:50   #1416
windfucker
Guest

E, da, evo sada gledam stranicu 9. i onaj "plavi" graf- nisu li to rezultati u idle-u, a ne pod load-om kako piše? Jer, vidim load ispod ("crveni" graf)...

Staro 16.05.2009., 14:15   #1417
Omega
Premium
Moj komp

Omega's Avatar

to si ti nesto krivo vidio

Omega je offline  
Staro 16.05.2009., 14:26   #1418
windfucker
Guest

Citiraj:
Autor Omega Pregled postova
to si ti nesto krivo vidio

Staro 16.05.2009., 14:45   #1419
DomagojX
Banned
Moj komp

Datum registracije: Jan 2009
odličan review i kada se bude imalo para trenutnog mugen-a će mi onda zamijeniti mugen 2
DomagojX je offline  
Staro 16.05.2009., 14:50   #1420
danc00
Why so serious
Moj komp

danc00's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:

Zašto? Zato što jednostavno_Mugen_nije_bolji. On je dobar hladnjak za svoju cijenu, ali neki skuplji (btw, yebeš 100 kn) su jednostavno bolji koliko god to neki opovrgavali,

Nadalje bilo bi lijepo vidjeti dotične na i7-icama, TRUE smo već vidjeli, i jako se dobro nosi sa dotičnim procesorima.
Neznam kaj te smeta veča ocjena Mugena, ako je bolje hladio dotičan procesor i ako je jeftiniji i to osjetno normalno da mu je čovjek dal bolju ocjenu! A na ovim kak ti veliš većim sajtovima dobiva bolje ocjene možda zbog marketinga kaj nije nemoguće(pogledaj kak to ide u grafičkom svijetu)...a možda je i bolji kaj se tiće hlađenja I7 al u tom testu nije bil na raspolaganju, pa se možda nije ni mogel dokazat u punom svjetlu!

Ili možda Omega promovira Mugen II ?
danc00 je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.05.2009., 15:08   #1421
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:

Vidio si i drulao na Trulju, kupio si ga i sada piskaras da je najboji hladnjak u Univerzumu, ma lol
Dizel je offline  
Staro 16.05.2009., 15:09   #1422
Omega
Premium
Moj komp

Omega's Avatar

a da sam testirao na Core i7 procesoru onda bi bilo "mogao si na Core2Quad testirat, jer Core i7 ionako nema nego sacica ljudi"

Citiraj:
Ili možda Omega promovira Mugen II ?
da... dobio sam godisnju zalihu mugen 2 hladnjaka
ako se samo usporedu specifikacije hladnjaka, lako je uociti kako je Mugen2 veci, tezi i ima vecu disipacijsku povrsinu... neznam zasto bi uopce bilo cudno da ima iste performanse kao i true/ifx

Omega je offline  
Staro 16.05.2009., 15:25   #1423
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Bogami, i7 se grije kao svinja

Ali su me začudile performanse testiranih hladnjaka.
Evo npr, sad Q9550 (E0) koji imam na 3.6GHz (stock napon) sa Xigmatek S1283HDT pri ~800rpm je oko 37-38 idle i oko do 50-55 u loadu (u kućištu s dva ~800 rpm ispušna ventilatora).
Staro 16.05.2009., 15:26   #1424
Razer
.

Razer's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
hammer_of_thor se vjerojatno sjeti mene i mog opisa Mugena 2. Imao sam dotičnog na i7-ici, i testirao u više različitih uvjeta. Pri maksimalno postignutim frekvencijama je bio puno lošiji u hlađenju 920-ice nego TRU120E Black. Temperature su prelazile i 100C, dok je TRUE120 to držao u sigurnih 80C. Napominjem da je Mugen 2 savršeno sjedio na procesoru, a baza TRUE120 nije bila polirana (kasnijim poliranjem temperature su dodatno pale). Oba hladnjaka su imali isti vent koji se vrtio na 2200rpm.

S druge strane, ne može se reći da je to loš cooler. Ocjenu ne bih komentirao, jer je to čisto subjektivno mišljenje koje se dobije nakon testa. Korektno odrađen test u suštini.
Razer je offline  
Staro 16.05.2009., 15:32   #1425
Omega
Premium
Moj komp

Omega's Avatar

Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Ali su me začudile performanse testiranih hladnjaka.
Evo npr, sad Q9550 (E0) koji imam na 3.6GHz (stock napon) sa Xigmatek S1283HDT pri ~800rpm je oko 37-38 idle i oko do 50-55 u loadu (u kućištu s dva ~800 rpm ispušna ventilatora).

Ovaj primjerak se ocito nesto vise grije, sto se moze vidjeti iz rezultata sa stock hladnjakom na max rpm. probao sam ga i na oveclockanom procesoru, nakon mozda minut dvije opterecenja komp je blokao na nekih 88-90 stupnjeva.

btw... probaj dignut napon na 1.35 sa kolko su testirani hladnjaci pa vidi kolko ce skocit temperature

Omega je offline  
Staro 16.05.2009., 16:11   #1426
danc00
Why so serious
Moj komp

danc00's Avatar

Citiraj:
a da sam testirao na Core i7 procesoru onda bi bilo "mogao si na Core2Quad testirat, jer Core i7 ionako nema nego sacica ljudi"

da... dobio sam godisnju zalihu mugen 2 hladnjaka
ako se samo usporedu specifikacije hladnjaka, lako je uociti kako je Mugen2 veci, tezi i ima vecu disipacijsku povrsinu... neznam zasto bi uopce bilo cudno da ima iste performanse kao i true/ifx
Ma lol, pa del sam smajliča...šalim se! A kaj će ti godišnja zaliha, pa ne troši se to ko pasta za kulere !

Svaka čast za test, i sigurno da je od velike pomoći, samo tak i dalje sa ostalim hladnjacima....
danc00 je offline  
Staro 16.05.2009., 16:51   #1427
Omega
Premium
Moj komp

Omega's Avatar

Citiraj:
Autor danc00 Pregled postova
Ma lol, pa del sam smajliča...šalim se!
ma znam da se salis, nisam ni ja ozbiljno mislio

Omega je offline  
Staro 16.05.2009., 17:13   #1428
žile
Banned

žile's Avatar

Citiraj:
Autor Dizel Pregled postova
Vidio si i drulao na Trulju, kupio si ga i sada piskaras da je najboji hladnjak u Univerzumu, ma lol
Ma kada je imao Trulju?

Lynxu ne vjerujem ni kada darove nosi.
Tako da ću se samo prikloniti elegantno SRV-u kada je bio rekao: "nisu to loši hladnjaci,dapače pokazuju odlične rezultate,ali to nije dovoljno kako bi se pobjedio TRUE."
žile je offline  
Staro 16.05.2009., 18:41   #1429
Omega
Premium
Moj komp

Omega's Avatar

Citiraj:
Autor žile Pregled postova
Lynxu ne vjerujem ni kada darove nosi.
mislim da je u ovom slucaju pravi izraz "omegi ne vjerujem ni kad darove nose"

od Linksa imam poptunu autonomiju i sve sto se dogada na sajtu je moje i samo moje djelo, ideje, recenzije... voteva
jedinu komunikaciju koju imam sa linksom vezano uz sobitza portal su mejlovi koje saljem deckima u nabavi s popisom stvari koje trebaju poslat na testiranje.

samo jednom sam dobio sugestiju s "vrha" da ubacim u vodic za kupnju komponenti objavljenom ove zime i vodic za core i7 konfiguracije... oni koji su prolistali vodic kojeg smo slozili burko i ja mogli su uociti da se core i7 nigdje ne spominje

bi li ti testiranje bilo vjerodostojnije da sam samo tu na forum postao rezultate i da sam izostavio cinjenicu da su hladnjaci poslani iz links trgovine?

Omega je offline  
Staro 16.05.2009., 19:03   #1430
windfucker
Guest

Citiraj:
mislim da je u ovom slucaju pravi izraz "omegi ne vjerujem ni kad darove nose"

od Linksa imam poptunu autonomiju i sve sto se dogada na sajtu je moje i samo moje djelo, ideje, recenzije... voteva
jedinu komunikaciju koju imam sa linksom vezano uz sobitza portal su mejlovi koje saljem deckima u nabavi s popisom stvari koje trebaju poslat na testiranje.

samo jednom sam dobio sugestiju s "vrha" da ubacim u vodic za kupnju komponenti objavljenom ove zime i vodic za core i7 konfiguracije... oni koji su prolistali vodic kojeg smo slozili burko i ja mogli su uociti da se core i7 nigdje ne spominje

bi li ti testiranje bilo vjerodostojnije da sam samo tu na forum postao rezultate i da sam izostavio cinjenicu da su hladnjaci poslani iz links trgovine?
Oni koji prate Omegine rivjuove sjetiti će se da je dotični nekoliko puta do sada itekako "popljuvao" (naravno, "na finjaka") pojedine komade hardvera koji su dolazili na testiranje- (gle čuda) isto baš iz Linksa. A da ne spominjem da bi po toj "logici" za očekivati bilo sasvim neke druge "rezultate"...bzvz.
Toliko o toj teoriji "sprege"...
I ne vidim kakve sada ima veze ovaj ulet sa Xigmatekom, Mar?
Eventualna odstupanja od rl rezultata (iliti rezultata u našim kantama) mogu varirati zbog malog milijuna čimbenika, šta se sada tu imamo praviti englezi, kao da to nije općepoznata stvar...Omega je napravio, da citiram Razera, korektan test, i svaka mu čast na tome.

Staro 16.05.2009., 19:21   #1431
žile
Banned

žile's Avatar

To je bio više štos i atak na Lynx nego na tvoj portal,i na vjerodostojnost ovog testa.
Glede njega,nitko nije rekao kako je loše obavljen,jedino bih istaknuo kako sam pao pod utjecaj TRUE sindroma i kako mislim da su rezultati koje si ti dobio možda izoliran slučaj.Baza kod tih kulera nije produkt nemara,nego TR puca na konkavnost C2D i C2Q procesora.Tvoj je očito ispupčen po onome što vidim na onim slikama kako se pasta razmazala.Također,baza nema mirror finish,što isto tako rekao bih nije produkt loše i nepotpune strojne obrade,nego je namjerno ostavljena takvom,koliko se sjećam kada sam zadnji put gledao učinilo mi se kako su manje-više to koncentrične kružnice.Sigurno ima veze sa onim kako je bolji prijenos topline mirror-mat nego mirror-mirror,sad to sam pročitao negdje ma ima godinu dana,a gdje,bog zna.Naravno da u tom slučaju bolje paše kompaktnija pasta.Nadalje,i sam sustav montiranja bi mogao biti bolji jer se primjenom "karton cake" dobije 3-4° itd.Svakako da mjesta za poboljšanje ima.
Međutim,imam dojam kako si ocjenu više temeljio na cijeni nego je bilo potrebno.Mislim,Zalmanu si dao 80 i kusur posto,a TRUE 71%.A znamo kako zalman ima još puno posla za napravit da bi bio u ligi sa TRUE.
Ono što hoću reć,ti si dobro odradio svoj posao,ali smatram kako se radi o izoliranom slučaju da je TRUE davao tebi lošije rezultate nego ostatku ekipe koja ga ima.
žile je offline  
Staro 16.05.2009., 19:33   #1432
Omega
Premium
Moj komp

Omega's Avatar

mozda

no stavi sebe u ulogu kupca koji je upravo dosao iz ducana gdje je ostavio cca 600kn i donio doma brand new TRUE eXtreme black i jedan vrhunski 120mm vent.

sve montiras i gle cuda... temperature su tek par stupnjeva razlike od tvog dotadasnjeg shrot hladenja od 350kn (karikiram, nek bude mugen) i moras izvoditi razne karton montaze, poliranje i ravnanje baze samo da bi opravdao svojih 600kn koje si ostavio na racun tisuce i tisuce preporuka diljem svijeta.

the thing is, thermalright se otvoreno naziva elitnim proizvodacem, najboljim na svijetu i takve su im i cijene. oni si NE mogu dopustiti za tu cijenu "izolirane" slucajeve stotine korisnika koji poliraju baze i koriste karton montaze.

naravno da sam ocjenu bazirao s obzirom na konacnu cijenu hladnjaka kao i performanse koje je ostvario na testu. s obzirom da imas uvid u cijenu i rezultate mjerenja, kako bi ti ocjenio hladnjak koji kosta 200-250kn vise od mugena a ostvaruje 1-2 stupnja nize temperature i to samo u slucaju da se koristi vent sa vecim brojem okretaja (1300rpm)?

edit: sto se tice zalmana, ocito gledas iz perspektive cistih performansi. istina da zalman nije na razini TURE-a i moze ga pratiti sa par stupnjeva razlike samo pri max okretajime = puno buke, no isto tako zalmanu ni cijena nije na razini TRUE-a, a pakiranje i podrska za platforme mu je daleko bolja od Thermalrightovih. ocjenjujem kompletni proizvod, ne samo temperaturu koju je ostvario na testu

Omega je offline  
Staro 17.05.2009., 11:56   #1433
Hunt.ONE
ЬГΛY.Z0ИЗ
Moj komp

Hunt.ONE's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Di bi se kod nas mogao nabaviti Titan Fenrir cooler?
Staro 17.05.2009., 12:09   #1434
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Omega, posudim ti ja ako hoces ZEROtherm Nirvanu NV120 Premium pa ju rukni u test, jer meni ionako stoji u kutiji i tesko da cu je u skoro vrijeme koristiti, a po nekim testovima je i bolja od toliko izdrulanog Trulje...
Dizel je offline  
Staro 17.05.2009., 12:36   #1435
Majo
Banned
Moj komp

Omega svaka cast!!
Em je napravio odlican clanak,i odlican test,te ga je jos uz to radio kao da nezna nista o tim kulerima,pa samim time ni koj je bolji,temperature su sve jako slicne,pa je presudila i zacrsna obrada,montazni kitovi i ostale stvari,cijena...
Stvarno super,i daj pliz kad ufatis vremena i kada dodu Xigmateki,daj i to uvali u test da vidimo sta je bolje za koju cijenu.POzdraf
Majo je offline  
Staro 17.05.2009., 12:51   #1436
Hunt.ONE
ЬГΛY.Z0ИЗ
Moj komp

Hunt.ONE's Avatar

mugen 2 se cini odlican izbor, bas gledam review i drugdje na dfi x38 dk ploci, pa isti vrag s kompatiblinoscu, sve mu smeta, nb cooler, memorija na prvim slotovima.

omega kako je napisao da memorija s visokim heatsprederima blokira vent, prema ovoj slici i bilo koju drugu memoriju bi blokirao
http://sobitza.com/portal/images/rec...0Mugen2/10.jpg
ili bi bilo turbo naknap.

po ovoj slici na dfi maticne bi rekao da potpuno blokira prvi dimm
http://www.xbitlabs.com/misc/picture...bc_big.jpg&1=1

a ifx-14 stvarno ima cudan otisak.
Staro 17.05.2009., 13:03   #1437
LUXX
Vodenjak :)
Moj komp

LUXX's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Kod mene ništ ne smeta.
Maticna je Asus P5Q-E
Niti NB niti memorija.
Imam sva 4 slota popunjena i nema problema.
Ok prvi slot je jako na knap ali stane na milimetar.
Samo se treba prvo ubacit memorija i hladnjak pa kad je sve postavljeno na kraju vent namontirat i nema frke.
LUXX je offline  
Staro 17.05.2009., 13:06   #1438
Omega
Premium
Moj komp

Omega's Avatar

Citiraj:
Autor Majo Pregled postova
Stvarno super,i daj pliz kad ufatis vremena i kada dodu Xigmateki,daj i to uvali u test da vidimo sta je bolje za koju cijenu.POzdraf
Xigmateki lete na test cim dodu ne u links nego u europu opcenito. u direktnom kontataktu sam sa njihovim zastupnikom za europu i prema njemu, novih posiljki nema vec duze vrijeme. neki problemi sa carinom ili sto ja znam.

Citiraj:
Autor Hunt.ONE Pregled postova
omega kako je napisao da memorija s visokim heatsprederima blokira vent, prema ovoj slici i bilo koju drugu memoriju bi blokirao
http://sobitza.com/portal/images/rec...0Mugen2/10.jpg
ili bi bilo turbo naknap.
ventilator se moze malo pomaknuti prema gore... mozda kakvih centimetar i pol, taman toliko da obican stick memorije stane ispod ventilatora

Citiraj:
Autor LUXX Pregled postova
Samo se treba prvo ubacit memorija i hladnjak pa kad je sve postavljeno na kraju vent namontirat i nema frke.
ovisi puno od proizvodaca maticne ploce i koliko blizu su stavili DIMM utore prema socketu

Omega je offline  
Staro 17.05.2009., 14:00   #1439
Hunt.ONE
ЬГΛY.Z0ИЗ
Moj komp

Hunt.ONE's Avatar

bilo bi savrseno da su mugen2 naprivili visim, nebi bilo ovoliko komplikacija.

nego jel tko probao thermaltake maxorb?
meni se cini super, koliko citam na netu ima dobre rezultate, nije glasan i zrak puse prema dole.
nadam se nebude previse suvislih odgovora od tt hejtera..
Staro 17.05.2009., 19:32   #1440
domis
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Što se tiče hladnjaka... prvo da se osvrnemo na samu konstrukciju i razloge zbog čega je ovaj hladnjak toliko hvaljen. Ultra 120 eXtreme Black je izrađen od aluminija i kod dotične verzije u cijelosti poniklovan. Čak šest heatpipe cijevi se širi iz baze hladnjaka u obliku slova U i prolaze kroz ukupno 52 napredno dizajnirana aluminijska listića preko kojih se raspršuje toplina.
Citiraj:
Cijeli hladnjak bez ventilatora ima masu od 790g što je poprilično za aluminijski hladnjak
Citiraj:
Aluminijska baza hladnjaka je također nilovana no ne bi škodilo još malo finalne obrade. Iako su TRUE 120 hladnjaci poznati po neravnim bazama, ovaj primjerak je ostavio neloš otisak no opet se pojavljuje blaga konveksnost prema sredini baze.
em...wtf? ajde promijeni to

btw. probaj polirati pa buš videl da je baza bakrena
domis je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke