|
![]() |
#1381 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Ma jasno, nije neka sreća od routera. Kolega je isto imao Nokiu, 2 komada. Na oba je radio samo jedan port, morali staviti switch na taj port da bi ostalo spojio. Istekao ugovor, otisao je sa telemacha. Ja bi najradije uzeo unifi sa optikom i da mogu full.izbaciti provider opremu. Ali nisam gledao niti se raspitivao da linje tako šta moguće |
![]() |
![]() |
![]() |
#1382 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Citiraj:
Poslano sa mog SM-S928B koristeći Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1383 |
Premium
Datum registracije: Aug 2011
|
@Thermaltake Pokusavam shvatiti kako ti se to deasava. Kad uštekaš Asus u 2.5Gbps port, Nokia taj port valjda tretira kao bridge pa se IPTV promet preusmjeri kroz Asus. Zato box više ne vidi DHCP Nokie, nego DHCP Asusa i tu padne IPTV. To je moja teorija. Na TV boxu ugasi DHCP i stavi staticku IP adresu od Nokijnog subneta. U ovom slučaju Nokia i Asus moraju biti na razlicitom subnetu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1384 | |
1
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#1385 | |
Premium
|
Citiraj:
Ček, a zašto uopće uštekavaš išta u Nokiu ako je u bridge-u? Smisao bridge-a je taj da tvoj router odradi sav posao, a ne od operatera, a ti mješaš i kruške i jabuke. Poštekaj sve u Asus, njega u Nokiu i vozi... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1386 |
Premium
Datum registracije: Apr 2017
|
A EON Box nije ni klasičan IPTV nego Android box koji nudi OTT EON... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1387 |
Premium
|
Pa zato mi nije ništa više jasno... Kaže da kad ušteka Asusa i sve spoji na njega onda je OK, ali ako se uštekava u Nokiu onda malo nešto radi nešto ne... Nokia je u bridge-u, nije u bridge-u... ![]() Ja svoju Nokiu držim u ormaru iz kojeg ide jedino LAN kabel do moje opreme u koju je sve uštekno. Nisam ju taknu evo skoro već dvije godine i radi sve tip-top. Fkt nemam zamjerke i da me sad netko pita preporučio bih mu Telca odmah. Još da samo mogu i tu Nokiu izbaciti iz igre, di bi mi bio kraj ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1388 |
Premium
|
Nisam skroz upućen, jel probao preko WiFija spojiti box? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1389 | |
1
|
Citiraj:
Probao sam preko wifi-a i radi, ali ne želim imat preko wifi-a hoću imat na lan spojen box ko šta bi i trebao bit, ali ne lan od mog rutera nego na Nokiju od Telemacha.
P: Razne PC i serverske komponente, Laptope, Dijelove za laptope... Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 25.09.2025. u 13:26. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1390 |
Premium
|
O Bože! 🙄 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1391 |
1
|
Ja evo zaista ne kužim ovaj telemach. Dobivam mail od njih danas Prema zapisu tehničara koji je bio na terenu dana 24.09.2025., utvrđeno je da EON usluga uredno radi kada je na mreži aktivan samo naš Nokia ruter. Međutim, čim se Vaš vlastiti modem ponovno spoji na 2.5Gbps port, dolazi do prekida rada IPTV-a preko Nokie. Dakle, poteškoće uzrokuje dodatna korisnička oprema, dok je s naše strane usluga ispravna. Kako bismo trajno riješili navedeni problem, jedna od mogućnosti je da na Nokia ruteru postavimo bridge mode. Na taj način bi se Vaš modem mogao koristiti kao glavni uređaj, dok bi se EON usluga nastavila koristiti bez poteškoća. Molimo Vas da nam javite jeste li suglasni s ovom opcijom kako bismo mogli dalje postupiti. Dakle sad mi nude bridge mode, a od početka znači više puta sam ih pitao da li se može prebaciti u bridge i svaki put je odgovor bio da ne može. Ja ne znam jel se prave glupi il koji vrag. Napisao sam im na koju foru su mislili da ljudi koriste 2Gbps brzinu na jednom portu, a da nemaju iza toga switch ili router neki sa više takvih bržih portova...znači nije uopće testiran kako spada taj firmware od Nokie prije puštanja u opticaj. Rade budale od korisnika. EDIT: Upravo mi se Nokia zblesirala tolko da sam morao reset na gumbu napravit, nije čak ni adapter iz struje pomogao. Flešao sam firmware na svom routeru znači nevezano uopće za ISPov router i Nokia je totalno down bila nakon fleša. Spojio laptop direktno na nju, 0 bodova net i ostalo ništa nije radilo čak i par puta gasio-palio ništa. Tek nakon reseta na tvorničke se opet sve vratilo. Ovakav shit od routera još nisam imao, a imao sam valjda sve provajdere i preko 10ak routera, čak bi reko da je onaj shit od speedtoucha bio stabilniji od ovog ![]()
P: Razne PC i serverske komponente, Laptope, Dijelove za laptope... Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. Jučer u 19:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1392 |
Premium
Datum registracije: Aug 2011
|
Frend mi ima 2Gbps brzinu i bez problema mozes ustekati switch u 2.5Gbps port u Nokiu i cijeli switch ce imati 2gbps internet, u njegovom slucaju svih 7 portova, i onda dalje po cijeloj kuci LANom. Za to netreba bridge. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1393 |
1
|
Ma oke switch da, to neće trebat baš ništa prebacivat ni podešavat to sam rekao ovako u svoj toj frustraciji, ali evo u mom slučaju je router gdje treba očito prebacit jer ovako imam raznih problema. Pa ćemo vidit kad prebace kako će bit.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|