Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP > Telemach
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.09.2025., 21:48   #1381
Kruno M
Premium
Moj komp

Kruno M's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Ma jasno, nije neka sreća od routera.

Kolega je isto imao Nokiu, 2 komada. Na oba je radio samo jedan port, morali staviti switch na taj port da bi ostalo spojio. Istekao ugovor, otisao je sa telemacha.

Ja bi najradije uzeo unifi sa optikom i da mogu full.izbaciti provider opremu. Ali nisam gledao niti se raspitivao da linje tako šta moguće
Staro 24.09.2025., 21:57   #1382
the chosen one
Premium
Moj komp

the chosen one's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Citiraj:
Autor Kruno M Pregled postova
Ma jasno, nije neka sreća od routera.

Kolega je isto imao Nokiu, 2 komada. Na oba je radio samo jedan port, morali staviti switch na taj port da bi ostalo spojio. Istekao ugovor, otisao je sa telemacha.

Ja bi najradije uzeo unifi sa optikom i da mogu full.izbaciti provider opremu. Ali nisam gledao niti se raspitivao da linje tako šta moguće
Ako sam dobro upućen to jedino kod HT-a se može, kod A1 teže ili nikako, a kod Telemacaha definitivno nikako (već skoro dvije godine kemijam gdje i kako to kod njih upogoniti ali bezuspješno)

Poslano sa mog SM-S928B koristeći Tapatalk
the chosen one je online   Reply With Quote
Staro 25.09.2025., 01:12   #1383
WindEmperor
Premium

Datum registracije: Aug 2011
@Thermaltake

Pokusavam shvatiti kako ti se to deasava.
Kad uštekaš Asus u 2.5Gbps port, Nokia taj port valjda tretira kao bridge pa se IPTV promet preusmjeri kroz Asus. Zato box više ne vidi DHCP Nokie, nego DHCP Asusa i tu padne IPTV. To je moja teorija. Na TV boxu ugasi DHCP i stavi staticku IP adresu od Nokijnog subneta. U ovom slučaju Nokia i Asus moraju biti na razlicitom subnetu.
WindEmperor je offline   Reply With Quote
Staro 25.09.2025., 07:23   #1384
Thermaltake
1

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor WindEmperor Pregled postova
@Thermaltake

Pokusavam shvatiti kako ti se to deasava.
Kad uštekaš Asus u 2.5Gbps port, Nokia taj port valjda tretira kao bridge pa se IPTV promet preusmjeri kroz Asus. Zato box više ne vidi DHCP Nokie, nego DHCP Asusa i tu padne IPTV. To je moja teorija. Na TV boxu ugasi DHCP i stavi staticku IP adresu od Nokijnog subneta. U ovom slučaju Nokia i Asus moraju biti na razlicitom subnetu.
Malo sam jučer još prčkao i testirao, ako upalim Nokiu bez svog routera radi Eon box na njoj, kad ukopčam Asus dok Nokia radi i dalje ostaje IPTV na Nokiji sve dok Nokiju ne restartam/ugasim-upalim ili dok recimo na Eon Boxu ne ukopčam lan kabel koji ide iz Asus-a radi testa, tad na Nokiji ako vratim lan kabel više nema IPTV-a na niti jednom portu, ali internet na njoj na sva ta 4 porta najnormalnije radi.
Thermaltake je offline   Reply With Quote
Staro 25.09.2025., 09:05   #1385
the chosen one
Premium
Moj komp

the chosen one's Avatar

Citiraj:
Autor Thermaltake Pregled postova
Malo sam jučer još prčkao i testirao, ako upalim Nokiu bez svog routera radi Eon box na njoj, kad ukopčam Asus dok Nokia radi i dalje ostaje IPTV na Nokiji sve dok Nokiju ne restartam/ugasim-upalim ili dok recimo na Eon Boxu ne ukopčam lan kabel koji ide iz Asus-a radi testa, tad na Nokiji ako vratim lan kabel više nema IPTV-a na niti jednom portu, ali internet na njoj na sva ta 4 porta najnormalnije radi.

Ček, a zašto uopće uštekavaš išta u Nokiu ako je u bridge-u?
Smisao bridge-a je taj da tvoj router odradi sav posao, a ne od operatera, a ti mješaš i kruške i jabuke.

Poštekaj sve u Asus, njega u Nokiu i vozi...
Staro 25.09.2025., 10:41   #1386
RedSky
Premium

RedSky's Avatar

Datum registracije: Apr 2017
A EON Box nije ni klasičan IPTV nego Android box koji nudi OTT EON...
RedSky je offline   Reply With Quote
Staro 25.09.2025., 10:48   #1387
the chosen one
Premium
Moj komp

the chosen one's Avatar

Citiraj:
Autor RedSky Pregled postova
A EON Box nije ni klasičan IPTV nego Android box koji nudi OTT EON...

Pa zato mi nije ništa više jasno... Kaže da kad ušteka Asusa i sve spoji na njega onda je OK, ali ako se uštekava u Nokiu onda malo nešto radi nešto ne... Nokia je u bridge-u, nije u bridge-u...
Ja svoju Nokiu držim u ormaru iz kojeg ide jedino LAN kabel do moje opreme u koju je sve uštekno. Nisam ju taknu evo skoro već dvije godine i radi sve tip-top. Fkt nemam zamjerke i da me sad netko pita preporučio bih mu Telca odmah.
Još da samo mogu i tu Nokiu izbaciti iz igre, di bi mi bio kraj
Staro 25.09.2025., 10:51   #1388
RedSky
Premium

RedSky's Avatar

Nisam skroz upućen, jel probao preko WiFija spojiti box?
Staro 25.09.2025., 11:01   #1389
Thermaltake
1

Citiraj:
Autor the chosen one Pregled postova
Ček, a zašto uopće uštekavaš išta u Nokiu ako je u bridge-u?
Smisao bridge-a je taj da tvoj router odradi sav posao, a ne od operatera, a ti mješaš i kruške i jabuke.

Poštekaj sve u Asus, njega u Nokiu i vozi...
Nokija nije u bridge-u. Moj ruter je u wireless mode-u. Jer mi je rečeno da ta nokia se kao ne može prebaciti u bridge, čitaj ne znaju prebaciti očito ili im se ne da.

Probao sam preko wifi-a i radi, ali ne želim imat preko wifi-a hoću imat na lan spojen box ko šta bi i trebao bit, ali ne lan od mog rutera nego na Nokiju od Telemacha.

Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 25.09.2025. u 13:26.
Staro 25.09.2025., 11:53   #1390
RedSky
Premium

RedSky's Avatar

O Bože! 🙄
Staro Jučer, 13:37   #1391
Thermaltake
1

Ja evo zaista ne kužim ovaj telemach. Dobivam mail od njih danas

Prema zapisu tehničara koji je bio na terenu dana 24.09.2025., utvrđeno je da EON usluga uredno radi kada je na mreži aktivan samo naš Nokia ruter. Međutim, čim se Vaš vlastiti modem ponovno spoji na 2.5Gbps port, dolazi do prekida rada IPTV-a preko Nokie. Dakle, poteškoće uzrokuje dodatna korisnička oprema, dok je s naše strane usluga ispravna.

Kako bismo trajno riješili navedeni problem, jedna od mogućnosti je da na Nokia ruteru postavimo bridge mode. Na taj način bi se Vaš modem mogao koristiti kao glavni uređaj, dok bi se EON usluga nastavila koristiti bez poteškoća.

Molimo Vas da nam javite jeste li suglasni s ovom opcijom kako bismo mogli dalje postupiti.

Dakle sad mi nude bridge mode, a od početka znači više puta sam ih pitao da li se može prebaciti u bridge i svaki put je odgovor bio da ne može. Ja ne znam jel se prave glupi il koji vrag. Napisao sam im na koju foru su mislili da ljudi koriste 2Gbps brzinu na jednom portu, a da nemaju iza toga switch ili router neki sa više takvih bržih portova...znači nije uopće testiran kako spada taj firmware od Nokie prije puštanja u opticaj. Rade budale od korisnika.

EDIT:
Upravo mi se Nokia zblesirala tolko da sam morao reset na gumbu napravit, nije čak ni adapter iz struje pomogao. Flešao sam firmware na svom routeru znači nevezano uopće za ISPov router i Nokia je totalno down bila nakon fleša. Spojio laptop direktno na nju, 0 bodova net i ostalo ništa nije radilo čak i par puta gasio-palio ništa. Tek nakon reseta na tvorničke se opet sve vratilo. Ovakav shit od routera još nisam imao, a imao sam valjda sve provajdere i preko 10ak routera, čak bi reko da je onaj shit od speedtoucha bio stabilniji od ovog

Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. Jučer u 19:29.
Staro Jučer, 23:01   #1392
WindEmperor
Premium

Datum registracije: Aug 2011
Frend mi ima 2Gbps brzinu i bez problema mozes ustekati switch u 2.5Gbps port u Nokiu i cijeli switch ce imati 2gbps internet, u njegovom slucaju svih 7 portova, i onda dalje po cijeloj kuci LANom. Za to netreba bridge.
WindEmperor je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 00:38   #1393
Thermaltake
1

Citiraj:
Autor WindEmperor Pregled postova
Frend mi ima 2Gbps brzinu i bez problema mozes ustekati switch u 2.5Gbps port u Nokiu i cijeli switch ce imati 2gbps internet, u njegovom slucaju svih 7 portova, i onda dalje po cijeloj kuci LANom. Za to netreba bridge.
Ma oke switch da, to neće trebat baš ništa prebacivat ni podešavat to sam rekao ovako u svoj toj frustraciji, ali evo u mom slučaju je router gdje treba očito prebacit jer ovako imam raznih problema. Pa ćemo vidit kad prebace kako će bit.
Staro Danas, 11:26   #1394
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Prebaci u bridge mode i zaboravi na Nokiu, ja sam isto uzeo u firmi 2/2 i odmah ide u bridge mode, jedino mi je zao sto ne mogu kao kod T-coma/Iskona skroz izbaciti to smece i koristiti samo svoj router.
Staro Danas, 17:19   #1395
Thermaltake
1

Citiraj:
Autor Bono Pregled postova
Prebaci u bridge mode i zaboravi na Nokiu, ja sam isto uzeo u firmi 2/2 i odmah ide u bridge mode, jedino mi je zao sto ne mogu kao kod T-coma/Iskona skroz izbaciti to smece i koristiti samo svoj router.
Sad čekam da mi prebace. Kad sam uzeo telemach odma sam ih pitao za bridge i odma su me odkantali čak mi je i tehničar rekao da imaju ove XS nokie neki problem u bridgeu i da bolje da ostavim ovako kako je. Pa sam ostavio kako je uz hrpetinu problema koji su se počeli događat.
Možda sam ruter i nije toliko loš da ima normalan firmware.

Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. Danas u 17:31.
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na