|
![]() |
#902 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#903 | |
Registered User
Datum registracije: Dec 2016
|
Citiraj:
Kupit u startu high end ploču I slabijeg Ryzena pa upgrejdati u budućnosti samo CPU (Zen 2) Socket se neće sigurno mijenjati. Ja idem na 1700 plus inačica Sabertootha. MSI opet kemija sa VRM kontrolerima, ostaje isti kontroler kao i kod AM3+,ali su ovaj put ugradili vrhunske VRM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#904 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Sa 6c12t mnogima nebi bilo one grižnje za potencijalno ispuštenim fps naspram r7 1700 vs i7 7700K jer bi ga se imalo primjetno jeftinije od i7 7700k ( trećinu, kao niti onoga "što će mi 8 jezgri" kad 6 danas u nekom ozbiljnijem pc nije preseravanje |
![]() |
![]() |
![]() |
#905 |
..starija garda
Datum registracije: Dec 2002
|
Meni vise smisla ima kupit odmah 1700 , A ako i ne, nego se kupi slabiji,i dalje Ne vidim ratloga zasto ne malo i sparat na ploči. Nije to intel da mjenjaju socket, nema straha, s vremwnom ce i ploče dolaziti u još novijim verzijama, do kako je najavljeno 2020 ce ih i dalje biti u prodaji Intel nas je izdrilao s tim promjenama socketa , i kao da je neka paranoja se kupuje uvjek nesto dobro jer kao ono poslije ih se nece moci kupiti ![]()
__________________ MojSkuter ---------------------------------PEACE Zadnje izmijenjeno od: Eladio. 15.03.2017. u 19:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#906 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Jest, al mislim da jedan r5 6c/12t nece biti nista manji upgrade, naravno s vecim taktom od r7. Pogotovo za nekog poput Brke ili mene, koji vise gejmamo nego sto rendamo i sl. a ujedno gledamo na dugotrajnost... Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#907 | |||
Antimićanin
|
Citiraj:
Po MSI se ne saginjem nakon one tablice. Čak sam i omraženi Điđibajt uzeo u obzir. Gaming 5 i K7 su zbilja dobre ploče. ASRock mi se isto ne čini kao nešto vrijedno spomena osim Tajči koja je malo too much. Tako da gledajući moje potrebe, radije 6c/12t i nasvirat ga dokle ide na boljoj ploči. Kasnije lako R7 II se kakav upikne ili kaj već bude. Ryzeni mogu nakon ovog biti samo bolji, a ploče će pasati. Milina. Ah, osjećam se slobodno kao i kad sam zadnji ispit na faksu dao ![]() Citiraj:
Ali dobar trik. Vide i sami da su prodali dovoljno i više nego su mislili R7 pa odma daju jeftinije verzije. Citiraj:
![]() @Sn4k3 Pa makar i na R1 uz građevinski materijal, a? ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#908 | |||
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
pripazite samo da ne bude isto kao s visherom.. i moja AM3 ploča je jedna od boljih za taj socket (čitaj isplativijih) pa opet FX 8xxx ne ide na nju, kako god okreneš.. a ima triput bolju regulaciju od onih asrock i ostalih smećadi koje su posebno kao izdali za FX-a |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#910 | |
..starija garda
|
Citiraj:
Proslo mi je to kroz glacu da ce mozda ryzen moci ici na zen 2/3 ploce, ali mozda nece se moci obrnuto staviti ryzne2/3 na stare ploče. Jos jedan razlog koji mene bi ohladio od skupih ploča i moj focus bi bilo oko b350 ploča ![]() Iako brko voli i oče baš ono dobru ploču ![]() Moguće, ali na kraju tko će ga znati .
__________________ MojSkuter ---------------------------------PEACE |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#911 |
Antimićanin
|
Odavno su mi maheri rekli "bolja ploča - jeftiniji procesor je puno bolja kombinacina nego slabija ploča i top proc". ![]() Do sad se nikad nisam zajebao po tom pitanju.... jesam, kad su me nagovorili da uzmem P35-DS4 od Điđibajta, jebo sebe i onoga ko mi je preporuči... |
![]() |
![]() |
![]() |
#912 |
..starija garda
|
Ja sam imao svega od pcchipsa i matsonica pa nadalje. U biti ne sjećam se da sam ikada imao asusicu LOL ..ali ja nikad nisam ni preznojavao svoje kompove.. Ali duuugo ce još proći dok ja budem imao ryzena .. a do tada ce se profilirati te jeftinije ploče.. meni bi ryzen bio na 3,6 mozda i manje uz undervoltanje ![]()
__________________ MojSkuter ---------------------------------PEACE Zadnje izmijenjeno od: Eladio. 15.03.2017. u 20:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#913 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#914 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Negdje sam čitao da bi zen3 (pretpostavljam da je na tome zen+ jezgra) išli na sadašnje ploče. Možda bi kao izbacili nove čipsete do trećeg zena, ali bi kao isli i na stare mbo uz bios update. Sad samo odakle je to... Uglavnom špica mi se čini sa prvog zena sa manje jezgri za xy godina ići na trećeg zena sa max jezgri, te vjerojatno nešto ipc i clock gore. Ako to tako bude |
![]() |
![]() |
![]() |
#915 |
..starija garda
|
![]() |
![]() |
![]() |
#916 |
..starija garda
|
![]() |
![]() |
![]() |
#918 |
Guest
|
Moje osobno mišljenje u koje sam uvjeren i spreman sam okladiti se za piće da će ubrzo ryzen r5 (ljeto...) 1300 i 1400 biti ispod 1000 kn kod nas i vani oko 110-150 dolara. Ove ispod ne računam nekako sam mišljenja da ipak neće ostvariti neke vrhunske rezultate. Jednostavno Intel će odgovoriti na seriju Ryzena , a AMD ima lufta za spuštanjem cijena u tim procesorima. Dobro teško je ući u samu cijenu izrade jednog procesora , ali mislim da još uvijek imamo povelike cijene zbog neodgovora Intela. Čekamo dobre i5 procesore koji će biti cijenom oko 1300 kn... http://wccftech.com/amd-ryzen-5-3-la...rmance-reveal/ Zato malo pričekajte , da se spusti euforija i da izađu ploče srednjih cijena (cca 600-800 kn full ATX...) te procesorima padne cijena. Za cca 4000 kuna moći će se jako lijep igrači stroj sklopiti , a vrh ponude još i dan danas je nekada neiskoristiv na manjim rezolucijama i nema smisla forsirati ga dok ne zaživi 4k gaming i ne uvede se još bolja podrška za rad sa više jezgri u igrama ... Oko posla druga priča, mislim da Ryzeni R7 za renderiranje su pun pogodak Za Intel moram više pročitati, nekako ne uhvatim vremena da proučim što radi CEO Intela naše gore list... Ova direktorica AMD je jedna jako dobra po meni poslovna žena, otvorena , neuštogljena i nadasve opuštena - pun pogodak AMD-a (možda se varam jer jednostavno ovo zaključujem iz njezine pojave iz medija , osobno nisam mogao čuti priče radnika i suradnika...) Zadnje izmijenjeno od: Busola29. 15.03.2017. u 21:31. |
![]() |
![]() |
#919 | ||
Aiden Fierce
Datum registracije: Jan 2016
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#921 | |
Registered User
Datum registracije: Dec 2016
|
Citiraj:
Ali se sjecam da je kod AM3+ jedina razlika izmedju Crosshair i Sabertooth bio audio chip i crveni BIOS u CH. ![]() Ono sto je bitno je bilo identicno. Ne patim da mi pise ROG. MSI opet kemija,ali ima napretka jer su stavili jedne od najboljih VRM na trzistu. Giga me odbijala radi uzasnog BIOSa i hrpe revizija te kojekakvih sitnih prevara tipa "ploca je 8+2",a u stvari je 4+1 sa doublerima. Sa Asrockom sam imao tragicna iskustva na AM3+ socketu i trebace nekoliko socketskih generacija da to zaboravim. ![]() Ostaje samo Asus koliko god im losa podrska bila. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#922 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#923 | |
Aiden Fierce
Datum registracije: Jan 2016
|
Citiraj:
Sabby je imala 8+2 kompletnu digitalnu faznu naponsku jedinicu dok Formula je bila 8+2+2 ali ne tako napredan VRM, semi digital. Ja sam imao Sabby ![]()
![]() |
![]() |
#926 | |
Premium
|
Citiraj:
Evo nesto novosti vezano uz R5 Ryzen 5 by HUB |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#927 |
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
Da takvo nešto i bude moguće, ja bi od 1000 komada možda uspija ubost primjerak/dva - dakle govorimo o promilima, nisam uspija natirat ni šugavi FX6300 (Visheru) priko turbo freq. bez obzira na napone (ASUS M5A97 R2.0) -.-
![]() |
#928 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Mene samo zanima na koji nacin su "deaktivirali" jezgre ko sto Steve spominje i kakav je raspored istih u 6c i 4c rajzenima. Jer kod 6c rajzena, IMO, nije isto ako npr. prvi ccx ima sve 4 jezgre a drugi samo 2 aktivne ili s druge strane ako oba ccx-a imaju po 3 jezgre... Zanimljivo u svakom slucaju. Izgleda da cemo saznati kad budu predstavljeni, za cca misec dana... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#929 | |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#930 |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Znači, opet ostaje taj problem u latencijama komunikacije CCX modula... Baš me zanima kako će to riješiti, i da li se uopće može riješit pošto je stvar same arhitekture ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|