Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 15.03.2017., 19:29   #901
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
Ja bacam oko na 4c8t i neku fancy b350 i svašta nešto (freesync monitor), ako me ne zalopati potreba za kolima
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote
Staro 15.03.2017., 19:29   #902
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor Amd_Shill Pregled postova
Upgrade sa 2600k je R7 1700.
Moje mišljenje.
Stoji, ali razlika skoro soma kuna za 2 jezgre... radi onda uzet M.2 SSD ili uložit u bolju ploču (sa boljom naponskom) nego u jačeg Ryzena...

Uglavnom slatke brige.
Brko je offline   Reply With Quote
Staro 15.03.2017., 19:33   #903
Amd_Shill
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Dec 2016
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Stoji, ali razlika skoro soma kuna za 2 jezgre... radi onda uzet M.2 SSD ili uložit u bolju ploču (sa boljom naponskom) nego u jačeg Ryzena...

Uglavnom slatke brige.
Ima logike.
Kupit u startu high end ploču I slabijeg Ryzena pa upgrejdati u budućnosti samo CPU (Zen 2)
Socket se neće sigurno mijenjati.

Ja idem na 1700 plus inačica Sabertootha.

MSI opet kemija sa VRM kontrolerima, ostaje isti kontroler kao i kod AM3+,ali su ovaj put ugradili vrhunske VRM.
Amd_Shill je offline   Reply With Quote
Staro 15.03.2017., 19:35   #904
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Sa 6c12t mnogima nebi bilo one grižnje za potencijalno ispuštenim fps naspram r7 1700 vs i7 7700K jer bi ga se imalo primjetno jeftinije od i7 7700k ( trećinu, kao niti onoga "što će mi 8 jezgri" kad 6 danas u nekom ozbiljnijem pc nije preseravanje
Staro 15.03.2017., 19:36   #905
Eladio
..starija garda
Moj komp

Eladio's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Meni vise smisla ima kupit odmah 1700 ,
A ako i ne, nego se kupi slabiji,i dalje Ne vidim ratloga zasto ne malo i sparat na ploči. Nije to intel da mjenjaju socket, nema straha, s vremwnom ce i ploče dolaziti u još novijim verzijama, do kako je najavljeno 2020 ce ih i dalje biti u prodaji

Intel nas je izdrilao s tim promjenama socketa , i kao da je neka paranoja se kupuje uvjek nesto dobro jer kao ono poslije ih se nece moci kupiti

MojSkuter
---------------------------------PEACE

Zadnje izmijenjeno od: Eladio. 15.03.2017. u 19:42.
Eladio je offline   Reply With Quote
Staro 15.03.2017., 19:39   #906
Sn4k3
Premium
Moj komp

Sn4k3's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Upgrade sa 2600k je R7 1700.
Moje mišljenje.
Jest, al mislim da jedan r5 6c/12t nece biti nista manji upgrade, naravno s vecim taktom od r7.
Pogotovo za nekog poput Brke ili mene, koji vise gejmamo nego sto rendamo i sl. a ujedno gledamo na dugotrajnost...

Citiraj:
Autor John Creasy Pregled postova
odlično.. onda će pentium i biti.. mislio sam uzet high end ryzena kad izađe, napalio sam se skroz.. ali kupujem stan i svašta nešta, nije više komp na prvom mjestu.. blago onima koji mogu
Ja gradim kat kuce al ne j*bem zivu silu, za novi pc ce se naci posto poto
Staro 15.03.2017., 19:47   #907
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Ima logike.
Kupit u startu high end ploču I slabijeg Ryzena pa upgrejdati u budućnosti samo CPU (Zen 2)

MSI opet kemija sa VRM kontrolerima, ostaje isti kontroler kao i kod AM3+,ali su ovaj put ugradili vrhunske VRM.
Imaš li kakav info da se bude kakva Sabertooth pojavila skoro?

Po MSI se ne saginjem nakon one tablice.
Čak sam i omraženi Điđibajt uzeo u obzir. Gaming 5 i K7 su zbilja dobre ploče. ASRock mi se isto ne čini kao nešto vrijedno spomena osim Tajči koja je malo too much.

Tako da gledajući moje potrebe, radije 6c/12t i nasvirat ga dokle ide na boljoj ploči. Kasnije lako R7 II se kakav upikne ili kaj već bude.
Ryzeni mogu nakon ovog biti samo bolji, a ploče će pasati. Milina.

Ah, osjećam se slobodno kao i kad sam zadnji ispit na faksu dao
Citiraj:
Autor Manuel Calavera Pregled postova
Sa 6c12t mnogima nebi bilo one grižnje za potencijalno ispuštenim fps naspram r7 1700 vs i7 7700K jer bi ga se imalo primjetno jeftinije od i7 7700k ( trećinu, kao niti onoga "što će mi 8 jezgri" kad 6 danas u nekom ozbiljnijem pc nije preseravanje
E to to. Soma kuna je osjetno. Da je bilo onako kako sam projicirao, R5 6/12 nebi baš bio isplativ u R7.
Ali dobar trik. Vide i sami da su prodali dovoljno i više nego su mislili R7 pa odma daju jeftinije verzije.
Citiraj:
Autor Eladio Pregled postova
Meni vise smisla ima kupit odmah 1700 , ako i ne,
Ne vidim ratlofa zasto ne malo i sparat na ploči. Nije to intel da mjenjaju socket, nema straha, s vremwnom ce i ploče dolaziti u još novijim verzijama, do kako je najavljeno 2020 ce ih i dalje biti u prodaji

Intel nas je izdrilao s tim promjenama socketa , i kao da je neka paranoja se kupuje uvjek nesto dobro jer kao ono poslije ih se nece moci kupiti
Kako kome

@Sn4k3
Pa makar i na R1 uz građevinski materijal, a?
Staro 15.03.2017., 19:48   #908
John Creasy
Vocna iglica u mudante
Moj komp

John Creasy's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:

Uglavnom slatke brige.
Citiraj:
Ima logike.

Citiraj:
Autor Eladio Pregled postova
Meni vise smisla ima kupit odmah 1700 ,
A ako i ne, nego se kupi slabiji,i dalje Ne vidim ratloga zasto ne malo i sparat na ploči. Nije to intel da mjenjaju socket, nema straha, s vremwnom ce i ploče dolaziti u još novijim verzijama, do kako je najavljeno 2020 ce ih i dalje biti u prodaji

pripazite samo da ne bude isto kao s visherom.. i moja AM3 ploča je jedna od boljih za taj socket (čitaj isplativijih) pa opet FX 8xxx ne ide na nju, kako god okreneš.. a ima triput bolju regulaciju od onih asrock i ostalih smećadi koje su posebno kao izdali za FX-a
John Creasy je offline   Reply With Quote
Staro 15.03.2017., 19:51   #909
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Jasno da će socket AM4+ jednom izaći, ali ne do 2020, dakle 3 godine. Pa i AM3 je do izlaska AM3+ bio vani koliko, isto par godina ne?
Staro 15.03.2017., 19:55   #910
Eladio
..starija garda
Moj komp

Eladio's Avatar

Citiraj:
Autor John Creasy Pregled postova
pripazite samo da ne bude isto kao s visherom.. i moja AM3 ploča je jedna od boljih za taj socket (čitaj isplativijih) pa opet FX 8xxx ne ide na nju, kako god okreneš.. a ima triput bolju regulaciju od onih asrock i ostalih smećadi koje su posebno kao izdali za FX-a
Pa da.
Proslo mi je to kroz glacu da ce mozda ryzen moci ici na zen 2/3 ploce, ali mozda nece se moci obrnuto staviti ryzne2/3 na stare ploče. Jos jedan razlog koji mene bi ohladio od skupih ploča i moj focus bi bilo oko b350 ploča

Iako brko voli i oče baš ono dobru ploču

Citiraj:
Jasno da će socket AM4+ jednom izaći, ali ne do 2020, dakle 3 godine. Pa i AM3 je do izlaska AM3+ bio vani koliko, isto par godina ne?
Moguće, ali na kraju tko će ga znati .

MojSkuter
Staro 15.03.2017., 19:58   #911
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Odavno su mi maheri rekli "bolja ploča - jeftiniji procesor je puno bolja kombinacina nego slabija ploča i top proc".

Do sad se nikad nisam zajebao po tom pitanju.... jesam, kad su me nagovorili da uzmem P35-DS4 od Điđibajta, jebo sebe i onoga ko mi je preporuči...
Staro 15.03.2017., 20:02   #912
Eladio
..starija garda
Moj komp

Eladio's Avatar

Ja sam imao svega od pcchipsa i matsonica pa nadalje. U biti ne sjećam se da sam ikada imao asusicu LOL ..ali ja nikad nisam ni preznojavao svoje kompove..
Ali duuugo ce još proći dok ja budem imao ryzena .. a do tada ce se profilirati te jeftinije ploče.. meni bi ryzen bio na 3,6 mozda i manje uz undervoltanje

MojSkuter

Zadnje izmijenjeno od: Eladio. 15.03.2017. u 20:07.
Staro 15.03.2017., 20:07   #913
Sn4k3
Premium
Moj komp

Sn4k3's Avatar

Citiraj:
...
Pa makar i na R1 uz građevinski materijal, a?
Ma tocno tako
Racunam kad mi stigne bebac na jesen, jedinu zabavu cu imati u tom pc-u
tako da nema stednje haha. Radije kvadrat plocica manje samo da za razjena bude
Staro 15.03.2017., 20:08   #914
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Negdje sam čitao da bi zen3 (pretpostavljam da je na tome zen+ jezgra) išli na sadašnje ploče. Možda bi kao izbacili nove čipsete do trećeg zena, ali bi kao isli i na stare mbo uz bios update. Sad samo odakle je to...

Uglavnom špica mi se čini sa prvog zena sa manje jezgri za xy godina ići na trećeg zena sa max jezgri, te vjerojatno nešto ipc i clock gore. Ako to tako bude
Staro 15.03.2017., 20:10   #915
Eladio
..starija garda
Moj komp

Eladio's Avatar

Citiraj:
Autor Sn4k3 Pregled postova
Ma tocno tako
Racunam kad mi stigne bebac na jesen, jedinu zabavu cu imati u tom pc-u
tako da nema stednje haha. Radije kvadrat plocica manje samo da za razjena bude
Nema vise zabave kad dodje bebac.. moj ima 4 godine i sad kao s njim mozda pocnem ponovo, iako je jos mali

MojSkuter
Staro 15.03.2017., 20:13   #916
Eladio
..starija garda
Moj komp

Eladio's Avatar

Citiraj:
Autor Manuel Calavera Pregled postova

Uglavnom špica mi se čini sa prvog zena sa manje jezgri za xy godina ići na trećeg zena sa max jezgri, te vjerojatno nešto ipc i clock gore. Ako to tako bude
A tada ja lovim prve ryzene na trznici

MojSkuter
Staro 15.03.2017., 20:19   #917
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Ma ajde tamo negdje 2025 kupiš polovno i zena3 sa 8 jezgri za kiki-riki
Staro 15.03.2017., 21:25   #918
Busola29
Guest

Moje osobno mišljenje u koje sam uvjeren i spreman sam okladiti se za piće da će ubrzo ryzen r5 (ljeto...) 1300 i 1400 biti ispod 1000 kn kod nas i vani oko 110-150 dolara. Ove ispod ne računam nekako sam mišljenja da ipak neće ostvariti neke vrhunske rezultate.

Jednostavno Intel će odgovoriti na seriju Ryzena , a AMD ima lufta za spuštanjem cijena u tim procesorima.

Dobro teško je ući u samu cijenu izrade jednog procesora , ali mislim da još uvijek imamo povelike cijene zbog neodgovora Intela. Čekamo dobre i5 procesore koji će biti cijenom oko 1300 kn...

http://wccftech.com/amd-ryzen-5-3-la...rmance-reveal/

Zato malo pričekajte , da se spusti euforija i da izađu ploče srednjih cijena (cca 600-800 kn full ATX...) te procesorima padne cijena.

Za cca 4000 kuna moći će se jako lijep igrači stroj sklopiti , a vrh ponude još i dan danas je nekada neiskoristiv na manjim rezolucijama i nema smisla forsirati ga dok ne zaživi 4k gaming i ne uvede se još bolja podrška za rad sa više jezgri u igrama ... Oko posla druga priča, mislim da Ryzeni R7 za renderiranje su pun pogodak

Za Intel moram više pročitati, nekako ne uhvatim vremena da proučim što radi CEO Intela naše gore list... Ova direktorica AMD je jedna jako dobra po meni poslovna žena, otvorena , neuštogljena i nadasve opuštena - pun pogodak AMD-a (možda se varam jer jednostavno ovo zaključujem iz njezine pojave iz medija , osobno nisam mogao čuti priče radnika i suradnika...)

Zadnje izmijenjeno od: Busola29. 15.03.2017. u 21:31.
  Reply With Quote
Staro 15.03.2017., 22:26   #919
Bariarnil
Aiden Fierce
Moj komp

Bariarnil's Avatar

Datum registracije: Jan 2016
Citiraj:
Nemojte polagati neke prevelike nade u OC R3 i R5.

4,3-4,4ghz vjerojatno. Više od toga teško.
R5 4/8 će ići 4.3-4.4 sljedeće godine

Citiraj:
Škot said it like it is, again
Sad se vec i ja premisljam izmedju R7 1700 i 7700K ,
salu na stranu, ne zelim poceti nikakvu prepirku vec se stvarno ne mogu odluciti.
Posto se ne bavim nekim iscrpnim cpu-heavy radnjama, bija sam uvjeren da je 7700k way to go...
Ali nakon dosta citanja i informiranja, sve mi se vise cini da bi r7 1700 bija pametniji izbor, iako se
mozda trenutno mozda ne cini tako u vecini scenarija... Pokusavam sagledati dugorocnu sliku, jer ne minjam
komponente tako cesto, a sve ukazuje na to da ce ryzen vremenom postajati samo bolji, em ce AM4 socket
zasigurno ostati u opticaju duze od s1151. Gledam cijene ploca, x370 je tu negdi - usporediv sa Z270, i prije
nego netko preporuci b350, da odma kazem da mi triba sto vise sata utora tako da ta opcija otpada.
Tako da kombinacija i7 + z270 ispada vrlo blizu onoj r7 + x370. Ddr4 ram vec imam, samo se nadam
da nece biti nekih problema sa kompatibilnoscu ako se odlucim za amd varijantu. Nisam u tolikoj zurbi
spickat lovu ko kolega Brko (khmm khmm) iako bi najradje odma narucija sve online pa kud puklo da puklo ,
tako cu najvjerojatnije cekati izlazak R5 modela i tek onda odluciti sto uzeti...
Ja idem na jeftiniju hexu. Sad ti gledaj. Da koštaju isto jel bi uzeo 6800K ili 7700K oke postoje trenutno neki gaming i RAM problemi, ali zato košta manje od 6800K
Staro 15.03.2017., 23:28   #920
Igneos Eructid
običan user
Moj komp

Igneos Eructid's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
ja bome ostajem na g4560. Za moju grafu pogurat dovoljan, rendanjem se ne bavim, a amd mi nije drag. Ali da uzimam ryzena, pikirao bih 1600x.
Igneos Eructid je offline   Reply With Quote
Staro 16.03.2017., 07:46   #921
Amd_Shill
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Dec 2016
Citiraj:
Imaš li kakav info da se bude kakva Sabertooth pojavila skoro?

Po MSI se ne saginjem nakon one tablice.
Čak sam i omraženi Điđibajt uzeo u obzir. Gaming 5 i K7 su zbilja dobre ploče. ASRock mi se isto ne čini kao nešto vrijedno spomena osim Tajči koja je malo too much.
Sabertooth bi se trebao uskoro pojaviti. Iskreno nemam pojma tocno kad.
Ali se sjecam da je kod AM3+ jedina razlika izmedju Crosshair i Sabertooth bio audio chip i crveni BIOS u CH.
Ono sto je bitno je bilo identicno. Ne patim da mi pise ROG.

MSI opet kemija,ali ima napretka jer su stavili jedne od najboljih VRM na trzistu.

Giga me odbijala radi uzasnog BIOSa i hrpe revizija te kojekakvih sitnih prevara tipa "ploca je 8+2",a u stvari je 4+1 sa doublerima.

Sa Asrockom sam imao tragicna iskustva na AM3+ socketu i trebace nekoliko socketskih generacija da to zaboravim.

Ostaje samo Asus koliko god im losa podrska bila.
Amd_Shill je offline   Reply With Quote
Staro 16.03.2017., 08:27   #922
de.fang
Premium
Moj komp

de.fang's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
Citiraj:
Ali se sjecam da je kod AM3+ jedina razlika izmedju Crosshair i Sabertooth bio audio chip i crveni BIOS u CH.

MSI opet kemija,ali ima napretka jer su stavili jedne od najboljih VRM na trzistu.

Giga me odbijala radi uzasnog BIOSa i hrpe revizija te kojekakvih sitnih prevara tipa "ploca je 8+2",a u stvari je 4+1 sa doublerima.

Sa Asrockom sam imao tragicna iskustva na AM3+ socketu i trebace nekoliko socketskih generacija da to zaboravim.

Zadnju giga plocu sam imao 770t ud3 i bila ok. Mozda ima nade. Iako ja ploce ne bih sudio po bivsim soketima , vise po iskustvima ovih koje je hype uzeo da kupe odmah. A i cijene bi trebale pasti
Staro 16.03.2017., 08:49   #923
Bariarnil
Aiden Fierce
Moj komp

Bariarnil's Avatar

Datum registracije: Jan 2016
Citiraj:

Sabby je imala 8+2 kompletnu digitalnu faznu naponsku jedinicu dok Formula je bila 8+2+2 ali ne tako napredan VRM, semi digital.
Ja sam imao Sabby
Staro 16.03.2017., 09:03   #924
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
meni se samo ne sviđa (iako razumijem AMD po tom pitanju) što r3 i r5 nisu rađeni kao zasebni procesori, nego samo kao fail verzije r7-ice, inače bi možda vidjeli i 45W TDP
segregator je offline   Reply With Quote
Staro 16.03.2017., 09:04   #925
warlock25
Premium
Moj komp

warlock25's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
al ovak postoji mogucnost otkljucavanja jezgri u r7.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

warlock25 je offline   Reply With Quote
Staro 16.03.2017., 09:30   #926
Sn4k3
Premium
Moj komp

Sn4k3's Avatar

Citiraj:
Autor warlock25 Pregled postova
al ovak postoji mogucnost otkljucavanja jezgri u r7.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
Svasta je moguce...

Evo nesto novosti vezano uz R5
Ryzen 5 by HUB
Staro 16.03.2017., 09:44   #927
Drvoje
Split resist itself!
Moj komp

Drvoje's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
Da takvo nešto i bude moguće, ja bi od 1000 komada možda uspija ubost primjerak/dva - dakle govorimo o promilima, nisam uspija natirat ni šugavi FX6300 (Visheru) priko turbo freq. bez obzira na napone (ASUS M5A97 R2.0) -.-

Pomelo mi sig -.-
Drvoje je offline   Reply With Quote
Staro 16.03.2017., 09:59   #928
Sn4k3
Premium
Moj komp

Sn4k3's Avatar

Citiraj:
Autor Drvoje Pregled postova
Da takvo nešto i bude moguće, ja bi od 1000 komada možda uspija ubost primjerak/dva - dakle govorimo o promilima, nisam uspija natirat ni šugavi FX6300 (Visheru) priko turbo freq. bez obzira na napone (ASUS M5A97 R2.0) -.-

Mene samo zanima na koji nacin su "deaktivirali" jezgre ko sto Steve spominje i kakav je raspored istih u 6c i 4c rajzenima.
Jer kod 6c rajzena, IMO, nije isto ako npr. prvi ccx ima sve 4 jezgre a drugi samo 2 aktivne ili s druge strane ako oba ccx-a
imaju po 3 jezgre... Zanimljivo u svakom slucaju. Izgleda da cemo saznati kad budu predstavljeni, za cca misec dana...
Staro 16.03.2017., 10:06   #929
imik
Premium

imik's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:

Mene samo zanima na koji nacin su "deaktivirali" jezgre ko sto Steve spominje i kakav je raspored istih u 6c i 4c rajzenima.
Jer kod 6c rajzena, IMO, nije isto ako npr. prvi ccx ima sve 4 jezgre a drugi samo 2 aktivne ili s druge strane ako oba ccx-a
imaju po 3 jezgre... Zanimljivo u svakom slucaju. Izgleda da cemo saznati kad budu predstavljeni, za cca misec dana...
Izgleda da će 6c biti 3+3, a 4c će biti 2+2.
imik je offline   Reply With Quote
Staro 16.03.2017., 10:12   #930
Sam Fischer
Džabe si krečio!
Moj komp

Sam Fischer's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Znači, opet ostaje taj problem u latencijama komunikacije CCX modula...

Baš me zanima kako će to riješiti, i da li se uopće može riješit pošto je stvar same arhitekture
Sam Fischer je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na