|
![]() |
#61 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
ma molim te!! kakva fifa manager...haha....daj ne budi smiješan....pa bolji je championship manager od fifa manager...magla! |
![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Tlacitelj i neznalica
Datum registracije: Dec 2003
|
Citiraj:
Vec vidim EA sa svojim naglaskom na grafiku i sl. nebitne detalje za managera, ali ne znaci da se nekome ne moze svidati. Nekome je frustrirajuce igrati sa Rijekom i muciti se, pa uzima Chlesea, Barcelonu i sl. a meni to nije fora,iako nekada znam voditi dva kluba, jedan tako jak a drugi Rijeka,pa je onda gust,ali traje u nedogled. Kakav je zadnji CM? Nisam ga ni probao od vremena kada se raspao na CM i FM...ostajem vjeran SigaGamesu
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#63 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Tlacitelj i neznalica
|
![]() |
#65 |
klanfa
Datum registracije: Apr 2007
|
Ima ko za preporučit nekog novog igrača tj potencijalni talent? Počeo sam igrat s Manchester City-em (105 milijuna evra). Postava: hart/marcelo/thiago silva/kompany/richards/matias fernandez/moutinho/miguel veloso/elano/robinho/rossi.
![]() |
#66 | |
Tlacitelj i neznalica
|
Citiraj:
http://www.cro-manager.com/ Sve ima o manageru. Ne znam smijem li davati reklamu drugih foruma ovdje...
![]() |
![]() |
#67 |
Premium
|
guillherme, igra za brazilsku mlađu repku...ali će te koštat hrpu, oko 20 milijuna funti... onda imaš i toni kroos iz bayerna.....za golmana imaš mandanda iz marseille-a..... imamo sličnu postavu osim što sam ja još kupio rafinhu iz shalke i kolarov iz lazia...a u napadu trezege iz juentusa....naravno, potršio sav novac, za transfere imam nula funti hehe |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
E ljudi moji, ne znam možda niste čitali moje postove na ovu temu... Fifa manager je vrhunski menager s hrpom detalja, i da daje ti ovlasti kojih nema u FM09... Ali to je samo pozitivno, utjecaj na sve segmente menadžerstva, od izgradnje trenažnih postrojenja, dodatnih sadržaja u infrastrukturi od kojih svaki ima svoju svrhu,preko dizajna dresova i grbova ako napravite svoj klub, do izgradnje stadiona koji možete oblikovati na milijun načina... I ako izuzmemo hrpu dodataka koji FM09 nema a Fifa menager ima, u skoro svim segmentima igre ga tuče, pa tako i u treniranju igrača koji je ovdje delikatno razrađen, ali se može i pojednostavniti prepuštajući taj delikatniji dio asistentu, a mi možemo postavljati recimo samo željeni skill i intenzitet... Taktika uoči, za vrijeme i poslije utakmice je isto posebno razrađena... A prikaz utakmice je toliko dobar da ponekad mislite da svoju momčad gledate na telki, i da primjetan je utjecaj treninga na igru igrača na terenu.... Mislim, nemojte nasjedati na te ocjene na pojedinim mjestima jer ona variraju ovisno o autoru, recimo, ako ćemo gledat to tako možemo vidjet i top-listu u dnevnim novinama(večernji ili jutarnji), gdje je Fifa manager 09 među prvima na listi dok FM09 nije ni uspio ući na listu... Ne moram ni spominjati tisuće igrača koji se naježe na pomisao da igraju neki menadžer ili strategiju na poteze... Ja kao stari i iskusni menadžerist(igram ih već 20-ak godina) mogu dati najveću preporuku za Fifa menager 09 i preporučiti da mu date priliku... On nije puno drukčiji od foot.menag. već samo ima hrpu dodataka koji nadopunjuju ulogu menadžera... Slobodno pitajte za savjet ako nađete na nešto što vam je nejasno u igri, ja vam mogu samo reći da kad se jednom naviknete na njega teško ćete ga moći napustiti...(dao sam 330kn za orginal, zar to ne govori koliko je dobar) (a kao što sam već i rekao, realnost je čak i veća nego u football manageru) |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#70 | ||||
*
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
||||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#71 |
Premium
|
lol, pa bitan je prikaz utakmice, zašto ti gledaš televiziju kad imaš radio. Razlog je isti.... Sa više čula doživljavaš istu stvar... No najgore mi je kad komentiraju Fifa manager ovi koji nikad ni sezonu nisu odigrali.... Da igrao sam ja još na Spectumu Football manager(80tih godina), a tragično je da se od tada skoro ništa nije promjenilo, samo je proširena baza i malo ulickan... Ne kažem da je loša igra ali je svakako igra koja stagnira... Molio bih da ovi koji nisu igrali Fifa menager ne kritiziraju dotični. ja Football manager igram već 20 godina, i Fifu ovih 5-6 godina koliko postoji u raznim oblicima i mogu jako dobro ocjeniti... |
![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
*
|
Citiraj:
A Football manager tesko da igras 20 godina kad isti postoji od 2005. A prethodnik postoji od '92 godine. U njemu se nista nije promijenilo upravo zato sto korisnici nisu htjeli da se promijeni. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Tlacitelj i neznalica
|
Bome dobro si nahvalio taj FIFA manager. Samo ne kuzim sto si toliko zapeo za njega. Pa ne kaze nitko da je los, stvar izbora. FIFA ili PES, meni uvijek PES drazi(iako citam da se nesto promjneili,nazalost) Takvih dvojbi imas puno, uzmes sto ti se svida i igras, vrlo lako.
![]() |
#74 | |
Premium
|
Citiraj:
Kao prvo Football manager postoji od druge polovice osamdesetih na raznim platformama, ja sam ga osobno igrao na Spectrumu. Dakle, Championship manager iz '92 je direktni nasljednik Football managera, od kojega se po ničemu nije razlikovao osim djelomično u grafičkom sučelju... Dakle nakon što se dogodilo da se CM raspao na CM I FM, ispada da se ustvari vratio svojim korjenima... Ja sam ga jako volio, ali kao što rekoh osim nadopune baze i par sitnica nema velikih razlika... Odlična je to igra, ali kao što rekoh zaostala u razvoju...(što ne znači da postoji drugi bazom i podacima bogatiji menadžer, ali to je ujedno jedina njegova prednost) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Premium
|
a koji će mi kukuruz oblikovanje grbova, dizajniranje i ostale budalaštine stadiona? ako želim da mi igra bude što realnija onda mi te gluposti ništa ne znače....želim igrat sa AC milan i želim da imaju svoj grb i stadion i sve ostalo što ide uz njih sa razlikom da kupujem igrače koje bih ja kao njihov navijač htio vidit i za pravo....i pobjeđujem umjesto njih, ono što bi oni trebali raditi za pravo...... skraćeno meni je fifa manager smeće i ostat će...probao sam 2008-icu i teško sranje....move on! |
![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
*
|
Citiraj:
Prvi FM je radio Kevin Toms, a izdao Addictive Games, drugi nastavak je isto njegov, a treci je djelo vise autora. Koliko vidim nitko od njih nema veze sa SI niti sa bracom Collyer. Osim sto je Toms prodao ime tvrtki koja ga je kasnije preprodala SI-u. A i ne cini mi se bas da FM i CM da imaju previse slicnosti. Kao sto sam rekao ne znam u sto bi to FM trebao evoluirati i po cemu je to zaostao u razvoju. Nisi naveo niti jednu bitnu prednost fife niti nekog drugog managera. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Premium
|
otkako sam se lagano navukao na FM, nema niti jedan drugi manager (dok nisam saznal za njega igral sam na plejki LMA)......a ovo kaj delate je isto kao i rasprava izmedju FIFE i PESa....mozhete do sutra mjeriti kome je veci i opet ce svaki ostat na svome.... pikam tek nekoliko mjeseci (u igri) Managera i zadovoljan sam trenutno |
![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Tlacitelj i neznalica
|
Citiraj:
Ja igram sa Rijekom i nejde me bas.(BTW igram razne menagere vec 15ak godina LMA, onaj ja mislim manager gdje je atkinson bio zvijer ako je tko igrao,LMA i sl druge). Ima tko da igra sa Rijekom? Je li odigrao tko vise od jedne sezone? Ja sam prije uvijek pocinja sa Rijekom i Milanom,ali Milan mi dosadio vec,uvijek isti igraci... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#80 | |
Tlacitelj i neznalica
|
Citiraj:
Ja sam uocio glupu novu foru. U opcijama od managera gdje se namjesta tko ce trenirati rezervni tim,aranzirati prijateljkse utakmice i tako to,na dnu ima opcija tipa:kada nekog igraca das ofeers to club,da on automatski nakon toga ide na transfer listu bez obzira javio se netko za njega ili ne. Jer sam ja nudio neke igrace (Safaric, Sharbini i sl.) i vidim da su se kako sam ja mislio sami bacili na transfer pa sam mislio da je bug i onda sam nasao tu opciju. Meni je po deafultu bila ukljucena, evo tek da imate na umu.
![]() |
![]() |
#81 | |
Premium
|
...
Citiraj:
p.s. Rekao sam da je CM naslijednik starog Football managera zato što mu je sličan, zašto je bitno tko ga je radio i tko je kome prodao dionice.... Umjesto novinskih članaka imajte malo više povjerenja u sebe, i da, provjerite sve prije nego što se složite s nekim... Ovaj mi je bio omiljen: cjelodnevna razbibriga http://www.youtube.com/watch?v=5AyuPdAO1wo Zadnje izmijenjeno od: MimiX. 03.12.2008. u 09:20. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Spojilo se nas par prijatelja preko hamacija pa igramo malo... Skoro pa ništa novo u odnosu na FM09, osim bugova i gluposti. 3D mi je preloše kvalitete da bi ga pratio, konferencije za tisak su predosadne i za cilj imaju samo sjebavanje atmosfere u svlačionici ako baš ne paziš šta ćeš reć ![]() Taktička razina igra je ostalo na nekakvoj arkadnoj verziji ka i do sada, milijun i jedan "gumbić", milijun i jedna opcija, a šta više podešavaš, više igre sjebeš, pa ispada da je još najbolje igrat na defaultu ili promješat makismalno par opcija... Al sve u svemu da ne bi ispalo da pljujen po igri, ništa neočekivano. Sve ovo je očekivano jer je manager iz godine u godinu isti kao prethodnik sa par novih opcija. I kao takav je sasvim solidan za ovakvu LAN zajebanciju s ekipon u kojoj su grafika, taktika, realnost najmanji problem, pošto je cilj samo zajebancija. ![]()
![]() |
#83 | |
*
|
Citiraj:
![]() Meni je 3d odlican, mislio sam da cu ga ugasiti nakon 2 utakmice ali jos uvijek ga drzim upaljenim (druga sezona sa 4 kluba). Ovo za takticke opcije - opcije su tu za "fine tuning" i sa njima mozes poboljsati igru. Naravno da to nije uvjet za uspjesnost jer se uvijek mora ici niz dlaku dijelu novih korisnika i ne uplasiti ih gomilom opcija. IMHO daleko je to od amaterskog. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Torrent freek
|
Citiraj:
![]() Ma ono, opcije su ok, kada bi ih bar pola radilo, ovako sve to skupa djeluje jako amaterski, smiješno i nekorisno. Mislim nema sad smisla da nabrajam šta sve nevalja, ako ste pokušavali finije podesit, svi ste imali priliku vidit nedosatke... Najveća mi je baza 4411 taktike, dakle ( DL-DC-DC-DR / ML-MC-MC-MR /AMC - FC) koju igra jednostavno "prekrsti" u totalni fijasko, naime ona 2 napadača, AMC i FC, igra postavi tako da jedan igra skroz lijevo, a drugi skroz desno u istim "redovima" u kojima su bili. Tako recimo AMC postane AML, a FC bude prebačen kraj desne korner zastavice ![]() Al dobro, kažem...sve super, igra koju rado nabavim i malo se zajebajen kako san gori veeć opisa. Jer unatoč svim manama i nedostatcima, konkurencije jednostavno nema, na papiru možda, u praksi...ništa.
![]() |
![]() |
#85 |
Premium
|
Da što se algoritama i baze tiče... Ja volim "sim" igre pa valjda zato tražim nadogradnju... Kao što rekoh spoj bi bio fantastičan, FM i FifaMeng... Mislim, ako već ima 2D prikaz, zašto nebi imao 3D prikaz sa FIFA engineom... Meni nema većeg gušta kad pijući kavu i pušeći cigar gledam tekmu koja skoro kao da je kao na TVu.... Komentator komentira igru sadržajno(ima i sukomentatora[nekog škotskog veterana]) a igrači ovisno o sposobnostima igraju... a ti kao trener na klupi imaš mogućnost dovikivati(tj.djelomično upravljati), tipa: pucaj mali, dodaj papak, lobuj ga, nabaci krkane, ukliži mu nalagano, sasjeci ga ko božićnu jelku i td.... Paljenje i gašenje opcija upravljanja i prebacivanje dotičnih na pomoćnike(koji se mogu i školovati)... Imaš osjećaj da si pravi trener koji vodi klub a ne matematičar koji postavlja verijable i čeka izračun od procesora.... Ukratko svaka čast FM, skidam mi kapu jer otkad znam za sebe(a to je dosta dugo) igram FM i CM.... ali Fifa je dodala ono nešto što je falilo... par sitnica još treba doraditi(povećati bazu igrača[iako i ova nije baš mala], riješit CRUSH bugove i naravno[isto kao i u FMu] - još više povećat brzinu obrade podataka)... |
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Yippie-Ka-Yay
Datum registracije: May 2007
|
Je li netko instalirao 9.2.0 update. Naime ja ga instalirao i gledam u Milana nema Beckhama i nijednog transfera u 1. HNL ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2009
|
ja evo igram s domacim klubovima i odma u prvoj sezoni na zimskoj stanci Real Madrid kupi Srnu za 57 milijuna eura iz Šahtara,,,,,, nisam mogo vjerovat,,,,,,,,,,,
![]() |
#89 |
Torrent freek
|
![]() |
#90 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
Nemam dual boot, samo je vista gore. Probao sam i reinstalirati par puta igru, i uvijek isto. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|