|
![]() |
#76531 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
Prije sam skidao ljetne s felge i stavljao zimske na alu felge... sada mi se ne da zahebavati i još tegliti do garaže ljetne gume s felgama. Budem bruh još navukao. Samo problemi... a opet, ne želim ih ostavljati kod vulkanizera da mi se Rosario grafitne felge ne izgrebu. Nemam povjerenja. Poslano sa mog S23 Ultra koristeći Tapatalk
![]() |
![]() |
#76532 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Citiraj:
![]() Zadnje izmijenjeno od: bertone. 27.10.2024. u 13:17. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#76533 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
Kakvim senzorima? Imas direktni TPMS? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76534 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Gledam uzet Bridgestone Turanzu All Season 6 ili možda Conti All Season Contact 2
![]() |
![]() |
#76535 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Winter contact koji je bez konkurencije u 215/60/16 dimenziji, u 215/65/17 dimenziji je sedma ili osma guma. Najbolji ispada GY ultragrip performance 3, kojeg nema u hrvatskoj u ovoj dimenziji. Kupigume inače nisu baš jeftine, meni je bilo 40 eura razlike po gumi za dimneziju 235/55/17 Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76536 |
Premium
|
![]() |
#76537 | ||
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
Ja ću na kraju ženi uzet dvije nove Conti ASC2 u AutoHrvatskoj. Za E39 sam prošle godine uzeo set zimskih 16'' i ove godine set ljetnih 18'' tak da sam s njim miran. Mada sad bi i zimulje 18'' jer kad skinem M parallelke s njega opet bu bil grdi. ![]()
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 27.10.2024. u 16:51. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#76538 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Automobili
Citiraj:
![]() Dvije-tri crtice na felgi će ti tada biti najmanji problem ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76539 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Citiraj:
Ja sam već bio na korak da uzmem Conti ASC2 no onda sam u zadnjem trenutku odlučio da ipak hoću dva seta felgi i guma i jbg, iako je to skuplja opcija, navika je *ebena stvar ![]() Usput, 100€ po gumi je super,... ja neću ni napisati koliko u meni potrebnoj dimenziji dođe jedna,... nepristojno je ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76540 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Da i ja sam odlučio još jednu sezonu za zimskima ostati. Nisu puno prošle, a i ovo im je četvrta sezona tak da bi trebale biti ok. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#76541 | |
Premium
|
Citiraj:
Što znači za novi set zimskih guma s felgama, moram uzeti i nove TPMS senzore. Poslano sa mog S23 Ultra koristeći Tapatalk
![]() |
![]() |
#76542 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#76543 | |
Čika Zeljeni
Datum registracije: Sep 2013
|
Citiraj:
Pa ne trebaju ti i zimske biti 20", možeš i 18" uzet za zimski set. I dobro ti reče @medo - džaba 4x4 ako imaš ljetne. Nikad mi neće biti jasan mozak ljudi koji daju XY € za auto sa "lijepim" felgama ali onda premišljaju kad te iste gume zamjenit i da li nabavit zimske gume. Kad sam uzeo svoga, odmah sam nakon 2mj naručio zimski set felge+gume . 1200€ otišlo, ali sam siguran na cesti. btw. ljetni setup vs. zimski ![]() Zadnje izmijenjeno od: GreenLife. 27.10.2024. u 23:15. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76545 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
@greenlife Kod vas u DE je drugačije nego kod nas. Stari mi je bio u AUT pa su mu rekli da ako nema zimsku opremu nakon određenog datuma i doživi sudar, pa makar ne bio kriv, osiguranje ga ne hebe ni 5%. Kod nas je i klima drugačija. Kod nas u Primorju, a i drugdje na moru, snijeg nije pad već godinama. Koji q će nam zimske gume? Za ona 3 puta što po zimi odem do ZG, u 90% slučajeva snijega nije bilo.
![]() |
#76546 |
Pod naletima kopita zla
|
Osim kad padne pa krene cirkus https://youtu.be/AR44Ti-goqM?si=RfdnIYYoOm3AYe_- Mislim znam ljude iz primorskih dijelova koji ni hodati po snijegu i ledu ne znaju, a kamoli voziti. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#76547 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
Poslano sa mog PGT-N19 koristeći Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76548 | |
Registered User
Datum registracije: Feb 2022
|
Citiraj:
Daj malo prouči materiju i pogledaj neke testove. Zimska guma je obavezna već od 7 stupnjava pa naniže, jer se ljetnim drastično smanjuju karakteristike kako pada temp. Nebitno je jel ima snijega ili nema.
![]() |
![]() |
#76549 | |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#76552 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
ja ovaj vikend stavio conti 870p, za soma eura me olaksalo pih.... Zanimljivo, u knjizici vozila mi je osim dimenzije definiran i indeks brzine i nosivost gume, tako da ako dodje do sranja da osiguranje moze reci pa pa polici, pretpostavljam. Dok mi je u rvackoj prometnoj pisala samo dimenzija, iako se mozda i to promijenilo dosad..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#76553 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Mene nekih 540 za taj set za BMW, ali Tiguan i Q3 imaju potencijala doći do 800-1000 € po setu. Citiraj:
Vjerojatno.. Meni u Njemačkoj kad sam kupovao auto nisu htjeli krenuti u montažu guma prije nego su provjerili knjižicu i vidjeli jel mi upisana ta dimenzija koju sam izabrao. I poslje kad sam pitao kako to (vulkanizer Hrvat) kaže mi da se nešto desi, i otkrije se da su oni monitrali gumu koja ne smije na auto, čeka ih od novčanih kazni pa do kazni zatvora. Kao, nitko ti ne smeta da šarafiš kod kuće i radiš sranja, ali u ovlaštenih vulkanizera no,no. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76554 | |
Pod naletima kopita zla
|
Citiraj:
![]() Sve uredno odvozio. Bile s nove ljetne u igri. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76556 |
Banned
Datum registracije: Mar 2013
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76557 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76558 | |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
Citiraj:
![]() Jutro susjed! Šta reći tim ljudima koji odluče sa ljetnim gumama na snig ići? Jel vas ima tu u threadu? daj javite se! ![]() Koja je logika? "Ja znam voziti bolje od ostalih? Jeb*š snig?" ![]()
![]() |
![]() |
#76559 |
Pod naletima kopita zla
|
Jedno jutro prije recimo deset godina pijemo mi kavu i evo našeg dragog kolege iz Baške Vode ide na posao sa derezama. ![]() ![]() Tu je došao nakon srednje i nikako se nije navikao na zimu. ![]() Mislim da se i sa ljetnim gumama. Jednom je pao snijeg nešto ranije i ujutro se budimo žena i ja i šta sada..ljetne gume na mojem i njezinom autu...ha ništa idemo pa pomalo. ![]() Ona se vratila nazad nakon par km i otišla kod vulkanizera, a ja pošto je bilo rano sam uživo u sporim driftovima kroz kružne tokove od Samobora do Zagreba. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#76560 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
ali sa prednjim pogonom ![]()
|
|
Oglas
|