|
|||||||||||
|
|
#76501 | |
|
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]()
|
|
|
|
#76504 |
|
Premium
|
ja ovaj vikend stavio conti 870p, za soma eura me olaksalo pih.... Zanimljivo, u knjizici vozila mi je osim dimenzije definiran i indeks brzine i nosivost gume, tako da ako dodje do sranja da osiguranje moze reci pa pa polici, pretpostavljam. Dok mi je u rvackoj prometnoj pisala samo dimenzija, iako se mozda i to promijenilo dosad..... |
|
|
|
|
|
#76505 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Mene nekih 540 za taj set za BMW, ali Tiguan i Q3 imaju potencijala doći do 800-1000 € po setu. Citiraj:
Vjerojatno.. Meni u Njemačkoj kad sam kupovao auto nisu htjeli krenuti u montažu guma prije nego su provjerili knjižicu i vidjeli jel mi upisana ta dimenzija koju sam izabrao. I poslje kad sam pitao kako to (vulkanizer Hrvat) kaže mi da se nešto desi, i otkrije se da su oni monitrali gumu koja ne smije na auto, čeka ih od novčanih kazni pa do kazni zatvora. Kao, nitko ti ne smeta da šarafiš kod kuće i radiš sranja, ali u ovlaštenih vulkanizera no,no. |
|
|
|
|
|
|
#76506 | |
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
Sve uredno odvozio. Bile s nove ljetne u igri. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#76508 |
|
Banned
Datum registracije: Mar 2013
|
|
|
|
|
|
|
#76509 |
|
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
|
|
|
|
|
|
#76510 | |
|
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
Citiraj:
![]() Jutro susjed! Šta reći tim ljudima koji odluče sa ljetnim gumama na snig ići? Jel vas ima tu u threadu? daj javite se! ![]() Koja je logika? "Ja znam voziti bolje od ostalih? Jeb*š snig?" ![]()
|
|
|
|
#76511 |
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Jedno jutro prije recimo deset godina pijemo mi kavu i evo našeg dragog kolege iz Baške Vode ide na posao sa derezama. Ne zna čovjek hodati po ledu i snijegu i moš ga jebati. Tu je došao nakon srednje i nikako se nije navikao na zimu. ![]() Mislim da se i sa ljetnim gumama. Jednom je pao snijeg nešto ranije i ujutro se budimo žena i ja i šta sada..ljetne gume na mojem i njezinom autu...ha ništa idemo pa pomalo. Ona se vratila nazad nakon par km i otišla kod vulkanizera, a ja pošto je bilo rano sam uživo u sporim driftovima kroz kružne tokove od Samobora do Zagreba. ![]() |
|
|
|
|
|
#76514 |
|
Dobro je sve.
Datum registracije: Sep 2012
|
|
|
|
|
|
|
#76515 |
|
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Dokazano je da purgeri povampire cim penetriraju kroz tuhobic, navodno od specificne kombinacije morske soli i mediteranskog bilja u zraku na koju nisu naviknuti. Navodno je obratna situacija jos gora, kada se primorci otisnu na put u kontinent. Zbog manjka peludi cvijeta masline u zraku, legende kazu da ih spopadne ludilo do te mjere da voze na ljetnim gumama kroz snijeg.
|
|
|
|
#76516 |
|
#erase startup-config
|
Automobili
Na teži način sam naučio da nije dobro na nizbrdici opaliti po kočnici kada imaš nalete bure do 150km/h. Ogulio sam službeni sepet o zaštitnu ogradu na A1 prije Splita a vozio sam 60km/h. Zadnji kraj je izgubio grip a ja bez ESPa u dugom zavoju ispred vijadukta. Imao sam osjećaj kao da mi netko šamara zadnji kraj auta. Uspio sam zadržati auto ravno ali ne i pratiti zavoj pa sam blago rečeno liznuo ogradu. Kilometar-dva dalje sam prošao pored furgona i novijeg Mercedesa zakucanih za ogradu na istoj lijevoj strani jedan ispred drugog. Mislim si “dobro sam prošao” |
|
|
|
|
|
#76520 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
|
|
|
#76521 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
|
|
|
#76522 |
|
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
To ste sve ionak znali kad ste kupovali takve aute ![]() Kak to obično ide kod dijela ljudi, kupe auto sa velikim felgama i onda kada dođe na red kupnja guma onda krenu gledat one koje nikad prije ne bi gledali, a ekstremniji primjeri valjda da se sami sebi opravdaju vele da su neke sa donje granice zapravo skroz dobre gume...
|
|
|
#76525 | |
|
Bazinga
|
Citiraj:
Koje su to dimenzije? Na kraju krajeva, felge i senzore uzimaš samo jednom... Ja sam za polovne 17" OEM felge sa zimskim gumama i senzorima dao 500€. Gume imaju dobar profil, ali su postale tvrde i maltene su za baciti.
The best place to hide a dead body is page 2 of Google search results. Zadnje izmijenjeno od: sinisa1989. 28.10.2024. u 18:02. |
|
|
|
|
|
|
#76527 |
|
no fear
Datum registracije: Jan 2003
|
Jura Šebalj - All Season Tyres Jedimo na ovim testovima nema rezultata na -5, -10, -15C https://www.youtube.com/watch?v=zlGl1S7vrV8 Osobno sam se odlučio na prave zimske: MICHELIN: PILOT ALPIN 5 Tko zna možda drugi put uzmem All sezon za kasnu jesen, zimu i rano proljeće pa nazat na ljetne. |
|
|
|
|
|
#76528 |
|
#erase startup-config
|
Automobili
Neke all season imaju više karakteristika ljetne gume a neke su bliže zimuljama. Neke od tih drugih se jako troše na užarenom ljetnom asfaltu pa tako ne vole gasiranje i naglo kočenje na ljetnim temperaturama jer ih to relativno brzo potrga. Sve all season su loše na poledici. To im je najveći minus u odnosu na pravu zimulju. |
|
|
|
|
|
#76530 |
|
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
|
|