|
![]() |
#76502 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Velim za ono što znam iz prve ruke. A to je 1500+ vozila u floti, kroz 6 godina što sam tamo radio ne znam za niti jedan slučaj samozapaljenja ili zapaljenja uslijed sudara/prometne nesreće. Znam za jedan koji je izgorio a njega su ekšli zapalili nakon što su ga ukrali, završili svoj joyride i ostavili usred polja. Mogu probat pogledat koliko smo imali total loss vozila no radi se o nekoliko stotina vozila. Citiraj:
Pa ta se vozila zapale i kad su u pure ICE formatu. Hint - airflow vs količina disipirane topline u vozilu s centralno postavljenim pogonskim sklopom. Baci oko koliko se samo ostalih Lamba ljudima tako znalo zapalit dok su stajali u koloni.
![]() |
![]() |
#76503 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76504 | |
Premium
Datum registracije: May 2018
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76506 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
a u to vrijeme sam prolazio povratnom avenijom od lidla prema mekiću i nije bilo ništa, mislim na policiju, normalan promet a kod lidla neki tip u novom Capturu krenuo od benzinske kod lidla u krivom smjeru (prema aerodromu)!! baš mi je žao šta se neko nije zabio u njega da ostane bez auta i plati kaznu, onda se išao okrenuti na parking kod lidla prošao pokraj mene (starkelja neki) i otišao pokraj benzinske prema sortirnici ali kako vidim i romobiliste, nit imaju kacigu nit svjetla, nit reflekt prsluk, svi u trendy crnom... i naravno voze ko sumanuti, još tamo i bic staza presjeca kružni, sve u svemu veliko konfuzno rješenje kako bi se biciklistim pomoglo a istovremeno ih se baca na cestu pamisle da imaju prednost pred autima |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76507 |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
![]() |
#76508 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
dali se tekstilni "lanci" za snijeg priznaju za upotrebu. Imaju homologacijski broj i ima ih u Kauflandu.. https://www.pevex.hr/mi3-tekstilni-lanci-za-snijeg-xxl lin je za pevex. ista stvar i ista cijena
![]() |
#76510 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Citiraj:
Pa svako malo vidim da neki auto ide u kontra smjeru po matice hrvatske. Takoder i skretanje iz desne trake na krizanju ulijevo.... Poslano sa mog SM-G986B koristeći Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76511 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
A tek oni koji na romobilu imaju svjetlo sa outputom dva milijuna luksa “da ga se bolje vidi”… a toliko blješti u oči da od njega ništa drugo ne vidiš ispred sebe. Ti su mi gori od motorista s dugim svjetlima i biciklista s trepčećim svjetlima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#76512 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#76513 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Ni nas zakon ne poznaje nista drugo osim lanaca: https://www.hak.hr/info/korisne-info.../zimska-oprema
![]() |
![]() |
#76514 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Eco ![]() Snijeg, zima, sol, "kvaliteta" izrade ![]() ![]() https://qz.com/saltwater-evs-electri...ene-1851661611 |
![]() |
![]() |
![]() |
#76515 |
Strichek Moderator
|
Ako hoćete prave lance a da nisu lanci uzmite ovo: https://biolab.hr/kategorija-proizvo...lin-easy-grip/
![]() |
#76517 | |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
Koliko sam uspio naći, nema nikakvog propisa kojim se definira što su lanci, od kojeg materijala moraju biti napravljeni i kakav izgled moraju imati.
![]() |
![]() |
#76518 |
Strichek Moderator
|
Ove šlape lanci su dobri za novi snijeg, međutim lako se oštete i unište kada se voze po posipanoj cesti pa ispadne skuplja pita od tepsije. Btw. ako netko treba nove lance ono kaj sigurno znam je da idu na 205/55/16 gume i još neke dimenzije sličnoj promjera, javite se.
![]() |
#76519 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76520 |
Premium
|
Sve neki lanci za male točkiće? Postoje li lanci za 20" gume ili sam osuđen na kupnju zimskih guma, drugog seta felgi i još skupih senzora za tlak za svaku gumu? Poslano sa mog S23 Ultra koristeći Tapatalk
![]() |
#76521 | |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
"Prije svega treba znati ako su lanci obavezni na plavom prometnom znaku, moraju se ugraditi klasični lanci za snijeg – tekstilna pomagala za pokretanje u takvoj situaciji nisu dopuštena." https://revijahak.hr/2021/11/26/test...etanju-vozila/ Sto na kraju ispada da su carape legalne po gradovima i vise od pola Hr, ali kada krenes na put vjerojatno ides putevima koji spadaju pod zimske dionice - onda imas plavi znak lanca i banana :/ https://www.google.com/url?sa=t&sour...fxGmAdCn5CIRj9 I zadnje pitanje, mozda jos bitnije, kako osiguranja i kasko gledaju na carape ako dodje do nesrece.
![]() |
![]() |
![]() |
#76522 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Dal zaista ima netko tko bi stavio lance na alu felge? Ok, jedno ih je imjati u gepeku da se ispuni zakonska forma, a drugo je staviti ih, a onda ti je tak svejedno što ćeš imati. Ovi michelin "lanci" fora izgledaju.
![]() |
#76523 | ||
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Citiraj:
Burazova Sportrider davne 2008. - 2009. godine, na gewindama, 17" Ultraleggerama. Prodao je tad Golfa 3 dizela samo da bi kupio felge gume i gewinde ![]() ![]() ![]() ![]() Ja, 15 godina poslije imam sličnu briju ![]() Samo je kod mene prava zabava pod haubom..
![]() |
![]() |
#76524 |
Premium
|
Mislim da nema šanse da si na ovakve felge stavljam lance. Budem se i ovu godinu malo primirio pa nevozio tih dan-dva snijega (plus imam 4x4). Ili drzao lance u gepeku. ![]() Poslano sa mog S23 Ultra koristeći Tapatalk
![]() |
#76525 | |
Moderator
|
Kupiš zimske gume i bok. To kaj imaš awd kurca znači kad si i dalje na ljetnim gumama ispod nule. Citiraj:
Zakaj ne, ovak nekaj staviš bez bada. Nije sad da ćeš gore stavljat Mi3 lance vulgaris iz peveca ![]()
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 27.10.2024. u 10:41. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76526 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Netko je govorio da više nema monovolumena već su sve SUV-ovi. Viđe ovo - Forthing U-Tour, 1.5 l/4c 177KS, 7 siceva, 33k € https://www.autohrvatska.hr/forthing-u-tour.aspx
![]() |
#76527 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Zadnje izmijenjeno od: bertone. 27.10.2024. u 11:34. |
![]() |
![]() |
![]() |
#76528 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#76529 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
![]() |
#76530 | |
Registered User
Datum registracije: Feb 2022
|
Citiraj:
I ne kupuju se zimske radi 1-2 dana snijega nego radi niske temperature, a to bude 2-3-4 mjeseca.
![]() |
![]() |
|
|