|
![]() |
#631 |
Bill Gates
Datum registracije: Jan 2007
|
Npr moram negdje spasiti neke podatke. Opalim Knoppix live. Hoce li prepoznavati NTFS i Sata HDD out of box? Vazan mi je out of box zato jer ne znam raditi s linuxom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#632 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
@domy - od novijih mashina s SATA optikom mi je dostupan jedino laptop(ovaj iz siga) na kojemu je sjeban BIOS i nemoze se staviti u native sata ![]() probaj upisati prilikom boota (ukoliko dodje do toga dijela ![]() Citiraj:
![]() @ pipe - hoce. (ovo je kratak odgovor ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#633 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Zato je u nekim slučajevima možda bolje pokušat napravit "svoj" Windows PE Image. |
![]() |
![]() |
![]() |
#634 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#635 |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
HDD, ima li nade??
problem(cina): na sto muka sam.. instalirao nanovo vistu pa neke stvari prebacio na drugi disk i prilikom odabira diska/particije ja magarac odaberem krivi disk + (ruka brza od ociju) delete particije (bez formata)... oslo mi nekoliko stvarcica zbog kojih bi mogo visit u utorak... Jel postoji bilo sta il bilo kakav nacin da se napravi neki recovery il' sam do grla u... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#637 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Ako si pregazio te podatke s instalacijom viste zaboravi na njih... Ako si samo obrisao particiju neki od recovery alata na Hirenu bi čak mogao i to rekonstruirati bez puno problema ako Vista nije zbrljala nešto...
![]() |
#638 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2008
|
Hp Proliant ML110 - Pad sistema - Kako do podataka
Poštovani, Nadam se da će mi netko pomoći u sljedećoj situaciji. Server mi je krepal danas ujutro, na prednjoj strani svjetli samo jedna lampica i to crveno, pokušavam ga upaliti ali nista (na trenutak se upali zelena lampica od HDD-a i nakon toga ponovna blinka crvena). Igrom slucaja imam još jedan server (isti), vadim SATA diskove iz jednog i naizmjence ih stavljam u novi server koji već ima svoja dva sata diska ! Kod butanja javlja da je normalno pronašao novi disk i jasno je vidljivo da sada na serveru postoje 3 sata diska. Dižem server 2003, pogledam na MY Computer, ali tamo vidim samo 2 HDD-a. Pogledam u Disk Menagement i tamo vidim 3 HDD-a, Status za sve je Healty, ali File System za onaj koji sam stavio nije upisan, dok je za ostala dva NTFS, Volume za HDD koji sam dodatno stavio nije upisan. Ista stvar se ponavlja za oba stara diska, na kome su mi podaci. Ovako to izgleda : http://tinypic.com/view.php?pic=5o8g7k&s=4 ![]() Ima li tko ideju o cemu se ovdje radi i ima li šanse da se spase podaci sa starih diskova ! Unaprijed ![]() Zadnje izmijenjeno od: master2010. 26.09.2008. u 10:03. Razlog: Naslov posta - velika slova |
![]() |
![]() |
![]() |
#639 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Možda assign drive letter? |
![]() |
![]() |
![]() |
#640 |
Whatever :)
Datum registracije: Nov 2002
|
Pa ako imas RAID polja na serveru jednostavno izvadi pokvareni disk stavi novi i raid polj ebi se trebalo rebuildati.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#641 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Kako je thopok rekao fali i drive letter,a inace ako ne budes mogao pristupit disku doc do podataka nemoj previse prckat po njemu nego stavis neki recovery data program (Get data back,Easy recovery,R-studio) i izvuces s njim podatke.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#642 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Možda bi bi išlo kada se ne bi radilo o HP serveru čiji kontroleri imaju svoje ideje o tome kako rade diskovi. Naime njihove specifične postavke se mogu jalo lako fulati i time prouzročiti daljnju štetu. I ne bi bio prvi koji je u tome uspio. Radi li se o serveru na kojem su podaci firme ili vrlo bitni podaci, ne igraj se. www.helpdisc.hr Vjerujem da ionako nije to tvoj posao, a ako zezneš... A kako sam baš neki dan gubio živce na takvom slučaju, mogao bi do prekosutra o tome kako se igrom gube podaci.
![]() |
#644 |
Feldwebel
|
Eto. Nije samo na tom serveru takav slučaj nego na svim HP/Compaq serveri zbog onoga što sam ranije naveo. A svim serverima je zajedničko da imaju vrlo važne podatke na njima i nikako nije preporučljivo PROBAVATI nešto. Ja idem u akciju kada sam 200% siguran da se tim postupkom spašavaju podaci. A do toga se dolazi tako da upregneš znanje, tehniku, iskustvo i par ljudi koji također sve to imaju. O svemu ostalom se da razgovarati osim o tehnici za koju sam siguran da nitko ne posjeduje doma (je..a, košta previše). A ja sam izgubio tjedan dana na takvom slučaju jer je momak zamislio kako GetDataBack može izvući podatke. Pogotovo "besplatan" primjerak.
![]() |
#645 |
Registered User
|
USB eksterni HDD - PROBLEM
Poštovanje. Imam Segateov eksterni USB HDD i imam problem. Naime, jedan dan sam kopirao vecu kolicinu (10 GB+) muzike sa frendovog (skoro istog) eksternog HDD-a na svoj...i vrag mi nije dao mira,morao sam jos uz to ic na net...i odjednom mi se sve smrznulo,miš se nije micao, CTRL+ALT+DEL isto ne radi, niš nisam mogao osim zgasiti laptop...što sam i učinio... Prije toga mi je uvijek eksterni hard prepoznavao kao FREE AGENT( F: )... nakon što su se winodwsi digli, nije mi više uopće prepoznavao hard..nakon malo igranja sa ištekavanjem i uštekavanjem harda i restartanja kompa, prepoznao mi ga je kao Local Disk( F: ), ali kad ga pokusam otvoriti, komp se malo zblesira pa mi javi da je disk F neformatiran i pita dal ga zelim formatirati... Molim Vas, možete li mi pomoći, što da radiim??? Imam fakat puno muzike i svega ostaloga na tom hardu što mi je jaaaaako važno i nikako ne bih želio to izgubiti ![]() ![]() ![]() Moli pomoc.. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#646 |
Feldwebel
|
Bad sectori. I opet pitanje koliko ti je to važno? Važno da si spreman platiti ili važno da si spreman učiniti sve da ih spasiš u kućanoj radinosti. To su dvije oprečne stvari. Ako pokušavaš doma, uništiti ćeš glave i poslije toga su šanse male za spašavanje. No, ako je stvarno važno www.helpdisc.hr i ne diraj ništa, ne pali ga, ne pokušavaj uništiti disk. Za kućnu upotrebu možeš koristiti EasyRecovery. Nije da ćeš postići spektakularne rezultate, ali možda nekog vraga i spasiš. Disk nakon jednog pokušaja možeš baciti u koš za smeće jer će sigurno biti razvaljen bez obzira spasiš li išta ili ne.
![]() |
#647 |
Registered User
|
ajoj ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() aoj :'(.... prvi put kad sam to radio bilo je ok...do jednog trenutka kad mi je izbacio error, kaze virtual memory low i zatvorio program...tada je bio vratio kojih 150GB...i ja to zbrisao..mislio krenut iz ponova...sljedeci put me opet sjebo...nestalo struje...onda opet...vraca vraca vraca i odjednom sam predje preko toga i svi fajlovi imaju velicinu 0 ![]() ![]() jel zbilja moguce da je disk gotov...? ![]() ![]() ![]() a jel bi HDD regenerator pomogao nes?? ili mozda nekaj drugo, check disk il nekaj slicno? Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 01.10.2008. u 16:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#649 |
Registered User
|
ajoj ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#650 |
Registered User
|
kak se tak nesto moze dogoditi?? hard je normalno funkcionirao... i zakaj onda postoje takvi programi koji tvrde da mogu popraviti bad sektore, a u biti ti mogu hard još više unerediti..?? ![]() ![]() I kak je moguce da ti programi za recover podataka mogu dodatno unistiti hard...zakaj ih onda rade uopce pobogu..??????!!! Ispricavam se, ali zbilja sam frustriran zbog ovoga ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#651 |
Feldwebel
|
Puno pitanja. Ajmo onda po redu: - Hard diskovi su, iako opako izgledaju sa svojih pola kile, vrlo osjetljivi mehanički organizmi. Povečavanje kapaciteta i brzine je dovelo do toga da se bilo kakva greškica vidi kao katastrofa. - Kaže se da svaka komponenta radi na bijeli dim. Tvoj hard je ispustio bijeli dim i sada ne radi. Sve se kvari. - Programi za popravak bad sektora ne mogu napraviti ništa spektakularno. Svaki taj bad sector označe kao takav u svojoj listi i taj se više ne koristi. To je OK kada se radi o logičkim, ali kada je riječ o pravim, to je rupa na cesti preko koje svakog dana prelaziš svojim autom. I ne možeš zaobići a prelaziš sa 100 km/h. Ubit ćeš auto totalno. A auto nije tako osjetljiv kao glave hardova. - Programi pokušavaju tu rupu na cesti pročitati svim silama. I to 32 puta sve dok ne uspiju, ili ubiju glave. Njima svejedno. Tebi baš i nije. A glave stradaju gotovo redovito. Pametniji popušta. - Programi za recoveri su napravljeni za spašavanje izbrisanih particija, izbrisanih fileova i sl. Ne za ovaj slučaj. Svoj posao rade odlično. A moram ti reći kako nisi odabrao najsretniji disk za pohranu podataka.
![]() |
#652 |
Registered User
|
aha...da...vidis...nisam razmisljao na taj nacin ![]() nis..hvala ti na pomoci i objasnjenju...odlucih stedjet pare dok ne skupim za popravak...trebat ce malo duze al jbga..sta se moze...da sam bio pametniji ovako nes se ne bi desilo...KVRAGU....trebo sam odmah pitat na forum umjesto da sam pokusavam cuda izvodit...ah..nis....hvala.. btw, kak mislis 'ne bas najsretniji hard' ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#653 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Krepo mi hard... ali... ima još jedna nada...
Halo ljudi... Trebam pomoć. Eo ukratko ću opisati događaj. Igram jedne ljetne noći negdje oko 3.7.2008. COD4 single player na veteranu oko 3 sata u noći i odjednom pljing ugasi mi se komp... Ja onak ![]() Meni niš nije jasno i ja ga ostavim do sutradan da vidm koji mu je... I roknem ga ja da ga kresnem i ono opet mi sam zabljesnu ventovi na sekund i krepa... I kontam si krepala mi ploča, ja odspojim sve moguće i kresnem ju, ono radi... Stavim grafu, radi, stavim DVD +/- radi... No stavim li hard... On krepa! I sad ok kontam hard... Reko možda mi neće u kompu, stavim drugi i ovaj šutnem u IDE eksterno kućište no i tam čim ga upalim krepa trafo... I ništa krepo mi je: SEAGATE BARACUDA 400GB ATA100 ST3400620A A na njemu... 50k obiteljskih slika, mjuze oko 100k, filmova i novih hit igrica... i 8 godina skupljanja softwarea, referata i sve o školi i uglavnom cijeli moj digitalni život ode u 3.p.m..... ![]() I sad šema je ovaka... Imam garanciju... No... Daju mi novi hard i nema podataka... No to ne dolazi u obzir... Točan opis kvara su DRIVERI SPINDLE MOTORA. Tako da bih molio da mi pomognete nabaviti takav hard makar na 1 dan sam da pospašavam podatke... Dajem 250kn za posudbu istog takvog modela, a ako mi ne preostaje ništa drugo moram kupit novi, samo je problem što ga u hrvatskoj više nema tko uvest, ni links ni vemil ni hgspot nitko... Pa sam mislio ako je netko već isprobavo stavljat neke druge elektronike na hddove nek mi proba saznat koja bi meni elektronika bila kompatibilna za moj HDD, bit će nagrađen imate moju riječ na to. Pa bih vas molio za pomoć. Hvala vam unaprijed svima. Domagoj Johum |
![]() |
![]() |
![]() |
#656 |
Feldwebel
|
Zamjena elektronike ne pomaže kod novijih diskova. A postupak spašavanja podataka za korisnika je jednostavan. Pogledaj www.helpdisc.hr i pročitaj što tamo piše, a piše sve. Pišu i cijene, a kopanjem, igranjem i sličnim operacijama koje ljudi probavaju se podiže cijena i smanjuje mogućnost spašavanja .
![]() |
#657 |
Poboljsana verzija
Datum registracije: Apr 2007
|
Ljudi nikako da shvate vaznost backupa ,posebice kad su u pitanju npr.obiteljske slike koje je vise nemoguce napraviti.Mislim nije mi jasno kako jedan DVD moze biti skup... |
![]() |
![]() |
![]() |
#659 |
Kapetan od beloladja
Datum registracije: Dec 2006
|
e kad čovik napiše ponovo 40 stranica formula za diplomski u jebenom Equationu u MS Wordu pa to bude zbog linosti prisiljen radit ponov nauči se što znači BACKUP podataka.
![]() |
#660 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Pola disca nije za upotrebu???
Naime imam Hdd od 200 gb sa ide prikljuckom koji je star oko tri godine i koji je vec tada podijeljen na dva dijela koristena za spremanje podataka (muzika,filmovi....). Veceras sam primjetio da disc nosi naziv K iako je imao Zoran... Ne mogu pristupiti tom dijelu harda a drugi dio je normalno u upotrebi... Preko disc menagmenta sam probao ali bezuspjesno ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zna li tko sto je u pitanju ... Nadam se da nije najgore!!! Pozz |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|