|
![]() |
#572 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Evo dospjelo i do članka AMD Ryzen Performance Negatively Affected by Windows 10 Scheduler Bug Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#573 | |
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Veselo Veselo, izgleda da sve bolje kad nisi sluzbeno podrzan od Microsofta. ![]() Citiraj:
![]() |
![]() |
#574 |
Premium
|
Bio je to linkao haw... amd_shill. Također je bio stavio jedan zanimljiv link gdje se baš vidi kako igre ne kuže ryzen (4+0 jezgr, 2+2 i sl. daje različite rezultate, SMT off i on itd.). Dok u ostalim programima i benchmarcima iz nekog razloga s tim nema problema |
![]() |
![]() |
![]() |
#575 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2016
|
![]() EDIT: Ovo se zove multitasking: https://www.youtube.com/watch?v=Njm0MBOwFTM The guy is multitasking has + 5 games running on the backround using Ryzen 1700 and the cpu is just 83% max. |
![]() |
![]() |
![]() |
#577 | |
Ovisnik o nikotinu
Datum registracije: Sep 2010
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#578 | |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#579 | |
Premium
|
Citiraj:
Opet scheduler možda nije odgovor na sve kad se radi o igrama, amd tvrdi da developeri moraju obaviti optimizacije (sto ne zvuči obečavajuće za već stare igre), a ovi iz total wara i ashesa su rekli da će to uciniti. Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 09.03.2017. u 11:29. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#580 |
Premium
|
Evo jopet gta V https://youtu.be/L34ZkAF9q9w?t=5m16s http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=476 I to 4K... Još malo power consuptiona ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#582 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Pa kaj 1800X u toj igri uopće dođe na 50% iskoristivosti da bi ovaj grafikon mogao biti neko mjerilo potrošnje procesora? Brijem da je 7700K sa upola manje jezgri poštenije napregnut od ryzena. Također za 4K će jednako dobro funkcionirati i slabiji procesori od ova dva. |
![]() |
![]() |
![]() |
#583 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
PcPer je provozao R7 1700 na C6H ploči. Ako dobro vidim, 73°C @ 4GHz ispod ovog manjeg Noctua Coolera? Po tome ni moj Venomous X sa Noctua fanom nebi trebao imati poteškoće držati ga na toliko. |
![]() |
![]() |
![]() |
#584 |
Premium
|
Bome ga je mbo nasvirala na 1.482v, no kao što čovjek reče nije poanta. Vjerojano može mnogo bolje voltaža, ako ne na 4ghz, onda na 3.9ghz. Nego nešto je Kevin (tech showdown) spominjao da kad se OC-a manualno ima više idle temperature, a kad automatski OC ima niže idle temperature... Drugi je nadodao da se tu treba pozabaviti sa P stanjima i sl. no još nitko od nije upoznat kako to sve funkcionira, a i vjerojatno će mnoge mbo sa novim biosima otključavati mnogo toga |
![]() |
![]() |
![]() |
#585 |
Antimićanin
|
Uopće nije poanta držat ga na 3,9-4,0 GHz 24/7. Nepotrebno totalno. Svaka ploča ima neki software kao što sam već rekao za Asusov AI Suite. Moš nakucat brdo profila. Iz osobne preferencije, Profil 1 će biti stock vrijednosti, a Profil 2 OC. Naravno da će se vremenom undervoltati i tražiti neki minimum-voltage sweetspotovi i to pozdravljam, no za one koji se ne misle s time zebavat, razni OC GUI od ploča će dobro doći. |
![]() |
![]() |
![]() |
#586 | |
Registered User
|
Citiraj:
Barem je to bio slučaj kod AM3+. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#588 | |
Antimićanin
|
Paaa... složio bi se sa tobom u jednom slučaju. AISuite je bloatware, ako na početku staviš "Install all". Jednom sam to napravio i onda instalira sva čuda. Ali ako samo staviš modul za OC, radi savršeno lagano i ne koči boot kako to radi kad je full. Treba mu dost resursa da popali sve one monitore, AI+ pizdarije i slično. Ne znam kako je na AM3+ pločama bio riješen, ali velim, meni na s1155 P8Z77-V je to radilo sasvim korektno i pristojno. Brzo, jednostavno, bez popupova. Svesrdno se nadam da će o na X370/B350 biti OK ako se instalira minimum modula što je potrebno za live OC. Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#589 | ||
Premium
|
Ae. Ošo čoek, više ga ne plaćaju pa im neugodno pitat ![]() Citiraj:
Goldman Sachs Snaps Up $613 Million Worth Of AMD Stock Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#590 |
Overclocker
Datum registracije: Nov 2016
|
Na c6h jedino auto napon radi kako treba u smislu dinamike. Offset bi trebao raditi (u teoriji) ali mu, po riječima Elmora, trenutno u windowsu treba 2-3min da se prebaci na idle state. Manual drži napon konstantnim. Planirao sam poslati i5 6600k sa pločom na tržnicu i uzeti c6h + 1700, čini se kao najbolji all-around setup ali treba sačekati da ispeglaju bios. Ili ići odmah na nešto lošiju ploču - gigu gaming 5 - za sada se pokazala kao najstabilnija. Slatke dileme. |
![]() |
![]() |
![]() |
#591 | |
Game, PC ,motobikes, bike
Datum registracije: Jan 2010
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#593 |
Premium
|
Imaš onu noctuu koju je AMD slao recenzentima http://www.adm.hr/noctua-nh-u12s-se-...m_medium=click Oni su samo imali edišn sa crnim ventom |
![]() |
![]() |
![]() |
#594 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#595 |
Premium
|
Mnogo dobro je AMD ishendlao lem https://www.youtube.com/watch?v=wz_-Q5QzRqg Lik je skinio ihs i lem, skinio skalperom indij sa jezgri, te stavio liquid metal na jezgru, te cooler drito na jezgre, te je max temp skinio samo za 1C, a avg 3C Inače to je onaj švabo što je otkrio da je lem ispod, te je isti postavio jedan od ona zadnja dva rekorda |
![]() |
![]() |
![]() |
#596 |
Overclocker
Datum registracije: Nov 2016
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#598 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Glede hladnjaka ... ima nade za stare s939/AM2/AM3 sa kopčom ? Nosači sad jesu malo više udaljeni ali nekako mi na slikama i dalje izgleda da bi se to moglo malo nategnuti ![]() Imam par starih BigTyphoona koji su odlično hladili oc-ane Athlone X2 i Q6600/8400, ali X6 1090T@4.00 je ipak bio prevelik zalogaj, posebno kod dužeg renderiranja. Bila bi fora da se hladnjak star 12 godina i danas može koristiti, bar za R7 1700 na 3,6 ili 3,8 GHz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#599 | |
Registered User
|
Citiraj:
Pročitao sam negdje. Edit: sad vidim da si spomenuo kopču. Zanemari post onda ![]() Zadnje izmijenjeno od: Amd_Shill. 10.03.2017. u 07:14. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#600 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Pa većina hladnjaka nudi i am4 bracket posebno Ja imam 2 AIO i oba mi nude da kupim bracket |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|