Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 08.03.2017., 23:13   #571
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Imaš već lagano po netu. Kao što sam rekao, Asus Prime X370 Pro će jamačno biti best buy i sweetspot što cijenom što funkcijama.
Brko je offline   Reply With Quote
Staro 08.03.2017., 23:38   #572
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
Evo dospjelo i do članka

AMD Ryzen Performance Negatively Affected by Windows 10 Scheduler Bug

Citiraj:
The good news is that Windows 7 does not exhibit the same issue and motherboard makers have thankfully released Windows 7 drivers for their AM4 motherboards. So if users choose to go this route they should have some comfort in knowing that Windows 7 is bug free and is officially supported by the board makers.
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote
Staro 08.03.2017., 23:46   #573
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Veselo Veselo, izgleda da sve bolje kad nisi sluzbeno podrzan od Microsofta.

Citiraj:
I did some 3D testing and eventhou there is not nearly enough data to confirm it, I'd say the SMT regression is infact a Windows 10 related issue.
In 3D testing I did recently on Windows 10, the title which illustrated the biggest SMT regression was Total War: Warhammer.

All of these were recorded at 3.5GHz, 2133MHz MEMCLK with R9 Nano:

Windows 10 - 1080 Ultra DX11:

8C/16T - 49.39fps (Min), 72.36fps (Avg)
8C/8T - 57.16fps (Min), 72.46fps (Avg)

Windows 7 - 1080 Ultra DX11:

8C/16T - 62.33fps (Min), 78.18fps (Avg)
8C/8T - 62.00fps (Min), 73.22fps (Avg)

At the moment this is just pure speculation as there were variables, which could not be isolated.
Windows 10 figures were recorded using PresentMon (OCAT), however with Windows 7 it was necessary to use Fraps.
https://forums.anandtech.com/threads...#post-38775732
Staro 08.03.2017., 23:51   #574
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Bio je to linkao haw... amd_shill. Također je bio stavio jedan zanimljiv link gdje se baš vidi kako igre ne kuže ryzen (4+0 jezgr, 2+2 i sl. daje različite rezultate, SMT off i on itd.). Dok u ostalim programima i benchmarcima iz nekog razloga s tim nema problema
Staro 09.03.2017., 07:43   #575
Amd_Shill
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Dec 2016

EDIT:

Ovo se zove multitasking:

https://www.youtube.com/watch?v=Njm0MBOwFTM

The guy is multitasking has + 5 games running on the backround using Ryzen 1700 and the cpu is just 83% max.
Amd_Shill je offline   Reply With Quote
Staro 09.03.2017., 08:06   #576
Matta
El Mattador
Moj komp

Matta's Avatar

Što je sa ASRock pločama ?
Tri me služe već godinama vjerno i ne namjeravam mijenjati brand.
Svrbe me pare, Ryzen me već i u snu doziva.
Staro 09.03.2017., 08:11   #577
Nidjo89
Ovisnik o nikotinu
Moj komp

Datum registracije: Sep 2010
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Imaš već lagano po netu. Kao što sam rekao, Asus Prime X370 Pro će jamačno biti best buy i sweetspot što cijenom što funkcijama.
Većinoma samo jutuberi kolko sam tražio i kak veliš x370. x370 mi se čini overkill za moje potrebe, b350 ciljam i zasad našao samo điđabajt gejming 3. Zato velim za tjedan/dva, taman da se ispeglaju još malo biosi i ploče budu "release ready".
Staro 09.03.2017., 09:46   #578
JuiceBox
Xulos :)
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Manuel Calavera Pregled postova
Bio je to linkao haw... amd_shill. Također je bio stavio jedan zanimljiv link gdje se baš vidi kako igre ne kuže ryzen (4+0 jezgr, 2+2 i sl. daje različite rezultate, SMT off i on itd.). Dok u ostalim programima i benchmarcima iz nekog razloga s tim nema problema
Plač i škrgut zubi Nego nisam u toku sto se SMTa tice, sto se tocno dogadja, windowsi ne razlikuju fizicku jezgru od logicke pa nastaje probl? Tj kakav problem se javlja u toj situaciji ?
JuiceBox je offline   Reply With Quote
Staro 09.03.2017., 11:20   #579
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Citiraj:
Windows 10′ scheduler correctly*identifies Intel’s hyper-threads as lesser performing than principal core threads and schedules tasks in a way that’s takes advantage of the additional throughput without negatively impacting performance. Unfortunately the scheduler currently is not able to differentiate principal core threads from virtual SMT threads with Ryzen and in fact sees*16 thread Ryzen 7 processors as processors with 16 physical cores with equal resources per*thread.

Because it does not give any*preferential prioritization of scheduling tasks to primary threads over SMT threads like it does on Intel platforms, a massively larger percentage of tasks can and do end up getting scheduled for a virtual SMT thread rather than a principal core thread. Resulting in significant artificial performance*degradation.

Ryzen In The Eyes Of The*Windows 10 Scheduler

It also incorrectly identifies the amount of cache available per thread. Adding up the amount of L2 and L3 cache Windows 10’s scheduler “thinks” is there totals to an insane 136MB of cache, when Ryzen 7 in fact only has 20MB of L2+L3 cache combined.
Kao što rekoh u igrama se mora ponašati kao broadwell-e minimum, pa gdje god postoji ona rupa po 10-20-30% za istim to je artificial. Kao što se vidi u onim dirt rally slikama što sam stavljao, gdje čim se ugasi SMT + preko 20% fps i izjednači se sa broadwell-e. No ne kužim zašto to ne smeta svim igrama i ostalim softverima gdje je SMT beba i daje veći score nego HT

Opet scheduler možda nije odgovor na sve kad se radi o igrama, amd tvrdi da developeri moraju obaviti optimizacije (sto ne zvuči obečavajuće za već stare igre), a ovi iz total wara i ashesa su rekli da će to uciniti.

Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 09.03.2017. u 11:29.
Staro 09.03.2017., 18:59   #580
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Staro 09.03.2017., 19:50   #581
Gigi1
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2005
po ovom grafu deklarirani tdp od 95w na ryzenu skoro pa indentican intelovih 91w
Staro 09.03.2017., 20:22   #582
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Pa kaj 1800X u toj igri uopće dođe na 50% iskoristivosti da bi ovaj grafikon mogao biti neko mjerilo potrošnje procesora? Brijem da je 7700K sa upola manje jezgri poštenije napregnut od ryzena. Također za 4K će jednako dobro funkcionirati i slabiji procesori od ova dva.
Mladenxy je offline   Reply With Quote
Staro 09.03.2017., 20:24   #583
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

PcPer je provozao R7 1700 na C6H ploči.

Ako dobro vidim, 73°C @ 4GHz ispod ovog manjeg Noctua Coolera? Po tome ni moj Venomous X sa Noctua fanom nebi trebao imati poteškoće držati ga na toliko.
Staro 09.03.2017., 20:41   #584
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Bome ga je mbo nasvirala na 1.482v, no kao što čovjek reče nije poanta. Vjerojano može mnogo bolje voltaža, ako ne na 4ghz, onda na 3.9ghz.

Nego nešto je Kevin (tech showdown) spominjao da kad se OC-a manualno ima više idle temperature, a kad automatski OC ima niže idle temperature... Drugi je nadodao da se tu treba pozabaviti sa P stanjima i sl. no još nitko od nije upoznat kako to sve funkcionira, a i vjerojatno će mnoge mbo sa novim biosima otključavati mnogo toga
Staro 09.03.2017., 21:00   #585
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Uopće nije poanta držat ga na 3,9-4,0 GHz 24/7. Nepotrebno totalno.
Svaka ploča ima neki software kao što sam već rekao za Asusov AI Suite.

Moš nakucat brdo profila. Iz osobne preferencije, Profil 1 će biti stock vrijednosti, a Profil 2 OC.

Naravno da će se vremenom undervoltati i tražiti neki minimum-voltage sweetspotovi i to pozdravljam, no za one koji se ne misle s time zebavat, razni OC GUI od ploča će dobro doći.
Staro 09.03.2017., 21:03   #586
Amd_Shill
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Uopće nije poanta držat ga na 3,9-4,0 GHz 24/7. Nepotrebno totalno.
Svaka ploča ima neki software kao što sam već rekao za Asusov AI Suite.

Moš nakucat brdo profila. Iz osobne preferencije, Profil 1 će biti stock vrijednosti, a Profil 2 OC.

Naravno da će se vremenom undervoltati i tražiti neki minimum-voltage sweetspotovi i to pozdravljam, no za one koji se ne misle s time zebavat, razni OC GUI od ploča će dobro doći.
AI Suite je bloatware.
Barem je to bio slučaj kod AM3+.
Staro 09.03.2017., 21:04   #587
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Čini se da je moguće da sam dinamično mijenja voltaže. No dosta je toga nepoznanica oko klokanja
Staro 09.03.2017., 21:25   #588
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor Amd_Shill Pregled postova
AI Suite je bloatware.
Barem je to bio slučaj kod AM3+.
Paaa... složio bi se sa tobom u jednom slučaju. AISuite je bloatware, ako na početku staviš "Install all". Jednom sam to napravio i onda instalira sva čuda.
Ali ako samo staviš modul za OC, radi savršeno lagano i ne koči boot kako to radi kad je full. Treba mu dost resursa da popali sve one monitore, AI+ pizdarije i slično.

Ne znam kako je na AM3+ pločama bio riješen, ali velim, meni na s1155 P8Z77-V je to radilo sasvim korektno i pristojno. Brzo, jednostavno, bez popupova.

Svesrdno se nadam da će o na X370/B350 biti OK ako se instalira minimum modula što je potrebno za live OC.

Citiraj:
Čini se da je moguće da sam dinamično mijenja voltaže. No dosta je toga nepoznanica oko klokanja
Treba detaljno istražiti. Ne znaju ni u AMD-u što je sve Keller u njega nadrobio
Staro 09.03.2017., 21:36   #589
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Ae. Ošo čoek, više ga ne plaćaju pa im neugodno pitat

Citiraj:
I have been having conversations with AMD, ASUS and other motherboard vendors on the reporting of voltages and temperatures for Ryzen processors (in addition to even clock speed) and the answer at this point is that we just don’t know for sure. CPU-Z is reporting a voltage of 1.482v from the Crosshair VI Hero motherboard when running at 4.0 GHz but I have seen that vary downward to as low as 1.417v, a significant drop if accurate.
Inače

Goldman Sachs Snaps Up $613 Million Worth Of AMD Stock

Citiraj:

...

Numbers Make My Head Hurt, Just Tell Me What Is Going On

AMD could potentially get paid $5.98 x 50 million shares or 299 million dollars in a few months per Mubadala. That is a lot of capital that can be used to funnel into R&D, acquisitions, or reduce debt.

Mubadala goes from owning 15.6% of AMD to owning 15.3% due to the share count changes, but simultaneously frees a considerable amount of capital (613 million sold to GS but 299 million paid to AMD). Also, they keep 25 million shares in the form of what remains on the warrant (but with less risk).

Goldman Sachs purchased 613.3 million of AMD. Goldman obviously believes AMD is undervalued -- and hopes to resell AMD shares at a higher future price. The lockup period for the acquired block trade shares will end early May with AMDs' server CPU "Naples" being released after.

Conclusion

Mubadala is playing its cards to increase the total shares it owns in AMD and could be paying AMD 299 million in a few months. Goldman Sachs has bought 613 million of AMD stock. The hype of Naples and the high-end GPU "Vega" will send the stock north this summer. Goldman Sachs will profit. Thus: Now is the time to bet with "Team Goldman". After all they did not become not one of the most powerful financial institutions on the planet by losing money on a regular basis. Thus We have increased our holdings in AMD stock based upon this news.
Staro 09.03.2017., 22:38   #590
shar
Overclocker

shar's Avatar

Datum registracije: Nov 2016
Na c6h jedino auto napon radi kako treba u smislu dinamike. Offset bi trebao raditi (u teoriji) ali mu, po riječima Elmora, trenutno u windowsu treba 2-3min da se prebaci na idle state. Manual drži napon konstantnim.
Planirao sam poslati i5 6600k sa pločom na tržnicu i uzeti c6h + 1700, čini se kao najbolji all-around setup ali treba sačekati da ispeglaju bios. Ili ići odmah na nešto lošiju ploču - gigu gaming 5 - za sada se pokazala kao najstabilnija. Slatke dileme.
shar je offline   Reply With Quote
Staro 09.03.2017., 23:00   #591
suedamA obmaR
Game, PC ,motobikes, bike
Moj komp

suedamA obmaR's Avatar

Datum registracije: Jan 2010
Citiraj:
Autor shar Pregled postova
Na c6h jedino auto napon radi kako treba u smislu dinamike. Offset bi trebao raditi (u teoriji) ali mu, po riječima Elmora, trenutno u windowsu treba 2-3min da se prebaci na idle state. Manual drži napon konstantnim.
Planirao sam poslati i5 6600k sa pločom na tržnicu i uzeti c6h + 1700, čini se kao najbolji all-around setup ali treba sačekati da ispeglaju bios. Ili ići odmah na nešto lošiju ploču - gigu gaming 5 - za sada se pokazala kao najstabilnija. Slatke dileme.
Ne nemoj, bolje uzet 7700 od intela za iste novce.
suedamA obmaR je offline   Reply With Quote
Staro 09.03.2017., 23:07   #592
intelduo
Premium
Moj komp

intelduo's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Jel ima tko preporuku za air cooler koji će pasat na Ryzena, a da ga ima u Zagrebu?
intelduo je offline   Reply With Quote
Staro 09.03.2017., 23:09   #593
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Imaš onu noctuu koju je AMD slao recenzentima

http://www.adm.hr/noctua-nh-u12s-se-...m_medium=click

Oni su samo imali edišn sa crnim ventom
Staro 09.03.2017., 23:13   #594
intelduo
Premium
Moj komp

intelduo's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Citiraj:
Imaš onu noctuu koju je AMD slao recenzentima

http://www.adm.hr/noctua-nh-u12s-se-...m_medium=click

Oni su samo imali edišn sa crnim ventom
Hvala puno!!!
intelduo je offline   Reply With Quote
Staro 09.03.2017., 23:17   #595
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Mnogo dobro je AMD ishendlao lem

https://www.youtube.com/watch?v=wz_-Q5QzRqg

Lik je skinio ihs i lem, skinio skalperom indij sa jezgri, te stavio liquid metal na jezgru, te cooler drito na jezgre, te je max temp skinio samo za 1C, a avg 3C

Inače to je onaj švabo što je otkrio da je lem ispod, te je isti postavio jedan od ona zadnja dva rekorda
Staro 10.03.2017., 00:21   #596
shar
Overclocker

shar's Avatar

Datum registracije: Nov 2016
Citiraj:
Autor suedamA obmaR Pregled postova
Ne nemoj, bolje uzet 7700 od intela za iste novce.
Zašto uzeti 4 jezgre u 2017. kad za iste novce dobiješ 8?
shar je offline   Reply With Quote
Staro 10.03.2017., 00:28   #597
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Sprda se
Staro 10.03.2017., 03:17   #598
Max Rockatansky
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2005
Glede hladnjaka ... ima nade za stare s939/AM2/AM3 sa kopčom ? Nosači sad jesu malo više udaljeni ali nekako mi na slikama i dalje izgleda da bi se to moglo malo nategnuti
Imam par starih BigTyphoona koji su odlično hladili oc-ane Athlone X2 i Q6600/8400, ali X6 1090T@4.00 je ipak bio prevelik zalogaj, posebno kod dužeg renderiranja.
Bila bi fora da se hladnjak star 12 godina i danas može koristiti, bar za R7 1700 na 3,6 ili 3,8 GHz .
Max Rockatansky je offline   Reply With Quote
Staro 10.03.2017., 07:05   #599
Amd_Shill
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Autor Max Rockatansky Pregled postova
Glede hladnjaka ... ima nade za stare s939/AM2/AM3 sa kopčom ? Nosači sad jesu malo više udaljeni ali nekako mi na slikama i dalje izgleda da bi se to moglo malo nategnuti
Imam par starih BigTyphoona koji su odlično hladili oc-ane Athlone X2 i Q6600/8400, ali X6 1090T@4.00 je ipak bio prevelik zalogaj, posebno kod dužeg renderiranja.
Bila bi fora da se hladnjak star 12 godina i danas može koristiti, bar za R7 1700 na 3,6 ili 3,8 GHz .
Na Crosshair pašu svi AM3+ hladnjaci.
Pročitao sam negdje.

Edit: sad vidim da si spomenuo kopču. Zanemari post onda

Zadnje izmijenjeno od: Amd_Shill. 10.03.2017. u 07:14.
Staro 10.03.2017., 07:10   #600
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Pa većina hladnjaka nudi i am4 bracket posebno

Ja imam 2 AIO i oba mi nude da kupim bracket
jed2i je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja