|
![]() |
#31 | ||
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
Citiraj:
obavezno radi sa LC po tovarnom listu potvrđenom od naše carine ili prijevoznika Pazi se još sve kineske tvrtke imaju dozvolu za proizvodnju robe ali nemaju dozvolu za izvozit i prodavat dotićnu robu,ako ih to nisi pitao po njihovom zakonu oni ti to nisu dužni napomenut i ti češ naprimjer kupit kučišta i biče tvoji ali ih nečeš smjeti izvest iz kine i nečeš ih smjeti prodavat u kini. Moj savjet bi ti bio da stupiš u kontakt sa Biostarom,Foxconnom ili nekim sličnim gigantima koji nisu u nas zastupljeni i probaš dobit zastupstvo Tribaš kompanije ala foxconn koji su u ratu npr Asus i objasnit im da ih sadašnji zastupnik loše zastupa što je i istina.S kinezima nikada ne pristaj na prvu cijenu jer ispadaš neozbiljan i ona je inače 30-50% veča o njihove normalne cijene |
||
![]() |
![]() |
#32 | ||
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
![]() Kraj trenutnih igrača na tržištu maloprodaje samo čekaju nekog novog da malo zavuku plaćanje a dobiju robu. Da ne spomenemo što moraš ponuditi da uzimaju od tebe a ne velikih koji imaju i puno bolje cijene zbog količina. Pitanje je koliko se ta razlika da smanjiti smanjivanjem marže. Anyway - webshop kako tako, no veleprodaju bi samo preporučio za egzotiku kao ove cooling pizdarije i sl. na što veliki obično ne obraćaju pažnju (njima mizeran promet - kolegi ovdje može biti jako velik) Citiraj:
![]() No ipak - prijatelju, ovo što si dole napisao oko Foxconna i Biostara; to se tako radilo..no prije 10-13 god. ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#34 | |
Inquisitor DeathWatch
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Ovo kako je on zamislio, bit ce varijanta da bu vjerojatno radio doma, a lager cu mu biti u podrumu ili nesto u tom stilu. Sva lova koju ce investirat u posao ce mu biti ulozena u robu, umjesto u fency prodajni salon oblozen mramorom iz grcke. ![]()
![]() |
#35 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
|
![]() |
![]() |
#36 |
Premium
|
evo mene opet da malo odgovorim-neću quoteati već ukratko razjasniti...dakle, kako sam i rekao poslom prodaje informatike (znači i nabave, uvoza,certificiranja, distribucije, maloprodaje) bavim se 12 godina i ne postoji nešto na što nisam spreman...ideja mi postoji jako jako dugo no sad smatram da je došlo vrijeme i za realizaciju...ruku na srce nisam još ni siguran koliko je u Hrvata zaživila ideja plaćanja putem interneta no iskreno sa onim što namjeravam prodavati na šopu i ne ciljam na cijelu populaciju...znači laganini više egzotika manje dumping itd...znam koliko je krvavo nadmetanje sa većima ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Premium
|
još samo jedno...support će biti dostupan telefonski unutar normalnih okvira radnog dana (znači od 8.00-20.00) a mailom 24/7...na samom šopu će biti integriran i forum na kojem će se uglavnom samo razmijenjivati savjeti, tehnikalije itd... |
![]() |
![]() |
#38 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
dal ces mozda supportat placanje prek paypala? sam pitam ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Pratim thread cijelo vrijeme, i nekak si mi poznat, al ne znam odkud, i danas mi sine da smo trgovali. Enermax iz siga još uvijek radi ko beba ![]() Uglavnom si spomenuo brandove što se tiče grafičkih,hlađenja, buke....Kaj češ imat od marki ploča, diskova i memorije??? ....i želim ti puno sreće ![]()
Abit AB9 Pro \\ INTEL E6300 1.86Ghz & CoolerMaster Gemini II + 2X Xsilence RedWing 120mm \\ G.E.I.L PC26400CL5 2GB \\ Sapphire 3870 TOXIC 512mb Seagate Barracuda 320GB 16mb SATA2 + 2x WD 500Gb, 16mb,SATA2 \\ DVD-RW SAMSUNG SH-W163A SATA & LITEON SHM-165S6S SATA LCD Asus PW201 20,1" \\ Antec P160 Aluminium \\ Enermax Liberty 500W \\ MX518 + func 1030\\ Potenciometar ZALMAN ZM-MFC1 plus, sreberni 5.25" |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#42 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
da, u linksu je obecano 15.1, ali nista od toga, dosla posiljka s AC robom, a o S1 ni rijeci. ![]() (nadam se da necesh imati slicnih problema s obzirom da velish da radish s proizvodjacima direktno) Can't wait ![]() Samo mi jedna stvar nije jasna. Kako je to s placanjem pouzecem izvedeno? Sto ako netko naruci i dodje dostavljac s robom, a on odbije platiti i primiti robu? |
![]() |
![]() |
#43 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Komponente IMHO zaboravi, ili radi samo uvoze po narudžbi za neke skuplje i ekskluzivne stvari. Kao Vranoga npr sa laptopima što radi...
![]() |
#44 | |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
@beštija... sretno ti želim sa webshopom i realizacijom istoga. već samo tvoj početni stav da se raspitaš "među ekipom" kaj se traži i slično dovoljno govori o tebi ![]() |
|
![]() |
![]() |
#46 | |
Premium
|
Citiraj:
kao i sve ostalo što se šalje pouzećem-ako ne platiš ne dobiješ robu a meni je HP vrati nazad... |
|
![]() |
![]() |
#47 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
|
![]() |
![]() |
#48 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
user te za***e jednom i od***es ga for life. jos spucas kakav post na forum, da te s***ao i amen ![]() imho, oni koji budu uzimali, to ce biti dobro informirani kupci koji znaju sto traze i sto im treba... tako da sumnjam da ce biti puno takvih slucajeva Beshtya, sretno ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Premium
|
Mene zanima više kako će bit sa već poznatim markama, tipa AMD, Intel,Ati,Nvidia? na ovo u startu moram svima odgovoriti dosta rezolutno (naravno bez zlih namjera ![]() na šopu će se moći kupiti procovi isključivo višeg cjenovnog ranga...ovaj šop neće biti sistem Peveca da se može nešto kupiti na 17 čekova i 8% nižom cijenom od diskonta 24...sorry ali namjena šopa je exkluziva i uvjetno rečeno egzotika...kvaliteta ipak opravdava smisao |
![]() |
![]() |
#50 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
jel postoji onda mogucnost za hp pavillionima jer to je tu poprilicna egzotika.... ??? |
![]() |
![]() |
#51 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#53 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
|
![]() |
![]() |
#54 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Evo jednog prijedloga. Pošto ovako nešto nisam nigdje našao, a izgleda korisno jer se vent može zakretati za 180 stupnjeva pa se zrak lako usmjerava. Općenito je AeroCool jako slabo zastupljen kod nas. http://www.fareastgizmos.com/entry_i.../si_aircon.jpg Kod nas sam vidio samo one male beskorisne zujalice. Prije sam nalazio i 120mm ventove koji dolaze s kitom za montažu na PCI slot od kućišta, ali nikak da ponovo nađem link pa da vidite na što mislim. Upravo gledam po stranici od AeroCoola i dosta zgodnih stvarčica imaju http://www.aerocool.com.tw/peripheral.htm Posebno mi se sviđaju ovi powerUSB-i s adapterima pa se iz USB-a dobije 5 ili 12V. Kul ![]() Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 22.01.2008. u 21:52. |
![]() |
![]() |
#55 |
Premium
|
Moja želja bi bila da uspostaviš kontak i sa Edvardom iz EKWaterBlocks-a. Piše na njegovoj glavnoj stranici da traži ljude poput tebe. Mi smo prošle godine barem 15k kuna ostavil Edvardu, i to su samo oni za koje znam da su naručili sa foruma. evo ti i link http://www.ekwaterblocks.com/ Nisam nikad imao sličan posao poput tvojeg, ali obavil sam svu logistiku i išo po robu u Sloveniju i fakat sam za dvije naruđbe dok nisam sve utvrdil i posložil potrošil vremena i vremena. Tak da svaka čast na volji i želji. I smatram da je istino to kaj veliš da je egzotika way to go.
#56 | |
Premium
|
Citiraj:
Opet riskiram da ispadnem najnegativniji član na threadu ![]()
..smartphone... Zadnje izmijenjeno od: Lesa. 24.01.2008. u 13:30. |
|
![]() |
![]() |
#57 |
OMG, thats the funky shit
Datum registracije: Aug 2005
|
Ali opet je pitanje kolko će ti se egzotika isplatit, jer to kupuje sitna manjina, a i ni tu nije velika zarada jer se radi o kojekakvim hlađenjima od par sto kn, i sličnom. U svakom slučaju preporučujem da uz egzotiku ubaciš i "normalne" brandove, neće ti sigurno ići lošije nego bez tog
#58 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
oce ici ce losije jer ce imati puuuuuuuuuno vise posla manju marzu i sranja sa rikavanjem... sto se tice laptopa totalno se slazem sa lesom ![]() ![]()
#59 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Da ne spominjem da nemože imati nižu cijenu od Diskonta ili ADMa, a šta će onda vrtit tisuće kuna da zaradi ništa. Ili laptop recimo od 4000kn na kojem zaradi 200-400kn. Da tih 4000kn uloži u cooling može zaraditi 1000kn a da nema 76 firmi koje imaju iste cijene kao on. Poanta je najkvalitetnije oploditi svoj kapital, a to može u IT hardveru upravo u ovom segmentu koji beshtya spominje. E-gzo-ti-ka ![]() Jedan poznanik se tako namlatio para prije par godina kad je ufuravao bluetooth pizdarije iz Kine na koje nitko od distributera nije obraćao pažnju, a on ih je prodavao duplo skuplje nego što je platio. Go figure. Di bi sad bio da je uvezao matične? Rezao ![]() ![]()
![]() |
#60 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
|
|
Oglas