|
![]() |
#31 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Hvala. Al sad sam skužio da je zvuk najbolji (govorim o Z-5500) kad ide preko obične žice, a ne optike... Jer preko optike nema opcije direct 6ch, a na direct 6ch je zvuk i omjer zvučnika najbolji.
#32 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
trudio sam se skužiti zadnji dio posta, ali ne ide i ne ide. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 |
Premium
|
Hehehe. Znači ovako, Z5500 nudi (ima više ulaza) 1,2.. Stereo, 6Ch 3. Optical 4. Cox Ja sam spojil na "Stereo" (sva tri 3.5mm konektora) i spojil sam Optiku - Optika je ponudila bolji zvuk. Zatim sam nakon 3 dana skužio da iza ima Switch - koji aktivira 6ch - direkt. I zatim je "bakar" ponudio bolji zvuk i ozvučenje, jer optika ne nudi 6ch... U konačnici sam želio reći da sam se toliko yebao oko optike, a na kraju bakar mi ima bolji zvuk ![]()
#35 |
Premium
|
Bolji zvuk mislim bolji zvuk, manje šuma, kvalitetniji signal. Ozvučenje mislim na doživljaj u sobi. Evo, opisat ću kako sam radio. 1. Usporedba bakra i optike. - Spojil sam na zvučnu 3 kabla (front, rear, central/bass), Isto tako u Z5500 (ali je bio podešen switch na Stereo 1-3) - I spojio sam optiku -> Upalio Winamp i pošto imam jako dobro uho, slušao. - Optika je imala kvalitetniji zvuk 2. Nakon 3 dana sam skužio da Z5500 ima "neki" prekidač iza ![]() ![]() Zvučnici kao da su oživjeli 3. Zatim, sam išao usporedit Optiku s Bakrom (ali sada Z5500 je bio podešen na 6ch direct). -> Bakar je bio bolji, zbog tog doživljaja. Evo u detalje. Preko optike Z5500 nudi 4 moda (efekta). 1. Stere (fuj) 2.1 (fuj - rade samo Front i Bass) 2. 2xStero 2.1 x 2 (prilično OK, no zvuči dosta grubo, ništa posebno) (Rade 4 satelita i Bass) 3. PLII Movie (bezveze, zvuči vrlo prigušeno) (Rade svi zvučnic, rear prigušeno) 4. PLII Music (najbolje za muziku) - ali Rear zvučnici su nekako prigušeni Preko Bakra nudi iste te efekte (dok je prekidač na Stereo 1-3) -> Kada je prekidač na 6ch, te opcije su nedostupne, ali zvučnici, kao što rekoh zažive, svaki satelit zvuči prekrasno, i doživljaj je do jaja ![]() Eto, nadam se da sam uspio opisati doneke, ak oš, svrati do mene na maximir, pa se igraj ![]()
#37 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
kako to misliš kada je switch na 6ch da nema ona 4 moda, ako kod mene ima... a ti ako ne kužiš da ti ne rade 3 od 5 zvučnika, o čemu mi pričamo??? |
![]() |
![]() |
#38 |
Premium
|
syss, šta fali mp3u na 256-320kbits? - u većini slučajeva čovjek sluša MP3ce, u vrlo malom broju gleda DVDe ![]() Renesis, kome ti? O čem ti pričaš?
#39 | ||
Ex-Gastarbajter
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
#40 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
pa fali mu oko 90% orginalnog zapisa ![]() ma pričam da je muzika (meni barem) za stereo slušanje, filmovi/igre za surround. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Evo samo da javim da su mi danas stigli zvucnici i nemam nikakvog prigovora. Sve 5 . Effect na 6Ch Direct , i muzika, filmovi, igre...zvuk fantastican.
Intel Pentium D 930 / Thermaltake BIG Typhon ASUS P5LD2 - i945P KINGMAX 1024 DDR2 667Mhz x 2 ASUS Extreme N7900GT/2DHT 256MB DDR3 Levicom X-Alien Black 500W Seagate Barracuda 7200.7 80 Gb sata THERMALTAKE Matrix VD2000BNS |
![]() |
![]() |
#42 |
Ex-Gastarbajter
|
na 6ch direct nema nikakvog efekta, jer svira ono iz zvučne ![]() također, kolko god jeftini (budimo realni) zvučali, još uvijek se jasno može čut nekvaliteta mp3-a... |
![]() |
![]() |
#43 |
Premium
|
#44 |
Premium
|
Vidim da "face" nisu shvatili što je pisac htio reći, tako da mislim da mi je više išta dalje nepotrebno pisati... Ja se ispričavam što sam pokušao objasniti...
#45 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
evo, ja ih danas kupio...nego, ne rade mi bas straznji kako spada, stavim 6ch, ukopcam na zvucnoj 5.1, sve lijepo spojim i oni rade, ali su nekako tiho, tj. samo malo mjuza svira na njima, ne esava se kad na filmu nesto gruva ili prica u pozdaini samo s njih čuješ, zvuk je u ac3 kodiran tako da sam pomalo izgubljen... |
![]() |
![]() |
#46 |
Ex-Gastarbajter
|
@sa_stilom - kakve veze imaju windowsi sa kontrolama na zvučniku? molim te mi reci @osta - mjuza je mp3 ili neki DVD-audio ili nešto slično sa pravim 5.1 zapisom? imas u onom softwareu od audigya za nastimat glasnoce, pa se poigraj s time... |
![]() |
![]() |
#47 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
ne, kada je normalna mjuza i 6ch stavljeno sve uredno sljaka...cim je nesto kodirano s ac3 u 5.1 kanalnom, rade svi, samo što stražnji su gotovo nečujni i ne odvajaju zvuk onako kako bi trebali...u principu samo glazbena podloga svira na njima...recimo na i'm legend kad za likom bjeze djukci i zumira na lika, trebali bi se oni cuti s traga, a ne s prednjih zvučnika...sa stereo ripom normalno rade svi... |
![]() |
![]() |
#48 |
Ex-Gastarbajter
|
hmm, a koji codec ti radi ac3? a možda je tako namjerno kodirano u 5.1, probaj još koji film... a i ubij me, ali čini mi se da smo već pričali o tome na forumu :/ |
![]() |
![]() |
#50 | |
Premium
|
Citiraj:
Ali pa yebemu, nemoj imat takav stav... (to što tebi radi ne znači da smo mi drugi više bedastiji od tebe, nego možda je problem u zvučnicima, a ne u ljudima...) Znam što je bilo, jer sam se i sam tome čudio... Dignuo sam nanovo Image windowsa, i kad sam stavio na 6ch, Z5500 bi mi rekao (kada bi pokušao promjeniti effect) - nešto tipa: "No effects" (Više se ni sam nesjećam, ali znam da se NIŠTA nije događalo) - kao da je mrtva tipka. I sAm sam se zapitao, koji Q, pa znam da je bilo... I pomislio sam prvi tren, možda sam ja zabrijao da je bilo effekata na 6ch... Zatim si mi ti rekao da tebi radi, a ja sam ti rekao da meni ne radi, jer sam taj tren ponovo isprobavao. Dan poslje, se i meni (ponovo) pojavilo (na opciju effekti mislim). Ne znam kako, ništa nisam mijenjao, jer me nije bilo doma, ništa nisam "preštekavao" i odjednom se sad pojavilo.... Te još jedna nuspojava koju sam primjetio u tim trenucima (koje sad nema) effect tipka znači uopće nije reagirala, a effecti su mi se pojavili na tipki "Input" tako da mi je pokazivao da imam sljedeće inpute: 1. Optical 2. Coax 3. Direct 6ch 4. Direct 1 - (tu sam onda mogao mijenjati effect) 5. Direct 2 - (tu sam onda mogao mijenjati effect) 6. Direct 3 - (tu sam onda mogao mijenjati effect) Ponavljam, vrlo čudne nuspojave, ali sam se i sam čudio njima, no eto, sad sve je kak treba... 1. Optical 2. Coax 3. Direct 6ch Te na direct normalno imam effecte. Također, sve zvučne kartice (O/B) ne puštaju jednako MP3 signal na 5.1 ili 7.1. Probao sam osobno puno O/B zvučnih. Kad sam čuo koju bedastoću izvodi SupremeFX na par ploča koje sam imao, te na osobnoj bivšoj ploči s kojom sam se detaljno poigrao (ASUS P5N32-E SLI) zaprepastio sam se i razočarao. Zato sam i naručio ploču s Realtek ALC888 chipom jer znam što zvučna sve može i kako zvuči. Uglavnom, to nije ni bitno sad, želio sam reći da zaista ne puštaju sve zvučne kartice (O/B mislim, nisam se puno igrao s PCI karticama, osim Audigy 2 koje sam koristio u polu-profesionalne svrhe - MIDI,Cubase itd) MP3 odnosno stereo signal jednako na 5.1. SupremeFX je zvučao katastrofa. Nisam elektroaudio stručnjak, i ne znam objasniti kako zvučna radi, kako pretvara Stereo u 5.1 itd itd... ali ono što stoji jest da imam rijetko uho i čujem i više no što želim čuti, te znam što je zvuk i kako treba nešto zvučati, jer sam radio i bio okružen najboljim HiFi komponentama u kojima mogu samo sanjati... ![]() Ne kažem ovim da je netko ovdje manje vrijedan, ili više, da sam ja sad neka faca ili nešto tako... Da me nebi netko krivo protumačio, ali me smeta kad netko postavlja takva pitanja za koja ne znaš jel te netko prca, ili koji Q, jel želi pomoći ili što?! ![]() ![]()
![]() |
#52 |
Premium
|
Pa neću ih valjda slušati na stereo... Ako ti to radiš, svaka ti čast! Reci mi da i na DVD playeru kad slušaš muziku slušaš također na stereo?
#53 |
Ex-Gastarbajter
|
pa ono, da... ![]() prebacivanje ionako lošeg mp3a u neki kvazi 5.1... loše, eventualno za nabijat muziku ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Premium
|
> prebacivanje ionako lošeg mp3a u neki kvazi 5.1... loše, eventualno za nabijat muziku Ništa dečki, svratite kod mene na cugu, pa da vidite o čemu vam pričam (ozbiljno mislim). MP3 na 320kbps nije loš mp3, i ako imate DVD playere za 100kn onda slobodno pričajte o "kvazi" 5.1. Kao što sam rekao, mp3 na 5.1 ne zvuči isto na svakoj zvučnoj kartici. Kao ni na svakom DVD playeru...
#57 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Kakav lik... ![]() M&D ziheraš ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Tek ovo ![]() ![]() Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#59 |
Premium
|
Onda, bu cuga pala?
#60 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Može samo odgovor na 2 (dva) pitanja? 1. Što to znači imati rijetko uho? I podpitanje: da li na rijetkom uhu bolje zvuči mp3 format koji je još naknadno razvodnjen na 5 kanala pri čemu su sa svih zvučnika sve frekvencije srezane na 150Hz i nabijene u jedan (.1) subwoofer koji doduše ima sposobnost spustiti dosta nisko, ili ta ista glazba bolje zvuči na običnom uhu i običnim zvučnicima sa prosječnim frequency responseom (50-20k Hz) na običnom CD-u? 2. Što su najbolje hi-fi komponente? Odnosno što to definira najbolju komponentu? |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|