|
![]() |
#31 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Zašto ne? Zar svi taj hajfaj doživljavaju kao nešto enormno skupo? Imaš u oglasniku marantz PM4000 za 800Kn i diamond 9.1 za 1000, još ti ostane 500-600Kn za rabljeni CD player. Za neki ulaz u taj svijet sasvim dovoljno. Netko će stati misleći kako i ovaj sustav pristojno svira, a netko će tražit dalje...razvijati ideje i potrebe sve u želji sa što većim užitkom slušanja glazbe. Ali čemu sve to ako netko raspolaže sa 200GB glazbe u mp3 formatu. Svaki daljnji korak je bacanje novaca i besmisleno je ulagati toliko ako se niti ne zna što je krajnji cilj. Neki ga imaju a nikad ga ne pronađu, neki mu se približe, a neki su jednostavno samo skromni. Neki prepotentno naklapaju kako nema hajfaja za male novce jer to nije za svakoga, ali gubi se najvažnija poanta. Doživljavanje glazbe...stoga itekako više cijenim vlasnika z5500 koji je u svakom trenutku zadovoljan svojim izborom i dalje samo uživa u glazbi, filmovima, igrama nego nekog tko bahato spominje da bez 10 000Kn ne postoji dobar zvuk, a slušanje glazbe mu se svodi na kritično gledanje uređaja i traženje nedostataka. Želim uživati u glazbi, onom što budi u osobi, a ne želim slušati zvučnike, pojačalo i kablove. |
|
![]() |
![]() |
#32 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Ma može se složit hi fi za male novce i to sigurno svira bolje od neznam kojeg pc zvučnika. Evo primjer:moj prijatelj je za neku neveliku lovu kupio samogradnju zvučnika,Marantzov višekanalni reciver i uzeo je u mene Cambridge Audio Azur 640C player te entry level AudioQuestove kabele.Trošak svega toga je oko 5500-6000 kn a to svira skroz pristojno. A onom dečku koji misle da audiofili kupuju opremu da impresioniraju druge reću samo da lupa gluposti.Pa ja san na orginalne cd-je i opremu za reprodukciju glazbe u zadnje 4 godine odkad mi je hi fi hobi potrošija oko 10 k eura a za te san novce moga kupit solidan mali auto kojim bi sigurno više impresionira sponzoruše nego sa svojin NuForce pojačalom koje izgleda ka fucking video kazeta odnaprijed(al zato sviraaaaaa). A one gluposti o glasnoći neću komentirati jer ja nijedno svoje hi fi pojačalo nisam kupija radi slušanja na velikim glasnoćama(šta uostalom nije dobro za sluh)već radi toga da zvuk bude dobar na glasnoći na kojoj slušam. Pozdrav iz Kaštela.
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 |
[SW]'V^idO
Datum registracije: Dec 2006
|
Sve je to divno i krasno, Hi-Fi bolji Z-5500, bla bla bla... Koliko bolji? 0.01% bolji? Otprilike da. To što nekome bolje zvuči ovo, a ne ono je stvar ukusa, a ne zvučnika. Siguran sam da za neutralnog promatrača (mikrofon) razlika između Z-5500 i Hi-Fi od 10000+kn i nije puno velika. Mnogim audiofilima njihove "mašine" zvuče bolje nego što ustvari jesu jer im daju psihičko zadovoljstvo u glazbi. Pogledajte samo primjer kabela. Neki frikovi daju puste pare za neznam kakve kabele. Što će im to? Neće provlačiti kabel 100km da bi mu se gubio signal, pored kabela mu ne prolazi visokonaponski dalekovod i sl. Obićan kabel je sasvim dovoljan za kuću. Razlika u zvuku je max 0.0001%, ali neki opet tvrde da je veća. Nije. To je samo vaše psihičko zadovoljstvo tim kabelima. U stvari oni nisu ništa posebno. Evo moj primjer. Slušao sam jednu pjesmu neko vrijeme na Z-2300 i sve 5. Kasnije sam stavio slušalice od 15kn na uši i pustio istu pjesmu. Odjednom kao da se dogodila revolucija, sve sam čuo savršeno, puno više detalja i svega. Onda sam ponovno pustio to na Z-2300 i sve te detalje koje prije nisam čuo, sada isto čujem i na zvučnicima. Samo zato što su mi slučajno upali u uho, sad obračam pažnju na njih. isto tako vrijedi i za Supernanogiga kabele kojima metar košta 500kn. Jednostavno si umislio da je bolje, iako tvoje uho i ne vidi neku razliku. Ti misliš to je sad super, divno, krasno i samo više naprežeš uši i one kao fol sad više čuju iako čuju isto samo si ti u mozgu zbog znanja da imaš super kabele to što dođe u uho dodatno uljepšaš. Poanta ovog mog posta je: Ne plačajte masne pare za nešto što vam neće donesti mnogo napretka (kabeli npr.). To je isto kao da imate GF8800GTX i kupite 8800Ultra jer vam ova više nije dovoljna, a razlika je minorna. Barem za sada. Z-5500 NISU bolji od Hi-Fi-a, ali su i više nego dobri za obićne ljude i ide mi na živce kad se neki "audiofil" počne sprdati na njihov račun i nazivati ih nižom klasom i sl. ONI TO NISU! Ajd pozdrav, ne da mi se više pisati.
#34 |
Premium
|
Nebi se složio sa tobom,točnije mislim da nemaš pojma o čemu pišeš. Evo ja sam prije nekoliko dana kupio NuForce IA 7 inetgrirano pojačalo koje je zamijenilo Marantz PM7200 i to nisu male razlike u zvuku već ogromne,kabeli utječu na zvuk puno manje ali ipak utječu. Poanta je ova:i između hi fi opreme ima velike razlike a kamoli između hi fi opreme i nekakvog Logitecha.Smatram da je ok da netko sluša mjuzu na Logitech zvučnicima te također smatram da se i na takvom opremom može uživati ali je smješno uspoređivati pc zvučnike sa hi fi opremom kao šta je smiješno moj sistem uspoređivati sa nekim high end sistemom. Dakle razlike postoje i nisu male već su su OGROMNE.
#35 | ||
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
![]() [ Citiraj:
![]() ![]() btw, jesi ti to sad nesvjesno poručio svima koliko su dobri Z-2300 kad ih nadmaše sluše od 15kn pošto s njima na prvu primjetiš više ? ![]() Citiraj:
![]() sad si probudio filozofa u meni.... pošto trbušno naprezanje na školjci ima za produkt tjelesnu 'izlučevinu' poput govna nije li i ona mast/maslo u uhu ustvari produkt slušnih naprezanja ? ![]() ![]() Audiofile na lomaču ....ili još gore -svakom šiljak u uho.
![]() |
#36 |
Premium
|
Da mora da je taj Logitech neka gadna pila kad sluše od 15 kn imaju više detalja ![]()
#37 | |
undercover
|
![]() Citiraj:
![]() Ne vidiš li tu stvar za malo razmislit? Naime ljudi pate / teže boljem te izdvajaju više baš iz tog razloga jer kako ideš prema 'gore' ,upravo suprotno nego što misliš ,nestaje kritičkih osvrta na uređaje i ostaje samo zvuk jer se približavaš krajevima vlastitih slušnih mogučnosti... nekom za to zadovoljstvo onim što čuje treba malo no nikako ne vidim zašto bi to bio razlog da se oni van tog prosjeka / kojima treba više, optuže da slušaju uređaje / traže nedostatke i neznaju uživat u glazbi što je u biti polazna točka svega. Možda bolje shvatiš sročeno ovako: Nisam čuo to čudo od Z5500 ali kad bi se našao kod vlasnika tog čuda ne vjerujem da bi se mogao oslobodit od ijednog kritičkog osvrta jer bi vidio / čuo samo iskakanje nedostataka ... dok na drugu stranu , kad bi se našao doma kod galame vjerovatno bi čuo baš glazbu / najmanje uređaja te 'na prvu' nebi bilo puno kritičkog osvrta i traženja nedostataka ponajviše zbog toga jer se svakodnevno nemam prilike družit s uređajima tog nivoa / čitaj kao: nisam imao 10k eura kao on za potrošit na vlastito slušanje muzike po mom ukusu
![]() |
#38 | |||
[SW]'V^idO
|
Z-5500 - stavljeni novi sateliti i veći sub, potpuno nove kutije). Čak da se driveri ne mjenjaju uvijek ima mjesta za poboljšanje kutija, a kutije su itekako važne, zar ne. -->
Citiraj:
1. Ne. Samo na prvi mah ih čuješ jer su slušalice pa su bliže uhu. Odmah poslje sam napisao da se isto čuje i na Z-2300 samo prije nisam primjetio. Poanta: Pročitaj sa razumjevanjem pa tek onda piši kontru. 2. Nije potrebno takvo izražavanje i takva usporedba. Očito je da nisi skužio o čemu sam pisao. 3. NE! Neka svatko radi što hoće i nek kupuje što hoće ako ima para i ako su pare njegove, ali nek ne omalovažava tuđe sisteme koji uopče nisu loši, ustvari su bolji od mnogih tzv. Hi-Fi sistema koji se prodaju u Spartaku i sličnima. Citiraj:
Što se tiće uživanja, neki ljudi uživaju i na zvučnicima od 30kn, a neki se ne zadovoljavaju ni sa onima od 100000kn (to je po meni već psihički poremečaj). Citiraj:
Žao mi je Smartguy-a jer će mu temu sigurno lockati, a nije dobio odgovor na svoje pitanje (Hoće li se obnoviti High-end zvučnička ponuda za PC) i još su ga proglasili budalom jer je to pitao jer se kao zvučnici ne mijenjaju i proizvođaći stalno stavljaju iste drivere, a budale kupuju. To zadnje nikako nije istina. Driveri se itekako mjenjaju (Z-680 ---> Z-5500 - stavljeni novi sateliti i veći sub, potpuno nove kutije). Čak da se driveri ne mjenjaju uvijek ima mjesta za poboljšanje kutija, a kutije su itekako važne, zar ne.
![]() |
#39 |
Premium
|
Da ti nešto pojasnim.Kratica hi fi znači high fidelity dakle visoka vjernost,pa se oprema koja se prodaje u Spartaka,Peveca i na sličnim mjestima nikako ne može nazvati hi fi. Pozdrav iz Kaštela.
#40 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
@Smartguy - kad tad bacit će nešto novo, ali će imat paprenu cijenu. tako da i ovo sada dostupno je i više nego prihvatljivo za tebe. @Vido - sorry, ali kenjaš na veliko. sama izjava da na slušalicama od 15kn si čuo detalje, meni podne. jesi li IKADA poslušao neki kvalitetni HiFi sustav (ne onaj iz Metroa za 999kn), i dali si uočio razliku u odnosu na Z2300? nisi? ili je mala razlika? e pa eto, ti nemaš interesa za kvalitetnu reprodukciju. ok. pusti druge da slušaju... to isto ko da neki audiofil ide tebi srat zašto imaš 8800GTS, kada se možeš igrati i sa 9500PRO... |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 | ||
undercover
|
Citiraj:
pročitaj s razumjevanjem pa tek onda piši kontru ![]() promaklo ti 'ono na prvu' ? ako čuješ kao što vidiš nije ni čudo..... ![]() Citiraj:
![]() p.s. ne vidim zašto bi se topik ključao jer iako striktno gledano hrpa je OT / isto tako ima dosta pametnog....
![]() |
#42 | |||
[SW]'V^idO
|
Citiraj:
Citiraj:
Nikome ja ne branim da sluša. Već sam rekao, nek svatko sam odlući kamo spiskati svoju lovu. Samo me smeta kad netko pljuje na dobre sisteme jer je hi-fi bolji od toga. UVIJEK može bolje, to se zna, ali i Z-5500 je odličan. Mislim da mu je jedina mana to što ima pre male drivere. Da su veći, a da imaju istu ovu kvalitetu, osjećaj slušanja bi bio mnogo bolji i mnogi od vas bi promjenili mišljnje. OT: mogu se ja igrati i na Gf2 (koja bi za usporedbu predstavljala zvučnike od 30kn), ali je mnogo bolje igrati na GF8800 GTS (Z-2300). Mislim da se u tome svi slažemo. Citiraj:
![]() |
#43 | |
Premium
|
Citiraj:
Kad bilogdje uložiš neke novce, želiš osjetiti razliku i gdje je otišao trud/novac. Primjeri bahatosti su izvučeni čisto radi jednog pojedinca koji lupa cifre da se zapitaš a cijela fonoteka mu se sastoji od nekoliko DVD-a punih mp3-ca. Cilj, u hajfaju dakako, opravdava sredstvo...samo treba znati cilj ![]() @Vido: Da si čuo ili da si ikad davao pažnju drugim sustavima, pogotovo malo skupljim i pažljivije odabranim, mislim da bi itekako mijenjao stavove. A komentar na z2300: zvučnici su glasni, imaju dobar frekvencijski opseg, no koliko god se trudio, ne možeš nać neki optimalan položaj slušajući ih, uvijek zvuče kao da postoji samo jedan. Nema trodimenzionalnosti. Što se tiče kablova, evo ti jedna super paralela: parfemi. Mogu biti dovoljno dobri i jeftini, mogu biti skupi i niškoristi, ali pravilo je da što su skuplji da su i bolji. Ista stvar i sa autogumama. Na autu s prednjim pogonom i 60ak KS i bravuris je super i po suhom i po kiši, dok su iste gume koma kad probaš 2-3 puta veću snagu prenešenu na stražnju osovinu opremljenu dunlop sport maxx gumama. Ili michelin energy, koji je i skup i niškoristi...i na prvom i na drugom vozilu. @Smartguy Prvo veliš da je z2300 OK ali ne dovoljno glasan, a onda da je z5500 preglasan? Bojiš se kupiti nešto što neće biti u trendu za par mjeseci jer će izaći novi model a ti ćeš imati stariji? Kupuješ li stvari radi sebe i svog užitka ili radi drugih i njihove reakcije na to? |
|
![]() |
![]() |
#44 | |
Premium
|
Citiraj:
Volio bih samo znati što bi točno bilo "bolje" da se umjesto 3" drivera u plastičnu kutiju stave 4", ili možda čak i veći? MOžda i razumijem stav da ih "braniš" kao računalne zvučnike, ali čemu onda pretjerivanje i traženje u tom proizvodu nečeg što nije? |
|
![]() |
![]() |
#45 |
Dark side Moderator
Datum registracije: Feb 2005
|
Ja ovo više nevjerujem, ljudi vi ste totalno polupali lončiće, strašno. Mješate kruške i jabuke. 1. Z-5500 će odraditi fenomenalan posao za komp, i nema neke audiofilske vrijednosti ali su jedna od najboljih kombinacja za usera kojemu to nije niti bitno. 2. cjenovni razredi su totalno različiti samim time i kvaliteta zvuka 3. ove idijotarije o hifi korisnicima neću posebno niti komentirati. Govoriti da se hifa kupuje da bi se budilo cijelo susjedstvo govori samo u neupućenosti u dotičnu sferu. 4. predlažem lockanje topica jer tema je prožvakaka milijun puta sa hrpom oT-a i spama.
#46 | |||
[SW]'V^idO
|
Citiraj:
Što bi bilo bolje? Srednji tonovi, ispunjenost prostorije zvukom ( voše zraka se giba), neki detalji bi postali izraženiji i sl. Citiraj:
Citiraj:
Ovo sa autogumama je mnogo bolji primjer, ali razlika između High-end PC i normalnog Hi-Fi-ja je po meni manja nego između bravure i dunlopa na bilo kojem vozilu. To je moje mišljenje, ne moraš se složiti, ali po meni je tako.
![]() |
#47 |
Unregistered User
Datum registracije: Jun 2002
|
Evo da objasnim malo pojmove i velicine hife za one koji ne razumiju. Gospon galama ima (po slici) male Sonus Faber Concertino zvucnike kojima se cijena sa stalcima krece mislim oko 6000 7000kn. I to je entry level HIFI, znaci prvi zvucnik kojim se moze smatrati da je HIFI i tu se krecu najmanje cijene entry level zvucnika. Wharfedale diamond 9.1 je zvucnik ali ne pravi HIFI. E sad da vam pojasnim razliku izmedu dozivljaja slusajuci te zvucnike i recimo diamonda i z5500. (Ima ih frend uparene sa Musical Fidelity 40w A klasa pojacalo) Z5500 svira jako, ok je to cujes zvuk ide iz zvucnika, na diamondu ces cuti bolje, kvalitetnije. Ali HIFI je nesto drugo, kod HIFIa zvucnici "nestaju" i kad cujes zvuk ti se nemozes ne natjerati da ga vidis. Recimo na snimci je neki zenski vokal i ti jednostavno vidis kako pjeva. Kod gitara osjetis koliko se zice tresu. Tesko ti je razluciti dali netko zaista svira u sobi ili su to samo zvucnici. Soba dobije stage, po sobi u prostoru mozes odrediti tko gdje pjeva, svira, udara... Prolaze te trnci, bude se emocije i kad to jednom osjetis moras to imat. Sto se tice kablova, jednostavno, kabel od 15kn ko da igras igru na rezoluciji 640x480 a onaj od 500kn recimo 1280x1024. Zvuk postane detaljniji, kao da gledas u kamenje pa u zrnca pijeska. Razmisljajuci zakonima fizike, gubitci od .0005% na 1m nemaju veze s time sto u praksi dobijes stavljajuci drugacije kablove. Neki kablovi cak nisu tako dobri za jedan tip glazbe kao neki drugi itd... |
![]() |
![]() |
#48 | |
Unregistered User
|
Citiraj:
2. potpuno se slazem 3. ![]() 4. pa zar ti nisi administrator? 5. Vader za precjednika ![]() |
|
![]() |
![]() |
#49 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Da razriješimo nedoumice nekim mlađim i neiskusnijim članovima foruma koji nikad nisu čuli jedan solidan hi fi sistem slobodno tko god hoće ćut razliku između hi fi opreme i kompjuterskih zvučnika(konkretno logitech x-230 zvučnika)a živi u Splitu ili okolici neka pošalje privatnu poruku meni pa dogovorimo slušanje.Uvjerit ćete se da to nisu nijanse u zvuku koje čine razliku već je to jedna totalno druga dimenzija zvuka koju hi fi ima a pc zvučnici jednostavno nemaju. Pozdrav iz Kaštela.
![]() |
#50 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
jest, napokon netko tko ima nešto kako treba doma ![]() ali opet, smiješno je uopće raspravljat se tu, kada se zvučnici uspoređuju na reprodukciji empetrica... |
![]() |
![]() |
#51 | |
Unregistered User
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#55 | |
undercover
|
![]() Citiraj:
Mogu ja , mogu ja ? ![]() ![]() ....pošto nikad nisam čuo te Logi x-230 komp zvučnike ![]() Mislim da bi ta prigoda zaslužila stvaranje novog test cedeja iz empetrica koje se trenutno vrte.... p.s. vjerujem da bi mi taj posjet bi mi bio puno draži da si onih spomenutih 10k eura utrošio u neki sistem isprve ..... ![]()
![]() |
#56 | |
undercover
|
![]() Citiraj:
![]() Inače pošto su ti zvučnici nestali iz siga moram priznat da sam se na trenutak zabrinuo da si krenuo putem kao syss ali me ono s prijašnje strane " možda je 2500kn dosta samo za kabele" osvjestilo da si audiofilski snob ko i prije ![]() OT: jesi rješio pitanje CD-a ? btw, mislim da je topic otišao kvragu na neki način mi je malo žao što se nemam nikom uvalit i poslušat te Z5500 da bih bio kopetentan komentirat. ![]() ![]()
![]() |
#57 |
Unregistered User
|
|
![]() |
![]() |
#58 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
bogati pa dođi do mene ako si nekad u zg i poslušaj iz prve ruke ![]() stvarno i te logiteche slušam slabo jer nikako vremena naći, a kad dođe do nekog filma i više su nego dovoljni... naravno good old stereo je nešto najbolje što se iz aktivnih i pasivnih el. elemenata da izvući. |
![]() |
![]() |
#59 |
Moderator
Datum registracije: Aug 2003
|
Gotovo ![]()
|
Oglas
|
|
![]() |