|
![]() |
#31 | |
*
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
![]() A koja serija ispunjava tvoje kriterije pa navedeno je stvarno puno serija? ![]() Sto se Allo Allo tice, znam da ga puno ljudi voli, ali meni osobno se ne svidja bas...ima svijetlih trenutaka, ali nije mi u rangu sa onima gorenavedenima. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 |
She`s back...
Datum registracije: Jan 2006
|
M.A.S.H. je limunada serija. Važna je zbog sramežljivog pronošenja antiratne poruke tijekom rata u vijetnamu. Inače, humor je na razini dječjeg vrtića. Nije ni blizu Cheersa, Seinfelda ili Frasiera... Također, ne znam što imate protiv Will & Grace. Sasvim solidna serija. I da ne zaboravim nenadhebivi 3rd rock from the sun ![]() The new statesman, Hall & Pace, The Red Dwarf, Fast show...odličan humor na britanski način. Monty Python je za mene ipak Biblija humora. Žalosno je što ima puno ljudi koji ne razumiju tu nisku remek djela ili ju pak shvaćaju površno. Monty Python će me i nakon pedesetog gledanja nagnati na neko novo razmišljanje, uviditi ću neki detalj, neki izgovor riječi ili samu riječ, potez, složenu facu... S druge strane, teško bih se prisilio i jednom pogledati cijelu seriju M.A.S.H. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
She`s back...
Datum registracije: Jan 2006
|
Čovjek bez noge sa štakama prosi na ulazu u restoran i kaže B`Stardu: "Gospodine, sjećate li se falklandskog rata?" Kaže B`Stard njemu nešto u smislu: "Kako da ne, odlično sam zaradio na tome!" Onda mu izbije štaku i ovaj padne na pod... ![]() To me je podsjetilo na seriju Bottom (Šljam) ![]() A i nezaboravna mi je Rickova uloga Lorda Flashhearta u BlackAdderu ![]() "Mind if I use your phone? If word gets out that I'm missing, 500 girls will kill themselves and I wouldn't like them on my conscience. Not when they ought to be on my face!" |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Super Moderators
|
![]() |
#36 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
iskoristio bih priliku da se ishrackam na rtl i njihove rosaine, dadilju, bel air, pod istim krovom, punu kucu (ajd ovo im je prvi put) i sve ostale serije koje namjeravaju jos 38 puta reprizirati word to morph za britance ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Little miss sunshine nemoj gledat ni pod razno!!! Alo, Alo je opet počeo ![]() po ne znam koj put ![]()
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
neznam zašto nitko nije spomenuo cosby show kao jedna od najboljih humorističnih serija?(već vidim negativno sarkastične komentare ![]()
![]() |
#39 |
Type R
Datum registracije: Oct 2003
|
Gorespomenute enegleske serije su zakon,uz B'starda koji je jednostavno nenadj**iv...zakon.. i da..zaboravili ste Bundyije..prelegendarno..kad ih gledam bash se valjam od smijeha...
![]() |
#40 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
Heroes - vrlo dobra serija koja odlicno pocinje, malo se razvodni na sredini sezone, ali onda opet krene bit jako dobra. Life On Mars - Odlicna (britanska) serija. Trebala je imati samo jednu sezonu, ali su produzili na dvije zbog velike popularnosti. To je malo razvodnilo kraj prve i pocetak druge sezone (posto su taj dio rastegnuli) jer se situacije ponavljaju, ali svakako vrijedno vremena. Kyle XY - Vrlo zanimljiva serija interesantna svima koji vole razmisljati o tome sto su pogledali i pokusat prokuzit koj se k... to dogadja Traveler - Dobra do vrlo dobra serija, koja pocinje jako zanimljivo, ali se ne moze bas reci da je nepredvidljiv razvoj situacije. Ali dobro napravljena, uz mrvicu previse Deus Est Machina poteza, ali da se prozvakat. Entourage - Odlicna prva i druga sezona, kasnije sve isto, ali meni jos uvijek vrijedno vremena ako nemate sto drugo za radit. Moze se covjek nasmijati, serija je kratka i lagana. Nekima se nece svidjeti tematika (o mladom glumcu iz Queensa koji se probija u Hollywoodu), ali serija svakako ima svojih trenutaka. I dozu realnosti joj daje sto se pojavljuju likovi poput Jamesa Camerona "as himself" kada rezira jedan film u kojem Vince glumi. Studio 60 on the Sunset Strip - dobra/vrlo dobra serija sa prokusanom TV glumackom ekipom. Moze se lijepo nasmijati Od ostalih novih serija sto sam gledao: Blood Ties - 2.5, ko voli vampire nek izvoli; PI Barker - 3 za prvu epizodu, 2 za ostale, kretenski humor; Raines - 2.5, dosadno policijska serija sa Jeffom Goldblumom; Za "TV serije" opcu kulturu svakako preporucam pogledati Heroes, Life On Mars i Kyle XY. Entourage i Studio 60 ako volite gledat TV serije i nemate pametnijeg posla. Ostale navedene samo ako vam je stvarno dosadno. Edit: Zaboravih Weeds. Nisam gledao cijelu seriju, ali sam cuo dobre stvari o njoj i pogledao malo, priglup humor, ali se da nasmijati. Mislim da "Comedy about a suburban mother turned marijuana dealer" sve govori. Prakticki "Saving Grace" pretvoren u seriju. A od dobrih humoristicnih u skorije vrijeme treba navesti : "How I met your mother" - Odlicna prva sezona i pocetak druge. "Knights of Prosperity" - nevjerojatno glup humor, nece se serija svidjeti svakome, ali se da nasmijati. Nije imala popularnost pa je ukinuta, ali to ne znaci da nece imati svojih poklonika. "Firefly" - Ma jedna od najboljih humoristicnih serija ikad. Humor nije "nikad prije vidjen", glumci nisu "najbolji na svijetu", ali je scenarij dobro napravljen. Sve se vrti oko par ljudi koji su silom prilika na istom mjestu u isto vrijeme. Tipicna komedija situacija. Cinjenica da je to western u svemiru samo vas moze dodatno nasmijati. Serija je prekinuta, ali je snimljen film "Serenity". Obavezno pogledat prvo seriju, pa film. Film je napravljen da se zavrsi prica, jer, vjerovali ili ne, ali serija je imala pozadinsku pricu. "King of Queens" - mislim da ju nitko nije spomenuo prije u ovom threadu, dobra/vrlo dobra serija. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Dobro je netko napisao. nije da se danas ne snimaju dobre serije i filmovi. Samo treba izabrati između lošeg. A televizija kupuje pakete. dva sranja, dva probavljiva i jedan odličan. Samo ga treba pogoditi ako nisi informiran. A kada i netko da preporuku ništa ne znači. Ukusi se razlikuju. Kritika i gledatelji su jednostavno popljuvali Posljednji akcijski junak od najjačeg gradonačelnika na svijetu. Ja sam našao da je taj film jako zabavan. To je i osnovno što trebam od filma. Nije materijal za Oskara ili palmu ali je zabavan. Ima ih još puno takvih. Oni filmovi koji su dobili 11 Oskara mi uglavnom nisu zanimljivi. Ne gledam film da bi poslije 3 mjeseca mogao gruntati što je pjesnik htio reći ili poslagati vremenski tijek u filmu. Filmovi onog napuhanog Quentina mi se doslovno gade. Najobičnije smeće upakirano u reklamu i nazvano remek djelom od strane dobro potplačenih kritičara. I momak ne odustaje od dobro uhodane sheme. Snimi sranej od filma i porazbaca scene bez reda i poretka. I to je super. Ne meni. Mogu se sjetiti kako su me puškom natjerali da gledam South Park. Bila je to epizoda 3. Od tada sam ih pogledao dobru većinu i neke po nekoliko puta. A sada se spremam da pogledam baš sve u komadu, kao što sam pogledao i Futuramu. To daje pravi doživljaj. Eh, da nije bilo prijetnji kod gledanja South Parka... Moj je brat 80-tih došao pogledati kojeg vraga bratić i ja čekamo do u 1 sat u noći. Tek toliko da vidi. Onda se na ekranu ukazao Rene sa svojom pregačom i objasnio kako su ga u prošloj epizodi streljali te da sada glumi svog brata blizanca koji se isto tako zove Rene. Od tada je u 8.00 sjedio pred televizorom i čekao ne bi li Alo, alo počeo ranije. Kako svugdje lude za serijom Zakon brače, i ja sam odlučio pogledati što je tako dobro. I to nekoliko puta. Problem je u tome što niti jednom nisam uspio budan dočekati kraj epizode. Serija je bezveze ali liječi nesanicu bolje od bilo koje tablete ili utakmice 1. HNL. |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Lika u mom srcu
|
dobro si rak napisao, stvarno ej postalo teško odabrati dobar i zabavan film, a ne neke proljeve psihološke, radnju koju moraš pratiti sa tri mozga da bi povezao film, ili u krajnosti, bezbroj specijalnih efekata u filmu koji nema apsolutno nikakve radnje... trebam li spomenuti horrore? |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Super Moderators
|
Nemrem se nikak sjetit imena serije-Kanadska zračna...nešto... ![]() Ali je bila izvrsna ![]()
![]() |
#45 |
*
Datum registracije: Oct 2005
|
A Zivot na sjeveru? Onda meni genijalni (mada mnogima los) One foot in a grave, engleski Coupling (americki je katastrofa), Operation Good Guys... |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Super Moderators
|
![]() |
#47 |
Premium
|
Slazem se sa Gabre-om i Rakom oko danasnjih uradaka. Hrpa serija bez nekog smisla gdje se u pozadini ljudi smijulje pa kao je humoristicna ili nesto u tome smislu. Zatim promoviranje hollywoodsko - americkog ili kakvog vech lifestylea i nebitnih "novih" zivotnih vrijednosti. Jako malo gledam TV bash radi tih nebitnih video uradaka, pa radi reklama o uloscima, perilicama koje duze zive, povrsnim emisijama o zivotu i kako zivjeti, kako biti zdrav sto kupiti da bi bio in i bla bla na kraju sve to ispadne kao ispiranje mozga. Super je sto danas mogu za relativno malo novaca iskoristiti blagodati flatratea pa pogledati neke serije i filmove koje hrt i ostali ne bi nikada prikazali ili pak prikazali u neko ludo vrijeme. Sjecam se kada sam prije par godina htio gledati The Outer Limits na hrt-u ali nikako nisam uspio uskladiti svoje vrijeme i vrijeme prikazivanja u 6.30 ujutro. To cesto znaju napraviti mnogim serijama ali bitno da Zabranjenu ljubav vidim svaki put kad upalim tv. Trenutno mi je dobar Seinfeld jer mi je cijela serija nekak inteligentno osmisljena. Kada vidim seriju tipa Will & Grace ili Joey, TV se iste minute gasi ili je program ![]()
![]() |
#48 | |
Dr. Gonzo
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
![]() Meni primjerice nije u samo u interesu da se dobro zabavim prilikom gledanja filma, ja pazim na sve aspekte filma i tek ako su svi dobri, film mi je dobar. Od novijih filmova mi nije loš primjerice "Pokojni", a jedan od boljih, a relativno novijih mi je "Iskupljenje u Shawshanku". Ima i novih filmova, a da su dobri. Ali definitivno ima više starih, a dobrih filmova. Ne znam da li je itko gledao filmove Tarkovskog, prije svega "Nostaghiu"... meni je to genijalan film, ali već prelazi u sferu umjetničkog filma. Većini se ne bi svidio. Neki sam dan gledao "Psi u slami" sa Dustin Hoffmanom i taj mi je film genijalan. Otvara problematiku elementarnih ljudskih nagona - nagona obrane i opstanka. Snaga tog filma leži upravo u poruci koju prenosi, a ne u pukoj zabavi koju mi je priuštio. Zabavan mi je i Jackie Chan, ali svejedno znam da su njegovi filmovi smeće. Što se serija tiče, od ovih američkih humorističnih su mi koliko-toliko dobre jedino "Bračne vode", nadasve zbog Ala. Ove ostale mi nisu ništa posebne. Kažem, "Twin Peaks" mi je najbolja (tematska) serija i preporučio bih je svima, pogotovo kolegi koji je rekao da ne voli netematske serije. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Citiraj:
Peseke nisam gledao jer je to film gore spomenutog. Kao takav ne ulazi u uži izbor must see filmova. Radije gledam Will&Greace. I već za 2 minute zaboravim što sam upravo gledao. Kao što rekoh. Ukusi se razlikuju. Meni film mora biti jako zabavan, pa i po cijeni da nema baš nikakve realne podloge. Kao da Star Drek ima. A dobra je i opuštajuća svemirska sapunica. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Guest
|
Od Tarantinoa mi je dobar jedino Pulp Fiction i Reservoir Dogs, ostalo mi ne valja i napuhano je smece. Od zadnjih filmova koji su mi bili dobri mi je bio s jim careyem " 23 ", ne los film, nije nes dubok, rad kamere mi je dobar, a lik je jos jednom dokazao da ne mora snimati komedije samo. Drugi film, cudno s obzirom na prvi koji sam spomenuo. Will Smith u " The Pursuit of Happyness " , Mislim da bi za jedanput pogledat mogao biti zanimljiv " Evan Almighty ". Film se cini cakan. Ono kaj hocu pogledat su Transformers. Mozda ispadne fora. A jos jedan film koji samo sto nije dosao i ako ce biti cista akcija biti ce opet dobar stari i odlican film. " Live Free or Die Hard " iliti novi umri muški ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Dr. Gonzo
Datum registracije: Dec 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Premium
|
Transformers, mozda prvi (ali svakako jedna od rijetkih) film kod kojeg je upotreba specijalnih efekata pozeljna i neophodna! Jedva cekam 5.7. ![]() Die Hard 4.0, pogledao sam forspan, a ono, nisam siguran da je to film za koji bih ja isao u kino (uzmite u obzir da je karta 9 eura :P ), pogledah forspan kad sam bio na Piratima 3, i ono, cini mi se isti ko i ostali. Kao sto rekoh, ne vrijedi 9 eura, radje popijem 3 pive ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Lika u mom srcu
|
zaboravih na jednus eriju koja je trenutno na tv-u... Dr. House! glavni glumac je legendaran, britanac koji je potpuno sakrio svoj britanski naglasak, a njegovi komentari koje samo onako ubaci su tako dobri da se gromoglasno nasmijem. a serija je ujedno i jako poučna, i dade se svašta naučiti... daj mi napišite tu popis dobrih serija koje se emitiraju trenutno po vani, pa da si ih nabavim uz blagodati flat-a... ![]() sad se sjetih, skinuo sam par epizodi neke mislim britanske serije, Primeval.. LOLčina, dinosauri u današnje doba... a efekti ko iz žnj filmova... |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Premium
|
da, House je odlican! Vidim da ti se svidja House, a svidja se i meni, pa pogledaj malo serije koje sam ja preporucio. Ne znam sto mislis bod "britanac koji je sakrio svoj britanski naglasak", ne volis britanski naglasak? Ako te ne smeta britanski naglasak obavezno pogledaj Life On Mars, posto vidim da si osoba koja voli "detalje" u konverzacijama, kada ekipa samo nesto izlane i ti se pocnes trgat. Britanci su naravno najbolji u tome, a Life On Mars je BBC-eva serija (ne dokumentarna o Marsu ofc :P ). Entourage isto ima takvih forica, ali je serija malo predjetinjasta za vecinu ljudi, ali meni je odlicna za mindless entertainment. Heroes vec postaje kultna serija, obavezno pogledat (dal ce ti bit prva, ili ce LoM bit prva, sam odluci) Kyle XY je treca po redu koji bi trebao pogledati Firefly - ultra cool serija, ali nije za svakoga, skini prvu i pogledaj. Ako ti se svidja pogledaj je. Traveler - cool serija, nista specijalno, ali daleko od lose. Jericho zaobidji za sad, osim ako ti nije dosadno doma (ali i tada vjerojatno ima boljih stvari za pogledat). Pocinje vrlo dobro, ali se scenarist pogubi vrlo brzo (cak mislim da su promijenili scenarista brzo posto serija nije bas imala veliku gledanost). Iako ono sto je zanimljivo kod Jericha je da ima ogromnu bazu ludih fanova (nesto kao Firefly) tako da ce show dobit drugu sezonu (iako, osim ako ja nisam nesto fulao, nisu prvu zavrsili, fali jedna epizoda I think) jer su ludi fanovi poslali 20 tona!!! ljesnjaka CBS-u. Zasto ljesnjaka? Jer je glavni lik upotri***io NUTS kao odgovor na zahtjev za predaju. Zasto NUTS!? "It was when they became surrounded and the Germans demanded their surrender that he sent back his now-famous reply to the German commander, General Heinrich von Luettwitz of the XLVIIth Armored Corps: "NUTS!"" Kako su serije stvar osobnog ukusa, drugi ljudi ce ti preporucit neke druge serije, ali ono sto sam skoro siguran da ce ti svidjet je LoM and Heroes, so check those two for sure. |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Lost soul still wondering
Datum registracije: Nov 2004
|
Dr.House je zakon što se tiče humora, glavni glumac je legenda, samo me malo smeta što oni naravno spase bolesnika svaki puta, te me jako smeta kad House koristi različite ilegalne poteze, pogotovo kad mu se kaže da nešto ne smije učiniti. Sumljam da bi se u "pravoj" stvarnosti usudio i pomisliti na to. Legendarno mi je bilo ona njegova faca kad mu je puko štap pa se skršil na pod, a i vozi dobar motor ![]()
![]() |
#57 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
He, he jeste vidjeli koj motor vozi dr. House ??? Isti kao i moj... Odlična serija! Nema do Bitanga i princeza ![]()
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Moderator
Datum registracije: Aug 2003
|
The Office ![]() http://www.bbc.co.uk/comedy/theoffice/ Jedna od onih zabavnih novijih, mislim da nitko nije spomenuo: http://www.nbc.com/My_Name_Is_Earl/
![]() |
#59 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() BTW Par put sam spomenuo Traveler. Upravo saznah da serija ima samo 8 epizoda. Nema ni traga sapunanju radnje ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Pogledajte Dextera, odlična serija, zasada ima samo jednu sezonu, ali se nadam da bude još. Radi se o forenzičaru koji ima "potrebu" za ubijanjem. http://www.tv.com/dexter/show/62683/...g=tabs;summary |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|