|
![]() |
#31 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
malo sam se zajebavao sam logmein i nikako nisam mogao drugi komp za konekciju pa sam se ipak vratio na teamviewer s kojim radim vec godinu dana ako ne i vise i zadovoljan sam s njim, tako da se ipak ostajem imam na njemu a ukoliko nisam doma i trebam nes zgrabit s kompa il napravit lako skinem taj pisljivi 1mb i koristim bez instalacije nego da nekom instaliram te pluginove na komp za IE ili Firefox hvala vam svima, ali svako se navikne na svoje...pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Bill Gates
Datum registracije: Jan 2007
|
Može li mi netko reci prog za remote desktop s kojim mogu komunicirati XP-pro i XP-home? Ugrađeni remote desktop ima na pro-u, ali nema na homeu. Hvala, EDIT: Misli se preko LAN-a Zadnje izmijenjeno od: pipe. 03.05.2008. u 19:10. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#34 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Složio sam sve na dyndnsu, ali mogu sa neta ući samo u svoj router (Linksys WRT54GL). Nemogu niti do jednog programa na kompu u mreži. Misli nemogu. Vjerojatno mogu, ali neznam. ![]() Router je 192.168.1.2, a komp 192.168.1.76
![]() |
#35 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
moraš forwardat port koji se koristi... recimo 28960 za cod. staviš da forwarda sa routera (incoming) na ip adresu kompa (192.168.1.76.) |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
pa spojiš se remote desktopom na komp sa kojeg želiš slušat glazbu i pustiš glazbu... edit: ja se ispričavam ako sam digao staru temu, čitao sam je i zaboravio pogledat datum zadnjeg posta... |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
1. logmein - zaista jedan od najjednostavnijih remote programa (www.logmein.com) 2. netviewer - isto vrlo jednostavan, no često puca, bar meni... (www.netviewer.com) 3. Proxy Host & Proxy Master (Radi ko urica, odličan, jedino je bed što moraš znati drugi IP na koji se spajaš, te Firewall mora biti isključen) Svakako, preporučam logmein, jer je najjednostavniji, bez problema, te najpristupačniji korisniku.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 |
Premium
|
ma nisam mislio na taj nacin imam ja teamviewer za remote desktop nego sam htio nesto sto ce mi sve zvukove sa laptopa, pa makar samo pjesme slat na stari komp i pustat na zvucnike koji su tamo spojeni |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Premium
|
ne sjecam se sta sam sve radio s onim pluginom ali uglavnom nije mi radilo. sto se tice foobara, razmisljao sam jednom da se prebacim na njega, ali onda sam odustao jer nemam vremena da ga sastavljam po svojim potrebama probat cu sa vlc-om kad uhvatim vremena pa ukoliko nadem neko rjesenje javit cu |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Citiraj:
2. Mogu li pokretat utorrent recimo da mi skida i kako mu poslati "zadatak" koji sam skinio sa svojim udaljenim kompom ? 3. Mogu li zagasiti ili restartati udaljeno računalo ? Mogu li upravljati sa udaljenim kompom ako sam nakačen na wlan modem/router, znači IP mi je onaj koji mi je dodjelio DHCP, nemam fizičke veze s njim ( sa modemom ), al znam mu IP i imam kontrolu. Može neki link gdje si pisao o tome, znaš li za kakav tutorijal na hrvatskom ako je moguće ? Zavaljujem ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
1. mogu se programi instalirati i deinstalirati 2. ne kužim baš pitanje, ali ti kad se spojiš, možeš na njemu otvorit tracker i skinuti torrent direktno na njega, te ga pokrenuti. 3. možeš i restartati i ugasiti, ali ako ga ugasiš, nemožeš ga više upaliti. Tema od LAcy-a
![]() |
![]() |
#46 |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
Najbolji i najjednostavniji je Teamviewer...prolazi kroz firewallove i ide preko porta 80, tak da ne treba portfowarding..Ne trebaš ni IP znati nego sam dobiješ UserID i pass i s time se spojiš, te ga ne treba ni instalirati. I to je to. Za običnog korisnika ne treba ništa više od ovog programa! I za kraj ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Premium
|
ne mislim na velicinu vec na format. npr kod mene je ovako: na laptopu sam sa ekranom od 16:10 i spajam se na kucni sa ekranom 4:3. naravno da mi nece bit preko skroz cijelog ekrana jer bi to iskrivilo sliku. bude mi po visino skroz povecano ali sa strane ostane mjesta. jel na to mislis? |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
SAVRSEN PROGRAM !!! Trivijalno rjesenje za Remote Desktop.. Instalises na jedan racunar i na onaj drugi i bitno je samo da imas internet.. i to je to !! Samo zapises ID racunara i definises mu sifru ! To je sve sto ti treba da bi se konektovao na drugi racunar putem interneta.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Banned
Datum registracije: Jul 2007
|
Čini mi se da bi mi LogMeIn najviše odgovarao za spajanje sa prijateljem u Australia jer sa Logmein možemo komunicirati i preko mikrofona šta TeamViewer ne može. Druga stvar za sve ostale slične programe moram otvarati portove u routeru što nam je dodatni problem. Da li postoji free verzija LogMeIn, da nije vremenski ograničena (30 dana trial). |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Showmypc - www.showmypc.com program nema instalaciju, radi iza firewalla, velik je parsto kilobajta, na prvom racunalu se generira kod koji se samo ptorebno upisati na drugom racunalu prilikom spajanja. Nije potrebno znati ni ip adrese, nisu potrebne nikakve dozvole u windowsima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2008
|
Čitajući gore postove isprobao sam sve navedene programe i svi ti rade dobro ili čak i odlično ali svi imaju jednu manu da su dosta spori(naravno ovisi od uploada koij imate) Osobno mi se najdraži i najbrži remote desktop od Windowsa (start-all programs-accessories-comunications i remote desktop.). Malo je kompliciranije za podesiti ali kad jednom proradi sve ostalo čete zaboraviti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Banned
|
Ljudi moji, probao sam ih mali milijun (LogMeIn, RadMin, Vnc itd.) ali bržega i jednostavnijega od TeamViewer nisam vidio do sad. Svi ostali su me izludili sa podešavanjima Routera i firewalla a ovaj ništa ne traži. Veliki plus je što je portable verzija pa mu ne treba ni instalacija. Ima li ko, ko ga koristi duže vremena i razumije se u neka dodatna podešavnja pa da pošaljem pitanje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Premium
|
jel bi mogeo navest koja su to dodatna podesavanja. sad me bas zanima sta bi se moglo sredit na njemu. jer ovako bez diranja radi predobro. nemoj shvatit kao uvredu. nego me cisto informativno zanima jer mi je program savrsen. uff koliko mi je muka on ustedio, kad bim sestri il starcima doma nesto zastekalo |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Banned
|
Čuj več ovako mi je daleko najbolji od svih do sad koje sam probao a kad bi rješio još par nejasnoča onda bi bio best of the best. Evo šta mi nije jasno: Kolege i ja smo ga instalirali svak na svoj comp. Prilikom prvoga podešavanja TW pod extras/options--general svako od nas je upisao svoj display name i pasword i na kraju vidimo da program automatski dodjeli ID koji je za stalno isti. Pošto smo ga koristili nekoliko puta on pamti ID od kolega te je jedino potrebno upisati pasword prilikom spajanja sa drugim compom. Pošto nas ima više, normalno da ne možemo pamtiti čiji je koji ID te me 1---Prva stvar, zanima me ima li TW mogućnost da umjesto ID prikazuje imena koja su upisana kod podešavanja u polju Your display name jer u protivnome nije mi jasna uloga toga Display name-a. 2---Druga stvar, nekima od kolega se promijenio ID te neznam kako da obrišem onaj njihov prijašnji kojega je TW pamti i prikazuje i dalje. Kažem vam nisam vidio jednostavnijega za sve ono šta mi treba. |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Banned
|
ID nam je stalno isti, TW ga pamti. 1. Znači nije mi jasno koja je svrha upisivanja vlastitog Display name ako se ne prikazuje nikome. Koliko ja shvačam displey name bi trebalo značiti ime koje se prikazuje (nekome) 2. Kako da obrišem stare ID-ove od kolega Eto to mi nije jasno |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|