Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.06.2006., 23:40   #31
EvilM@ster
Ev1LMa5ter
Moj komp

EvilM@ster's Avatar

Datum registracije: May 2006
Ehhh moglo bi biti, skidao sam proc i ponovo ga stavljao par puta i moze biti da sam ga krivo okrenuo...... a jel moguce onda da se hard ne pali zato sto je proc neispravan, btw ne radi nista sto spojim na IDE kabal (kabal je ispravan)...
Staro 25.06.2006., 01:17   #32
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Koji optimisti

Ajde ziher je neka glupost. Ja sam se kacio sa ovom pločom iz siga 3h jucer popodne. Nece se podic i nece i nece. Vec mislio vracat plčou nazad. Ne radi i gotovo. Recimo to ovako da se ploča ne voli sa cable select postavkama na optici. Stavio master/slave i radi ko beba . To je samo primjer.... A skoro sam ju skupa sa kutijom bacio kroz prozor.

Probaj uplati sve izvan kucista. Mozda ti je negdje u šlusu
Fleks je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 25.06.2006., 01:54   #33
Mad_Duke
Guest

Evo ovako ja mislim.

1.

Gle, zahebi i HDD i DVD i sve, stavi samo grafulju, proc. RAM ostavi vani, te upali komp. Ako nista ne pisti, riknuo je najvjerojatnije proc.

2. Ali, ako si napisao da ti przilica nece otvoriti vrata? Pa daj ju ustekaj SAMO u napajanje, pa probaj, ako nece otvoriti, onda je najvjerojatnije shebano napajanje.

Dok to ne otkrijes, moja preporuka ti je da ne stavljas HDD-ove, jer ako je napajanje u qrcu, ne bi bilo dobro da ti potegne i HDD-ove!
  Reply With Quote
Staro 25.06.2006., 01:55   #34
EvilM@ster
Ev1LMa5ter
Moj komp

EvilM@ster's Avatar

Ma probao sam ga i izvan kucista ali nece i nece ... probao sam vec sve i svasta al jednostavno ne pali.. i kad bi vec morao birati radije bi da mi je riknula maticna a ne proc jer sam ju i ovako i onako mislio mjenjati za nForce2 : evil :
Staro 25.06.2006., 01:57   #35
Emissary
ČLAN FKTa
Moj komp

Emissary's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Citiraj:
Autor EvilM@ster
Ehhh moglo bi biti, skidao sam proc i ponovo ga stavljao par puta i moze biti da sam ga krivo okrenuo...... a jel moguce onda da se hard ne pali zato sto je proc neispravan, btw ne radi nista sto spojim na IDE kabal (kabal je ispravan)...
Zlatni trokutić ide na onaj kut di je baza poluge za zatvaranje socketa, a sumnjam da može ikako drukčije, ovo je jedini način bez ikakve sile.
Emissary je offline   Reply With Quote
Staro 25.06.2006., 01:58   #36
EvilM@ster
Ev1LMa5ter
Moj komp

EvilM@ster's Avatar

Przilica otvara dok je ustekana samo u napajanje, a imam i tri venta za kuciste ustekana u napajanje koji takoder rade.... a i nevjerujem da taganovo napajanje moze riknut za mjesec dana...

Jos cu probat ovo sto si naveo pod 1. pa javim rezultate jel pisti ili ne pisti : cheers2
Staro 25.06.2006., 02:01   #37
EvilM@ster
Ev1LMa5ter
Moj komp

EvilM@ster's Avatar

Citiraj:
Autor Emissary
Zlatni trokutić ide na onaj kut di je baza poluge za zatvaranje socketa, a sumnjam da može ikako drukčije, ovo je jedini način bez ikakve sile.
Ja mislim da su oni mislili na onu thermaltekovu bakrenu podlosku a ne proc, proc nemozes staviti krivo osim ako ne guras na silu
Staro 25.06.2006., 02:18   #38
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Mozes proc stavit naopako
Fleks je offline   Reply With Quote
Staro 25.06.2006., 02:23   #39
EvilM@ster
Ev1LMa5ter
Moj komp

EvilM@ster's Avatar

Kako mozes kad mu sa gornje strane u ljevom i desnom kutu fale pinovi, znaci samo je jedna strana ispravna kojom ga mozes staviti u socket...

Evo sad sam probao prikljuciti samo proc i grafu bez icega i pc sp. mi ne pisti...
Staro 25.06.2006., 02:58   #40
Mad_Duke
Guest

Sad vec sa 99% sigurnoscu tvrdim da je ili proc ili maticna ili oboje. Morat ces proc negdje drugdje probati, jer ako njega izvadis, nece ti imati kaj pistati onda, neznam niti jedan drugi nacin kako bi mogao provjeriti kaj je otislo.

P.S. Znaci ako je IDE kabel ustekan nece otvoriti DVD, a ako je samo napajanje hoce, onda izgleda da je maticna. Velim, morat ces to negdje probati!
  Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 25.06.2006., 03:08   #41
EvilM@ster
Ev1LMa5ter
Moj komp

EvilM@ster's Avatar

ja bih rekao da je proc. jer je jedino po njemu prckano... znaci samo sam skinuo proc i ocistio ga te stavio novu pastu te nazad sklopio.... i onda se javio prvi problem znaci sve je radilo samo monitor nije reagirao.... probao sam drugu graficku, nista probao sam druge utore za ram nista, probao drugi ram nista.... e onda sam ga u potpunosti cjeloga rastavio ocistio sve utore od prasine i ponovo ga sastavio i probao izvan kucista... od onda ne reagira niti HDD niti DVD-RW....

Jedino sto mi pada na pamet je da sam onu bakrenu podlosku krivo okrenuo i da je ona ili spojila kontakte ili pritisnula onaj mali crni chip (ima ih tri komada cini mi se) pa zato ne radi...
Staro 25.06.2006., 08:25   #42
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
baci oko na ovo i na ovo:

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=40972

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=41042

malo proleti..i ja sam imao skoro pa isti problem
Hamm je offline   Reply With Quote
Staro 25.06.2006., 11:41   #43
Emissary
ČLAN FKTa
Moj komp

Emissary's Avatar

Citiraj:
Autor EvilM@ster
Jedino sto mi pada na pamet je da sam onu bakrenu podlosku krivo okrenuo i da je ona ili spojila kontakte ili pritisnula onaj mali crni chip (ima ih tri komada cini mi se) pa zato ne radi...
Ova 3?

Staro 25.06.2006., 12:04   #44
FRipper
MiningMod
Moj komp

FRipper's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
hard se ne pali...hm...provjeri da li si 100% dobro skopcao ide kablove mozda si nekako drugacije okrenuo....to provjeri...

jednostavno sve metni kako mislis da treba u case i nemoj ukljucivati niti jedan ide kabal u maticnu....
FRipper je offline   Reply With Quote
Staro 25.06.2006., 12:10   #45
FRipper
MiningMod
Moj komp

FRipper's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
ili..ponovi postupak ciscenja cpu-a...uzmes par stapica za usi...i dobro ocistis svu pastu sa njega,pogotovo oko jezgre i na svim malim kontaktima...i onda ljepo metnes malo,ali jako malo paste na jezgru i dobro zakopcas hladnjak...i probas...
FRipper je offline   Reply With Quote
Staro 25.06.2006., 14:19   #46
Doom
Émile Flournoy
Moj komp

Doom's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
Da nisi možda stavljao silver greece pastu na proc. Ako ti se razmaže po elementima na procu srebro u njoj pospaja sve živo.
Doom je offline   Reply With Quote
Staro 25.06.2006., 14:41   #47
Mad_Duke
Guest

Joj, dajte nemojte mu govoriti sad gluposti da pospaja sve HDD-ove i to, ili je proc ili maticna ocito, nesto je radio po procu pa je glavna sumnja na tome, ali opet moze biti i oboje, jer je mozda proc potegnuo s sobom maticnu.

Uzmi proc, odfuraj kod nekog i probaj, ako radi, onda je maticna ocito u banani, ako ne radi proc, probaj neki drugi na maticnoj i ako radi onda je proc u banani, a ako ne radi, onda je i proc i maticna u banani.
  Reply With Quote
Staro 25.06.2006., 23:09   #48
EvilM@ster
Ev1LMa5ter
Moj komp

EvilM@ster's Avatar

ma znam da bi bilo najbolje ta probam proc na drugoj maticnoj i drugi proc na mojoj maticnoj.... moram jos samo naci nekog ko ima soc. A.... jedini razlog zbog kojega je proc mogao riknuti je da je pasta spojila kontakte..... probati cu jos kupiti novu pastu pa ponovo ocistiti procesor od stare i nanjeti novu pa mozda proradi..... Ima ko kakav prijedlog za ciscenje proca osim stapica za usi...
Staro 30.06.2006., 22:41   #49
ScheiSSman
Premium

Datum registracije: Apr 2006
hmm

hmm
znam da je mutavo ali mos komp upalit i bez coolera na procu na par sexundi, tj kad ga ocistis od paste i svega, da ga nit icoler ne stiska ni nista i onda sam vidis jel dobijes picture ako ne dobijes za sexund dva ovisi kolko inace treba, gasi bjzo: roller :
ScheiSSman je offline   Reply With Quote
Staro 01.07.2006., 00:58   #50
EvilM@ster
Ev1LMa5ter
Moj komp

EvilM@ster's Avatar

nebi bas probavo AMD-a bez coolera paliti : roller :
Staro 01.07.2006., 01:30   #51
Emissary
ČLAN FKTa
Moj komp

Emissary's Avatar

Ako ploča ima zaštitu od pregrijavanja, nemaš greške
Staro 04.07.2006., 02:00   #52
EvilM@ster
Ev1LMa5ter
Moj komp

EvilM@ster's Avatar

Evo danas ubavio novu pastu (jedva ju nasao u KC) ocistio proc, cini mi se da je bolje sist neko dok je bio novi, stavio malo paste nabacio cooler sve to spojio i ukljucio.... i kao i prije ne radi nista osim coolera : hitthewa....
Jednostavno sam vise odustao od svega, skupljam pare za mobilca 2400 ili 2500 i neku nForce2 plocu a ovo cu pospremiti sa ostalim soc A procesorima i maticnama koje sam razvalio : bonker2
Staro 08.07.2006., 00:39   #53
EvilM@ster
Ev1LMa5ter
Moj komp

EvilM@ster's Avatar

Evo samo da zakljucim cjelu pricu, bio komp danas na servisu i ispostavilo se da je najgora kombinacija koju sam ocekivao, znaci riknula je i maticna i procesor.... Za maticnu mi ni nije jer je i ovako bila sranje jedino mi je bed procesora jer je fakat bio odlican : nono :, najvece je sranje sto jos imam garanciju na njega a nemogu ju nac : bonker2
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno