|
![]() |
#31 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
ma ako dekodiranje obavi hardware-ski dekoder u 5500, onda će i integrirana zvučna biti dovoljna da daje zvukove. ali kažem nema smisla da išta tjeram preko kompa kad već i mp3-ce bolje zvuče preko postojećeg dvd-a... eto eventualno te igre da nešto čujem i bok. hm... amp 2500, speaker + stalci 1500. @renesis... šta je to povratak na quadrofonijski vinil? daj bljak stereo na 4 zvučnika terat ![]() ma sam me zanima jel netko spojio na te speakere neki pošteniji cd player, pustio muziku i slušao di su problemi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Ovak, ja imam z5500 izmedu malog broja ljudi koji su dali odgovor na pitanje. I ukratko zvucnici su vrijedni tih novaca. Imaju ciste visoke, i to uglavnom cijeli spektar je ujednacen i kvalitetan. Sub je malo bucniji nego je bio kod megaworksa no dade se podesiti. Za filmove i igre odlicni, no solidni su i za muziku. Svi oni koji govore da su i kinezi za 400kn 4 samostojeca zvucnika bolji plus neko "drzte vodu" pojacalo nisu nikad culi nekakav bolji sistem, a sigurno ni z5500. Jedino ako razmisljas o solidnoj konfiguraciji onda ne mozemo ni govorit o slicnom ili istom cjenovnom rangu. Za 2500kn su odlicni, za 5 i vise tisuca kn ima boljih. Obavezno ih spoji na bolju zvucnu jer inace nema to svrhe. I imaju 505w i gotovo nikad ih neces drzat iznad trecine jer dalje jednostavno budi mrtve pa razmisli o tome. Zvucnici imaju plasticno kuciste no ne zvuce plasticno ili šuplje ko jeftinjara za 200, 300kn. Svakako preporucujem slusati prije kupovine, no i ovako su siguran izbor. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#34 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Imao sam doma megaworkse 550e, slusao 510d i neke od jeftinih modela. Ako imas megaworkse skoro pa ti se ne isplati preci na bolje. Ako trazis nesto bolje od integriranih sistema za racunalo dalje od z5500 ne treba traziti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2006
|
Ja imam X-fi pro... Pričajte vi kaj oćete ali kad jednom spojite tu karticu u komp, zaboravit ćete sve kaj je prije bilo... Prije toga sam imo liveicu (24bit digital) i creative 5.1 zvučnike, nemrem se sad točno smislit modela, ali je prije nekih 4-5 god bio jedini. I onda sam ubo creative T5800 zvučnike, prodo stare i to je bilo ok, bar sam tak mislil ![]() I tak se prije godinu dana pojavila prilika da kupim x-fi jeftino i kupio kao da vidimo, i kažem vam kad sam ju stavio unutra, ko da prodate fiću i kupite BMW, kakve integrirane kartice, forget it. Zvuk je tolko čist da mp3-ce ispod 192kb/s zvuće ko da ih sviraju na vatrogasnoj zabavi, i tako je jedini problem trenutno snaga jer kad ih malo pojaćam poćnut cvilit od muke i to nije baš ugodno... Tak da brijem ubost Z5500 ali dajem ispod 2k kn... |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
ovo sto se tice x-fi kartice potvrdjujem...ko je probao nije ostao ravnodusan ukljucujuci mene..
![]() |
#39 | |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
tko god je čuo stereo/pojačalo/zvučnike.. ovo neće priznati ni 5%.. a ti Logitechi imaju tako muljav bass, prenaglašen.. a što dobiješ kad ga smanjiš - gubiš srednjetonsko područje koje naravno svira woofer uglavnom... radije najjeftiniji surround komplet od zvučnika pravih i jeftinog receivera, nego te logitech... isprobano... živio |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
receiver+neki set ili one z5500?". Kad im odgovorim da je bolje receiver+set tek onda kanonada pitanja dolazi: a zasto ovo, a zasto ono... bit je da se slozi nesto kao referenca da ljudi znaju od cega ce krenuti tj. da se osjete osnovne razlike... -->
ako ne, ha sta ces... cheers to u all pozdrav,
ovo mi je mrak tema i bas sam neki dan razmisljao, a ne znam da li na forumu ima takvo sto pa... Ovi Logitech z5500 kostaju 2500kn, e sad da ljude ne bi zezali, ajmo da se smisli neki sustav(receiver+zvucnici(ne treba sub)) koji u entry..entry lvl hifi-u ![]() Zasto sam ovo predlozio, jer imam puno prijatelja koji me pitaju: "E, a sta da uzmem--> receiver+neki set ili one z5500?". Kad im odgovorim da je bolje receiver+set tek onda kanonada pitanja dolazi: a zasto ovo, a zasto ono... bit je da se slozi nesto kao referenca da ljudi znaju od cega ce krenuti tj. da se osjete osnovne razlike... ako ne, ha sta ces... cheers to u all
Komp: A64x2(4400+); Corsair4x1GB; Seagate(SATAII) 250GB+Seagate(SATAII) 320GB; Gigabyte M56S-S3; (Sapphire Radeon 3870) Panasonic TV+NEC 20WGX2 lcd+Phillips220WS, zvucni entitet Yamaha+Audigy 4, Logitech G5+Saitek Eclipse II Audio na comp: Marantz SR-4600, Magnat Monitor 1000+Magnat 880, Denon AVR-1706+2monoblok, 1 seta DIY zvucnika (dynaudio drives), Techincs RP-F880 (8 godina stare slušalice) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#43 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
meni sasvim ok, a vjerujem i da velikoj većini... |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Istina i nitko ne spori da su zvucnici super, samo mislim da je besmisleno prelazit sa dobrog sterea na ovo jer je kvalitetniji(prvenstveno bolji zvuk) hifi... ima jedna dobra koju sam cuo od svog bivseg profesora: "3% ljudi se spusti sa boljeg na losije, a 95% ljudi ostane na boljem kada to jednom proba...", pricali smo nesto vezano uz neke prizemne stvari, ali poanta je da ljudima smeta kad znaju da ima bolje ili da mogu imati bolje ![]() no da, ja nisam predlozio jos sustav do 2500kn, ali kad uhvatim vremena... Jos jedna stvar mala digresija, uzeo mi je frend u Kvark-u zvucnike SmartBox Reference 101FS i moram priznati da su jako dobar izbor za surround zvucnike. Trpe snagu od 30-60w(nije jako ali..) bookshelf --16'' bas+visoki-- --8ohm-- mislim da su 300 i sica kuna. cheers
Komp: A64x2(4400+); Corsair4x1GB; Seagate(SATAII) 250GB+Seagate(SATAII) 320GB; Gigabyte M56S-S3; (Sapphire Radeon 3870) Panasonic TV+NEC 20WGX2 lcd+Phillips220WS, zvucni entitet Yamaha+Audigy 4, Logitech G5+Saitek Eclipse II Audio na comp: Marantz SR-4600, Magnat Monitor 1000+Magnat 880, Denon AVR-1706+2monoblok, 1 seta DIY zvucnika (dynaudio drives), Techincs RP-F880 (8 godina stare slušalice) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|