|
![]() |
#32 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Ni kad bi se potrudio ne bih toliko zas*ao ...po cijelom socketu : lol2 :
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#34 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
lol, ja sam taj lik! to je bila sala, nema jorguta! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
..dno
Datum registracije: Sep 2005
|
![]() |
#36 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Vako: Ono kaj se dobije s matičnim bez otvaranja baciti u smeće, stabilnost pri toplini jednaka margo margarinu ( po mogućnosti margo nova bez kolesterola jer je kolesterol nezdrav). Zalmanova pasta: solidna no tuba se satoji od 99% zraka, brže nestane od AS5 AS5: Meni najdraža, nije najbolja to mjesto zauzimaju nanotherm (ali su jako skupe- oko 80kn), po testovima je nešto malo slabija od gore spomenutih nanotherm ali je puno jeftinija. Arctic ceramique: Jako dobra, nešto jeftinija od AS5, idealna za TSOP čipove. Titan/Spire Silver grease: Očaj! Pasta se neda skinuti s ruku i odjeće ( gdje će sigurno završiti), no zato neviđenom brzinom nestaje s jezgre, i da pri aplikaciji zasere ostatak proca, grafe, čipseta. Jedino što je gore je gore spomenuta pasta uz matične.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
nanoterm pcm+, koristio ju na s754 3200+ prije, i bila je nebesima bolja od onoga kaj dolazi u paketima sa harverom sad sam na artic ceramic jer dok je došel proc nije mi se dalo ići do nitela koji je nekad bil od mene 200m, a onda se preselil nekam bogu iza nogu (ljenost) koja bolje skida tempeature neznam jer nisam nikad napravil sam test ali mogu reći da su oba dvije i AS Ceramic i Nanoterm PCM+ bolje od "stock" pasti...
![]() |
#39 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
jesi siguran?? meni je kap arctic silvera pala na MBO, a ja to nisam primjetio i komp mi kod bootanja windowsa nade neku gresku i zrusi se probam ja jos par puta nista. ja reko dobro izvadim komp iz kucista i napod ga bubnem i upalim sve radi sad drzim ga tad dva dana neda mi ga se zbubat u kuciste i onda me prisili frend jer je reko da bu mi dofuro bratica od 7 god kod mene.... i sad složim ja to unutra ocu ga upalit komp opet neradi (koja ti je sad) opet ja to sve rastavim nakon dan dva i komp opet na podu radi.... bubnem ga unutra neradi onda me vec ogelo zabrinjavat i zabrijo sam si da mi je možda vod na MBO puko pa kad stavim MBO u kuciste i prisarafim ju ona se malo savine pa gubi kontakt... i tak tražim ja s povecalom puknuti vod i naletim na nekaj sivo izmedu dvije ledice, maknem to štapicem za usi i sve opet radi ko novo. na svu srecu nije se skurilo nikaj ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Honda Prelude 2.0i driver
Datum registracije: Jul 2006
|
i ja mislim da je nanotherm pcm najbolja pasta
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
![]() |
#42 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
![]() : quake : dečki, vidi se da niste još čuli / vidjeli a kamoli probali/za pravu pastu - tekući metal, sliči na živu a nije, provodi ko srebro a nije, je malo skupa ali je svjetlosnim godinama ispred svih ostalih - samo za prave owerKLOKANE Coollaboratory Liquid Metal staviš jednom nju - samo na bakrene kulere i rješio si problem grijanja cpu-a,vga,chipseta, kod kulera pazi da je s toplovodnim cijevima i s ventom od 16/17 dB zvuka pa imaš i tišinu PS: samo za strpljive - treba par minuta da je razvučeš po procu jer se skuplja kao živa, dolazi u šprici (a nije za narkomane ) od 0,1 ml napravljena je i verzija kao pad (naljepnice) za one prave amatere prodaje je / dao oglas tip u BUGu |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
to ti samo misliš da nismo čuli - bilo je još davno govora o tome na XS-u vidiš ta ''pasta'' ima jednu jako veliku manu Coollaboratory Liquid Pro sadrži galij i zbog toga ima korozivna svojstva pogotovo prema aluminiju a da ne pričam kako ju je teško skinut sa IHS-a evo što to radi bazi Zalmana ![]() http://babelfish.altavista.com/babel...mprimer/11782/ zasad je najbolje koristiti jednu od ovih AS5 AS Ceramique Zalman ZM-STG1 Shin-Etsu ->ako igdje nađeš
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 11.01.2007. u 23:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
nemogu vjerovati da neko ide raditi takve paste koje uništavaju aluminij kad ima dosta kulera za tom bazom ili pak dijelovima oko nje. Nanotherm pcm+ nagriza bakar ali jedno 200 puta manje nego kaj je ovaj doslovno RAZORIO aluminij. Nije da ga nanotherm rastopi pa dobijete rupu ili fale komadi, ali vidi se da je bakar promijenio boju. Sad sam na AS ceramic i mislim da ju nebum mijenjal jer je čist ok a nije 3 puta skuplja.
![]() |
#46 |
Premium
|
: quake : aluminij je aluminij - niska cijena i za srednju klasu, pravi kuleri su svi od bakra (a i cijena je viša ) - neki proizvođači su počeli i zlato nanosit na bazu, pravo je pitanje koliko zraka ostane između proca i kulera i na to mjesto uleće pasta koja nesmije biti nadebelo nanešena jer onda postiže kontraefekt. liquid metal moraš razvuć malu kapljicu po cjelom procu (najzahtjevnija operacija koja zna nekima trajat i 15tak minuta-nemaju živaca : bonker2 ) te si jednim potezom ubio 2 muhe - tanak sloj i kuler "direktno" dira proc očito su dečki išli istom logikom (količina paste kao sa ostalim pastama (od viška glava ne boli)) pa su/im je i na aluminij razvukla jer je tekuća ili nisu znali rukovat s njom - onda ih je glava zaboljela ![]() kad ideš na liqvid metal moraš unaprijed znati i qualitetu kulera a ne da ti je pasta skuplja od njega ili da ćeš experimentirat s njima, experimentiraj s kulerima i nekim jeftinim pastama, kad dobiješ najbolji rezultat a želiš duplo ili troduplo bolje - na tu konfiguraciju (kuler + vent) // cpu stavi CLMetal i nećeš nikad požaliti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Za 1-2 stupnja manje se ic zezat sa tim cudom koje ako sam dobro skuzio je neka mješavina galija i litija je ludost. Rađe ispoliras bazu i ihs do savršenstva pa paste stavis red da radi. I ta stvar kosta 20 eura za jednu injekciju. Hvala ali ne hvala.
![]() |
#48 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
joj daj nemoj ajde molim te.... sad ćeš još reč da ekipa na XS-u ili oni koji su testirali takve stvari nemaju pojma kaj su koristili (a žive od primjene znanja o hardware-u, a i slučajno su gotovo pa i kemijski sastav komponente naveli) ![]() To kaj ti sad tu hoćeš izreklamirat tu kerefeku OK.... nije bad BTW pasta je tu da se zapune mikropore na bazi coolera i zato se danas ide na što manji granulometrijski sasatav Što se tiće coolera za najbolje rezultate najbolje je kombinirati bakar i aluminij (bakar kao bazu a aluminij za disipacijske elemente) A sad opet s kerefekama o zlatu i slično opet možeš ovjesit mačku o rep jer mislim da ipak ekipa ovdje gleda i isplativost ![]() Mogu onda i berilij ubacit pa bi imali još bolja vodljiva svojstva ![]() I ne vidim razloga za ovo ''duplo pa i troduplo'' ... jer razlika ipak nije tolika
![]() |
#50 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
A za 90 % korisnika dobra je i "zvaka" koja dolazi sa kulerom
AMD Ryzen 5900X; Gigabyte Aorus X570 Elite; Corsair Vengeance RGB Pro SL DDR4 2X16 Gb 3600 Mhz; AMD Radeon Gigabyte 7900 XTX; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
![]() |
#53 |
Premium
|
AS5 za zrak i vodu najbolja. Za SS i jača hlađenja (temp. ispod 0C) bolja AC. |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Rocker
|
Kad bi stavljal arctic ceramique kolko bi toga trebal stavti, samo na sredinu malo ili? misam to nikad radil, niti videl ![]()
Konfa: Intel Core 2 Duo E 6400, 2.72GHz || Asus P5B Deluxe || 8800 EVGA GTS 320 mb || Super Talent 2x1 gb 800MHz CL5 || Seagate Barracuda 7200.10 320 GB 16 mb || Samsung Spinpoint F1 750 GB 32mb || Seasonic S 12 430W || A+ X-Blade || Logitech Z 5500 || CL X-Fi Xtreme Game || Logitech G500 || Logitech UltraX Flat Desktop || Canon Pixma iP4300 || Samsung ML-2510 || Toshiba Regza 32XV733G
|
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
ČLAN FKTa
Datum registracije: Jul 2004
|
|
![]() |
![]() |
|