|
![]() |
#32 |
Pajcek
Datum registracije: Jun 2012
|
Ja isto bolje spavam kak mi kanta ne majna u sobi 24/7 ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Malo se ubacujem da tema nebi pala u zaborav. Imao sam završni rad na faxu vezan uz bežično umrežavanje, pa sam pročitao dosta toga vezano uz temu. Ukratko, mobitel vam najviše zrači dok ne zna gdje je i dok ne zna podesiti svoju izlaznu snagu, primjerice dok uspostavljate poziv. Nakon toga s modernim mobitelima nemate previše problema. Prvi GSM sustavi su zračili konstantno maksimalnom snagom, no toga 20 godina nema. Isto tako "panel" antene ili "odašiljači" na zgradama zbog kojih se ljudi bune.. zračenje ispod antene i sigurno 30 stupnjeva od okomice je zanemarivo, a sama izlazna snaga ograničena na <20W. Primjer vam je prva zgrada s odašiljačem u Braće Domany u kojoj ljudi na višim katovima nemaju signala, a antena iznad njih. Vjerujem da većina ljudi ne razumije da antena ne pojačava signal, već ga usmjerava postižući veću "gustoću", a ako ju negdje želi dodati, negdje mora i oduzeti. Što se wifi-a tiče, EIRP (izlazna snaga izotropnog radijatora - antene koja bi zračila u svim smjerovima jednako) je po zakonu ograničen na 0.5W, što je ništa, pogotovo što routeri dolaze s omni antenama i većina signala se ionako rasprši u prazno. Zračenje o kojem pričamo je neionizirajuće, nije štetno, a dobro je i zakonski ograničeno. Druga priča su trafo stanice, dalekovodi i područja kojima prolaze ogromne količine energije. Postoje i statistike koje potvrđuju veze između raznoh oboljenja i dugoročnog života u takvim područjima, no količine energije nisu za uspoređivati s onima od 3G-a ili Wifi-a.. Utičnica ne vidim kako bi zračila ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Jedino sto znam je da me krene glava bolit ako dulje razgovaram sa mobom na uhu. A sad, moze to biti i radi sugovornika. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|