|
![]() |
#31 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Da se ima para uzeo bi ja možda nešto bolje, ali sam i sa ovim Fortronom zadovoljan... |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
(enters Grand Nagus) Što to moje oči vide? Kakve AFT koalicije, što? Ajde da vama čika Sky sve natenane objasni ![]() Kao prvo, morate znati da sam ja imao i Tagane i Fortrone, tako da znam o čemu govorim. Priča počinje ovako : Kad bijah mlad, rekao sam lijepo Odiseju da ne ide u Troju, ali da li me poslušao? Neee...ups, kriva priča ![]() ![]() ![]() Tada sam se počeo igrati sa kompom i slušajući ljude koji su mi objašnjavali da su 300W premalo, odlučio sam se kupiti jače napajanje. Onda je uletio i Jozha sa Taganom 380W koje je povoljno prodavao. Proklet bio dan kada sam prodao Fortrona 300W i kupio Tagana 380W... Mislim, napajanje je CVRČALO (i jednom zauvijek, nije mi samo cvrčalo u glavi, nego su Nicholas i shimpa čuli to cvrčanje, što oni mogu i potvrditi). Napajanje mi je uredno zamjenjeno novim i pogodite što? I to napajanje je cvrčalo. Iz tog doba je i blowhole (lijepo je rekao RAK, relikt prošlosti) jer je taj tagan imao katastrofa ventilaciju, a zagrijavao se svinjski. Tada sam imao i "Tagan hater" u sigu, jer Tagan mi nije na 4 maila odgovorio...toliko o njihovoj podršci. Pozitivne starne su mu bile odlični naponi i snage, tu nemam zamjerki. Prodao sam to napajanje (čak i malo zaradio ![]() ![]() Mir je zavladao...nakratko. Taj Fortron je NAJTIŠE aktivno hlađeno napajanje koje sam ikada čuo, jedino kad bi se digla temperatura znao bi se vent malo jače zavrtiti, a i to je bilo više nego podnošljivo. Sve u svemu, napajanje sam preporučivao svima i nitko nije rekao da sam ih krivo savjetovao. Temperature su u odnosu na Tagana pale, naponi su bili također stabilni. Oh, glory days... Naravno, ja ne bi bio ja kad ne bi šarafio po kompu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nakon svega toga, izbor je pao na Tagana, na tu istu firmu koju sam pljuvao uzduž i poprijeko, jer je proizvela najzaokruženije napajanje od svih koje sam testirao (a i blowhole je riješio problem ventilacije). Danas bi vjerojatno kupio Tagana 480W (ali u to doba ga nije bilo na lageru), ali i ovaj Tagan 420 X-Eye radi lijepo,naponi su stabilni, oklopljeno je u spužvu (revizija 2 mog moda kućišta), ima 3 godine garancije tako da me boli briga ako rikne... Sve u svemu, potrošio sam dosta love na skupljanje iskustva. Ono što vam sada odmah mogu reći je da sam uvjeren da bi Fortron 300W bio dovoljan za ovo što ja danas imam u kompu.:burn: Izbor između Tagana i Fortrona je izbor između 3 godine garancije/više konektora i bolje ventilacije/most bang for buck. Hvala na čitanju i nadam se da neće biti više ratova Fortron vs. Tagan. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Je, imao sam i ja Fortrona 300W par dana, 12V linija na 10.5V i zujanje od 40dB... nuff said, kao što kaže Rak - niža srednja klasa... Osim toga primarna svrha napajanja mora biti stabilnost voltaža i dobra zaštita od propaljivanja komponenti, a ne neki dodatni fičr u obliku tišine... Naravno ne treba ni spomenuti da ste već dosadni s tim fortronom ![]()
![]() |
#34 |
Guest
|
Imao si Fortron 300W sa 12 cm ventom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Guest
|
Znam, i mislio sam da govoriš o toj starijoj verziji. Ni ja nisam baš bio zadovoljan sa njom. Kažem, SuperSilent verzije sa 12 cm ventom su miljama ispred. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
Imao sam Skyevog Tagna kod sebe i ne grije se nekaj naročito. 420 dual fan je jako tih. Ovako Chieftec 420W ( novi model obavezbno) Fortron 350W, Aopen 350W, Chieftec Delta 350, Nexus 400 ( najtiše kaj postoji), Fortron 400 s 12cm ventom. Ener otom potom.. I sad prije nego kaj na mene navale nabrijana deca s drekom Fortron, NEXUS je najtiši vent na tržištu i njihova napajanja imaju njihove ventove stoga je to ono kaj se traži. Neus ventovei postoje i kod nas za kupiti al mi osoba koja je našla di neće reć.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Guest
|
Tagan je jako,jako tih, ali nije tiši od Fortrona. Amen. BTW, hint za Nexusa : Tehnorajh ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Headbangig Grunf!
|
Hint za Nexus je OK sam stoka ne drži ventove, bar su mi tak rekli...
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Guest
|
Onda treba pokupovati par napajanja i iz njih povaditi ventove, staviti umjesto njih najbolje TT-ove uratke i onda prodavati okolo silence freakovima poput mene ![]() Da vidiš općeg pičvajza poslije :burn: |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 |
Headbangig Grunf!
|
Ma ne staviš Delte od 58db ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Premium
|
Citiraj:
cat killer je sve rekao, a to sto se napajanje grije (u ovom slučaju tagan) više od ostalih, nema veze, njegova svrha je nesto drugo... IMO, to sto se tagan grije nije uopće minus, jer to ne smeta drugim komponentama (proc ili mbo), barem kod mene... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Premium
|
Citiraj:
osim sto je skoro pa duplo jači od tagana 380W kojeg sam imao prije, gotovo da je i jednako tih (trebao bi doci sky do mene pa da cuje ![]() a sto se tice nexusa - TO JE TIŠINA I GOTOVO (znam je di ima...lalalala...:clap: :clap: :clap: ) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Meni je Tagan prirastao srcu, to su valjda traume iz djetinjstva. Najvjerovatnije me podsjeća na stare stabilizatore koji su se prije koristili na telkama i napajanja sa C64/Amige, tako da svaku noć sretan zaspem uz njegovo cvrčanje ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|