|
![]() |
#31 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Tih je, ali meni nedovoljno. Danas sam u komp bio upogonio 15Gb disk iz laptopa i čuje se Fortron u 3pm ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Okej, ovo već postaje čudno...kod mene Fortron nije radio na maksimumu nikada... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 |
Ex-Gastarbajter
|
OK, da sad razjasnimo. Fortron se meni čuje na normalnom setupu tek kad ga koljem sa gridom i igrama kroz duže razdoblje. ali i onda se za prosječnog korisnika NE čuje. Ja sam si jučer stavio u komp samo jedan 2.5" 15Gb disk iz laptopa i to još u spužvu.Mislim da je jasno da se to ne može čut. Nikako. U tom slučaju i procom pod 100% opterećenja kroz preko 8h. Ja čujem fortrona. Ostatk proizvođača čine zalman na procu na 35%(tek toliko da ne stane) i ener 120mm isto na 35%(tek toliko da se vrti)... Znači ja sam službeno postao silence freak. trebam izgleda na liječenje TT-om... |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Guest
|
Dečki, vidim da ćemo morati održati konstituirajuću sjednicu FKTa... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Guest
|
Posudit ću Deltu od Mentala...nikakav potenciometar, straight 12 V. Ili ćeš oglušit. ili prehladit od propuha ili će te otpuhat, četvrtog nema ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
A šta mislite o "ENHANCE 400W" za oko 400kn, ima 12cm vent. Zanima me kvaliteta tog napajanja i dali je tih. Pa ako netko ima iskustva da mi kaže. Isto tako sam gledao " SILVERSTONE SST-ST40F-GM 400W low noise,active PFC " oko 500kn. Šta mu je ovaj PFC i kakve su kvalitete ta napajanja i da li je tiho? P.S. možda neki prijedlog za napajanje! najmanje 400W i da nije preko 500kn. Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Guest
|
Imao sam 400W Enhancea na testu i ne mogu ga preporučiti jer na mom primjerku se čuo trafo za popi*dit, a ni voltaže nisu bile bajne. PFC (Power Factor Correction) služi za povećavanje korisnosti napajanja = manje zagrijavanje, manja potrošnja struje. Bolje je kad je aktivni. Za ovo Silverstone napajanje imaš review ovdje : http://www.trustedreviews.com/articl...d=64&page=2302 Sad, napajanje od 400W i ispod 500 kuna...ufff, ne znam... |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Premium
|
konfa bi bila MBO DFI LAN PARTY UT nF4 Ultra-D, DDR, zvuk, S-ATA, FW, 2xG-LAN, PCI-E, s. 939 CPU AMD Athlon64 BOX 3000+, Sck939 Cooler Arctic-Cooling Freezer 64, socket 754/939/940 RAM PC-3200, 512MB, DDR, Corsair C2, Black, DDR 400 MHz, CMX512A-3200C2 VGA PCI-E LEADTEK PX6600GT Extreme, GeForce PCX 6600GT, 128MB, DVI, TV HDD 160.0 GB HITACHI , 8 MB cache, Serial ATA, 7200, Dekstar GST 7K250 Kućište COOLERMASTER Cavalier 3, black, CAV-T03, MIDI, bez PS pa mislim da bi 350W fortron bio malo preslab, zar ne ? u budučnosit bi stavio još jedan disk i još 512 rama |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Sky reko sam ti da je ploča lažljiva kuja, nabavi multimetar ( posudi) i onda sudi o naponima. Da je po ploči Enhance 520 bibio smeće ko i Tagan 420 a multimetar govori nekaj sasvim drugo.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 | |
Premium
Datum registracije: May 2003
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#42 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
hmm.. samo malo da se uključim. Neodavno sam slagao konfu prijatelju na bazi AMD643000+, DFI ploče, i ostatke, + tv kartica+digitalna satelitska kartica.. stavio sam mu napajanje Chieftec 350W, 12cm vent... i znate što? nekad mu se izbaciva da grafička nema DOSTA struje!! i ponekad se izbaci BLUE SCREEN sa nekakvim errorima... i sad je pizdarija, kako to reklamirati?! reć, trebam jače napajanje, ili što? |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Junior Member
|
A reci pošteno kak je, da se nekad ruši i da po svemu izgleda da je napajanje preslabo, ne da je neispravno , nego preslabo. Iako ne moraju uvažit tu situaciju, mislim da ce u vecini slucajeva pristat na nadoplatu...
__________________ |
![]() |
#44 |
Registered User
|
Dobio sam jučer svog fortrona i moram reć da sam se iznenadio koliko je tih...očekivao sam da će bit tiši od onog mog, ime nije vrijedno spomena ![]() ![]() I da, neću pretjerat kad kažem da je duplo teži od starog 400W napajanja..stvarno se osjeti sad u ukupnoj težini kućišta. e sad, što se tiče napona, to ću kasnije postat, uglavnom...sve je ok i čini se da su dosta stabilni. Probavao sam jučer malo dizat, al nisam primjetio neku povećanu stabilnost prilikom OC-a. Uglavnom, što se tiče napajanja, zasad sam zadovoljan, a za nestabilnost prilikom OC-a krivim ram. jer, ili ja nešto propuštam u biosu podesit(a nevjerujem, jer sam u tome svemu, tj. testiranju raznih latencija i napona već 3.mjesec) ili je memorija krivac, jer i na tvorničkim latencijama, nije 100% stabilna. A možda je i mobilac kriv, ako mu je plafon oko 2,35GHz...vidjet ćemo. Postat ću na "Overclocking" i nadat se rješenju... čujemo se!
MBO DFI NFII ULTRA INFINITY CPU AMD Athlon XP-Mobile 2500+ @ 2200MHz (200x11) Cooler ZALMAN CNPS7000B-AlCu RAM GEIL 2x512MB DDR PC3200, Ultra X, [2-2-2-5] VGA AGP SAPPHIRE ATI RADEON 9800 Pro 128MB, CoolViva modded HDD WD Caviar 120 GB S-ATA BENQ DVD DC DW1670 + SONY CD-ROM 48x Midi Tower EVER POWER CX-5959 Napajanje Fortron 350W, 12cm fan Win XP Pro, SP 2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Lika u mom srcu
|
ma te priče o nestabilnosti računala zbog napajanja, su GLUPOST! Ili ti radi ili ne radi. Pa ja imam jebeno Codegen napajanje, i nikad nisam primjetio nikakve nestabilnosti, bio OC-an ili ne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
ČLAN FKTa
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Junior Member
|
ja bi onak subjektivno reko da je ENERMAX 485 W tezi jedno 10 dkg od maxpower 400w Nije sve u tezini, jel ima laksih i tezih materijala Citiraj:
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
ČLAN FKTa
|
Ali osjećaj povjerenja u teškaše je bezgraničan. Čim sam prvi put uzeo svoga ThermalRighta u ruku, otpala mi je ![]() Istog trena su mi se u glavi vrtile kombinacije - kolko se to da kloknit na 2.5V vcore. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Lika u mom srcu
|
Citiraj:
ma kartica je kurac, to mi je najveći zajeb što sam mu stavio u konfu, ali je bilo na savjet jednog forumaša... :mad: nećemo sad imenovati... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
ČLAN FKTa
|
Ta grafička povuče katkad i 70W, još i procesor 80W, to je već 13A na +12V ako me moje limitirano-rudimentarno gimnazijsko znanje o elektroničkim napravama služi. ![]() Nadodaj još 2-3 kartice i dođe na to da je napajanje možda ipak preslabo a ne neispravno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
ČLAN FKTa
|
9600 XT troši manje od 25 W - full load, a u dosta stvari je bolja od 5900 XT. ![]() ![]() I rekoh MOŽDA je ipak napajanje preslabo, u teoriji bi trebalo raditi. A ovako napamet preporučam kakvog Enhancea, recimo od 460W. Ili Tagana 380 (ako misliš Tagana sad kad se digla ovakva hajka za njim na forumu - cvrčanje, pregrijavanje). Ili možda Enermax Noisetaker 375W. Ali sve je to dosta skuplje od toga Čifa. Tagan ima 22A +12V tako da je to prilično jako. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Premium
|
Konfa iz siga ,i dosad nikakve probleme s grafickom nisam imo chif ima 18A na 12V+ A proc je bio klokan dobrano sigurno je preko 100W vuko
![]() |
#54 |
ČLAN FKTa
|
Moj vuče dobrih 110-120W, ako ne i više. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|