PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Kućišta i napajanja (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=57)
-   -   Dilema: Chieftec 360W, dual fan ili Fortron 350W, 12cm fan (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=17154)

Beast_Cro 03.02.2005. 22:53

Dilema: Chieftec 360W, dual fan ili Fortron 350W, 12cm fan

Dakle, kao što vidite ne znam koje napajanje da uzmem, a jako mi treba kvalitetno i (pod 2 tiho napajanje). Mislim da mi više od 350-360W neće trebat, uz ovo što sad imam možda još dođe DVD rom ili pržilica (prije samo ROM:()
Cijene su im gotovo iste...u Vemilu Chieftec košta 326kn, a Fortron 313kn (mislim).

Zanima me s kojim ću bolje proći što se tiče performansi, a tek onda me zanima koje je bolje u decibelima, tj. tiše...

hvala unaprijed na savjetima.

SPLiFF 03.02.2005. 23:37

Tise je zasigurno Fortron. Moj glas ide njemu.

Fleks 03.02.2005. 23:38

Ja bi fortona. 10w ti ništ ne znače. Oboje su mid end napajanja. Samo je jedna razlika tiše od fortona nebuš našo. Naponi su mu ok kolko vidim/ osjetim. Čifteka je frend dobil sa dragonom i mogu reč 10x glasnije. Čuje su užasan protok zraka. Forton hladi dobro 12cm ventom i još je PROKLETO tih. Moja preporuka. I da kupi u linksu u WC mulj nemoj ić iz moralnih razloga.

BmwMPower 03.02.2005. 23:49

FORTON 100% :D Baš sam si naručio jednog

Beast_Cro 04.02.2005. 14:34

OK, onda ću uzet Fortrona i to, ako ne nađem tu negdje kod sebe u gradu, sigurno neću naručivat iz vemila jer su me zadnji put zajebali dobrano + sto su mi muljali preko telefona da pokusaju umanjit svoj zajeb. [puj!]
:rambo:
To sam njihov cjenik gledo tek tolko da vidim cijene, pa mi je prvi došao "pod ruke" :)

Vjerojatno ću u Linksu uzet (za njih imam samo pohvale)...

u cem je razlika između
1. fortron 350w, fsp-60thnp, super silent, 12cm vent., atx2 ver 2.0 ....338kn
2. i običnog fortron 350w, super silent, 12cm vent., atx2 ....309kn??

Kruno M 04.02.2005. 17:05

FORTON is my choice :)

BrunoZG 04.02.2005. 17:23

http://www.silentpcreview.com/article106-page4.html

BmwMPower 04.02.2005. 17:59

Kako su te zajebali ovi iz Ve-Mila?

Bubba 04.02.2005. 18:24

Citiraj:

Originally posted by BmwMPower
FORTON 100% :D Baš sam si naručio jednog
A da ne bi mozda ti i Fleksonja foton? Pa onda tricobalt ili quantum? :(

Fleks 04.02.2005. 19:31

@Bubba: A jebiga i JA nekad grešim. :D Tak da nisi jedini na forumu.

Bubba 04.02.2005. 22:55

Citiraj:

Originally posted by Fleks
@Bubba: A jebiga i JA nekad grešim. :D Tak da nisi jedini na forumu.
Al triput u istom postu? :p

"Ja bi fortona. 10w ti ništ ne znače. Oboje su mid end napajanja. Samo je jedna razlika tiše od fortona nebuš našo. Naponi su mu ok kolko vidim/ osjetim. Čifteka je frend dobil sa dragonom i mogu reč 10x glasnije. Čuje su užasan protok zraka. Forton hladi dobro 12cm ventom i još je PROKLETO tih."

Beast_Cro 05.02.2005. 03:43

Citiraj:

Kako su te zajebali ovi iz Ve-Mila?
Bio sam osobno jednom kod njih u OS i sve je bilo OK...ljubaznost i pomoć na djelu. kupovo sam modem, al opet sve je bilo OK i bio sam zadovoljan uslugom.
Al kad sam bio preko telefona naručivao robu, sve je bilo super i uplatio i poslo odmah idući dan faxom uplatnicu i trebo čekat par dana da mi stigne. i nije stizalo i ja nazovem da vidim šta je i onda mi oni počnu muljat kako im još pare nisu sjele na račun(a u FINI uplaćeno, znaci laz) i da će mi poslat čim pare sjednu...onda nakon 20min druga priča: nešto su cure zeznule u knjigovodstvu. sve bolja od bolje priče... i kao zadnju ispriku mi rekli da te robe nije ni bilo i da su i oni čekali da im stigne...da, baš! a kad sam sastavljao telefonom narudžbu s njima, onda je bilo svega i svačega - sve su imali kod sebe... Na kraju sam morao cekat vise od 10 dana, nesto sto mi je trebalo stici za 2 dana, a bilo je jako hitno!
poruka za ljude iz ve-mila: kad lažeš, laži da se kotrljla! i bolje bi mi bilo da se odmah kaže, ak je neka slučajna pogreška ili propust nego da se takve glupe isprike pričaju.

Ej, sad sam se malo prisjećo sveg toga i opet se naživciro...eto, tak je, ukratko, to bilo.

Beast_Cro 05.02.2005. 03:49

Citiraj:

Originally posted by BrunoZG
http://www.silentpcreview.com/article106-page4.html
thanks, na linku...znači ovaj skuplji ima LED u sebi. Nije nigdje u njegovom nazivu bilo "aurora", inače bi skužio odmah

Kruno M 05.02.2005. 10:29

Koliko ja znam da se "aurora" koja svijetli čuje nešto glasnije od onog napajanja koje nema ledice, sad jel istina il ne neznam, ali je vjerovato.

pročitao sam to na par reviewa i foruma

Dragon Killer 05.02.2005. 20:56

Moja preporuka ti je isto Forton i ja sam si upravo uzeo jednog

BrunoZG 05.02.2005. 21:28

Aj kad kupiš budi pošten pa zapiši stare napone na mom favoritu medju jeftinjakerima, i nove napone..

A kadse za par dana slegne i subjektivno buku...

Citiraj:

Originally posted by Beast_Cro
thanks, na linku...znači ovaj skuplji ima LED u sebi. Nije nigdje u njegovom nazivu bilo "aurora", inače bi skužio odmah

Sky 06.02.2005. 13:12

Sky to the rescue :)
Ovako, imao sam Fortrona 350W sa 12 cm ventom i napajanje je valjda najtiše koje sam čuo (znam što pričam, isprobavao sam Tagana, Enermax Noisetakere, Sharkoon Silenstormove, Chieftec 460W, Vantece, the whole enchelada...)
Ovo Aurora je isto kao i 350W sa 12 cm ventom, samo vent svijetli plavo, ima potenciometar i nažalost bučniji je od obične 12 cm vent verzije.
E, sad, u Linksu imaš dvije verzije. Moja bi preporuka za tebe bila starija (30-ak kuna jeftinija) verzija, jer ima nešto jače 3.3 i 5V railove i 20 pinski konektor(adapter ne dolazi sa njim, a pitanje je da li možeš upiknut u svoju matičnu 24-pinski, da li ima sastrane konektora dovoljno mjesta i da neki kondiće ne smeta), a razdvojeni 12V railovi ti po meni ne trebaju.

Fleks 06.02.2005. 13:48

Citiraj:

Originally posted by Sky
Sky to the rescue :)
Ovako, imao sam Fortrona 350W sa 12 cm ventom i napajanje je valjda najtiše koje sam čuo (znam što pričam, isprobavao sam Tagana, Enermax Noisetakere, Sharkoon Silenstormove, Chieftec 460W, Vantece, the whole enchelada...)
Ovo Aurora je isto kao i 350W sa 12 cm ventom, samo vent svijetli plavo, ima potenciometar i nažalost bučniji je od obične 12 cm vent verzije.
E, sad, u Linksu imaš dvije verzije. Moja bi preporuka za tebe bila starija (30-ak kuna jeftinija) verzija, jer ima nešto jače 3.3 i 5V railove i 20 pinski konektor(adapter ne dolazi sa njim, a pitanje je da li možeš upiknut u svoju matičnu 24-pinski, da li ima sastrane konektora dovoljno mjesta i da neki kondiće ne smeta), a razdvojeni 12V railovi ti po meni ne trebaju.

E a ja sam još gori od njega i velim ti da napraviš kak ti sky kaže. :beer:

Vedran 06.02.2005. 15:03

Citiraj:

Originally posted by Sky
sky, može jedno pitanjce? taj stariji/jeftiniji fortron u linksu, jel to isti onaj koji si ti imao? pitam te to jer, kao što su mnogi primjetili, dolaskom novog v2.0 fortrona 350 cijena starog je opala za cca. 100kn (ako me sijećanje dobro služi bio je 400 i kusur prije), a i ovaj novi je poprilično jeftin, pa pitam preventive radi da li si siguran da su identični...

Sky 06.02.2005. 19:44

Trebala bi biti ista, ali nisam vidio niti jedno novo cijenom/staro verzijom, vidio sam samo novo/novo, koje je također ubitačno tiho.
Ako ima oznaku 60 PN (PF), to je napajanje o kojem govorim.

Vedran 06.02.2005. 21:22

ma to fsp350-60pn(pf) mi baš ne znači puno jer sam svojedobno kopajući po netu naletio na 3-4 recenzije fortrona s tim p/n a riječ je bila o različitim napajanjima... a i negdje sam pročitao da su novi fortroni 'lakši' što može značiti da se negdje počelo štedjeti premda to baš nije svojstveno fsp-u, bar se nadam...

Beast_Cro 07.02.2005. 15:53

Trebao bi imat Fortrona kod sebe za nekoliko dana, pa vam javim kako radi i kolko je tih (kod mene)...pozdrav svima!
:beer: :)

BmwMPower 07.02.2005. 21:01

Ja Fortrona dobivam sutra :D

Fleks 07.02.2005. 21:37

Citiraj:

Ja Fortrona dobivam sutra :D
Good for you ! :D

Ajd javi kak si zadovoljan.

Emissary 07.02.2005. 21:59

Citiraj:

Originally posted by Sky
Trebala bi biti ista, ali nisam vidio niti jedno novo cijenom/staro verzijom, vidio sam samo novo/novo, koje je također ubitačno tiho.
Ako ima oznaku 60 PN (PF), to je napajanje o kojem govorim.

Znači 60 PN(PF) je jeftiniji u Linksa i ti si ga imao.
THNP je skuplje u Linksa i to je zapravo Aurora.

Jesam li dobro skužio?:o

Sky 08.02.2005. 10:27

FSP350 - 60 PN (PF) je potpuna oznaka.
THNP je novija verzija koja je ATX 2.0 (slabiji 5 i 3.3 railovi, razdvojeni 12 V railovi, 24 pinski ATX konektor), dok Aurora označava model sa plavim svijelećim ventom i potenciometrom.

Vedran 08.02.2005. 11:50

ja bih samo nadodao da aurora također ima p/n fsp350-60pn(pf), ali da ona dolazi u retail pakiranju (ovo nisam 100% siguran, sky?)

Sky 08.02.2005. 19:41

Yap, dolazi u retail pakiranju. Inače, razlika između običnog i Aurora napajanja je samo u ventu.

Emissary 08.02.2005. 21:20

TNX...Sad sam se namjerio na onaj bijesni PQI (oću gigu rama!), al pokušat ću se nekako dokopat prekrasnog zvuka tišine.

BTW jeste čuli za neki audio CD sa snimljenom tišinom?? Raspališ do kraja i možeš se derat na sav glas al čut će se samo tišina:D Stvarno. Ne znam jesu li lovačke al meni su tako rekli.:beer:

BmwMPower 08.02.2005. 22:04

Evo- upravo sam upiko FORTRONA- je težak majku mu... Čim nabavim još i memoriju ide OC... Hvala Bogu što sam se riješio prokletog MS-a ( imam tri- treba netko?). I da, FAKAT JE TIH,šteta što nema potenciometar... Uglavnom, zasad sam zadovoljan :clap: No pravu snagu pokazat ce nakon OC-a :beer:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:47.