|
![]() |
#452 |
Guest
|
čak sam pročitao da nije bitna brzina nego prostor. pa što više prostora staviš za minig veća zarada ? |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#453 |
Premium
Datum registracije: Oct 2012
|
pozdrav, skroz sam nov u vezi mining, dajte mi recite moj komp dal bi bilo isplativo da rudari, znači dal bi uspio zaradit I da ostane nekaj kad bi račun za struju došo. hvala I isprika ak sam fulo temu |
![]() |
![]() |
![]() |
#455 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
da,zaboravi ali imaš i druge coine,ne tolko uspješne tek su krenuli možda bude od njih nešto jendog dana. |
![]() |
![]() |
![]() |
#458 |
Guest
|
tko je jamio jamio je, ovo sad je sviranje qurtzu ![]() |
![]() |
![]() |
#459 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
U cijeloj toj prici, meni se cini da su jamili samo nekolicina na vrhu piramide i proizvodjaci hardwera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#460 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
jeste zaprimili sada jedan vrlo zanimljiv mejl sa bitstampa? ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#461 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Jos sinoc su susjedi potvrdili da su izgubili nesto malo manje od 19000 bitcoinova (oko 5mil USD). Hacknuti BTC su ovdje https://blockchain.info/address/1L2J...wkdstCPUDemNCf |
![]() |
![]() |
![]() |
#463 |
Premium
Datum registracije: Feb 2013
|
Totalni sam seljak u vezi Bitcoin valte. Znam da u Zagrebu ima bankomat za bitcoin i recimo kada kupim tu valutu na bankomatu da li trebam imat otvoren neki račun na internetu u vezi Bitcoinova. Ili se dobije neka potvrda ili neznam ni sam šta. I da li je to sigurno. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#464 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#468 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Laičko pitanje, Ugl imam walet na kojem drzim bitcoin, a iman i mjenjačnicu s koje šaljem lovu na wallet. E sad zanima me kako podignut protuvrijednost onog sto posjedujem, npr. iman 3 Bitcoinsa na wallet, i sad bi prebacio to kao trebao vratit u mjenjačnicu pa tek onda mogu dizat kune, eure???? |
![]() |
![]() |
![]() |
#469 |
Guest
|
koju mjenjacnicu? |
![]() |
![]() |
#473 |
CNE @ Verne global DC
Datum registracije: Feb 2015
|
Pa prvo ih prodas na trade marketu ako vec nisi, te odaberes neku od ponudjenih opcija, koja ti odgovara, za withdrawal fiat-a. Za uplatu na tekuci racun npr, najjednostavnije ti je odabrat Cro Bank Transfer, ukucat podatke te pricekat slj. dan do 16h, kada bi ti novac trebao bit na racunu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#474 |
Guest
|
meni je uvijek najkasnije drugi dan bio na racunu |
![]() |
![]() |
#476 |
CNE @ Verne global DC
|
Tesko, isplatilo bi ti se kad bi imao opremu za rudarenje lociranu negdje gdje je jako jako cheap struja, Island npr. ( + hladan zrak koji ti je takodjer potreban, nama je 80% opreme na Islandu, dok mineri i dalje rokaju na nemalih 60c - uz 3/4 otvorene sibere na fresh intake-u ) + kad bi uzeo opremu na wholesale-u, znaci pricekao da se najave next gen. mineri u javnosti, napravio kalkulaciju troskova i dobiti, te uzeo 10 - 20 komada ( racunaj da u idealnim uvjetima, bez downtime-a, kvarova i sl. ROI ces postici tek nakon 10mj ). Mining je na zalost postao "sport" kojim se bave korporacije i vece ribe, dok je za home usere to vecinom hobi koji najcesce ne nosi znacajan dobitak. Cloud mining, rental cloud mining i sl. nije profitabilno za krajnjeg korisnika, barem ne zasad kad je halving pred vratima, a 16nm ASIC-a jos nema na vidiku ( Ima tj, ali tih par koji su operativni spadaju pod engineering samplove, te se testiraju pred mass production ( Insider info - stvar je bolestina i ogoman turnaround sto se tice komercijalnih ASIC-a koji trebaju stici na trziste. 12TH/s @ 900W ![]() Ako zelis "zaraditi" i okusati srecu investiranjem u BTC, najbolje ti je pristupiti metodi buy'n'hold, kupi sad, te cekaj 6mj da nastup halving, pa prodaj kad poraste cijena. Mada ne bi prodavao ni mBTC prije 2017.te, ako nije stvarno hica ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#477 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Perestrojka i ekipa koja kuži kretanje Bitcoina, planiram na kraći rok (6 mjeseci cca) uzeti Bitcoin. Ima smisla kupiti sad i negdje u ljeto prodati? Ili da se manem ćorava posla ako ne znam ništa o tome? Hvala unaprijed! |
![]() |
![]() |
![]() |
#478 |
super user
Datum registracije: Dec 2007
|
Sad je oko 800 $ za 1btc. Prije nekih pola godine mislim da je bio ispod 400-500$ . Bilo bi bolje da si uzeo prije jer je upitno koliko ce jos ici gore(ako ce ici). Sve je to kocka .. Zadnje izmijenjeno od: viper. 17.12.2016. u 03:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#479 |
CNE @ Verne global DC
|
A cuj, na 200$ su rekli - previse je, past ce, na 400$ su rekli - previse je, cekaj da padne pa kupi, na 600$ su rekli - previse je, nemoj sad past ce - get the point ? Za 6mj period ti ne bih znao reci, posto sam ja ovdje na duze staze 5+ god, tehnologija se siri, biva prihvacena svakim danom sve vise i vise, jos je sve to zeleno i proci ce puno puno godina prije mass adoptiona, ali ide u dobrom pravcu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#480 |
super user
Datum registracije: Dec 2007
|
Bio je i preko 1000$ pa je pao polako na 200 $.... heh Ali da tesko ga je mine-at a i broj btc je ogranicen sto bi znacilo da bi mogao rast. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|