Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 29.04.2010., 19:29   #3331
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
po stoti put interspar city ceter one...imali su ih 70 akd sam ja bio prije 3 mjeseca...i bolji je od željcove sigme definitivno
Red Dwarf je offline   Reply With Quote
Staro 29.04.2010., 19:44   #3332
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Što ste se raspričali . Imam opak muskul fiber od treninga nogu od utorka, ali do sutra će se to valjda riješiti. Čisto ovako da pitam, s obzirom da ništa nije još sigurno, jel ima zainteresiranih (očito ima, ali ono da se dogovorimo ko ljudi ) za bicikliranje na Sljeme u petak (sutra), subotu ili nedjelju ? Da se dogovorimo za neko PCE okupljanje ?
Oglas

Oglas
Staro 29.04.2010., 19:54   #3333
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

Ja.imam i bidone i kacigu i rukavice i sve lock 'n' loaded ako budem izdržao išao bi ja i u petak i u subotu i nedilju
Staro 29.04.2010., 20:30   #3334
Željac
sto da napisem ?!

Željac's Avatar

ja glasam za subotu ili nedjelju.
onda bi isao, jerbo imam obavaveza (pet), a i danas sam malo preforsirao. tako da se nadam svemu sutra

u torbi sve sto mi treba, kaciga izostaje. zato to kompenziram defanzivnom voznjom.

Željac je offline   Reply With Quote
Staro 29.04.2010., 20:36   #3335
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor duuh Pregled postova
Ma nije on loš, samo za što njoj treba bajk?

I kod treka obično plaćaš 500kn više zato što je trek i zato što je bijeli, pa tako i kod ovog modela. Al nisam se sprdao bicikl je prekrasan, al ako ideš na XC.
Ma nisam ni mislio da sprdaš, drugačije moje pitanje uživo zvuči

Za XC i je, malo za po gradu.
Ne znam kakva je razlika u opremi. Jeli ova na treku bolja od ghosta (mjenjači, pogon i ostalo)? Recimo negdje sam pročitao da taj trek ima plastične pedale ali zato ima disk kočnice, a kod ghosta su vjerojatno metalne pedale i v-brake. Ma oba su dobra i koji god kupila, neće pogriješiti.

@Dwarf, zračnica

Zadnje izmijenjeno od: murina. 29.04.2010. u 20:46.
murina je offline   Reply With Quote
Staro 29.04.2010., 20:54   #3336
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

gle ja sam vozio na plastičnim pedalama i uopće nije problem voziti mislim nisu ništa kvalitetnije/lošije od istih metalnih u cjenovnom rangu.oprema je ukratko ok i li-la tj svejedno je. Neka uzme treka jer ramu je najteže/skupljle mijenjati...uglavnom nemoj razmišljati i uzmi treka ozbiljno

a pa rekao sam ti da je zračnica way to go nema bolje, jeftinije i tiše zaštite
Staro 29.04.2010., 21:18   #3337
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Trek ide sigurno. Bio bio sam danas do dućana ali ga nemaju trenutno, tek iza 6.5 će doć nova zaliha.
Staro 29.04.2010., 21:29   #3338
dUG1
Premium
Moj komp

dUG1's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor dUG1 Pregled postova
Bah, nikak kupiti bicikl.
Faks, neki posao ak se nadje, zajebancija i opet sam na pocetku

Pa sam naletio jucer u Evnju Molu na snizeni Giant XTC3 sa 7k na 4500.
Zanimljivo. Oprema boli glava (cak mi se cini da su specifikacije na stranici pogresne, posto su shifteri SLX, a ne "samo" Deore), ali me zanimaju 3 stvari:

1. Zracna vilja - da ili ne? Koliki su intervali "pumpanja"?
2. Hidraulika Giant Root - nemrem nis nac o njoj na netu, a vidim da ju Giant trpa na sve modele od 3000 do 8000k kn
Valja li to kaj?
3. I naravno najvaznije - kupovati bike u Turbosportu ili pobjeci glavom bez obzira i platit vam pivu zato kaj mi je opce palo nes tak na pamet?
Bilo tko? Osim reklama za Ciklus i Meridu?
dUG1 je offline   Reply With Quote
Staro 29.04.2010., 21:39   #3339
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

uzmi turbosport se sad specijalizirao samo za giant tako da nebi trebalo biti problema kao s scott-om kojeg su prestali uvoziti

uglavnom uzmi jer pomeni je ok i vilica i oprema

@De5tr0yer : nisi jedini u kategoriji sporih uzbrdo

Zadnje izmijenjeno od: Red Dwarf. 29.04.2010. u 21:59.
Staro 29.04.2010., 21:39   #3340
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Što ste se raspričali . Imam opak muskul fiber od treninga nogu od utorka, ali do sutra će se to valjda riješiti. Čisto ovako da pitam, s obzirom da ništa nije još sigurno, jel ima zainteresiranih (očito ima, ali ono da se dogovorimo ko ljudi ) za bicikliranje na Sljeme u petak (sutra), subotu ili nedjelju ? Da se dogovorimo za neko PCE okupljanje ?
Za sutra očito da ne bude ništa, IMO.

Nedjelja bi meni najviše odgovarala. Subota je prvimaj, gužva i tako to plus što se moram najest na roštilju kod frenda

Pa eto, vote za nedjelju

Btw, ja sam jedan od sporih uzbrdo
Oglas

Oglas
Staro 29.04.2010., 22:49   #3341
Željac
sto da napisem ?!

Željac's Avatar

Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
Nedjelja bi meni najviše odgovarala. Subota je prvimaj
tog se nisam niti sjetio.

takoder vote nedjelja.

Željac je offline   Reply With Quote
Staro 30.04.2010., 00:05   #3342
marauder16
upgrading...
Moj komp

Datum registracije: Jun 2006
@murina imam Scott Voltage YZ3 iz 2003., ima nekoliko stock dijelova koji uskoro odlaze u povijest, ali je vecinom promijenjeno sve osim rame.

ja sam razrezao zracnicu i namotao ju oko tog dijela gdje lupa. a meni lupa jer je lanac vec brutalno istegnut (on je jedan od onih dijelova koje treba promijeniti :P )
Staro 30.04.2010., 09:17   #3343
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

bome od 2003 nemijenjati lanac je poprilični uspjeh...da mi je znati koliko se lanac istegnuo

izgleda da će onda i meni nedjelja odgovarati za sljeme btw popodne najavljuju kišu dok recimo za prvi maj je savršeno vrijeme
Staro 30.04.2010., 09:33   #3344
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

E onda bih mogao zamijeniti lanac iako je ovo sa zračnicom odlično riješilo problem. Imam onu prozirnu naljepnicu na rami ali je svejedno istuckalo i oštetilo boju oko nje. I to u desetak dana, jer kad sam ga kupio (polovni) nije bilo ništa
Staro 30.04.2010., 10:02   #3345
marauder16
upgrading...
Moj komp

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
Autor Red Dwarf Pregled postova
bome od 2003 nemijenjati lanac je poprilični uspjeh...da mi je znati koliko se lanac istegnuo

izgleda da će onda i meni nedjelja odgovarati za sljeme btw popodne najavljuju kišu dok recimo za prvi maj je savršeno vrijeme
hm, pa zapravo kad pogledas sto je sve ovaj bike prosao zapitas se kako to sve jos radi.
po bikeu sam bas poceo gaziti prije tri godine, prije toga je vidio sam cestu.
stock dijelovi su kotaci (nepojacane felge), pogon, shifteri, prednji derailleur, sic stanga, kocnice (pakne su nove) i lanac. svi na izmaku snaga.
jedino sto ne bih mijenjao su shifteri s integriranim rucicama kocnica, po meni su najbolje koje sam ikad vidio

uglavnom, vrlo zilav bike, ali sam se naviknuo na geometriju i stvarno ide brzo nizbrdo
Staro 30.04.2010., 10:28   #3346
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Citiraj:
btw popodne najavljuju kišu dok recimo za prvi maj je savršeno vrijeme

Si se stiso malo a? Bojiš se kiše

Nemoj se sad pokušat izvuć da nemaš gume za kišu samo
Staro 30.04.2010., 10:48   #3347
Bartuc
The All Seeing Eye
Moj komp

Bartuc's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Jučer počeo voziti bicikl i danas ne mogu sjesti na njega koliko me guzica boli Da ne pričam kako mi se tintilinić udrveni, ali ne u smislu koji bi razveselio curu već ga uopće ne osjetim nakon jednog kruga oko Jaruna

Kako vi rješavate probleme sa sicom? Sve si razmišljam da stavim neku spužvu u gaće xD

PS: Prije sam imao sic od gela, bio je udobniji, ali također je boljela guzica. Tako da sumnjam da bi bolji sic puno pomogao!?
Bartuc je offline   Reply With Quote
Staro 30.04.2010., 10:49   #3348
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

e,e...dovoljno mi je što sam formula 1 uzbrdo po suhom još mi fali i kiša pa da postanem kišni čovjek ko schumi

mene nakon otprilike 1h boli muškost.i sad ću si naručiti tzv pelene tj biciklističke hlačice...jer inače samo siđem na 2-3 minute, nazad i eto ga...a imam onaj ful uski sic
Staro 30.04.2010., 10:56   #3349
Bartuc
The All Seeing Eye
Moj komp

Bartuc's Avatar

Možda nije loša ideja kupiti te biciklističke hlačice i preko njih staviti normalne hlače, čisto da se ne pederišem u njima Nebi se mogao zamisliti u tako uskim hlačicama po vani xD

Budem danas pogledao kako se cijene kreću, nadam se da nisu pre skupe...
Staro 30.04.2010., 11:06   #3350
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

cirka 200 pa nadalje kuna
Staro 30.04.2010., 11:13   #3351
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Citiraj:
Autor Bartuc Pregled postova
Jučer počeo voziti bicikl i danas ne mogu sjesti na njega koliko me guzica boli Da ne pričam kako mi se tintilinić udrveni, ali ne u smislu koji bi razveselio curu već ga uopće ne osjetim nakon jednog kruga oko Jaruna

Kako vi rješavate probleme sa sicom? Sve si razmišljam da stavim neku spužvu u gaće xD

PS: Prije sam imao sic od gela, bio je udobniji, ali također je boljela guzica. Tako da sumnjam da bi bolji sic puno pomogao!?

Gay talk. ok

Meni nakon stanke preko zime prva 2-3 puta boli pakšu, al nikad mi nije pimpać odrvenio

Nakon ta 2-3 puta, guza se navikne i bude čvrsta ko kamen, kakve bicke
Staro 30.04.2010., 11:21   #3352
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
Gay talk. ok

Meni nakon stanke preko zime prva 2-3 puta boli pakšu, al nikad mi nije pimpać odrvenio

Nakon ta 2-3 puta, guza se navikne i bude čvrsta ko kamen, kakve bicke
to zato jer ti je mali

a neznam...ugl ja ću sebi još provati malo nakositi sic tako da mu je prednja strana spuštenija a stražnja višlja pa možda to riješi problem...sve u svemu treba se malo poigrati tako da sjediš s dupetom na sicu a ne praktički na "integriranom" dijelu svoje muškosti
Staro 30.04.2010., 11:23   #3353
Bartuc
The All Seeing Eye
Moj komp

Bartuc's Avatar

E vidiš mogao bi i to sa kosinom sica probati. Ako ništa drugo, valjda ću otupiti na bol nakon tjedan dana.
Staro 30.04.2010., 11:27   #3354
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Kod tog spouštanja sica, pazi da ne spustiš previše, onda ćeš klizit non stop (al ne u vlažno mjesto)
Staro 30.04.2010., 11:34   #3355
duuh
Premium

duuh's Avatar

Datum registracije: Mar 2010
Citiraj:
Autor murina Pregled postova
Ma nisam ni mislio da sprdaš, drugačije moje pitanje uživo zvuči

Za XC i je, malo za po gradu.
Ne znam kakva je razlika u opremi. Jeli ova na treku bolja od ghosta (mjenjači, pogon i ostalo)? Recimo negdje sam pročitao da taj trek ima plastične pedale ali zato ima disk kočnice, a kod ghosta su vjerojatno metalne pedale i v-brake. Ma oba su dobra i koji god kupila, neće pogriješiti.

@Dwarf, zračnica
Diskovi su prednost za downhil (a ovo i onako nije bajk za downhil), ipak je ovo neki ulazni model pa tako ne treba ocekivati cuda od tih diskova.

Iz mog skromnog iskustva (isto sam kupovao bajk za curu mozda je bolje ici na bolju opremu sto se tice pedala, shiftera. V-brake je cisto ok za normalnu voznju. A opet sto se tice cura one obicno vole da je ljepse pa su samim tim i zadovoljnije. Tvoj izbor.

Sto se tice ciklusa i meride prosao sam isto dosta shopova po gradu i zbilja mi se cine najposteniji. Jebemu cak na stranici pise da nece prodavat skupe bajkove pozerima (to me slomilo.
duuh je offline   Reply With Quote
Staro 30.04.2010., 11:42   #3356
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
kad vidim ovakav dan, dođe mi žao da nisam isao na sljeme, znam samo da cu otkazat faks za danas i odoh kuci

za pogradu je dosta v-brake ali diskovi dobro dođu u svakom slučaju po šumi

šta se tiče guzice, to je normalno i treba se naviknut na sic, s vremenom bude manje bolilo. ja vozim bez bicki, i kad me pocne malo kao bolit, dignes se na noge, malo protegnes i sve oke. ali u svakom slučaju prekontroliraj nagib sica, da ti nije prema iza...

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je online   Reply With Quote
Staro 30.04.2010., 11:50   #3357
Halos
muimerP
Moj komp

Halos's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Citiraj:
Autor duuh Pregled postova
Diskovi su prednost za downhil (a ovo i onako nije bajk za downhil), ipak je ovo neki ulazni model pa tako ne treba ocekivati cuda od tih diskova.

Iz mog skromnog iskustva (isto sam kupovao bajk za curu mozda je bolje ici na bolju opremu sto se tice pedala, shiftera. V-brake je cisto ok za normalnu voznju. A opet sto se tice cura one obicno vole da je ljepse pa su samim tim i zadovoljnije. Tvoj izbor.

Sto se tice ciklusa i meride prosao sam isto dosta shopova po gradu i zbilja mi se cine najposteniji. Jebemu cak na stranici pise da nece prodavat skupe bajkove pozerima (to me slomilo.
V-Brake za normalnu voznju, pih, treba paziti s njime jer su u mojem slucaju prejaki, pa leti se na glavu čoviječe sa time. Frend uzeo Meride sa v-brake om, jadan nesmije zakočiti

ja naprijed imam mehaničku Heyes-MX4 sa 18diskom, jest malo šminka, ali tada sam se malo vise spuštao po Vukomerickim Goricama, pa je bilo frke, sada mi netreba uopće taj disk. Za po gradu kočim nogom na zadnjoj gumi (sjeca se tko te šeme sa BMX-om)
Halos je offline   Reply With Quote
Staro 30.04.2010., 12:07   #3358
Bartuc
The All Seeing Eye
Moj komp

Bartuc's Avatar

Da, V-Brake je dušu dao za ležernu vožnju po gradu/jarunu i sl. Ako su dobro naštimane, koče zbilja fenomenalno. Na bivšem biciklu sam imao Tektro V-Brake, nisi ih smio ružno pogledati i već koče Sad na Wheeleru imam Shimano ako se ne varam, nisu niti blizu dobre kao Tektro (može bit da nisu tako dobro naštimane), ali i dalje koče fenomenalno. Baš sam jučer stao peseku drito ispred njuške, babu skoro herc ćopio

Morati ću si nagnuti sic i malo volan dignuti pošto previše ležim na biciklu. Budem javio za par dana jel se situacija popravila...
Staro 30.04.2010., 13:24   #3359
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

ja neznam što ste svi pod dojmom da je v-brake jadan mali kočioni sustav za curice...

moj v-brake uspije pri brzini od 25kmph zablokirati stražnji kotač iako imam >100kg također sam se spuštao niz nasip okomito na nizbrdicu i to dva puta : jednom ful sporo i kočio s v-brakeovima i jedno "dijagonalno" i onda s zadnjom kontrolirao proklizavanje

V-brake je dobar koliko ga njegov vlasnik zna namjestiti i koristiti
Staro 30.04.2010., 17:38   #3360
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Citiraj:
ja neznam što ste svi pod dojmom da je v-brake jadan mali kočioni sustav za curice...

moj v-brake uspije pri brzini od 25kmph zablokirati stražnji kotač iako imam >100kg također sam se spuštao niz nasip okomito na nizbrdicu i to dva puta : jednom ful sporo i kočio s v-brakeovima i jedno "dijagonalno" i onda s zadnjom kontrolirao proklizavanje

V-brake je dobar koliko ga njegov vlasnik zna namjestiti i koristiti

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge