|
![]() |
#271 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Pa pobijaju baš ono što ti tvrdiš :zbunj_mod: Looking at our WorldBench and load time results, it's obvious that RAID doesn't improve the performance of typical desktop applications by a significant margin. However, our FC-Test and iPEAK results show that moving from a single-drive configuration to a multi-drive RAID array can dramatically increase file creation, copy, and read performance. RAID can also improve storage subsystem responsiveness during disk-intensive multitasking. The fault tolerance of RAID 1, 10, 0+1, and 5 arrays can also pay obvious dividends for desktop systems, as anyone who has lost data due to a drive failure can attest. |
![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
je, i ja povjerovao i prvo isao isprobati,kad ono banana... imao sam vec jedan post ranije, neznam da li je to do moga kontrolera koji je nf4 ultra ili do neznam cega...napravim 5 uzastopnih bencheva sa hdtachom 3 ili 2.61 i svaki puta mi ispadne drugaciji transfer rate sa istim cluster sizeom.....prvo krene sa duplo vecim,pa onda zavrsi da krene sa TR jednog diska pa na sredini ili pri kraju skoci na dupli TR jednoga diska.... vrlo mi se to cudno ponasa pa sam zato skeptican....ako je imao itko takvih problema neka ih iznese.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#273 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Aaaa, nf4 nije nikada bio poznat po dobrom radu s diskovima, pogotovo u radi poljima. Imaš instalirane one nvidiasw drivere? Ako imaš skini ih i postavio defaultne od microsofta (device manager, desni klik na ide kontroler, reinstal driver (ili što već), odaberi da ti prikaže sve, odnosno ručni mod za istalaciju drivera, pa iz liste izaberi M$ ide kontroler ili kako već piše). |
![]() |
![]() |
![]() |
#274 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#275 | |
Premium
|
Citiraj:
ima li kakav post o raid-u i nf4 ultra..? Zadnje izmijenjeno od: Shuky. 12.03.2008. u 09:17. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
FORD Fix Or Repair Daily
|
@Shuky Evo ti jedan test koji prezentira realnu situaciju kojih kod mene ne fali: ![]() Pokreni Photoshop i kreiraj novi file od 4000x3000px i "popuni" ga sa razno raznim fotkama(barem 30komada, svaka u svom layeru) da nigdje nema transparent ili bijele podloge. Jesi.......Ok, sad klikni save file i...........cekas jedno 7-8min da se file savea na HDD sad to napravi sa raidom0 pa javi kolko si cekao. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#278 | |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#279 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 21.03.2008. u 19:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#280 | |
.: h4rdc0Re cY8ERgEEk :.
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Kod mene jos uvijek problem sa temperaturom. Postavio 8cm SilentBlade na 7V da ga hladi no temp na pada ispod 37C u idle. Isprobao sam gdje mu je max; na 62C rikava (nakon restarta sve ok) ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#281 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#282 | |
Premium
|
Citiraj:
Ti nemas te diskove... Meni je uredno sekundu i pol. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
The Dark Side of Moon
|
zato što ti imaš Vistu a on XP,a u Visti se sve 3 puta brže diže,i meni se digne Photoshop maltene ko i tebi samo ja nisam ubo RAID 0 još,možda jednu 100tinjku sporije.Uglavnom stvari oko kojih se ne treba zamarat,jer RAID 0 nije toliko zbog bržeg dizanja nego upravo zbog stvari koje je Uber Gosu napisao,tu se recimo treba osjetit razlika....
![]() |
#286 |
FORD Fix Or Repair Daily
|
Evo parametara slike: Save as .TIF image iz CS2 na baracudu 9 traje oko 5minuta (CPU iskljucujem jer nije iznad 30% za vrijeme zadatka a i disk se cuje ABNORMALNO dok savea). Posto je moj disk u banani kao i diskovi vecine korisnika ne sumnjam da bi 410AS bit preporod a RAID 0 necu ni komentirat............ ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Ubo sam danas jednu 410AS jako sam zadovoljan s njom, tiha i brza kao što je bilo i za očekivati, nemam loše za reć brži disk nikad nisam imao i na sintetici ljepo ispada i u radu se vidi da je dobra...
![]() |
#288 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]() Nemam para za 500gb, ovaj bi možda ušao u financijsku konstrukciju. Postaje mi tijesno mojih 320gb ![]()
![]() |
![]() |
#289 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
U ADMu kao i obično može se pregledati roba prije kupovina iako tipa (bio je vlasnik za pultom) nije nimalo začudio kad sam rekao da tražim 410AS "single platter" barakudu i donio je odma što treba pogledao je to je to, nije reffurbished uzimam, keš doviđenja... ![]()
![]() |
#291 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
gdje je to 360kn? |
![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
![]() |
#293 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
no kome je 250 gb premalo a zeli brz i dobar disk, treba razmislit o seagate 500 gb 32mb cache 7200.11 ... Mada, ove dvije bebice od 250 u raid0 :-) rade vise nego dobro, te pruzaju jednako prostora. |
![]() |
![]() |
![]() |
#294 | |
Premium
|
Citiraj:
Uskoro mi dolazi WD750GB SE16 pa cu usporediti brzine.
![]() |
![]() |
#295 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
I ja uzeo danas Speedya al me bas nije razveselil... Imam ST3250620AS i uzel sam jos ovog tak da mi sustav bude malo brzi i tisi... Znaci planiral sam na 410AS staviti particije od XP-a i Viste, i jos ovak 2 particije (za fileove i igre), a onaj 620AS sam planiral za filmove i serije ostaviti... I ono sve ok, stavil ja XP i napravil particije i sve se cinilo ok...kad ono, neda se formatirat ona zadnja particija od oko 100GB...probal na sve nacine, al stane format na oko 20%... znaci zadnjih 80 GB je qurcu, ili dio kod zadnjih 80GB...ima ko kakav savjet, ili sam to zamjenit... Uzeo to u hgšrotu zbog garancije od 5.god...šta da im opće kazem kod vraćanja... Probat cu jos sutra kod frenda nest sprobavat, al mislim da tu nema spasa...??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#296 | |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
![]() ![]() Nema razloga da ti ne daju novog, samo mene brine ovo. Već 5 ljudi se javilo da je imalo problema sa ovom 410 serijom, a ja sve gledam kako da uzmen jednog ![]()
![]() |
![]() |
#297 | |
Premium
|
[quote=Mr.Ex.President;998439] Citiraj:
![]() Općenito pravilo za njih - ak su dobri u tj. dana, bit će valjda dobri. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#298 | |
Torrent freek
|
Citiraj:
![]() Puno veće sranje bi bilo da crknu nakon godinu dana recimo ![]() Ma vidit ću još oću ovog 410 od 250GB il dat 50-ak kuna više za 320GB ili možda pričekat ljeto pa uzet 500GB ![]()
![]() |
![]() |
#299 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
imam pitanje, imam ovu staru plocu MBO SOLTEK SL-86SPE-L koja podrzava sata, sada me zanima da li bi ovaj hard radio na njoj posto vidim da pise SATA II edit: ova ploca http://www.hardocp.com/article.html?art=NDky |
![]() |
![]() |
![]() |
#300 | |
Torrent freek
|
Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas