|
![]() |
#271 |
našikan pravim haos
Datum registracije: Jun 2008
|
Konzum imaš u svakom gradu,Dinamo imaš samo u Zagrebu. Zato je i napravljen ko udruga građana,još od 1946. zato jer je to klub svih građana grada Zagreba. I onda mi dođe tvoj sused i shebe sve...crk'o dabogda ![]() Kvartovski kafići i mogu biti udruge(eto primjer udruge navijača dinama u Draškovićevoj ![]() Teoretski ko udruga nemaš pravo prodavat ikakve artikle ukoliko kupac nije član te udruge. Tu je i pitanje državnih olakšica,broja zaposlenih,prava u nabavi sirovina iz vana...ima milion razloga zaš Podravka i Konzum nemogu bit udruge građana. Eto..ko laik laiku ![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Vrlo je jednostavno,klub treba voditi struka a ne kriminalci,a struku biraju na izborima članovi,1 član - 1 glas. Što je nejasno? Članovi ne odlučuju ni o čemu osim što biraju sami upravu kluba. Tako to funkcionira u svijetu...
|
Oglas
|
|
![]() |
#273 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Slažem se ja. Ali poštenije bi bilo kupiti paket dionica koji osigurava ulazak u upravu kluba pa onda neka tamo odlučuje kako hoće. Jer pazi, ovako se dinamo financira iz lokalne samouprave koja čiji se budžet opet određenim dijelom osigurava iz državnog proračuna. I ti i ja i mi i vi punimo taj proračun. Znači oni koji nisu članovi, ne mogu odlučivati o klubu a opet plaćaju. To je meni nepošteno recimo, zašto moja baka ne može odlučivati o Dinamu ako nije član, a mora plaćati ( neizravno, doduše) za isti. Meni to nije uredu, zašto ja kao susjed ZG-u moram plaćati za klub iz Zga novac. Ili ako hoćete, zašto moram biti član formalno ako već plaćam članarinu de facto kroz poreze, odbitke i sl. ![]() Nema transparentnosti dok uzimaš privilegije a ne preuzimaš odgovornost pa je sam papa Franjo na čelu. |
![]() |
![]() |
#276 | ||||||
(╯°□°)╯︵ ┻━┻
Datum registracije: Apr 2010
|
Citiraj:
Citiraj:
Mislim, ispravi me ako griješim, ali Hajduk posluje na takvom principu, iako, imaju dugova više nego grčka, ali plaćaju sve poreze i davanja... Citiraj:
Dioničar je u klubu tak dugo dok ima svoje dionice. Član (ili u ovom slučaju neki predstavnik kluba izabran od članova) je u klubu tak dugo dok - plaća članarinu i tak dugo dok članovi glasaju za njega. Primjer si opet možeš uzeti na svojem voljenom klubčiću. Dragi Florentino je pred 10ak godina odlepršao s mjesta predsjednika jer je izgubio na izborima, da je imao dionice, nikad ne bi otišao iz kluba. Citiraj:
![]() Citiraj:
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#277 |
Premium
|
Demagogija. A na kojem principu rade Chelsea, PSG, City, Monaco? A Real je druga priča. U Španjolskoj Real a bome i Barcelona su u rangu ministarstva gospodarstva ili unutarnjih poslova. Znači da su na razini državnih tijela, maltene. Opet ću biti kao papiga po dvjestoti put: može brate i da su jedan član - tri glasa ali da javni novac ( poreznih obveznika ) ne ide u Dinamo. Ja sam navijač Dinama, stvarno jesam i nisam zadovoljan stanjem, ali objasni mi zašto bi ja davao neizravno novac kroz porez i sl. za nogometni klub? Ako je tebi normalno da klub koji ima promet koji se broji u milijunima eura ima ista prava kao i udruga pjesnika ili udruga izviđača onda super. Odlično! Reci mi koliko Bayern dobija novca iz njemačkog proračuna? Što si rekao za Red Bull je čista demagogija. Dinamo vrijedi 100 milijuna nečega.. imaš 100 000 navijača, neka statko da 600 kn i to je to. Imate većinski paket. I pazi sad, nitko to pravo ne može osporiti, izaberete predstavnika za upravni odbor i imate što želite. Zar je puno 500-1000 kn za ljubav svog života? Prijatelju, nema džabe ni u stare babe. I više odustajem ove teme, rekao sam što sam mislio reći. Zadnje izmijenjeno od: burmuz. 16.12.2014. u 16:56. |
![]() |
![]() |
#278 | ||||
(╯°□°)╯︵ ┻━┻
|
Naravno, svi navedeni klubovi bi sa svojim principom poslovanja mogli biti vrhunski uzori drugim klubovima kako poslovati. Koga briga za gomilanje dugova od 130 milja ojrića po godini dok god je iza kluba ruski / arapski milijarder koji može rastvoriti kesu i platiti ![]() Citiraj:
Teška istina, koju ti ne želiš priznati sad ovdje je - da tvoj voljeni klub posluje baš takvim principom kojeg ti ovdje odbijaš iz petnih žila. Ali baš bi me interesiralo tvoje mišljenje da recimo Real ode u privatizaciju. Matešić kupi Real i preimenuje klub u Red Bull Marid. Koje bi onda bilo mišljenje o privatizaciji ![]() ![]() Citiraj:
Ljudi traže transparentnost i jasnu viziju kluba, a ti tu pokušavaš prikazati kao da se traži neki kriminal. Citiraj:
Citiraj:
Ti si taj koji je uletio poput padobranca, a ne znaš ni 1% o terminologiji. Kao što rekoh, prvo proučio, onda piši.
![]() |
![]() |
#279 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Mogu ja pitat nešto,samo me zanima. Kako se udruga inače financira? Tj. drugim riječima,kako bi se klub treba financirati kao udruga građana? Smije li zarađivati na transferima igrača ili na bilo čemu? |
![]() |
![]() |
#280 |
našikan pravim haos
Datum registracije: Jun 2008
|
Smije. Financira se iz državnih i gradskih proračuna i sama,izvan je sustava PDV-a. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#281 | |
*
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
Razumijem ogorčenje time da se daju javna sredstva za nogometni klub. U sadašnjoj situaciji gdje je klub de facto privatni to zaista nema smisla. Ali uz prepostavku da je klub na naki način javni, da je to u skladu sa financijskom situacijom u gradu i da se zna gdje je svaka lipa otišla onda to ima smisla. Službeno je riječ o neprofitnoj udruzi građana. U praksi je jasno da je kroz klub prošla velia količina novca, a tijek novca u najmanju ruku sumnjiv. |
|
![]() |
![]() |
#282 | ||||
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() To ti je ono što je jovanović govorio da ne mogu vrijediti ista pravila za udruge ljubitelja ptica pjevica (karikirao je) i dinama koji mlati stotine milijuna kn (zapravo i eura), te na to ne plaća poreze. Pa je prozvan četnikom kojemu šiklja hrvatska krv iz očnjaka i sl... Citiraj:
Citiraj:
Registar neprofitnih organizacija - oib od dinama 93376857458 BTW Kad dinamo nešto krši - nikom ništa klik. Lova, veze i prijetnje rade čuda. Ajd vi prekršite zakon pa će te vidjeti kako će te proći... BTW burmuz - otkud tebi da ja podržavam takvo financiranje. Treba skinit sa državne sise sav profesionalan sport - pa nek se snalaze, traže sponzore. Tko je dobar opstat će, tko ne ugasit i to je to. Isto vrijedi i za vjerske organizacije, većinu udruga koje se financiraju javnim sredstvima i sl. To je jedan od razloga zašto tolike rashode imamo, naš proračun puca po šavovima... Također nisam član kluba, niti jedne udruge (iako sam potpisao online peticiju i podržavam njihov rad). Također ne financiraš ti dinamo iz bjelovara porezom ili ja, nego građani zagreba - to je jednim dijelom odjeljeno na lokalnoj razini. Al još najveća prevara je ovo: ![]() Znači postojao je paralelno još jedan fantomski klub, pa kad je dinamo otišao u stečaj (dugovi 3-4 put veći od hajduka) - samo je fantomski klub preuzeo njegovo mjesto - ni lipe nije vratio. Kad je cvitanoviću trebalo dugove vratiti pravomoćnom sudskom presudom je odlučeno da taj dinamo nije onaj klub koji duguje cvitanoviću - ali je zato komotno bio taj klub kad je trebalo preuzeti igrače, stadion, dresove, titule. Trebao je krenuti iz najniže razine natjecanja. Sve je to teška ilegala. Tog ima samo kod nas... Jesam ja simpatizer dinama (barem bio) - al ovo je sramota, nije ni čudo što hajdukovci pizde. Oni svoje dugove moraju vratiti. Imaju moj suport u borbi protiv mafije Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 16.12.2014. u 20:24. |
||||
![]() |
![]() |
#283 | |
(╯°□°)╯︵ ┻━┻
|
Bitno je što i UEFA i EU kažu na te potpore Dinamu: Citiraj:
![]() |
![]() |
#284 |
Premium
|
Ma ima toga da bi se danima moglo... BTW evo nešto "simpa" Što si tamo radila? Inspektorica koja je provela nadzor u Dinamu ima problema na poslu! Također je sredio otkaz onoj novinarki koja je prva ozbiljnije pisala o mutnim poslovima u klubu. |
![]() |
![]() |
#285 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
#286 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Ako se ne varam Osijek je jedna od najstarijih dinamovih filijala, prije bi reko dinamo 2 ![]()
#289 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
#291 |
(╯°□°)╯︵ ┻━┻
|
http://hns-cff.hr/news/8430/discipli...oncija-kukoca/ A u drugim vijestima, HNS pokrenuo postupak protiv Kukoča zbog ove majice: ![]() ![]()
![]() |
#294 |
(╯°□°)╯︵ ┻━┻
|
![]() |
#295 |
Premium
|
Parilo je ružno, udarali su se i rukama i nogama, ali nakon dolaska zaštitara svi su se smirili, digli su se na noge i nije parilo da je itko ozbiljnije ozlijeđen, iako smo mi bili par metara dalje pa to nismo ni vidjeli. Prepoznali smo Duju Čopa, koji je bio nekako iza svog prijatelja koji je ranije bio u "klinču" s onim drugim. Dujin prijatelj ili tjelohranitelj, nemam pojma šta je, pitao je ove mladiće "zašto ih napadaju". Iz ova skupine, njih je bilo tri ili četiri, odgovorili su mu "zbog Dinama" i zašto igra za njih i da više ne dolazi "ovamo". Zaštitar je bio priseban i autoritativan i izveo je te momke van trgovačkog centra, a oni su vikali prema Duji da ga čekaju ispred. ![]() http://www.jutarnji.hr/fizicki-obrac...dale-/1265810/ |
![]() |
![]() |
#296 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Majmuni,pa šta su ga pustili iz tako savršenog kluba kao šta je Hajduk, da bi mu sada srali i prijetili.da je ostao u Hajduka sada bi igrao za Pomorac ili Vinogradar, jer svi koji imalo vrijede nisu prepoznati u Hajduka od silnih tatinih sinova koji se moraju prodati a ku..a ne vrijede. |
![]() |
![]() |
#300 |
Premium
|
|
![]() |
|
|
Oglas
|