|
![]() |
#1 |
...carpe diem...
Datum registracije: Jun 2006
|
![]() Evo mene opet sa problemima oko programiranja. Radi se da bi trebao ovo napraviti : Napisati C program koji učitava dva cijela broja i jedan znak koji predstavlja aritmetički operator (+,-,*,/,%). Ispisati oba broja i rezultat računske operacije (cijeli broj) koju je predstavljao operator. U slučaju da učitani znak nije iz skupa aritmetičkih operatora, ispisati poruku o pogrešci. Eto,pa ako netko opet može riješiti.(munst0r - ako to riješiš do navečer i objasniš nalazimo sena cugi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
A da ti to ovaj put probas sam napisati...? ![]() Trebaju ti svega 4 varijable. Tri int-a (prvi_broj, drugi_broj i rezultat) te jedan char (operator). Brojeve ucitas sa: scanf("%d %d", &prvi_broj, &drugi_broj); A operator sa: scanf("%c", &operator); Nakon toga se odlucis da li ces koristiti nekoliko if-ova ili jedan switch. I pises npr (ako si se odlucio za if-ove): if (operator == '+') rezultat = prvi_broj + drugi_broj; else if (operator == '-') rezultat = prvi_broj - drugi_broj; else if (operator == '*') ... Na kraju samo jos ispises brojeve i rezultat... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
...carpe diem...
|
Citiraj:
![]() Ajde kompletno napiši... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
pa ovo je nekih 95% kompletno, mada bi ja za rezultat koristio float zbog dijeljenja prije prvog scanf napiši printf("Unesi prvi pa drugi broj"); prije drugog scanf napiši printf("Unesi operator"); nakon ifova napiiši printf("rezultat = %4.2f ", rezultat); no ja i nisam vele stručan u ovom primitivnom jeziku ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
![]() |
![]() |
#6 |
...carpe diem...