![]() |
Zadatak u programiranju
Evo mene opet sa problemima oko programiranja.
Radi se da bi trebao ovo napraviti : Napisati C program koji učitava dva cijela broja i jedan znak koji predstavlja aritmetički operator (+,-,*,/,%). Ispisati oba broja i rezultat računske operacije (cijeli broj) koju je predstavljao operator. U slučaju da učitani znak nije iz skupa aritmetičkih operatora, ispisati poruku o pogrešci. Eto,pa ako netko opet može riješiti.(munst0r - ako to riješiš do navečer i objasniš nalazimo sena cugi :) ) |
A da ti to ovaj put probas sam napisati...? :)
Trebaju ti svega 4 varijable. Tri int-a (prvi_broj, drugi_broj i rezultat) te jedan char (operator). Brojeve ucitas sa: scanf("%d %d", &prvi_broj, &drugi_broj); A operator sa: scanf("%c", &operator); Nakon toga se odlucis da li ces koristiti nekoliko if-ova ili jedan switch. I pises npr (ako si se odlucio za if-ove): if (operator == '+') rezultat = prvi_broj + drugi_broj; else if (operator == '-') rezultat = prvi_broj - drugi_broj; else if (operator == '*') ... Na kraju samo jos ispises brojeve i rezultat... |
Citiraj:
Ajde kompletno napiši... :fala: |
pa ovo je nekih 95% kompletno, mada bi ja za rezultat koristio float zbog dijeljenja
prije prvog scanf napiši printf("Unesi prvi pa drugi broj"); prije drugog scanf napiši printf("Unesi operator"); nakon ifova napiiši printf("rezultat = %4.2f ", rezultat); no ja i nisam vele stručan u ovom primitivnom jeziku :lol2: |
Citiraj:
|
E hvala vam ekipo... :respekt:
@bubba-ajd nemoj sad pak ti počinjat. ;) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:20. |